Отговори
# 195
  • Мнения: 9 785
В смисъл ще стане гадно подобие на кашкавал ли? И каква е точно технологията?

# 196
  • Sofia
  • Мнения: 4 821
Имам замразени скариди. Пробвах с малко количество да панирам, но нещо останаха жилавички.
Някаква идея как да ги приготвя по друг начин?
Можеш да направиш скариди саганаки-леко ги сваряваш и после в дълбок тиган ги задушаваш със зехтин,пиперка,домат,вино,малко вода.Когато се сгъсти добавяш натрошено сирене  chefСтава много апетитно.Сервира се с гарнитура сварен ориз Wink

Бяло сирене ли имаш предвид? Интересна комбинация!

# 197
  • Мнения: 301
Имам и аз въпрос: защо винаги когато готвя ориза ми е вдлетен ?
Преди време гледах една тема ,но така и не влязох да чета ,а сега направо не ми стават яденетата заради ориза.
Друг вид ли трябва да си купувам незнам

# 198
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Имам замразени скариди. Пробвах с малко количество да панирам, но нещо останаха жилавички.
Някаква идея как да ги приготвя по друг начин?
Можеш да направиш скариди саганаки-леко ги сваряваш и после в дълбок тиган ги задушаваш със зехтин,пиперка,домат,вино,малко вода.Когато се сгъсти добавяш натрошено сирене  chefСтава много апетитно.Сервира се с гарнитура сварен ориз Wink

Бяло сирене ли имаш предвид? Интересна комбинация!

Да бяло сирене е имала в предвид.В Гърция това е едно от най хубавите ястия които приготвят със скариди/едно от любимите ми/.Но в Гърция фетата няма нищо общо с нашето меко сирене

# 199
  • Мнения: X
Вдлетен сбит,слепнал ли означава?
Ако е това,и на мен ми се е случвало,когато сложа по-малко мазнина в стремежа си да не е много калорично,но не минава номера,ориза си обижа мазнинка.Също е добре да не се чака да изври съвсем водата,а да се изключи когато е леко редичък още и да си поеме сам.

# 200
  • София
  • Мнения: 12 577
Имам и аз въпрос: защо винаги когато готвя ориза ми е вдлетен ?
Преди време гледах една тема ,но така и не влязох да чета ,а сега направо не ми стават яденетата заради ориза.
Друг вид ли трябва да си купувам незнам

Ако вдлетен е слепен то тогава:

Първо мий оризът поне с три води преди да го готвиш, за да падне нишестето.
Второ - винаги го готви с повече мазнина.
Трето никога не му слагай студена вода - тя го прави да "тропа".
Четвърто - пропорцията горе долу винаги е три към 1 т.е на 1 чаша ориз - три чаши вода.

# 201
  • Мнения: 1 777
Първо смени марката ориз,може от самия ориз да е.

Аз не съм съгласна много с Нана77,аз никога не мия ориза,слагам винаги студена вода и пропорцията ми е 1чаша ориз-4 чаши вода.И мазнина не слагам много.
Ориза никога не ми е ставал слепен или вдлетен.

# 202
  • Мнения: 301
Цитат
Първо смени марката ориз,може от самия ориз да е.
А вие каква марка ориз ползвате ?
Аз ползвам" ризон "

# 203
  • Мнения: X
Напоследък само Балдо.

# 204
  • Мнения: 9 446
Петя, ти си на обратния край на земята, при теб ориза е друг  Peace

# 205
  • София
  • Мнения: 12 577
Напоследък само Балдо.

И аз. Хубав е много. И е чист.

# 206
  • Мнения: 7 723
Петя, ти си на обратния край на земята, при теб ориза е друг  Peace


В Китай е, нали?
Техния никога не се слепва  Crossing Arms

# 207
  • Мнения: 9 446
Петя, ти си на обратния край на земята, при теб ориза е друг  Peace


В Китай е, нали?
Техния никога не се слепва  Crossing Arms

ако тръгнеш на изток, даже след Китай е.
Ако тръгнеш на запад е преди Китай  Laughing

# 208
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Аз ориза го готвя на много ниски градуси - 150 - 180С и никога не ми се е слепвал независимо каква марка е.Винаги му слагам студена вода и не чак толкова мазнина.От едно предаване по ТВ чух че се готви на много слабо...това е фатката на хубавия ориз Laughing

# 209
  • Мнения: 371
За ориза съм забелязала,че най-важно му е да изключиш котлона доста по рано.

Винаги го готвя на слаб котлон.

Общи условия

Активация на акаунт