Отговори
# 180
Имам замразени скариди. Пробвах с малко количество да панирам, но нещо останаха жилавички.
Някаква идея как да ги приготвя по друг начин?
Леко ги кипни за около 5 мин. ,Ако не са обелени ги обелваш.И после ги объркваш с майонеза,черен пипер,сол,малко лимонов сок,кората на половин лимон-настъргана...всичко на вкус....Сервираш в коктейлни чаши със стръкче магданоз за украса и с резенче лимон на края на чашата.
Това е коктейл от скариди така наречения...При поднасяне може да се сложат и препечени филийки на масата  Laughing Страшно мезе става

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 16:59 от TheNMaster

# 181
  • Sofia
Те са си почистени, така че съвсем се улеснявам. Ще пробвам твоето предложение - благодаря Hug!

# 182
  • София

Мммммм, обожавам царевица  намазана с кр. масло......
Вкусотийка!
За първи път правя,купих много млечна царевица и мисля и,че бързо ще се свари.Ти кога слагаш масло и къде,направо върху царевицата преди ядене ли Thinking

Бени, изваждам царевицата  и топла я посолявам и намазвам с масълце....
Как само ме  "зарази"...... май ще се вари царевица.....

# 183

Мммммм, обожавам царевица  намазана с кр. масло......
Вкусотийка!
За първи път правя,купих много млечна царевица и мисля и,че бързо ще се свари.Ти кога слагаш масло и къде,направо върху царевицата преди ядене ли Thinking

Бени, изваждам царевицата  и топла я посолявам и намазвам с масълце....
Как само ме  "зарази"...... май ще се вари царевица.....
Рени,сложих си масълце,от сол нямаше нужда,много сладко беше...често ще варя докато ими,0.40лв. е бройката,мисля,че е изгодно,те навън по 1.50-2.00лв я продават...само се,чудя как мога да си замразя за зимата newsm78

# 184
...само се,чудя как мога да си замразя за зимата newsm78
Вариш,слагаш в найлонови торбички и буташ във фризера Crazy Crazy

# 185
...само се,чудя как мога да си замразя за зимата newsm78
Вариш,слагаш в найлонови торбички и буташ във фризера Crazy Crazy
Благодаряяя  bouquet Hug

# 186
Аз замразявам царевицата несварена Laughing.

# 187
Имам замразени скариди. Пробвах с малко количество да панирам, но нещо останаха жилавички.

Направи ги на салатка с марулка, идеално е за сезона. Бутваш ги във вряща вода за ЕДНА минута, омешваш ги с марулка\салатка и червен лук, фърляш вътре някакъв чужбински кашкавал по избор (с по-твърдичките става по-вкусно), сол, пипер, лимонов сок, друго не ти трябва. Ако ти се прави нещо по-префърцунено, добавяш на ситни кубчета авокадо и пъпеш  Party

# 188
Можеш да направиш скариди саганаки-леко ги сваряваш и после в дълбок тиган ги задушаваш със зехтин,пиперка,домат,вино,малко вода.Когато се сгъсти добавяш натрошено сирене  chefСтава много апетитно.Сервира се с гарнитура сварен ориз Wink

# 189
  • Географският център на България-Габрово
Мили момичета някъде гледах,че беше пусната рецепта на лека домашна майонеза с прясно мляко,моля Ви ако някой има тази рецепта да ми я напише.Благодаря Ви предварително

# 190
Мили момичета някъде гледах,че беше пусната рецепта на лека домашна майонеза с прясно мляко,моля Ви ако някой има тази рецепта да ми я напише.Благодаря Ви предварително

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409415.0 - на Мастерчето

# 191

Благодаря много за експидитивният отговор

# 192
Млечна майонеза
1ч.чаша прясно мляко
2ч.ч олио
1ч.л сол
1,5ч.л лимонтозу

Благодаря много за експидитивният отговор

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 11:08 от nadia.72

# 193
Благодаря Ви момичета направих майонезата по рецептата на  Labrex ,стана върховна, гъста вкусна и лека

# 194

Млечна майонеза
1ч.чаша прясно мляко
2ч.ч олио
1ч.л сол
1,5ч.л лимонтозу

Знаете ли че това ако го сложиш в тенджерка на котлона ще се получи кашкавал. Така го правят тоя гумения . Tired

Общи условия

Активация на акаунт