Лещи за очи -2

• 99 194
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
  • София
това интервю също е интересно http://zdravenews.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html
Мина, да те попитам, ако искам да отида на компютърна диагностика само за да изчислят астигматизма (искам да си взема торична леща, само на едното око) пак ли не трябва да съм носила едно денонощие лещите, както при определяне на диоптър?

# 586
  • София
това интервю също е интересно http://zdravenews.blogspot.com/2009/09/blog-post_06.html
Мина, да те попитам, ако искам да отида на компютърна диагностика само за да изчислят астигматизма (искам да си взема торична леща, само на едното око) пак ли не трябва да съм носила едно денонощие лещите, както при определяне на диоптър?

Извини ме късното влизане - ама от политически безумия за оптиките, не съм се появявала половин месец.

Ако носиш меки лещи - добре е да има поне 12 часа почивка без лещи,
но ако носиш твърди - поне 48 часа, да не кажа че правилото е 72 часа.
Ако ти е интересно ще го обясня  Peace

# 587
  • София
много ти благодаря  bouquet

# 588
Здравейте Simple Smile Новичка съм във форума, но тази тема мн ме заинтригува, защото мн съм се зарибила за ди взема лещи Simple Smile Очите ми са пъстри - зелени отвътре и кафеви към края. Искам да си взема наситено зелени лещи, като тези: http://lenses.bg/soflens-natural-colors-leshti-p-85.html цвят Зелен Тюркоаз, но незнам как ще ми стоят Sad А съм от малък град и тук няма къде да пробвам Sad Дайте някакъв съвет, мацки  Heart Eyes

# 589
  • София
Здравейте Simple Smile Новичка съм във форума, но тази тема мн ме заинтригува, защото мн съм се зарибила за ди взема лещи Simple Smile Очите ми са пъстри - зелени отвътре и кафеви към края. Искам да си взема наситено зелени лещи, като тези: http://lenses.bg/soflens-natural-colors-leshti-p-85.html цвят Зелен Тюркоаз, но незнам как ще ми стоят Sad А съм от малък град и тук няма къде да пробвам Sad Дайте някакъв съвет, мацки  Heart Eyes

Хареса ми това с мацките  Hug - ако знаеш каква съм харпия  Laughing Laughing Laughing
maginka87 - принципно не е позволено да се пробват лещи - но има колеги, които го правят.
И аз мечтаех за зелени - но сивите ми стоят убийствено.
Пиши откъде си, за да те ориентирам къде да отидеш.

# 590
Хареса ми това с мацките  Hug - ако знаеш каква съм харпия  Laughing Laughing Laughing
maginka87 - принципно не е позволено да се пробват лещи - но има колеги, които го правят.
И аз мечтаех за зелени - но сивите ми стоят убийствено.
Пиши откъде си, за да те ориентирам къде да отидеш.

И на мен ми харесва това "мацки"...някак сближава, а и всички тук са си мацки   bouquet Heart Eyes Аз имам приятелки, които са пробвали лещи дори в Grand Optics, но срещу някаква сума (не съм сигурна колко). Аз съм от Свищов. По принцип мн често си поръчвам дрешки по интернет, но лещи да си поръчам...незнам...  Thinking Чувала съм, че цветните лещи малко или много вредят на зрението...дали е вярно?  newsm78

# 591
Включвам се с молба да ми препоръчате марка лещи, които добре покриват много тъмни очи. Днес си взех сиви/pearl, ето тези http://www.lens.bg/page/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1% … 87%D0%B8/123.html но въобще не ми стоят добре, само едната пробвах и я прибрах, другатане съм я и отваряла и се чудя какво да ги правя сега. Явно са ми доста тъмни очите  ooooh!
Бихте ли ми препоръчали някои с наситен и плътен цвят? Искаше ми се нещо сиво, може и синьо  newsm78

# 592
Включвам се с молба да ми препоръчате марка лещи, които добре покриват много тъмни очи. Днес си взех сиви/pearl, ето тези http://www.lens.bg/page/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1% … 87%D0%B8/123.html но въобще не ми стоят добре, само едната пробвах и я прибрах, другатане съм я и отваряла и се чудя какво да ги правя сега. Явно са ми доста тъмни очите  ooooh!
Бихте ли ми препоръчали някои с наситен и плътен цвят? Искаше ми се нещо сиво, може и синьо  newsm78

Това са най - добрите цветни лещи  http://lenses.bg/expressions-colors-leshti-podarak-komplekt-ogledalce-p-61.html
покриват дори и черни очи!!! а и са с високо водно съдържание и асферична повърхност - за по остро зрение!

# 593
Някой ползвал ли е този разтвор - http://lenses.bg/oftyll-monogreen-360ml-p-142.html !
Видях че е натурален и ми стана интересно. Почиства ли добре?! След отваряне има ли срок 6 месеца или е 3!

# 594
oftyl monogreen e за 3 месеца след отваряне

# 595
  • Стара Загора
Здравейте момичета!  Hug

Първо Весела Коледа и приятно посрещане на новата 2011 г.  santa2

От 5 год. са ми предписани очила, но редовно ги нося от 2. Диоптъра в началото беше - 0.75 или - 1.25 ( не помня точно), но когато отидох след 2 год. на преглед беше скочил на - 2,25 и тогава сякаш свикнах с очилата ...  Laughing  Laughing Първо ми беше странно и си мислех, че в у-ще ще ми се присмиват.  hahaha Приятелите ми пък твърдят, че много ми отиват - http://ivchencetordv.snimka.bg/other/pricheski.502315.18789162 , http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs153.snc3/18046_116 … 075_3267367_n.jpg Как мислите  вие? Това лято мислех да си подменя рамките с черни, нали са модерни  Laughing , но като тръгнах да избирам все неможех да си харесам модел или пък не ми стояха добре.  ooooh! Още като трябваше да си купвам очила исках лещи, но родителите ми не позволиха.  Tired После пък мен ми беше кофти как ще ги слагам, дали няма да ги изгубя ...  #Crazy Според вас за колко диоптъра е наложително носенето на лещи и за мен ( -2,25 ) кое е по-добър вариант (на 19 год. съм)? Когато ходя на преглед ме съветват да не ползвам лещи, след като "професията" ми не го задължава, че били препоръчителни най-вече за спортисти и т.н.  Rolling Eyes Много не им вярвам на лекарите.  Whistling

# 596
Здравейте и весели празници. Simple Smile
Виждам,че тук има хора с доста опит в носенето на лещи.
Аз от вчера съм с торични лещи и за сега съм доволен,единствения проблем е,че са ми малко слаби лещите,защото ми ги дадоха,като пробни.
Лещите са Proclear toric,имам силен астигматизъм с -3.00 цилиндър на едното око и -2.25 на другото.Диоптрите са ми -3.00 на едното и -4.00 на другото око. В момента виждам малко по слабо с лещите,защото цилиндъра им е 1.75 и на двете и 3.00 диоптър пак на двете лещи.
Лекарката ми ги даде за да свикна да нося лещи и ми предложи след 10-15 дена да отида за да поръчам точно каквито трябват,но цените които ми каза бяха много високи.
Лещите пак са proclear toric - 3 лещи 160лв. за едното око с големия цилиндър и около 90лв. за другото око с по-малкия цилиндър говорим за едномесечни лещи.
Поразрових се в интернет сайтове за лещи,но трудно се намират торични лещи с цилиндър -3.00 повечето са до -2.25.
Та намерих едни на Bausch & Lomb казват се Optima toric - едногодишни са и са на супер цена сравнение с тези,които ми предложиха излизат 220-30лв. за една година. Та цената ми се стори прекалено ниска и се усъмних в качеството им и реших да се запитам до вас.
Какво ще ме посъветвате заслужават ли си или са някакви кофти лещи ?
Ето това им е характеристиката:
Цитат
Диаметър: 14 мм
Материал: Hefilcon B
Водно съдържание: 45 %
Кислородна преносимост: Dk/t  10
Базисна кривина: 8,3 мм; 8,6 мм; 8,9 мм
Препоръчителна схема на смяна: 1 година
Режим на носене: ежедневно поставяне и сваляне

Другите лещи,на които се спрях са Weflex 55 Toric прозиводител: Zeiss имат моя цилиндър,двойно по-скъпи са 400лв. два броя пак за една година.Това е максимума за лещи,като цена,която мога да си позволя.

Какво ще ме посъветвате,искам да нося лещи,защото се чувствам по-добре с тях на 21 години съм и от 19 години нося очила и съм свикнал с тях,но като сложих лещите се почувствах страхотно и искам да си остана с тях,но 250-60лв на всеки 3 месеца за лещи ще ми дойдат на нагорнище.
Затова ще съм много благодарен,ако ми дадете съвет за горепосочените лещи,какво да правя да разчитам на тях или да се връщам на очилата.

Извинявам се за дългия пост,но това е от голямо значение за мен. Simple Smile

Благодаря ви за обърнатото внимание,дами. Simple Smile

# 597
  • София

ЧЕСТИТА КОЛЕДА
  Hug Hug Hug

От 5 год. са ми предписани очила, но редовно ги нося от 2. Диоптъра в началото беше - 0.75 или - 1.25 ( не помня точно), но когато отидох след 2 год. на преглед беше скочил на - 2,25 и тогава сякаш свикнах с очилата ...  Laughing  Laughing Първо ми беше странно и си мислех, че в у-ще ще ми се присмиват.  hahaha         ..........................................   Според вас за колко диоптъра е наложително носенето на лещи и за мен ( -2,25 ) кое е по-добър вариант (на 19 год. съм)? Когато ходя на преглед ме съветват да не ползвам лещи, след като "професията" ми не го задължава, че били препоръчителни най-вече за спортисти и т.н.  Rolling Eyes Много не им вярвам на лекарите.  Whistling

Скъпа Blue Lady - имаш няколко въпроса  Wink
Диоптрите "растат" до 21г. - докато "порасне оченцето".
Ако не се носят очила или лещи - също е предпоставка за повишаване на диоптрите.
Няма наложително носене на лещи (при стандартни зрителни отклонения) - въпрос на избор е  Wink
Примерно аз и повечето колеги (контактолози или оптици), категорично не препоръчваме лещи при работа с компютър.
За твоя случай - ако от две години имаш  -2,25 и се потвърди към момента - моя съвет да си вземеш -2.00 dpt за КЛ.
Но нека и офталмолога да знае, че искаш лещи - той ще си даде препоръката.
Опитай с едномесечни, за да свикнеш и да прецениш как се чувстваш Peace

Лещите са Proclear toric,имам силен астигматизъм с -3.00 цилиндър на едното око и -2.25 на другото.Диоптрите са ми -3.00 на едното и -4.00 на другото око. В момента виждам малко по слабо с лещите,защото цилиндъра им е 1.75 и на двете и 3.00 диоптър пак на двете лещи.

Затова ще съм много благодарен,ако ми дадете съвет за горепосочените лещи,какво да правя да разчитам на тях или да се връщам на очилата.

Ако правилно те разбирам твоята корекция е
R - 3.00 sph -3.00 cyl
L - 4.00 sph -2.25 cyl
Нужна ми е точната ти корекция и градусите (Ax) - за да опитам да ти бъда полезна.
Един лекар ли те наблюдава и каква е промяната след пубертета.
Дали са ти по-слаба корекция, защото са пробни или заради геометрията на лещите?!
RhythmiX - ако искаш ми пиши на лични  Peace
Ще се радвам да помогна!
 santa2

# 598
Цитат

Ако правилно те разбирам твоята корекция е
R - 3.00 sph -3.00 cyl
L - 4.00 sph -2.25 cyl
Нужна ми е точната ти корекция и градусите (Ax) - за да опитам да ти бъда полезна.
Един лекар ли те наблюдава и каква е промяната след пубертета.
Дали са ти по-слаба корекция, защото са пробни или заради геометрията на лещите?!
RhythmiX - ако искаш ми пиши на лични  Peace
Ще се радвам да помогна!
 santa2

R -3.00 sph -2.25 cyl
L - 4.00 sph - 3.25 cyl е било,извинявам се.
Ах е 180 градуса и на двете очи.

Дадоха ми по-слаби за да пробвам и нямаха в наличност други,не ми взеха пари за тях,защото казаха,че ги дават мостерни. Simple Smile
Лекарката каза,че ще виждам с около 20% по-малко Simple Smile

То окото,което е с цилиндър -2.25 по принцип цилиндъра е по-голям,но това ми се води мързеливо око и лекарката каза,че няма смисъл при лещите да му се слага по-висок цилиндър тъй,като е мързеливо.

Май трудно ще си намеря торични лещи за лявото око,което е с цилиндър -3.25.

В момента лещите са ми с цилиндър 1.75 и двете.

# 599
Включвам се с молба да ми препоръчате марка лещи, които добре покриват много тъмни очи. Днес си взех сиви/pearl, ето тези http://www.lens.bg/page/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1% … 87%D0%B8/123.html но въобще не ми стоят добре, само едната пробвах и я прибрах, другатане съм я и отваряла и се чудя какво да ги правя сега. Явно са ми доста тъмни очите  ooooh!
Бихте ли ми препоръчали някои с наситен и плътен цвят? Искаше ми се нещо сиво, може и синьо  newsm78

Аз имам Amazon и Jade на BAUSCH & LOMB. Очите ми са много тъмно кафяви и бях доста скептична, че ще ми прикрият истинския цвят. Но нямах никакви проблеми - покриха го много добре.  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт