Отговори
# 330
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Имам питане за тези Раирани кифлички с кашкавал - пише, че трябват 18 г прясна мая, аз имам едно пакетче - цялото ли да го сложа? Не знам колко точно тежи. Rolling Eyes

Ако е прясна маята,режеш половината и готово.

# 331
  • София
  • Мнения: 4 293
Имам питане за тези Раирани кифлички с кашкавал - пише, че трябват 18 г прясна мая, аз имам едно пакетче - цялото ли да го сложа? Не знам колко точно тежи. Rolling Eyes

пише 18 г прясна мая или 1 с л суха мая  Wink

1 пакетче съдържа 7 г суха мая, достатъчна за 500 г брашно /отговаря на половин кубче прясна мая/

# 332
  • Мнения: 6 792
Простете! doh doh
42г.  и си пише, ама кой да види! Blush Значи режа наполовина. Peace

# 333
  • Мнения: 9 785
Не е фатално, че ще сложиш 21г Wink.
Светнете ме, моля за бг-мамчето, че съм изпуснала нещо Crazy.

# 334
  • Варна
  • Мнения: 975
Kloi,погледни в тази темичка.http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=1370

# 335
  • Мнения: 229
Момичета, някой правил ли е туршия от краставички на която се слага само сол и смокинови листа? пишете ми как става.

# 336
  • На брега на реката
  • Мнения: 1 540

Май си взех беля на главата с тази риба  Tired
Благодаря за линка   bouquet

# 337
  • Варна
  • Мнения: 975
Много е вкусна рибата,няма да съжаляваш след като я приготвиш.Успех.

# 338
  • София
  • Мнения: 547
Момичета, някой правил ли е туршия от краставички на която се слага само сол и смокинови листа? пишете ми как става.
аз Peace
момент само да намеpя къде ми беше рецептата Wink

Краставички по полски
Прави се саламура - 3 с.л. сол на 1 литър вода, кипва се и изстива. 3-литров буркан се постила със листа от смокиня (може и вишня), 2 корена от хрян, нарязани и синапено семе(около 1 ч.л. равна). Измитите краставички се нареждат плътно и се заливат със саламурата. Около 10 дни втасват и са готови за ядене.

обожавам така приготвени краставичките Heart Eyes правя я от 7-8 години вече
предполагам, че за тази рецепта питаш Simple Smile

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 16:01 от Малката Черна Шапчица

# 339
  • Варна
  • Мнения: 975
Шапчице,много ме заинтригува рецептата ти но имам въпрос:Как се съхраняват след като втасат?Ферментацията не продължава ли след тези 10 дена?

# 340
  • София
  • Мнения: 547
ами, това не са краставички, които траят цяла зима, просто започвате да ги ядете Peace
докато ги изядете, седят в буркана със саламурата; честно казано, не знам как изглеждат превкиснали краставички - никой не ги чака; обикновено проблемът е, че не можем да устискаме да втасат хубаво за да ги нападнем Mr. Green

# 341
  • Варна
  • Мнения: 975
Благодаря ШАПЧИЦЕ  bouquet

# 342
  • Мнения: 229
Благодаря много за рецептата,точно тази е.
А за да се запазят за повече време може да се сложи 1-2 аспирина.

# 343
  • Мнения: 251
Здравейте неуморими кулинарки GrinningНямам време да търся, а ми се иска да сложа в буркани тиквички с доматен сос . PraynigМоля за изпитана рецепта
  bouquetна всички

# 344
  • Mediterraneo
  • Мнения: 42 691
Такаааа. Да попитам нещо.

Вчера направих едни кексчета в чаша,в микровълновата, по рецепта, взета от форума, която в момента не откривам, за да пусна линк- 4 с.л. брашно, 3-4 с.л. захар, 2 с.л. какао, 3 с.л. прясно мляко, 2 с.л. олио, 1 яйце и ванилия.

Спазих съвсем точно рецептата. В резултат кексчетата станаха невероятно вкусни, но... супер корави. На петата минута след ваденето им се втърдиха и не се хапват.

Някой има ли идея защо  newsm78 Някъде явно бъркам- каква е консистенцията на полученото тесто, колко минути и на колко вата се пекат, в какви чаши се сипва сместа? Изобщо- идеи някакви защо така не/ станаха кексчетата  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт