Отговори
# 150
Аз давам витамин Д по една капка, но в малко кърма и от шишенце .... не мисля, че не се усвоява ако е в млякото (поне моите докита не са ми казали подобно нещо). За зъбите моето педи ми предписа зимафлуор - по 4 капки на ден. Пихме 1 месец и на последната консултация каза да го спрем "за сега в жегите". Но за витамин Д 2 капки на летните бебета са много  Naughty - ако беше зима Да, но не и сега .... нашето педи даже искаше и 1-та капка да спрем, но понеже сме напред с килограмите, продължаваме ...

# 151
Абе мацки открих си малка бучица в едната гърда Sad Гинеколожката ми каза да ходя на мамолог, но още не мога да си организирам нещата. Някои да има подобен проблем? Малко ме е страх, че нали мама я оперираха от рак на гърдата преди години, но док казва че не е страшно щом се е появило след спирането на кърмата, щяло да се разнесе само.

Аз съм така, и съм ходила на мамолог и на всякакви изследвания - на мен ми се появиха след като спрях да да кърмя големия  и си останаха така и до ден днешен. Казаха ми че не било добре да се разтриват гърдите /не доктори/  за да се разнесе. Но аз го правех и така поне не ме болеше.. след време пак се появяват

# 152
  • София
Откакто стана студено се родихме - малката папка като по учебник на три часа от двете гърди (от едната, ако е повече), спокойна е, спи където я оставиш без дундуркане, усмихва се на всеки и няма една пъпка. Кеф ви казвам.

За флуора - ВНИМАВАЙТЕ МОМИЧЕТА. Флуорират ги яко в градината, много от мин. води имат флуор, а прекомерната флуоризация е страшно нещо. При нас каката има малко петънца, но съвсем малко, за щастие. Дори не е проблем.  Но не смея да и дам мин. вода от както вади постоянните зъби и ги видяхме и зъболекарката и ме предупреди да внимавам. Сега нямам време да разкажа, но ако чукнете в нета "флуор", ще видите.

# 153
  • Русе
Добро утро  smile3507

И снощи над Русе се изсипа порой. Като се прибирах в 2.30 часа съжалих че не съм тръгнала с шнорхел и плавница за да преплувам от таксито до входа. Влизам у дома и първата ми работа да проверя дали децата са оживели след бащините грижи. Големият добре но Гого спретнат с боди което бил трябвало да облече в първи клас  Laughing В резултат на което човечето въобще не се вижда. Само перчема му стърчи  Laughing Баща му каза че така бил много чаровен  ooooh!. В суматохата не намерил по-малко. Чудна работа, защото големите дрешки са прибрани на друго място. Както и да е. До 4 часа си "говорихме" с Гого а после до 8 заспива и се събужда на 10 мин. И сега съм умряла за сън. Станах и щях да падна от гледката в кухнята. Чиниите с остатъците по плота, ядене и то там. Мизерияяяяя  #Cussing out. И пак чистих но този път и с Гого на ръце. Големите мъже изчезнаха. Уф  smile3516
Вит. Д давам по 4 капки заради омекналите кокали, но се надявам да ни го спрат на следваща консултация. Флуор не давам, но и за него ще питам.

# 154
idar, не се притеснявай. В периода на кърмене се появяват такива "бучки" в гърдите.
Може да е запушено млечно каналче.
Галактоцеле.
За твое успокоение отиди на мамолог, ще видиш, че всичко ще е ОК.

# 155
  • Велико Търново
Добър ден!Срещата с Искра отново беше супер приятна Grinningи тя и Митко са много готини.Момчил е голям сладур,но като уважаваш се мъж е леко капризен Heart EyesМина естествено проспа срещата след като се наяде в пицарията,а Божа беше кротка,защото имаше от любимата и пица.

За флуора,който има желание да чете тук-http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281541.0

За спането по корем и аз слагам Мина,а пък Божидара като се научи да се обръща сама спеше по корем.Походката и е добра.Случайно днес прочетох това:
Бяхме и на контролен преглед при Драганов. Каза, че всичко е наред, походката и е правилна. След като и огледа стъпалата ме попита как спи Карина, аз отговорих, че от 2 месеца спи по корем. Той заключи, че ако продължала така след около 4 месеца, Карина ще ходи със стъпалата навътре.  Той ми каза да измеря разстоянието от глава на Карина до рамото и да направя твърда възглавница с тази височина, така че да й е удобно при спане. Извинявайте ако вече сте обсъждали тази тема.

И коментар след това:
Румито, Драганов да се гръмне, няма такава зависимост.  

# 156
Добър ден Simple Smile
Аз снощи бях на сватба на най-добрата ми приятелка,но така съм загубила тренинг,че заспивах права и е 3часа се прибрах. Малкия е много добричък последните дни и ме остави да спя до 10 и 30 като се буди на 3ч само да яде и пак моментално заспиваше  Heart Eyes
Аз не давам нито флуор нито витамин Д. От това което съм чела в немалко теми се разубедих и за двете.
Малкия Буба спи от ден 7ми само и единствено по корем иначе няма заспиване или ако заспи се буди на 10мин от ръкомахането си. Не мисля,че е проблем ,но все пак ще говоря с ортопеда като го заведа на преглед.
Dendri хубаво се посмях на историята ти и те разбирам напълно,че при нас се случва редовно същото.

# 157
Аз също не давам вит Д редовно, ама баща ми /педиатър/ ме насмете

и последно ще ви досадя за днес, но вижте на какво попаднах  newsm78

б: В много страни даването на вит. Д на бебета се счита за отживелица. В България не само, че не така но и много често този витамин се предозира от педиатъра. Проблемът е именно в предозирането. Увреждат се бъбреците и има някои случаи на фатален изход при значително предозиране.
Има и друг проблем- даването на Деавит- българска смес от вит.А и вит. Д , която така идиотски е изчислена, че се предозира многократно приема на вит.А и това също определено не е добре. Ако бебето пие формула и приема съответстващите количества формула за възрастта си, си набавя необходимата доза вит.Д /съдържа се във формулата/ и всеки допълнителен прием отвън, особено при неправилно изчислена доза, води до предозиране.
Ако е толкова голям зор да дава вит.Д на едногодишно дете, за да е сит вълка и агнето да е цяло- по една капка Вигантол през ден.
Апропо, някъде бяха изчислили, че в северните страни е достатъчно през зимата два пъти на ден излагане само на ръчичките на бебето на разсеяна слънчева светлина за образуването в кожата на този витамин в съответното количество за възрастта.
Разбира се, тук изказвам свое лично мнение и всеки си решава сам за тези неща. Аз лично не давам витамин Д на детето си.

док: абсолютно съм съгласна с теб като педиатър...
тук се препоръчва на черни ( причина-не пропускат добре ултравиолетовите лъчи,поради меланина в кожата)...деца,които са на кърма.Това е единствения случай когато даваме вит Д превантивно на деца.Иначе всичко останало ,което си изредила е вярно..Ама иди го кажи на нашите педиатри...нали тях ги учат педиатрите,които са гледали нас като деца,което е било преди доста години...
А за майките да не говорим...
Ама как!..На Драганка и дават по две капки...А на нашето само по една?...Е,как така!...

да не говорим че е изключително важно за жените да приемат вит Д и калций заради остеопорозата...ама я да видим колко от майките и бабите ни вземат калций.

б: Радвам се , че сме на едно и също мнение!
Ама моля те- тук става въпрос за 3 пъти по 2 капки Вигантол и прочие "ценни" съвети. То няма нито една простотия, която да е свързана с някакъв бизнес, която бг педиатрите да не пропуснат. Излиза , че в България няма достатъчно слънце /щото в в Обединеното Кралство има достатъчно за да не дават вит.Д/ и българките нямат кърма и трябва да се дава адаптирано мляко. Ние сме най-големия пазар на адаптирано мляко и то от боклукчавите дето не са и в 20-ката на адаптирните млека- никому неизвестната фирма Фризланд /Фризолак, Фризомел, Фризопеп и т.н./ Лобиране в най-долнопробния смисъл- никой нищо свястно не ти казва за кърменето в родилния дом и педиатрите са "стимулирани" финансово да препоръчват съответните боклуци.

# 158
  • СТАНДАРТНО.

Благодаря сърдечно за линка   bouquet   bouquet   bouquet. Непременно ще го покажа на нашия тати, че той се е вманиачил на тема забелване и чистене на двамата мушмороци. Баткото е направо стресиран от това.

# 159
Здравейте момичета,
докато ви изчета два дни минаха.
Ами и ние посетихме Еленския балкан по препоръка на наши приятели, наистина Усоето се оказа приятно местенце, подходящо за малки деца.
Днес бяхме пак на плаж от 8.30 до 9.30ч и след това направихме няколко тигела на морската.
За юмручетата и аз да кажа, че Диана се опитва да ги налапа целите и се ядосва, че не успява.
Пак ще пропусна варненската среща, защото във вторник заминаваме на вилата.
Принципно подкрепям Минолтичка за сутрешните часове за варненските срещи, защото наистина след обяд е много горещо и задушно, а и освен това храненията на Диана са на три часа само до обяд и после започвам лудо кърмене и аз не знам колко пъти до 20ч, когато й давам добавка АМ, след което се кротва до последното хранене в 23ч.

