За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 678
  • 296
  •   1
Отговори
# 120
  • София
какво точно те притеснява като те повечето каши са с АМ...каква е разликата дали ще дадеш млякото в бутилка или в каша след 6 месец?

за кашата - със сигурнот с банана е повкусна, но като се притесняваш въведи 3-4-5 дни ориз...и после и с банан....
ако щеш го въведи с тиквата...тиква с ориз има и не е лошо на вкус.....

А иначе аз кашите директно въведох с бананова млечна на хумана...нищо не му се е случило на детето....хем и АМ беше пил само първият ден от живота си.

Та не им се впрягай толкова.... то иначе и към АМ щеше да ти прави проблем детето....

# 121
  • София
Уф да, аз не разбирам. Значи, в АМ има ли млечен протеин? Сигурно... Защо тогава толкова заклеймяват киселото мляко? Аз мислех, че заради алергиите...

# 122
  • София
Ми има разни остатъци до колкото знам....за това и децата с АБКМ най-често са на някакви специални млека...че някои и на соеви.....
киселото взсе пак е без никаква обработка и при него риска е по-голям...както в прясното най-голям...иначе то и сиренце дават преди годинка на децата....

# 123
  • София
Уф да, аз не разбирам. Значи, в АМ има ли млечен протеин? Сигурно... Защо тогава толкова заклеймяват киселото мляко? Аз мислех, че заради алергиите...
Адаптираното млякко е с така да се каже разграден млечен протеин, както ти е казала Angel_Dust  наистина са остатъци, Поправи ме ако не съм разбрала, ама нали го кърмиш, защо тогава искаш да даваш млечна каша, сложи кърма. А за суровия плод, моя сувет е да изчакаш, по-трудно се разгражда, така, че ако искаш да овкусиш кашата, сложи пюре от банан ако искаш.

# 124
  • София
В края на краищата мисля да е безмлечна оризова на Лактана. Обаче се чудя с банан или не? А кърма цедя зоооорлем...

# 125
Кажете ми моля ви мили мами кава марка памперси е най-добре да купя за да нося в родилното? Naughty Thinking

# 126
Autumnsphere и моята приятелка така започна да дава каша вечер, защото нейния син се буди през час и половина да суче. Почна с ориз, след това елда и овес. Тя дава безмлечни, защото от млечните се запичал. На Йойо Лактаната как му повлия? Иначе на въпросното бебенце му изникнаха 2 зъбчета и сега го мъчат други, така че може и от това да е.
И моя бебон докато кърмех се будеше през час и половина, два да суче и се налагаше някой да го гледа сутрин, за да мога да си отспивам. Tired За съжаление не кърмя вече, но пак се буди само че един път. При нас не е от зъби, защото сме на 10 месеца и още си нямаме.
Според мен бананът ще е проблем ако се дава суров, иначе в каша или пюре няма проблем.
Razel Dazel можеш да даваш всякакви каши. Спирай за малко пюретата да си почин стомахчето щом не и понасят и после пробвай пак. Без сурови плодове.

# 127
Кажете ми моля ви мили мами кава марка памперси е най-добре да купя за да нося в родилното? Naughty Thinking
На мен не ми искаха памперси - не мога да ти помогна.

До тук ненужни се оказаха камизолките - е няма такова нещо Mr. Green
Нужни - бебефона / голямо спокойствие е, не се налага да слушаш през 5 мин на вратата на бебчо/, дъждобран  и чадър за количка / дъждобрана го купих след първия дъжд, който ни заваля Laughing/, стерилизатор / слагаш вътре всичко и след 8 мин сам изключва - много е удобно/, бархетени пелени / в топлото ги ползвам за завивка, отделно ги ползвам за след баня - мекички са и попиват добре/.

# 128
И аз мисля след някоя друга седмица да започнем с каша,но педи ми каза да я давам на обяд,а вечер зеленчуковото пюре,което ми се стори много странно,всеки дава обратното или греша  newsm78,иначе заспива в 9 и се буди само веднъж към 2-3 за АМ,притесняваме,че сме и тежички към 7 кг сме  Rolling Eyes да не се напомпа още от кашите,но така като ви чета май при всеки е различно,някои деца качват други не  Thinking

# 129
  • София

аз носех на памперс. малко пакетча.

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 22:44 от Angel_Dust

# 130
  • София
rusana - аз от малък съм гледала да ги давам така, че да наподобяват нормалният човешки режим....
т.е. сутрин закуска - давах каша, на обяд пюре зеленчуково/местно, следобяд плодово пюре с нещо или каша пак някаква, вечер - супа.....
това без да включвам млякото, което си пиеше нон стоп....до година и 10 месеца след супата в 8 в 10 на заспиване вечер пиеше АМ вътре с 2-3 плазмона.
смятам, че след като като порасне на обяд и вечер ще яде готвено - независимо сума или манджа....още от захранването да е така...за да си свикне, че в тези часове на деня това се яде.....пък в другите - друго.....

Та тези каши лека нощ така и не ги разбрах....купувала съм...но съм давала на закуска Simple Smile просто за разнообразие във вкуса.

За помпането...аз дълго давх 2 пъти на ден каша уж да го помпам....не се получи Simple Smile

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 22:50 от Angel_Dust

# 131
  • София
И аз мисля след някоя друга седмица да започнем с каша,но педи ми каза да я давам на обяд,а вечер зеленчуковото пюре,което ми се стори много странно,всеки дава обратното или греша  newsm78,
Режима (хранителният на Алекс е следният
сутрин - АМ
10 - плодове пюре (плод)
12-13 - обяд (месно или зеленчуково пюре)
16-17 - зеленчуково пюре (каша)
20-21 - АМ

Случвало ми се е вечер да дам каша, но не съм давала зеленчуково пюре.

# 132
  • USA, Steak State
Нашата програма за хранене е слдната:
сутрин АМ
На обед зеленчуково + плодово пюре
15:00ч АМ+ плодово пюре
18:00ч. АМ
21:30ч Каша и зеленчуково пюре

Така съм я направила по препоръка на педиатъра си... За някои мами е много количество твърда храна, но малката е захранена вече със всичко /освен глутен,сирене,кисело мляко/

# 133
Нашата ниска Т /37.1-37.3/ продължава. Вечер на лягане пием Панадол за всеки случай - иначе нищо /лекарката ни каза, че до 37.5 няма нужда/ . По принцип Т ние е под 37.0. По съвет на лекар изследвахме урина днес и резултатите са добри. Хрема или кашлица нямаме. Дали това е достатъчно за да го отдадем на зъбите? Знам, че е нормално да вдигат Т бебетата и че тази не е висока, само се притеснявам ако не му обърнем внимание да не изтървем някой проблем...

# 134
Много благодаря за отговорите   bouquet
ще видим как ще започнем,пък за напред ще се водя по бебче
а има ли логика кашата като е млечна,да ссе дава като за начало цяло количество  newsm78,педи казва,че щом е млечна нямало смисъл от постепенно въвеждане  Thinking,което не ми се връзва много  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт