Отговори
# 345
  • Мнения: X
Такаааа. Да попитам нещо.

Вчера направих едни кексчета в чаша,в микровълновата, по рецепта, взета от форума, която в момента не откривам, за да пусна линк- 4 с.л. брашно, 3-4 с.л. захар, 2 с.л. какао, 3 с.л. прясно мляко, 2 с.л. олио, 1 яйце и ванилия.

Спазих съвсем точно рецептата. В резултат кексчетата станаха невероятно вкусни, но... супер корави. На петата минута след ваденето им се втърдиха и не се хапват.

Някой има ли идея защо  newsm78 Някъде явно бъркам- каква е консистенцията на полученото тесто, колко минути и на колко вата се пекат, в какви чаши се сипва сместа? Изобщо- идеи някакви защо така не/ станаха кексчетата  Praynig
И при мен се получи същото,а уж пишеше,че стават разкошни и то на 1000W.И аз ги пекох 5 мин. стават на сухар,а преди това пък стоят отгоре меки и ми изглеждат сурови.Един път направих,не съм повтаряла.И аз се чудех къде бъркам. newsm78  chef

# 346
  • София
  • Мнения: 1 341



Такаааа. Да попитам нещо.

Вчера направих едни кексчета в чаша,в микровълновата, по рецепта, взета от форума, която в момента не откривам, за да пусна линк- 4 с.л. брашно, 3-4 с.л. захар, 2 с.л. какао, 3 с.л. прясно мляко, 2 с.л. олио, 1 яйце и ванилия.

Спазих съвсем точно рецептата. В резултат кексчетата станаха невероятно вкусни, но... супер корави. На петата минута след ваденето им се втърдиха и не се хапват.

Някой има ли идея защо  newsm78 Някъде явно бъркам- каква е консистенцията на полученото тесто, колко минути и на колко вата се пекат, в какви чаши се сипва сместа? Изобщо- идеи някакви защо така не/ станаха кексчетата  Praynig

Аз също ги правя и съм доволна!
Моето мнение е, че много си ги пекла.Трябва да намалиш минутите.
Много зависи и в какво се пекат, т.е. какъв материал е чашата.
Нагоди си минутите спрямо твоята МВ.

# 347
  • Мнения: 3 219
Моите пък станаха като гумени, изобщо не повторих .

# 348
  • Мнения: 1 260
Здравейте сладури.Имам пилешки гърди и се чудя какво да ги направя.Писнало ми е от пържоли и кавърма.Ако имате идеи-слушам Hug

# 349
  • Мнения: 5 001
Здравейте сладури.Имам пилешки гърди и се чудя какво да ги направя.Писнало ми е от пържоли и кавърма.Ако имате идеи-слушам Hug
-Панирани.
-пиле фрикасе
-със сметанов сос и сирена
-сварени,нарязани на хапки,врътнати в масълце и добавени към шопска салата с крутончета
....

# 350
  • Мнения: 1 260
Това със сметаната и сирената ми хареса.Но нали съм си русичка,та сега ще трябва и да ми помогнеш с рецепта. Blush

# 351
  • София
  • Мнения: 565
Пилешка фа … 51;ео- много е вкусно.

# 352
  • Варна
  • Мнения: 2 104
Здравейте сладури.Имам пилешки гърди и се чудя какво да ги направя.Писнало ми е от пържоли и кавърма.Ако имате идеи-слушам Hug
Пиле със сметана, топено сирене и гъби е едно от любимите ми ястия.
Мастерче, това все едно не си го чула.  Mr. Green

# 353
  • Мнения: 1 260
Пилешката фантазия на ЛЕО звучи страшно вкусно.Може и на нея да се спра.Благодаря  bouquet

# 354
  • Мнения: 5 001
Това със сметаната и сирената ми хареса.Но нали съм си русичка,та сега ще трябва и да ми помогнеш с рецепта. Blush
Веднага  Hug

Нарязваш на хапки месото,позапържваш го леко с масълце и 1/2 глава лук нарязана на полумесеци(може и гъби да се сложат),колкото да си промени цвета и да се запечата месото.Прехвърляш всичко в йенска тенджерка,посоляваш и слагаш няколко щипки черен пипер,2-3 триъгълничета топено сирене,може и малко синьо сирене да сложиш ,ако обичате,заливаш с готварска сметана,слагаш капака и печеш.След като е готово наръсваш с настърган кашкавал.
Подходяща гарнитура са задушените или сварени зеленчуци(картофи,броколи,моркови) или картофено пюренце.....И прясна салатка...


П.П. mar4ela5  Mr. Green Hug

# 355
  • Варна
  • Мнения: 2 104
Това със сметаната и сирената ми хареса.Но нали съм си русичка,та сега ще трябва и да ми помогнеш с рецепта. Blush
Веднага  Hug

Нарязваш на хапки месото,позапържваш го леко с масълце и 1/2 глава лук нарязана на полумесеци(може и гъби да се сложат),колкото да си промени цвета и да се запечата месото.Прехвърляш всичко в йенска тенджерка,посоляваш и слагаш няколко щипки черен пипер,2-3 триъгълничета топено сирене,може и малко синьо сирене да сложиш ,ако обичате,заливаш с готварска сметана,слагаш капака и печеш.След като е готово наръсваш с настърган кашкавал.
Подходяща гарнитура са задушените или сварени зеленчуци(картофи,броколи,моркови) или картофено пюренце.....И прясна салатка...

П.П. mar4ela5  Mr. Green Hug
Абсолютно по същия начин го приготвям, само че без лук.  Peace Става невероятно вкусно!
А като не ми се запържва слагам всичко директно в йената и пак става чудно. Добавям и царевица понякога.
Огладнях...  Mr. Green

# 356
# 357
  • Мнения: 27 523
Момичета, помагайте за утре вечер - имам поръчка за чушки-бюрек, но да не са пържени. Приемам всякакви рецепти за приготвянето и печенето им във фурна  Blush

# 358
  • Мнения: 9 475
няма разлика, само докато ги приготвяш загряваш фурната на мах ,  поставяш потопените в яйца пълнени вече чушки в тавата върху хартия за печене и печеш до зачервяване.

# 359
  • Мнения: 9 785
Аз пак с въпросче. Моля за подробности за пълнени домати - как и с какво?

Общи условия

Активация на акаунт