За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 673
  • 296
  •   1
Отговори
# 105
  • София
може да пробваш с кашата, но първо 2-3 дни я давай сутрен...ако все пак нещо не му понесе да не прави реакции нощем....
но той може и да не се буди от глад изобщо, а да си има други притеснения....

# 106
  • София
Ми, буди се, хапва и откъртва. Не плаче, като се събуди... newsm78

Мен ме е страх, че ще ме заклеймят, че много бързам със кашата вечер, че поне 2 месеца трябва да минат... Аз разбира се ще я пробвам сутрин 3-4 дни... Може даже сега след 3-те дена тиква, как ви звучи? А има някакви каши на Хип за лека нощ с банан и още нещо, водят ги от 4-ти месец, ама сигурно трябва да въведа отделно банан и другото нещо, а?... Ето ги:

http://www.hipp.bg/?id=6&a=6

# 107
  • София
ами то не са с още нещо...а с още доста неща....
и да за тях е хубаво да си въвела предварително другите неща....
а и за мен сухите каши са по-хубави..... то и от тях има за лека нощ....но пак има доста да въведеш.....
за тиквата...давай поне 5 дни преди да въведеш нещо друго....но ако се понася, миже и с тиквата да пробваш вечер....
иначе...може и да е жаден не гладен. може да му става топло или задушно, може да почва да му расте зъб...може и да не иска да суче точно, а посто д се пробужда...пробвала ли си ако го оставиш 3-4-5 мин дали няма да си заспи отново?
Според мен ако се будеше гладен щеше да си реве с пълна сила....

# 108
  • София
Хм... Може да пробвам с вода. Със залъгалка нещо не се получи тая нощ... А и беше по-скоро хладно...

Да, видях ги кашите, имат млечен протеин. Защо тогава ги водят от 4-ти месец? Те са сухи май... А не, не са!

Ето тука са сухите:

http://www.hipp.bg/?p=products&c=12&id=7

А, ето, харесах си каша - на Лактана, безмлечна, с ориз и банан. Аз съм давала АМ на Лактана, трябва само банан да въведа.

# 109
  • София
мхм....да...едната лека нощ даже е с глутен....а и честно казано за мен кашите на хип са доста....гаднички на вкус.....

значи...или въвеждаш някаква чиста зърнена каша без глутен...най-стандартно - ориз...и я бъркаш с ам или кърма....или първо въвеждаш разни плодове и тогава предлагаш такива каши...

# 110
  • София
Значи...въвеждам банан (може ли след тиквата?), той не натоварва много стомаха мисля... И после каша Ориз+Банан на Лактана с АМ Лактана. Как ти се струва?

# 111
  • София
Моето дете умира от кеф от кашите лека нощ на Хип в бурканче, но й дадох за първи път май на 10 месеца, като беше. За мен са  Sick Но тя ги обожава.
А защо не вземеш безмлечна каша, нали е на кърма бебо?
Ааа сега видях,  че си давала АМ Лактана.

# 112
  • София
става....
за банана....не знам колко натоварва...моят човек като хапнеше суров банан, после се превиваше в страшни колики и болки по цяла нощ до към 10-11 месец...но само от суровият де...в каша нямаше проблем и в пюре...
а лактана само такъв вид ли има.....
сега гледам , че хумана пък имат някакви нови....елда с круша или елда с ябълка....също е вариант...вместо ориз да въведеш елда и плод...пък крушата и ябълката са по-леки...

Сега гледам лактана...те имат и чист ориз...а поне на този сайт на банановата пише, че е с пшеничен грис!? т.е. с глутен...
И фризо царевица е вариант...без мляко и без глутен......

Имаш избор....

# 113
  • София
Хм, мен пък ми се струваше, че бананът е по-лек... Нали човек като има проблеми със стомаха яде банани? А крушата разхлабва, пък в ябълката има киселинност... Аз само си разсъждавам де, не споря. Кво разбирам и аз от храни, цял живот на дюнери и Харибо карам! hahaha А елдата какво е? И защо е по-добре от ориз?

# 114
  • София
ами аз колкото пъти съм имала проблем със стомаха...а и детето абсолютно са забранявали вс сурови плодове...вкл. банан.....той въпреки, че запича много дразни.
Ябълката като се свари или опече няма и киселинност...а предполагам няма да я сложиш сурова Wink но пък има пектин, което също е мн хубаво за стомахчетата.

Елдата е хубаво нещо...не казвам по-добро от ориз...но много добро...едно кафяво зърнено....едно от най-богатите на желязо и калции неща Wink но е с мн специфичен вкус и въпреки че е много полезно, не всеки го харесва....
но пък се случва и някои деца да проявят алергия...рядко но става.....не знам...просто разгледай варианта за каши изобщо...и ако въведеш еди каква си има ли лесен начин да продължиш с друга след това и т.н.

така и така каквато и каша да прибавиш вечер ще е по-засищаща от самоо мляко Wink

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 10:42 от Angel_Dust

# 115
  • Пловдив
Аз дадох от млечната каша на Хип с банан и праскова, защото АМ е Хип.Хареса я много.Искам да попитам мога ли да давам от млечните каши на Милупа или Хумана, например, или да взема безмлечни и да ги правя с нейното АМ.И още нещо да попитам.Яде плодовите пюрета, но след обяд започват едни колики и гърчове, рев и аз се отказвам да ги давам.След 7-10 дни пробвам пак и отново същата реакция.Давала съм ябълка, круша и праскова.Само това и то само на етап захранване.До по-голямо количество не стигаме, защото не и понасят.Ако пробвам със сурови пасирани плодове, дали няма да е още по-зле.Иначе захранването беше със зеленчуково пюре.Яде ги, но без броколите и карфиола, защото пак и образуват газове.П.П.Сега прочетох за суровите плодове.Явно и това не е вариант.

# 116
  • София
meggle, на кърма е да, но ме съсипва с 6 кърмения на нощ! #Crazy Crazy А кърма има, заспива на гърдата...

Кашата на Лактана е с ориз и банан, безмлечна.

# 117
  • София
аз лично винаги само млечни каши съм давала.
аз лично в този случай бех оставила плодовете за по-натам....също и по-тежките газообразуващи храни.

# 118
  • София
Е, нали толкова ни плашат с тоя млечен протеин, колко са опасни алергиите към него, как не бива мляко до 1 година да се дава заради него...

А за кашата - то може и без банан, ама по-вкусно ми се струва. Simple Smile  chef

# 119
  • София
АЗ също дадох доста късно суров плод, някъде около 10 месец. Преди това банана печен.
А давах безмлечната оризова с рожкови на Нестле, заради предразположеността към алергии и защото бяхме на ХА мляко. Но към безмлечна каша не съм добавяла АМ, правех ги с вода.
П.С. Ама кашите са с АМ, а не с краве мляко.

Общи условия

Активация на акаунт