Отговори
# 150
  • Мнения: 7 723
.... Колко време трябва да се пържи? Кога слагате лука?
Първо се запържва лукът и после ориза само го объркваш. Достатъчно е  Peace

# 151
  • София
  • Мнения: 1 341






Оризът   "обича"  повечко мазнинка и така не се слепва.

# 152
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Оризът   "обича"  повечко мазнинка и така не се слепва.

 Peace

# 153
  • Мнения: 9 446
.... Колко време трябва да се пържи? Кога слагате лука?
Първо се запържва лукът и после ориза само го объркваш. Достатъчно е  Peace

аз пък лук никога не слагам в ориза. Въпрос на вкус. 


Оризът   "обича"  повечко мазнинка и така не се слепва.


така е.
Запържвам го колкото да загрее, не да се оцъкля, че тогава винаги го изтървам и изгарям  Embarassed В "запържването му" обаче слагам по лъжичка оцет - това го четох някъде и  правя почти винаги.
И една важна подробност - винаги се залива ориза с гореща вода или бульон - ако е студена се слепва.

# 154
  • Мнения: 27 523
Момичета, тръгнах да правя този сладкиш с канела и мед -
 http://lasrecetasdegaby.wordpress.com/category/%D1%80%D0%B5%D1%8 … 0%B8%D1%88%D0%B8/ -
но сега виждам, че няма никаква мазнина в него, възможно ли е?  newsm78

# 155
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Да, няма мазнина, но е много вкусен Heart Eyes.

# 156
  • Мнения: 27 523
Благодаря ти,  Hug отивам да действам тогава.  Party
Че ще го правя на майка ми, а тя е страхотна кулинарка, да не се изложа  Crazy

# 157
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Хубав е слакиша, сигурна сьм, че майка ти ще го оцени, успех  bouquet!

# 158
  • Мнения: 155
оризът може да се скашка и ако прекалиш с времето във фурната Моето съотношение е 1към4 Дебна го и когато е почти готов изключвам фурната и го оставям да поеме останалата течност

# 159
  • Мнения: 371
искам да наготвя телешко с картофи и моркови в глинен гювеч.
трябва ли предварит.да го варя,запържвам...?(месото е прясно и крехко)
да слагам ли водичка в гювеча или се задушава само в мазнина и собсвен сос?

# 160
  • Мнения: 9 446
ако слагаш домати и те са водни - няма нужда.
Иначе според количеството месо - може да си сложиш 500 мл вода, тя ще поизври, но и картофите ще дръпнат малко.
месото щом е прясно и младо само нарежи на хапки, няма нужда от варене и пържене.

# 161
  • Мнения: 7 723
Месото става по- вкусно, ако леко го запържиш предварително.
И да, трябва и малко водичка да сложиш. Peace

Я сега и аз да попитам нещо-
искам да направя сладко- кисел сос.
Рецептата е с обикновено нишесте,
обаче аз нямам. И в магазина няма Close
Мога ли да го заместя с нещо? С брашно? Thinking

# 162
  • Мнения: 371
Ама всичко на веднъж ли да сложа,аз мислех първо месото да се позадуши и тогава да сложа доматите и картофите,те нали по-бързо ще се сварят?

С брашно няма да ти се получи така добре соса.
Ако го направиш с брашно мисля,че трябва да сложиш по-малко.
Нямаш ли поне царевично брашно?

# 163
  • Мнения: 7 723
Ама всичко на веднъж ли да сложа,аз мислех първо месото да се позадуши и тогава да сложа доматите и картофите,те нали по-бързо ще се сварят?

С брашно няма да ти се получи така добре соса.
Ако го направиш с брашно мисля,че трябва да сложиш по-малко.
Нямаш ли поне царевично брашно?
Не, да му се не види Close

Иначе не всичко наведнъж. Доматите накрая Peace

# 164
  • Мнения: 9 785
В гювеча всичко се слага наведнъж. В това му е философията Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт