За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 692
  • 296
  •   1
Отговори
# 150
Да ви питам: колко кърма беше нужно на ден, за да се поддържа имунитет?

Не знам има ли точна връзка. Wink На моя приятелка детето е кърмено 3 месеца и досега (1г.8м.) само 1 път хрема и 38 градуса. Моето го кърмих до 8-9 месец и въпреки това 2 пъти беше болна - сополки и 38 градуса веднъж и само сополки втори път за периода на кърмене. Rolling Eyes

# 151
Е, кърмата засилва имунитета на детенцето, но влияят и много други фактори за това дали едно дете ще се разболее или не - контакт с вирусоносители например.

# 152
  • София
За кърма в мл и имунитет не знам. Може би в кърмаческият са повече в час.
За водата... колкото иска. Кърмих Алекс 5м. Пропи вода малко преди навършване на 1г. Пие много рядко.

# 153
Синът ми вода не пие, но редовно му давам шишето и се олива с кеф Laughing. Вярвам, че все нещо влиза вътре обаче.
За матраците - взехме матрак още като купувахме кошарката, какъв е - не помня. Но честно казано ми се струва, че не му е много удобен. Не може да се върти настрани и все ставам нощем да го завъртам като промърка. Иначе на нашата спалня спи много добре smile3521.

# 154
  • София
Пропуснах, че сте си говорили за матраци.
Леглото на Алекс е дървено, с много твърд матрак. Почти невъзможно да се подпъхне чаршаф. Бях купила детски дюшек. Алекс наследи леглото на кака си, барабар с дюшека.
Спасихме един котарак, който успя да маркира дюшека. Махнах го. Маркира и матрака. Купих нов матрак. Голямо чудене беше, защото леглото е със странни размери. Купих най-обикновен матрак. Май във всеки магазин е под различно наименование. Но размерите ми паснаха Simple Smile Цената не я помня, 130 - 160лв.
Мисля, че в магазина ми казаха, че и дормео могат да ми отрежат по размер. Но смятам този матрак, т.е. леглото да се използва макс още 1г. Дормеото щеше да ми излезе златен Simple Smile

http://matraciparadise.com/suncho.htm
http://www.ted.bg/?page=cms_instance&structure=mattress& … 7bcf9e49ce7167bfd

# 155

Това с матрака и мен ме вълнува!

Да ви питам: колко кърма беше нужно на ден, за да се поддържа имунитет?

В книгата на Лиляна Трифонова пише че 30 мл. на ден е достатъчно.

# 156
  • София
Мерси!  bouquet

# 157
Мерси за отговорите  bouquet
За мое най-голямо съжаление малкият е кърмен месец(едвам имаше ) и то беше смесен месец(+АМ). Сега е само на АМ с разните добавки - зел.  и плодови пюрета, каши, плодчета, месни пюренца, сухарчета.. И дефакто течностите му са от АМ, някой плод (но банан примерно колко течност има Wink ). А роднинските тела съде питат дали пие вода...
За чашата, както вика Яни кат- да давала съм, но май му е по интересно да я ръва, а пиенето каквото влезе. Joy

За сега ще продължавам с лъжичката. Вчера примерно  май взе да гълта малко докато си чеше венците с накрайника (от преходните шишета  с мек накрайник) Laughing

# 158
  • София
Вчера се зачудих от кога мога да давам от заквасената сметана на Данон, направена със захар и плод например?
И още едно въпросче: до кога давахте АМ от шише с биберон и тези с накрайниците стават ли за АМ?

# 159
  • София
мисля, че може да даваш...но по-добре не прекалявай със захарта....иначе има бебешки пюренца дори със сметани.....

за биберона - аз давах до края с него...т.е. до година и 10 месеца....най-удобно ми беше, а и тези накрайници с клапите трудно се чистят......

# 160
  • София
Заквасената сметана на Данон е солена. Не мисля, че ще е хубава със захар или плод. За да се убие вкуса предполагам доста захар трябва да се сложи.

Пробвала съм да дам АМ с чаша с накрайник. Тези чаши по принцип не пускат струята, както я пуска  бибероната. А и доста повече въздух се гълта. За измиването Ангелче е права.
Аз продължавам да давам АМ с биберона.

# 161
Аз имам магична чаша с клапа на Авент. На етикета пишеше да не се дава АМ с нея, защото се запушвала клапата. Моят син не проявява интерес към пиене с накрайник обаче. По-скоро се мъчи да пие от обикновена чашка и горе долу успява.
А майките, които имат по-големи деца - кога спряха да пият АМ с биберон?

# 162
Дъщеря ми спря към 8-9-месечна възраст /само че кисело мляко/, когато си спря и нощното хранене. Иначе не виждам порблем и по-дълго да се пие от биберон. Някои като кърмят по-дълго какво от това? За мен е едно и също.

# 163
Привет!

Направих мастит преди два дни и ми изписаха антибиотик Apocillin /незнам доколко е известен в .бг/.
Казаха, че АБ няма да въздейства на детето и мога да го кърмя.
Само че забелязвам, малкия спря да ака.. за последно се изходи снощи, а досега не се е случвало.

Та исках да попитам дали може да има някаква връзка с АБ.
Дали да изчакам или да му дам нещо разхлабващо?

# 164
Първо - не съм убедена, че антибиотика няма да му влияе на бебето.
Второ - от снощи досега е минало адски малко време и ти се готвиш да даваш разхлабително - шегуваш ли се?
Трето - убеди се преди всичко, че бебето се засища достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт