Отговори
# 270
  • Мнения: X
Ау,че много сте изписали за няколко часа.
Да се включа и аз по въпроса за прясното зеле-има македонско,което е тъмно зелено,но е крехко и кухо,т.е. леко тегли/и на мен ми е мн. вкусно/.Има и от по-светлите крехко,но пак по теглото го преценявам-в ръката трябва да не ти тежи,а да е леко.

# 271
  • София
  • Мнения: 565
Мамо Цоци, да си жива и здрава! Ти го пази човека в теб, пък манджичките има време да ги забъркваш. Щастливец ще е той- с майка кулинарка като теб Grinning
 
 Аз пък имам въпрос за патладжаните, провокирана от доматената манджичка на пеп-4o. Колко време трябва да кисне патладжанът в солената вода? А бамята не се ли прави нещо предварително, за да не е лигава newsm78

# 272
  • Мнения: 9 446
ако не отрежеш дръжката цялата на бамята - няма да излезе лигавото. Затова като чистиш оставяш мъничка част от дръжката.  Но ако те притеснява - бланширай я и добави към края на приготвянето.
Патладжана е достатъчно да се кисне 30 мин.

# 273
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540
Къде в София да намеря принадлежности за правене на тори: форми, приспособления..................и т.н.т. Виждам, че в чужбина това не е проблем, но унас не съм срещала такива глезотии.


Малко със закъснение, но...

http://www.zmeeborets.com/?page_id=2&record_id=1

Опс, сега видях , че вече сте дали този адрес .  Wink

Последна редакция: чт, 16 юли 2009, 20:36 от kloi

# 274
  • Мнения: 7 723
....

Руске, Нана правилно е казала за фризера.........
Пробвала съм, не става Close
Проблема явно не е нито в кашнакавала,
нито в тихнологията, а в моите ръчички Crossing Arms
Нищо. ЗАрежи! Wink

# 275
  • София
  • Мнения: 12 577
....

Руске, Нана правилно е казала за фризера.........
Пробвала съм, не става Close
Проблема явно не е нито в кашнакавала,
нито в тихнологията, а в моите ръчички Crossing Arms
Нищо. ЗАрежи! Wink

Накарай съпругът да се пробва. Ако се получи - негов е  Mr. Green

# 276
  • Географският център на България-Габрово
  • Мнения: 593
Мамо Цоци, да си жива и здрава! Ти го пази човека в теб, пък манджичките има време да ги забъркваш. Щастливец ще е той- с майка кулинарка като теб Grinning
 
 Аз пък имам въпрос за патладжаните, провокирана от доматената манджичка на пеп-4o. Колко време трябва да кисне патладжанът в солената вода? А бамята не се ли прави нещо предварително, за да не е лигава newsm78

По въпроса за бамята.Преди да я сложих към дадено ястие,или пък да я наготвиш само нея,сложи я във подходящ съд с вода и оцет,да постои така около час..Това се прави за да може да не се разкашква бамята и да си пусне тази лигавина която има.

# 277
  • В сърцето на живота!
  • Мнения: 3 160
Бамята се слага във вода и оцет за да се махне това лигавото.

# 278
  • Мнения: 2 708
Здравейте момичета. Не зная дали сте го срещали туй, което ме тормози, но в Билла, на щанда за насипни салата, от време на време (не винаги) има едно дето се казва "ЧЕСНОВА ПАСТА". Бяло е и нещо средно между сирене, цедено кис мляко, масло, извара и аз не знам какво точно, но е много различно от нещата, които аз се сещам. Бяло е и е с много чесън и на мен ми е много вкусно. Аз бих си купувала по-често, но просто много рядко го уцелвам. Та ако случайно се сещате и знаете какво, ще съм благодарна да ме "светнете". Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 279
  • София
  • Мнения: 565
Много благодаря на всички за отговорите Hug

Krische , опитвала съм я тази чеснова паста (дали не беше пастет newsm78) и на мен ми харесва. Ще следя темата, ако някой знае рецептата.
 

# 280
  • Мнения: 9 446
ооо Крисче, тази чеснова паста звучи  Crazy   налудничаво, но заради нея ще се грабна и ида до Била утре.  и аз ще следя за отговор  Flutter

# 281
  • Мнения: 7 723
ооо Крисче, тази чеснова паста звучи  Crazy   налудничаво, но заради нея ще се грабна и ида до Била утре.  и аз ще следя за отговор  Flutter
Чукам ти среща на щанда за салати Hug

# 282
  • Мнения: 9 785
Извинете за малоумният въпрос от сутринта, но търся рецепта за тиквички на фурна, които да наподобяват пържените. Имам ги готови, нарязани на колелца от вчера и сега чакат. Да не е нещо сложно рецептата, че да не ходя до магазини за специални съставки. Май много ми станах изискванията, но това е положението. И моля, не ме пращайте към темата за тиквичките, че свят ми се завива там от инфо, пък не смея да питам, да не ме натирят Laughing.

# 283
  • София-Младост
  • Мнения: 24 050
Извинете за малоумният въпрос от сутринта, но търся рецепта за тиквички на фурна, които да наподобяват пържените. Имам ги готови, нарязани на колелца от вчера и сега чакат. Да не е нещо сложно рецептата, че да не ходя до магазини за специални съставки. Май много ми станах изискванията, но това е положението. И моля, не ме пращайте към темата за тиквичките, че свят ми се завива там от инфо, пък не смея да питам, да не ме натирят Laughing.
Не мога да помогна много, защото и аз от години търся такава рецепта, ама не става и не става. Наскоро пробвах тази, която една мама даде във фото-темата, но червения пипер никак не ми се върза вкусово. Мисля си дали ако се сложи галета вместо пипера няма да станат по-хрупкави...

# 284
  • Мнения: 5 001
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=292741.15

Погледнете поста на "ола" и по-надолу снимка от Бъни(вече заляти със кисело мляко ,копър и чесън)....

Общи условия

Активация на акаунт