За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 689
  • 296
  •   1
Отговори
# 135
  • София
ако не си давала съставките й - трябва постепенно...т.е. ако е ориз банан и мляко - ориз и бана ако не си въвела, захранваш постепенно...ако си...може и повечко да дадеш спокойно.

# 136
още нищо не съм му  давала,смятам с каша да го захраня първо,после пюрето,а като за начало колко мога да давам,1-2 лъжички  newsm78 или пак си е до бебе?

# 137
  • София
първият ден 1, вторият 2, третият 3, четвърти 4-5, пети - повечко....още повече щом ще е първата храна е хубаво да е по-бавно...после може и малко по-бързо да въвеждаш.

# 138
rusana, обикновено първо се започва с безмлечна и след това, като я приеме добре, се минава на млечна каша

# 139
  • София
Autumnsphere и моята приятелка така започна да дава каша вечер, защото нейния син се буди през час и половина да суче. Почна с ориз, след това елда и овес. Тя дава безмлечни, защото от млечните се запичал. На Йойо Лактаната как му повлия? Иначе на въпросното бебенце му изникнаха 2 зъбчета и сега го мъчат други, така че може и от това да е.

Добре му влияе Лактаната, т.е. никак... Laughing

Добре, ако е от зъби, може да го мажа с нещо... Ама той не плаче, тая нощ ще пробвам да го оставя да си заспи сам пак... newsm78

Кажете ми моля ви мили мами кава марка памперси е най-добре да купя за да нося в родилното? Naughty Thinking

Аз си бях взела 1-цата на Либеро. В последствие опитах много други, но Либерото са си най-добри.

# 140
Здравейте!
Имам две питания:
1. За детенце на 9м. колко вода е необходимо? Т.е. моят хубавец много зор поема вода когато му предлагам - трябва да е с лъжичката му и едвам се събира 1-2 с.л. От шише не близва - преди се излъгваше ако водата е топла и до де се усети е глътнат 1-2-3 глътки.  Иначе сок не съм му давала, пресни плодове му предлагам.
2. Какво матраче ще ми препоръчате да му взема за преносима кошара? Сгъваемо, не сгъваемо, кокос и пияна или..?

Това ме вълнува напоследък, ще се радвам да ми помогнете.  bouquet

# 141
  • София
Това с матрака и мен ме вълнува!

Да ви питам: колко кърма беше нужно на ден, за да се поддържа имунитет?

# 142
  • На бял кон в Pierrefonds
Autumnsphere, и аз обърках избиването на зъби с глад и захраникх бебето на 5,5 месеца. Ефект от захранването по посока на намаляване на буденията - нулев. Ако е от зъби те съветвам нищо да не мажеш. Ще пробият един ден. Не е задължително детето да плаче. Някои бебета го понасят "по -леко" и само искат да сучат по-често. Мазилата, които облекчават болката при избиване на зъби може да намалят сукателната способност на бебето за известно време, така че остави го сам да се справи - с твоя помощ, разбира се.

# 143
  • София
За водата - моето дете пропи вода на годинка, незнам да има някаква задължителна мярка.
За матрачето и преносимата кошара зависи - аз имам 2 и имам и 2-та вида матраци - т.е. и сгъваем и преносим и несгъваем. Ако кошарата ви трябва да я носите с вас, тогава сгъваем матрак, защото другите са си големи и невиждам как ще ги носите (не че е невъзможно де  Laughing). Аз имам една такава кошара с преносим матрак, които са за път.
Другата преносима кошара е леглото ни вкъщи и съответно тя си е с истински маграк на Magniflex - много съм доволна.
Чувала съм за случаи деца, които спят в легла да отказват да спят в кошарки, така че ако имате възможност най-добре пробвайте, преди да купувате каквото и да било (при познати с такива кошари)

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 18:23 от meggle

# 144
  • Пловдив

1. За детенце на 9м. колко вода е необходимо? Т.е. моят хубавец много зор поема вода когато му предлагам - трябва да е с лъжичката му и едвам се събира 1-2 с.л. От шише не близва - преди се излъгваше ако водата е топла и до де се усети е глътнат 1-2-3 глътки.  Иначе сок не :

Зависи много от самото дете и от начина на хранене.Ако го кърмиш,то вероятно затова не иска вода.Моето дете не близваше вода до 1,1 м,когато го отбих.Дори нямах шише вкъщи.

За матраците съм чувала,че кокосовите са най-добри.

# 145
  • София
Да ви питам: колко кърма беше нужно на ден, за да се поддържа имунитет?
Нещо 20-40мл дневно ми се върти из главата.

За водата - много често кърмените бебета я отказват, затова пък в жегите сучат по-често. Wink

# 146
  • София
Мойто дете е кърмено и пие вода като смок. Simple Smile Много му харесва.

Аня, мерси!

# 147
  • София
Моето бебе не е кърмено нито ден, но вода не пиеше.

# 148
Arkady пробвала ли си да му даваш с чашка. Моят син като ме види да пия вода или сок веднага дърпа чашата и я надига да пие. И така почнах полека лека да му давам, аз държа чашата разбира се и пие много вода, понякога давам така и сок или рядка каша. Почна доста да задобрява и почти не се оливаме.  Simple Smile
С биберон пие вода само навън, когато е горещо.

# 149
rusana, обикновено първо се започва с безмлечна и след това, като я приеме добре, се минава на млечна каша
Sia,виж това не го знаех  newsm78 Hug,време е да се разровя за малко инфо  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт