Отговори
# 90
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
А какъв е смисъла да го пържиш преди да го панираш? Thinking
Панирам с патафри и месото остава сурово Tired

# 91
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
А какъв е смисъла да го пържиш преди да го панираш? Thinking
Панирам с патафри и месото остава сурово Tired

Тогава по-добре си го свари, за да е по-сочно, преди да го панираш.  Wink
 При мен не остава сурово  amiiii

# 92
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Тогава по-добре си го свари, за да е по-сочно, преди да го панираш.  Wink
 При мен не остава сурово  amiiii
Е,на мен ми е сурово пък ooooh!  Е как го правиш че да не е сурово?

# 93
  • Финландия
  • Мнения: 172
Тогава по-добре си го свари, за да е по-сочно, преди да го панираш.  Wink
 При мен не остава сурово  amiiii
Е,на мен ми е сурово пък ooooh!  Е как го правиш че да не е сурово?

Като панирам месо- независимо каква е панировката- винаги го слагам след като съм го панирала във фурната- върху готварска хартия- на 175 градуса- около 15-20min. То зависи от дебелината и вида на месото. Пробвай с вилица- като набодеш месото- трябва да излезе бистра течност- това значи, че е готово (ако излиза мътна течност- трябва му още малко печене. Ако не излиза течност-си го препекла и станало сухо)

# 94
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
След панирането го слагаш във фурната ли? newsm78

# 95
  • Финландия
  • Мнения: 172
След панирането го слагаш във фурната ли? newsm78
[/quote

]
Първо го панирам, изпързвам и после го слагам върху готварска хартия в предварително загрятата на 175 градуса фурна.

# 96
  • Мнения: 4 435
И на мен никога не ми е оставало сурово.

# 97
  • Мнения: 6 788
Мога ли тестото за кекс вместо в кексова форма, да насипя във формички за мъфини? Или за мъфините тестото трябва да е специално правено за мъфини и не за кекс? Embarassed newsm78

# 98
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Тогава по-добре си го свари, за да е по-сочно, преди да го панираш.  Wink
 При мен не остава сурово  amiiii
Е,на мен ми е сурово пък ooooh!  Е как го правиш че да не е сурово?

По принцип ги правя с  пилешки флейки, а ако си ги режа сама от гърди, правя ги на подобни ивици. Предварително съм ги мариновала за няколко часа. Олиото е добре загрято, ( но не прекалено, за да не ги "хване"   огъня  Simple Smile ), във фритюрник.

# 99
  • Мнения: 1 777
И на мем ме ми е оставало сурово.За панирано пилешко съм използвала както пилешки гърди ,така и месото от бутчето.
Аз не мариновам предварително ,не обичам мариновани меса слагам само сол и черен пипер.А като са нарязани на тънки паржолки ,не остават сурови. Simple Smile

# 100
  • In a surreal moment!
  • Мнения: 2 038
Бях чела в някоя тема назад рецептата за Дунапренова торта на sladka hapka. Обаче не разбрах тази торта сиропира ли се после, слага ли се нещо отгоре или се яде така като кекс  ...
Даденото от теб е как се правят блатовете за тортата в кексова форма , ама без дупка.. Блатовете са изпечени наведнъж и после се разделят с конец. Те са много леки, нежни и въздушни и не се сиропират , а се слепват с някакъв крем с мляко- с нишесте, с жълтъци и брашно или просто нишесте с вода.
Аз обикновено правя 2 дебелички блата,като разделям продуктите на половина, слепвам ги с крем,омазвам, отгоре и посипвам със смлени орехи, фъстъци или крокан. Преседява поне 1 нощ, колкото повече толкова по-сочна.

# 101
  • Мнения: 7 433
Мога ли тестото за кекс вместо в кексова форма, да насипя във формички за мъфини? Или за мъфините тестото трябва да е специално правено за мъфини и не за кекс? Embarassed newsm78
  Мисля,че съвсем спокойно можеш! Peace
  Какво ти е тестото,ако не е тайна? Simple Smile

# 102
  • Мнения: 655
ЛУРДЕС™ ,според мене няма проблем да изсипеш тесто за кекс във форма за мъфини,защото дефакто ти после ще го нарежеш на парчета,а така ще е в хубава за окото форма  Peace

# 103
  • Лондон
  • Мнения: 408
Тестото да кекс може и в чашките /шойличките/  за крем карамел.

# 104
  • Мнения: 6 788
  Какво ти е тестото,ако не е тайна? Simple Smile

Никаква тайна няма! Laughing Просто се чудех.
Защото основно рецептите за мъфини са с 1 яйце, а за кекс - повече от 1. Та си викам да не е в това тайната на добрия мъфин, който все не успявам да докарам Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт