За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 9

• 11 671
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
3des игнорирай бабите, но все пак имай едно наум.

# 181
  • Велико Търново
И двете баби са игнорирани за гледане, ама устата не можеш да им затвориш за съвети Simple Smile Мерси за отговорите.

# 182
  • София
   Майчета,
   нашето бебе е на почти 6 седмици и днес забелязахме че на тати му е избил ечемик на окото. Всъщност незнаем дали е ечемик, но така предполагам - голямо, червено, воднисто, подуто на долния клепач.
   Та въпросът ми е - да ограничим ли достъпът му до бебето? А той по цял ден е с него, дори и докато забележим това.

# 183
  • София
Намерих това
Цитат
ПРОФИЛАКТИКА
Повишете устойчивостта си спрямо инфекции чрез редовни физически упражнения, здравословно хранене и методи за справяне със стреса. Ечемикът е заразен, затова болният трябва да ползва индивидуални кърпи за лице и тяло, конто да се сменят всекидневно. Ако живеете с човек, страдащ от такава бактериална инфекция, мийте внимателно ръцете си и избягвайте да пипате очите си.
Ограничете контакта. Аз лично не съм запозната с това заболяване.
Не пречи да направите консултация с педиатър.

# 184
  • София
   Майчета,
   нашето бебе е на почти 6 седмици и днес забелязахме че на тати му е избил ечемик на окото. Всъщност незнаем дали е ечемик, но така предполагам - голямо, червено, воднисто, подуто на долния клепач.
   Та въпросът ми е - да ограничим ли достъпът му до бебето? А той по цял ден е с него, дори и докато забележим това.

Да, по-добре е да не пипа детето, защото е силно заразно.

Свари чай от лайка - по концентриран - после натопи марля в още горещата течност и я слагай като компрес на окото на таткото. Трябва да е възможно най-горещо. Това ще спука ечемика най-лесно.

# 185
  • София
AnMary /мисля че го намалих, ако не, ще опитам пак/, nana77, благодаря ви.
    Аз точно се притеснявах че колкото и да се мият ръцете, все несъзнателно може да се пипне ... и така. Ще вземем мерки.

# 186
Дъщеря ми нещо не се чувства добре и е много вероятно да е пипнала някое вирусче. Засега ще и давам само витамин С, но се чудя за бебето. Да му давам ли и на него? По колко  и колко пъти? Просто за профилактика.

# 187
Поли,аз давах на малкия до годинката по половин ампула от 2мл.Веднъж на ден се дава и отворена ампула не се държи,а се изпива веднага( аз пийвах отстатъка Mr. Green)Едва ли е проблем и по-голямо количество,но толкова ми казваше да давам нашата лекарка.

# 188
А колко дни? 3-4? Мъжът ми ще ходи по-късно до аптека и ще пита, но за всеки случай ако знаеш и ти.

# 189
  • София
Поли, макс 5 дена, не повече. Може по една малка ампула, не и вечер.
Можеш да дадеш профилактично Осцилоскокцинум. Мисля, че може през 4 до 6 часа.
На каката можеш да дадеш Осцилоскокцинум. "Ударната" доза е през 2 часа. Но по-добре през 4.

# 190
От 3 до 5 дни съм давала аз.Много често като се поразболее леко се оправяме само с това и с чайчета.
И лекарката ми е казвала толкова време да давам.

# 191
Ок, ще ви послушам Hug. Благодаря ви  bouquet!
А Осцилококцинум + витамин С или без?

# 192
  • София
Може. Ако искаш питай педиатърката. Но мисля, че една доза на ден Осцилоскокцинум е добре. (за бебето)
Каката е вече голяма, можеш да дадеш Осцилоскокцинум, вит. Ц (голяма ампула), някое от прахчетата Фервекс, Тайлол хол, (вече не знам какви има по пазара). Има и детски Фервекс. Много чай. В чая можеш да сложиш мед. И много лимони.
Мисля, че при каката вит. Ц може да не даваш, а да наблегнеш на лимони.

# 193
  • София
Аз съм давала Вит.С от малките ампули цяла ампула в продължение на 5 дена, но съм я давала и вечер, защо не е хубаво вечер  newsm78

# 194
  • София
Педиатърката ми е казвала, че витамините стимулират нервната система на децата, т.е. могат да се превъзбудят. Затова не се дават вечер.

Общи условия

Активация на акаунт