За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 649
  • 296
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Ами аз така съм правила пюрета на Алекс. Варя да речем зеленчуци с ориз, след това пасирам сместа. Но никога не съм успявала да го пасирам идеално гладко, винаги е имало зрънца.

# 16
  • София
Да, за това именно за кашата пише първо да се направи на брашно, за да е гладка Wink иначе няма проблем, но може като е на по-едро да я отхвърли или да се дави...

# 17
Кашата е с оризово брашно, а ти първо ще вариш ориза, после ще го пасираш ...
Аз бих дала готова каша, защото при захранването бях много предпазлива (синът ми повръщаше и беше капризен), но не виждам причина защо не.
Иначе ползвам минирезачка на Мулинекс, всичко става идеално гладко, като купешко пюре.

# 18
Синът ми от два-три дни е със зачервено дупе. Досега почти не му се беше случвало. Имам съмнения, че е от храната, която яде от кухнята. Тъй като е доста, как да кажа, вкусна Wink. Предполагам, че се съобразяват с това, че ще я ядат бебета после, но все пак ми се струва пикантничка. Други реакции на непоносимост до момента не е показал. Освен честото акане и по-особения вид. И като че ли "бухна" това дете за кратко време. Дали не го прехранвам се чудя. Сутрин му давам каша, защото отказва попара и всякакви такива храни на парченца. Ако му давам къшейчета намазана филия, сигурно би ял, но ми се струва малък за това. На обяд яде второто от кухнята+кърма, към 17.30 часа яде десерта+кърма и за вечеря - супата, а преди лягане - кърма. Т.е. трите манджи на три пъти. И то не целите, защото му идва много. И все пак ми се струва, че изведнъж наедря. Вие как започнахте да давате яденето от кухнята? Правилно ли действам аз?

# 19
  • София
добре си яде детето....не е пракалено. Simple Smile

а от къшейчета намазана филийка, най-много още да бухне Simple Smile))

аз давах на обяд второто, по-късно с десерта, супата вечер.
след втората годинка взимах по 2 порции и давах на обяд второто, следобяд десерта, вечер супата.
но аз почнах с кухнята след годинка.
Повечето мами дават на обяд супата и второто....но моето 2 различни манджи в едно ядене не успях да му дам никога...просто отказваше...

# 20
Да, то вярно, че от филийките най-много да наедрее още Thinking. Ама и кашата не прощава, нали? А как вземаше по две порции? Разрешават ли? И до колко години е кухнята? Иначе като гледам схемата ми е добра. Засега ще му давам по едното ядене само. Като вземе да не му стига, ще добавям и друго, пък ако иска. Дъщеря ми също не ядеше по две яденета на един път.

# 21
  • София
ами...резрешават не разрешават Simple Smile
по принцип официално не....но аз питах може ли и ми каза жената - нямаш проблем....и така....плащах си и ги взимах(просто като си взимах един път храната тя говореше с друга мама й и предлагаше щом не й стигат да взима двойна порция...та веднага питах - може ли наистина).
до 3 годинки е при нас. толкова взимах....тя даже ми предложи ако искам и по-дълго....

# 22
Супер е до 3 години. Пък дали разрешават навсякъде да се вземат по две порции, кой знае. Предполагам, че на местно ниво се решават тези неща.

# 23
  • София
както се разбереш с раздаващата е всъщност....официално не разрешават Simple Smile
но аз и до края и с купони не съм се занимавала...тя ви ги оправяше Sad въобще...случих на мн готина жена Simple Smile

питай при вас има ли възможност като не му стигат вече порциите за да не се отказваш от кухнята да взимаш допълнително.....
защото ако са в стандартните буркани по 190 гр наистина хич не е много и не стигат на по-голямо дете....

# 24
Да, то грамажа си е стандартен, но винаги сипват допълнително в бурканчетата, ако има. Ще питам по-нататък Peace. Дотам да стигнем Laughing.

# 25
  • София
ами при нас няма как да сипват защото не взимаме от кухня майка , а от раздавателен пункт...т.е. носят ги сипани, ти само отиваш и взимаш 3 бурканчета и си заминаваш....
за по-млки градове съм чувала, че искат бурканчета от 300...или 350 гр бяха и сипвали почти до горе....

# 26
  • София
На 1во време можеш да "оправиш" дупето Simple Smile Ако много се влоши, няколко бани с отвара от смрадлика няма да навредят. На Алекс много добре му понася Судо крем.

И на мен храненията не ми се виждат много.
Педиатърката преди време ми беше казвала "каша не давай, ще го напомпаш". Ама аз давах де.

Аз от днес давам кухня. Алекс е на 1г1м. Порциите са по 300гр.
Сутрин Алекс е на АМ. Към 10 обикновено давам плод (или плодово пюре). Към 12-13 (зависи от врещенето, т.е. глада) обяд (2рото от кухнята); 16-17 десерта от кухнята; 20-21 супата. Като тази вечер си хапна и мляко.

Десерта не се хареса на дребното, а и в момента му избиват 3 зъба. След обяд хапна само малко от десерта и му дадох мляко (кисело).

М/у храненията понякога похапва гризини или бисквити. Каката успява да му пробута и зрънчо.

# 27
  • София
ех тази каша...аз пък специално да го помпам давах по 2 пъти дневно.....изобщо грам не му повлия, за мое голямо разочарование Simple Smile

# 28
Дупето го мажа всяка вечер и след всяко измиване през деня, след като е акал. На сутринта е добре, докато се изака пак. Не е фрапантно червено, но все пак го има. Ще имам напредвид за смрадликата Peace. Даваш ми идея и за плодово пюре сутрин, да разменям с кашата, благодаря  bouquet.
А моя син десертите най-много ги харесва Laughing. Нали е сладичко Grinning.
Между храненията гледам да не му давам нищо, че после не яде като хората.

# 29
  • София
И аз давах кашата с цел... грамчета Simple Smile Скоро (може би месец) не съм давала и май личи. На Алекс му се стопиха бузите. Вярно, че в момента е по-подвижен...
За плодовото пюре... една мама ми каза, че дава шейк (плодово пюре, мерителна лъжица АМ, 30мл вода). Аз пробвах веднъж, но на Алекс не му хареса, че му предлагам пюре с биберона. И го отказа.

Общи условия

Активация на акаунт