За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 648
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • Стара Загора
За дупенцето и тетра може да помогне. Стефи преди няколко дни имаше зачервяване, за първи път. 2-3 бани с тетра и й мина за един ден (слава Богу, че много жално плачкаше още докато й свалях памперса)

# 31
  • София
Смрадлика и тетра са едно и също нещо.
Цитат
Смрадлика или позната още като Тетра (Cotinus)

# 32
Можете ли да ме насочете към тема за бебетата след 6 мес. или тук да попитам, че знам че мамите дето отговарят са с много опит. Имаме ниска Т 37.2. Може ли да е от зъб или прегряване? Не давам за сега нищо са сваляне на Т - умишлено. Да търся ли педито или се вманиячавам?

# 33
  • София
тукси е темата..все пак не е само за бебета, а и за бързивъпроси и отговори.
тази Т спокойно може да изчака до утре...ако не дигне 38 и нагоре - няма защо нищо да даваш.
може от прегряване, може да започва нещо, може и да не почне....гледай как ще се движи....утре звънни на педиатъра ви ако не е изчезнала....

# 34
  • USA, Steak State
37.2 Дори не е Т

# 35
  • София
зависи...ако си познава детето и знае, че то над 37 не вдига....си е една мн ниска Т.....
аз не веднъж съм писала...но моят с 37,2-37,3 се оказа с пикочна инфекция.......та....приемам я за Т.....ако се поддържа и ако изследванията сочат проблем....но както казах, ако знаеш точно  иначе каква е обичайната Т на детето.
Да не говорим че има хорла с мн ниска телесна Т...при които 37,2, би било като 38 при останалите....Wink

# 36
  • София
Аз например рядко вдигам темп и усещам даже да вдигна 1-2 десети над 37.
Децата бързо вдигат и свалят темп. За мен 37,2 не е висока темп. Може да е от претопляне, зъби,...

# 37
Аз например рядко вдигам темп и усещам даже да вдигна 1-2 десети над 37.
Децата бързо вдигат и свалят темп. За мен 37,2 не е висока темп. Може да е от претопляне, зъби,...

И аз съм така. Веднага усещам кожата си много чувствителна на допир.
mari_ana, можеш да дадеш витамин С. Не пречи.

# 38
И повече течности да допълня аз bowuu
Вит С давах на тази възраст по половин ампула от 2 мл-останалото го изпивах аз.
След годинката вече давам цялата.

# 39
  • Варна
Здравейте Simple Smile На 7 месеца по колко време мога да слагам беба в проходилка? Вече седи, пълзи, изправя се сама и доста стабилно си стои на крачетата, даже пристъпва. Но тъй като не намерих много инфо се притеснявам да я държа повече от 5-10 мин, а й е много забавно.

# 40
  • София
Съжалявам, че все се включвам с въпроси, а не с отговори в темата, но се надявам скоро да добия опит и увереност да давам и бързи отговори  Simple Smile
Имаме проблем с акането.
Ще започна така... от както сме си вкъщи детето ми е изцяло на кърма, като се цедя за да и давам. Имам обърнати зърна и се налага. Преди 3 дни кърмата ми доста намаля и се наложи две хранения да са с НАН1 (такъв им даваха в болницата и бях купила за вкъщи), като второто беше ноща преди ваксината ни против Хепатит Б. Половин час след ваксината се разходихме и я нахраних и след това хранене беше последното и акане(ака на почти всяко хранене). От тогава се напъва и явно се опитва да свърши тази работа, но не и се получава. Попитах педиатърката и тя каза да не се притеснявам и да и дам овесена вода и ако не стане да и помогна с термометъра. Попрочетох и разбрах, че има глутен във тази вода и се отказах от нея, но вечерта детето вече пищеше. Помогнах и с термоетър съвсем леко и тя се изака. Днес обаче положението е същто. Притеснява ме консистенцията на изпражненията й. Те не са кашави както обикновено, ами оформени като на голям човек. Иначе са си с жълт цвят. От снощи се наливам със сок Капи круша, като се надявам чрез кърмата да я разхлабя, правя масажи и и присвивам крачетата. От днес спрях и капките Инфакол, не виждам облекчение от тях, а и се страхувам да не са те причината.
Имам два въпроса:
Освен Капи круша какво друго да ям и пия, което да разхлабва, но пък да не образува и колики в последствие?
Едва изцеждам кърма за всяко ядене и се страхувам да не се наложи пак АМ. Ако се случи ме е страх да и дам НАН1, знам, че тези млека запичат. Има ли подходящо мляко за случая, което да взема?

п.п. Извинявам се  за дългия постинг и цветните обяснения  Embarassed

# 41
  • София
Освен Капи круша какво друго да ям и пия, което да разхлабва, но пък да не образува и колики в последствие?
Едва изцеждам кърма за всяко ядене и се страхувам да не се наложи пак АМ. Ако се случи ме е страх да и дам НАН1, знам, че тези млека запичат. Има ли подходящо мляко за случая, което да взема?

п.п. Извинявам се  за дългия постинг и цветните обяснения  Embarassed

Можеш да ядеш сливи, киви, а също и овесените ядки ги яж ти.

Междудругото - изобщо не е задължително детето да ака на всяко ядене.
А това, че АМ запича е поредната градска легенда. Просто е до дете. Не е задължително.

# 42
  • София
shhht.secret, ако искаш удължавай времето, щом на детето му е интересно. Те сами показват кога са уморени. Може би 1/2 час.
На Алекс му се събира по час, час и нещо на ден в проходилката.

Geraldine прочети библиотеката в кърмаческия, за теми за увеличаване на лактацията.
Аз само съм чела други майки, които се оплакват, че НАН запичал. Дияна беше на това мляко, но преди 7г. Случвало ми се е да се запече. Алекс не му хареса млякото и минах на Милумил. Педиатърката беше препоръчала НАН или Милумил.

До термометър не прибягвай. Опитай се ти да хапнеш или пийнеш нещо, което чрез кърмата да помогне на бебето.
Консултирай се с педиатъра.
Ако бебето има колики по-добре не спирай капките. Някои майки дават Биогая, но се консултирай с лекар. От тези капки съм давала само на дъщеря ми, но тя е голяма.

# 43
Мерси за бързите отговори Hug Днес нямаме Т, но ще го следя. Витамини дадох вчера под формата на сироп Мултивитаминол на д-р Тайс .

# 44
mari_ana   - Превантивно можеш да дадеш и Осцилококцинум.

Geraldine -  Аз също съм чувала, че НАН запича по-често от другите млека поради завишеното съдържание на желязо в него. Но nana77  е права, че си е до дете. Може такава да е реакцията спрямо АМ като цяло, а не само към тази дадена марка. Нормално е да има реакция на стомаха към различното от кърма мляко.  Капи круша не мисля, че ще ти помогне много в случая, по-скоро наблегни на консумацията й в естествен вид, както и други разхлабващи плодове.

Общи условия

Активация на акаунт