Отговори
# 345
Такаааа. Да попитам нещо.

Вчера направих едни кексчета в чаша,в микровълновата, по рецепта, взета от форума, която в момента не откривам, за да пусна линк- 4 с.л. брашно, 3-4 с.л. захар, 2 с.л. какао, 3 с.л. прясно мляко, 2 с.л. олио, 1 яйце и ванилия.

Спазих съвсем точно рецептата. В резултат кексчетата станаха невероятно вкусни, но... супер корави. На петата минута след ваденето им се втърдиха и не се хапват.

Някой има ли идея защо  newsm78 Някъде явно бъркам- каква е консистенцията на полученото тесто, колко минути и на колко вата се пекат, в какви чаши се сипва сместа? Изобщо- идеи някакви защо така не/ станаха кексчетата  Praynig
И при мен се получи същото,а уж пишеше,че стават разкошни и то на 1000W.И аз ги пекох 5 мин. стават на сухар,а преди това пък стоят отгоре меки и ми изглеждат сурови.Един път направих,не съм повтаряла.И аз се чудех къде бъркам. newsm78  chef

# 346
  • София

Такаааа. Да попитам нещо.

Вчера направих едни кексчета в чаша,в микровълновата, по рецепта, взета от форума, която в момента не откривам, за да пусна линк- 4 с.л. брашно, 3-4 с.л. захар, 2 с.л. какао, 3 с.л. прясно мляко, 2 с.л. олио, 1 яйце и ванилия.

Спазих съвсем точно рецептата. В резултат кексчетата станаха невероятно вкусни, но... супер корави. На петата минута след ваденето им се втърдиха и не се хапват.

Някой има ли идея защо  newsm78 Някъде явно бъркам- каква е консистенцията на полученото тесто, колко минути и на колко вата се пекат, в какви чаши се сипва сместа? Изобщо- идеи някакви защо така не/ станаха кексчетата  Praynig

Аз също ги правя и съм доволна!
Моето мнение е, че много си ги пекла.Трябва да намалиш минутите.
Много зависи и в какво се пекат, т.е. какъв материал е чашата.
Нагоди си минутите спрямо твоята МВ.

# 347
Моите пък станаха като гумени, изобщо не повторих .

# 348
Здравейте сладури.Имам пилешки гърди и се чудя какво да ги направя.Писнало ми е от пържоли и кавърма.Ако имате идеи-слушам Hug

# 349
Здравейте сладури.Имам пилешки гърди и се чудя какво да ги направя.Писнало ми е от пържоли и кавърма.Ако имате идеи-слушам Hug
-Панирани.
-пиле фрикасе
-със сметанов сос и сирена
-сварени,нарязани на хапки,врътнати в масълце и добавени към шопска салата с крутончета
....

# 350
Това със сметаната и сирената ми хареса.Но нали съм си русичка,та сега ще трябва и да ми помогнеш с рецепта. Blush

# 351
  • София
Пилешка фа … 51;ео- много е вкусно.

# 352
  • Варна
Пиле със сметана, топено сирене и гъби е едно от любимите ми ястия.
Мастерче, това все едно не си го чула.  Mr. Green

# 353
Пилешката фантазия на ЛЕО звучи страшно вкусно.Може и на нея да се спра.Благодаря  bouquet

# 354
Това със сметаната и сирената ми хареса.Но нали съм си русичка,та сега ще трябва и да ми помогнеш с рецепта. Blush
Веднага  Hug

Нарязваш на хапки месото,позапържваш го леко с масълце и 1/2 глава лук нарязана на полумесеци(може и гъби да се сложат),колкото да си промени цвета и да се запечата месото.Прехвърляш всичко в йенска тенджерка,посоляваш и слагаш няколко щипки черен пипер,2-3 триъгълничета топено сирене,може и малко синьо сирене да сложиш ,ако обичате,заливаш с готварска сметана,слагаш капака и печеш.След като е готово наръсваш с настърган кашкавал.
Подходяща гарнитура са задушените или сварени зеленчуци(картофи,броколи,моркови) или картофено пюренце.....И прясна салатка...

П.П. mar4ela5  Mr. Green Hug

# 355
  • Варна
Веднага  Hug

Нарязваш на хапки месото,позапържваш го леко с масълце и 1/2 глава лук нарязана на полумесеци(може и гъби да се сложат),колкото да си промени цвета и да се запечата месото.Прехвърляш всичко в йенска тенджерка,посоляваш и слагаш няколко щипки черен пипер,2-3 триъгълничета топено сирене,може и малко синьо сирене да сложиш ,ако обичате,заливаш с готварска сметана,слагаш капака и печеш.След като е готово наръсваш с настърган кашкавал.
Подходяща гарнитура са задушените или сварени зеленчуци(картофи,броколи,моркови) или картофено пюренце.....И прясна салатка...

П.П. mar4ela5  Mr. Green Hug
Абсолютно по същия начин го приготвям, само че без лук.  Peace Става невероятно вкусно!
А като не ми се запържва слагам всичко директно в йената и пак става чудно. Добавям и царевица понякога.
Огладнях...  Mr. Green

# 356
# 357
Момичета, помагайте за утре вечер - имам поръчка за чушки-бюрек, но да не са пържени. Приемам всякакви рецепти за приготвянето и печенето им във фурна  Blush

# 358
няма разлика, само докато ги приготвяш загряваш фурната на мах ,  поставяш потопените в яйца пълнени вече чушки в тавата върху хартия за печене и печеш до зачервяване.

# 359
Аз пак с въпросче. Моля за подробности за пълнени домати - как и с какво?

Общи условия

Активация на акаунт