# 160
Леле  #Crazy почвам да се страскам като чета за приема на Витамин Д чрез капките. На мен педиатърката ми каза по 2 капки Вигантол всеки ден на гладно след 20-тия ден и аз давам ли давам... а сега чета че по 1 капка през ден било по-добре  newsm78 е последно какво да правя направо се ошашках  Shocked Ние и без това не излизаме много, а пък слънце не ни пече хич, така че надявам се че всичко си е ОК поне засега, но мисля наистина да го разредя приема на Вигантол-а, след като западняците отдавна вече не го практикуват  Crazy

# 161
  • София
О,момичета здравейте! Най-после имаме нет, че го нямаше цяла седмица, лан картата гръмнала.
Ние със синчето сме добре, времето само дето ни мъчи вътре да седим.На детенце му е най-кеф навън спинка си  и кротува миличкия, а вътре нервничи.Кърмим се, но и няколко пъти на ден дохранваме с АМ, когато реве , а гърдите празни, както казвате момичета в следобедните часове.
А , сега се връщам да чета, да влезна в крак.
Весел ден на бебоците и мамите. Joy

# 162
  • гр.Стара Загора
Здравейте и от нас  Hug
Днес цял ден посрещам и изпращам гости и уж вече няма за тая вечер  newsm74
Първо идва свекито да види бебка че не беше идвала отдавна-беше болна,после сестрата на Боби с мъжа си и малката която е на 4г. първо взе да беснее но й пуснахме Tom & Jerry и забравихме че има дете а Евелин си кротуваше в шезлонга и поспиваше отвреме навреме.Изчистих измих съдове пуснах прахосмукачка и вече съм свободна детенце нахранено и трябва да заспива вече  Peace
Времето тук е доста хладно и вече 2 дни не сме излизали, да вземе да се затопли вече че то угода ние нямаме.
Вигантол давам всяка сутрин на гладно по 2 капки директно в устенцето,пробвах първоначално с лъжичка но всичко остава по нея а и смятам да давам докато не ми каже педито да спра,въпреки че по цял ден сме навън и й се пекат крачетата  Peace
Dendri с мъж ми много се смяхме за сладкото ти събуждане и поздрава на Рада към тати  hahaha Joy hahaha
И Еви ни е погаждала такива номера два пъти ми е пълнила шепите и баща си напикава - бебешка работа  newsm32
Отивам да се изтегна малко на дивана че къпане хранене преспиване вечеря и  #Crazy

# 163
Радвам се, че съм ви накарала да се забавлявате с нашата сутрешна случка. То това беше целта... ако я бях разказала на неродилите си приятелки, нямаше да го разберат от смешната страна като вас, по-скоро щяха да се погнусят. Laughing Laughing Laughing
Не знаят какво изпускат, нали? hahaha
Имах някакви въпроси, но ми изхвърчаха... Sad Бебка нещо ми е нервна...за пръв ми се случва такова нещо. Цял ден ми е в ръцете, щото иначе само мрън, мрън, мрън...
Иначе се чудех, само на мен ли ми харесва това време? newsm78  Че аз го обожавам, смятам ,че и на бебчетата повече им допада на хлад. Аз не обичам жегите, може би за това трябваше да се родя в Лондон... Wink

# 164
Здравейте мами. Не съм писала от няколко дни защото ме сполетя нещастие. Cry В петък сутринта се събудих с остри болки в дясната коремна област и ..... о изненада - възпълен апандисит. Набързо ме оперираха в Пирогов и хайде пак в болница. Секцио, апандисит, нарязана сам като швейцарско сирене.  Sad Започнаха да ми дават антибиотици, обезболяващи и пак изненада - пет лекари дойдоха да ми обяснят, че трябва да ми бият инжекция за спиране на кърмата, че било опасно. Аз се заинатих и не дадох. Започнах едно цедене, повръщане,  цедене, повръщане, ужас.  Cry Cry Но успях. А бебка мина на АМ. Много ми е мъчно, но нямаше как да я кърмя с отровна кърма. Днес се помолих да ме изпишат и ора, съгласиха се. Сега лежа и се надявам скоро болката да спре. Лошото е, че нe мога да вдигам бебка поне месец, а за кърмата не разбрах кога мога да и давам, но предполагам, че след два дни антибиотика ще се абсорбира. Е, оплаках се, а сега се връщам да чета и дано има само хубави новини.
Между другото, казаха ми, че е възможно апандисита да се е възпалил от секциото поради навлизане на въздух  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт