Отговори
# 30
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 567
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон

Пиле с картофи, фасул, леща Wink.Горещо ти препоръчвам и тези картофки на Пеп- чо :

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg1300.html#msg1300

# 31
  • Мнения: 2 152
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон
Постен гювеч на фурна.Слагаш тиквички,картофи,моркови и доматен сос,магданоз,зехтин и черен пипер ,доливаш с вода и чакаш да изври Wink

# 32
  • Мнения: 1 798
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон
Пилешки дропчета в плик.

# 33
  • космополитно
  • Мнения: 942
Купих си каперси- ей така от любопитство към нещо непознато. Дегустирах ги и се...сепнах! Сега ми се подмятат в хладилника и се чудя: за какво да ги използвам, как и по колко!? newsm78

# 34
  • Мнения: 1 798
Купих си каперси- ей така от любопитство към нещо непознато. Дегустирах ги и се...сепнах! Сега ми се подмятат в хладилника и се чудя: за какво да ги използвам, как и по колко!? newsm78

На печена сьомга,в салати,в сосове.
Слага се не повече от 1с.л.

# 35
  • Мнения: 1 798
Най-вече се слагат в зелени салати-с риба тон,със сирена/вариации според вкуса/.
Аз съм слагала и в слата "Капрезе"

Сьомга филета-слагат се във фолио,слага се зехтин,сол,черен пипер,резен лимон,чери домати разрязани на две,каперси,може да се сложи и тънко парченце тиквичка.Завива се парчето и се пече на скарата.

# 36
  • Мнения: 1 505
Стих се за разядка със черни маслини,каперси,зехтин,орехи и подправки,пасирани,обожаваме го в къщи това,после си го мажеш на препечена филийка или в салатка или както си искаш.

# 37
  • София-Младост
  • Мнения: 24 059
Купих си каперси- ей така от любопитство към нещо непознато. Дегустирах ги и се...сепнах! Сега ми се подмятат в хладилника и се чудя: за какво да ги използвам, как и по колко!? newsm78

Аз и в салата ги слагам, придават леко кисел вкус, иначе така директно от буркана и за се стъписах.  Laughing

# 38
# 39
  • София
  • Мнения: 816
Моля,някой да каже как се готви бамя?Има ли тарикатлък защото много се лигави.Бях яла преди години туршия от бамя.някой ако знае,моля.

# 40
# 41
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Моля,някой да каже как се готви бамя?Има ли тарикатлък защото много се лигави.Бях яла преди години туршия от бамя.някой ако знае,моля.

Изчиства се, като се внимава да не се отрежат дръжките на коронката, след това се накисва във вода с оцет, за да се пресече лигавицата, която бамята съдържа. През това време се приготвя запръжката: С 1/2 чаена чаша мазнина се запържва 3-4 глави лук, нарязан на дребно; когато лукът добие сребрист цвят, се прибавят 1-2 домата, ситно нарязани, след това 1 супена лъжица брашно. Когато запръжката е готова, изцежда се бамята от водата и се прибавя към запръжката, посолява се, прибавят се още 3-4 домата, нарязани на едро като за готвене, и се оставя ястието да ври на тих огън 30-40 минути. Отгоре се нарязват филийки от лимон и се наръсва с магданоз.След като се сложи бамята да ври не се бърка въобще,защото ще се разкашка,тенджерата се стръсква отвреме навреме

 

# 42
  • от Луната
  • Мнения: 1 769
Момичета, много ви благодаря  Hug

# 43
  • Мнения: 22 867
Някой да е готвил зрял боб с яйца на фурна? newsm78

# 44
  • София
  • Мнения: 565
Момичета дайте идея какво да сготвя, но да е от мързеливите манджи на които им слагаш всичко и те само се готвят Mr. Green независимо дали на фурна или на котлон

Или в гювеч Peace.

Пилешка фа … 74;еч На Лео е една от най- мързеливите и вкусни манджи, които съм яля Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт