Отговори
# 360
  • София
  • Мнения: 3 872
polin_a , ето една интересна рецепта на Кеми за пълнени домати с ориз, маслини и кашкавал. Може вместо с ориз, да ги напълниш с елда или булгур, въпрос на вкус и импровизация. Hug

# 361
  • Мнения: 2 152
За плънка на домати можеш да използваш кайма,ориз,магданоз и вътрешното на доматите,малко зехтин и подправки.
Само с ориз и вътрешността на домата. и подправките Peace
Като издълбаеш домата,поръси го с малко захар,така се смекчава киселия вкус Wink
За гарнитура печени картофи със лимон,зехтин и чубрица  chef

# 362
  • Мнения: 9 785
На Кеми я видях рецептата, но ще направя с мЯсо Laughing. А колко се издълбава от домата? Плънката да я обработвам ли предварително топлинно както за чушки? Сигурно трябва.

# 363
  • София
  • Мнения: 3 872
polin_a, махаш само семенната част, нататък действаш като при пълнените чушки. Peace

# 364
  • Мнения: 9 785
Аааа, добре. Мислех, че трябва повечко да се дълбае. Благодаря ви, дами  bouquet! Приятен ден!

# 365
  • Мнения: 49
Мисля си нещо, но незнам дали ще стане. Ако измия и нарежа краставици и замразя, дали ще се получи нещо  newsm78 За салата няма да стават предполагам, че ще са блудкави, но за таратор? Как мислите вие  Thinking

# 366
  • Мнения: 9 443
но ще направя с мЯсо Laughing. А колко се издълбава от домата? Плънката да я обработвам ли предварително топлинно както за чушки? Сигурно трябва.

eто ти пълнени домати с филе

# 367
  • Мнения: 311
Мисля си нещо, но незнам дали ще стане. Ако измия и нарежа краставици и замразя, дали ще се получи нещо  newsm78 За салата няма да стават предполагам, че ще са блудкави, но за таратор? Как мислите вие  Thinking

За таратор стават. Може и да ги настържеш.

# 368
  • Мнения: 49
Мисля си нещо, но незнам дали ще стане. Ако измия и нарежа краставици и замразя, дали ще се получи нещо  newsm78 За салата няма да стават предполагам, че ще са блудкави, но за таратор? Как мислите вие  Thinking

За таратор стават. Може и да ги настържеш.

Благодаря! Отивам да действам  Peace

# 369
  • Мнения: 1 486
Опитай тогава следващия път това:
Прави се разтвор от 2 ч.ч вода и 1/2 ч.ч оцет. Овалват се тиквичките в брашно, минават се през оцетния разтвор и тогава се пържат. Така няма брашно в мазнината и коричката на тиквичките става хрупкава,а те самите не попиват толкова олио.   Wink

Благодаря за идеята-станаха страхотни!!!  bouquetА мазнината си остана бистра и чиста! Peace

# 370
  • плевен
  • Мнения: 1 293
Искам да попитам понеже вече имам печка с керамичен плот мога ли да пека чушки на котлоните.

# 371
  • Мнения: 2 152
Aз си пека чушките във фурната,според мен не е удачно върху котлона.

# 372
  • Мнения: 2 411
Моят мъж ми ги изпича с газовата горелка  Joy без майтап. Остават хрупкави след като се обелят /досега сме пробвали само с люти чушлета/  bowuu

# 373
  • София
  • Мнения: 3 872
Искам да попитам понеже вече имам печка с керамичен плот мога ли да пека чушки на котлоните.
Аз ги пека в един стар тиган, предназначен само за тази цел-чушки/люти, сладки/, патладжани. Peace
 Пекла съм ги и във фурната, но не стават толкова хубави, като на котлона, стоят ми много меки. Rolling Eyes

# 374
  • Мнения: 9 785

Дъщеря ми искаше със сирене, тъй че ще трябва да ги пробвам Peace. С каймата вече са опечени, но още не съм ги опитвала. Децата ядат и чакам отзиви.

Общи условия

Активация на акаунт