Високи нива на Прогестерон- моля за мнение!

• 4 020
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте,
Порових се из Библиотеката, но не успях да открия нищо за този прогестерон! Изследвах хормона на 24ти ден от цикъла при доказана ову. Цикъла ми е 30 дена. Лекарката ми се обади и каза, че нивата са доста високи, почти двойно, но не успя да ми обясни по- подробно! Моля за вашите коментари!
Ако модератор прецени, че темата не е за тук, нека я премести!

# 1
Пусни гугъл за висок прогестерон. Има теми с такива коментари,не ги четох подробно...

# 2
Мерси, сега ще пробвам!

# 3
  • Видин
Амиии какво да ти кажа.Високите нива пролактин подтискат овулацията, съответно шанса да се забременее е минимален.Обикновено се лекува с Бромокриптин и Достинекс  Peace Проблема не е за подценяване. Често пъти се препоръчва ЯМР за да се установи от къде идват тези високи нива пролактин
Дано съм помогнала Hug

# 4
  • На планетата Земя
Аманитка, ама момичето говори за прогестерон, не за пролактин.

Висок прогестерон след овулация по принцип е показател за евентуална бременност?  newsm78

# 5
  • Видин
Аз като видя ПРО и решавам, че е пролактин  Embarassed Embarassed Embarassed Извинявам се, разсеяна съм ама ми е простено Blush

# 6

Висок прогестерон след овулация по принцип е показател за евентуална бременност?  newsm78

Дано да е това! По- хубава новина не бих могла да чуя!

# 7
Ванеса, иди при лекарката да ти обясни за какво става дума.
Високият прогестерон след овулация е нещо хубаво - помага на евентуалното имплантиране и защитава бременността.
Не съм чувала за прекалено висок прогестерон, ама това нищо не значи, аз не съм лекар. Така че беж при док да ти каже какво е положението.

# 8
Тя не ми каза, че е прелакено висок, а само че е висок и че това е добре. Не ми обясни обаче защо е добре! Предния ден бях на преглед и тя ми препоруча да дам кръв, за да изследва прогестерон и се разбрахме да се чуем за резултатите, за да не се разкарвам пак до клиниката! По телефона не звучеше да има нещо притеснително, дори напротив, но явно жената очакваше да съм по- информирана Embarassed

# 9
Значи няма за какво да се притесняваш!
Този хормон е ключов за успешната бременност, особено в началото; когато има недостиг, се налага да се приемат прогестеронови препарати като утрогестан и дуфастон, за да се компенсира липсата му.
Успех и стискам палци! Hug

# 10
Мерси, дано този месец да е станало така чаканото чудо!!!

Общи условия

Активация на акаунт