Отговори
# 75
Лееееееелеееееееее направо ме уби с тая торта... тя ще стигне и за другите два  /три/ пет форума..

Не разбрах твой ли е рожденния ден.. или на близък... Предполагам твой обаче, затова ти пожелавам всичко всичко най -хубаво, живи здрави дечица и много любов.

Не ви знам 5/6 хранения ли имате, но аз съм биба тия дни. И за това и съм и с попивателни, иначе ще се удавя. То не бяха течове, не беше чудо. Как да спрем с тва ядене на час, като категорично отказва втората гърда. Да не говорим, че се нерви на всяко ядене, оригва се като каруцар, и винаги драйфа. То пък от друга страна не му се разширява шкембата де...ама тоооо едно ядене цял ден продължава, освен ако не сме на разходка.  Ама как да сме като валя и пак ни хвана дъжда навън. Добре, че ни приютиха в едно барче. Другото до тях ни затръшна вратата. Явно сме много страшни. Та днес малкото замези в бар Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 14:08 от MINOLTICHKA

# 76
bella честит рожден ден!

# 77
Честит Рожден ден Беллаа!!! smile3510 happy bd Да си здрава и щастлива и много обичана съпруга и мама![/color][/i][/b]

# 78
  • Велико Търново
С тези огромни изображения е много вероятно модератор да направи забележка-нарушаваме правилата Blush

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,БЕЛЛА!ЖЕЛАЯ ТИ МНОГО ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ!

# 79
Честит Рожден Ден Бела  newsm59  party023  Много щастие и любов.

Slavaa, аз хич не смея да го излагам на слънце, дори и в по-късните часове. Много е беличък, като мен, а аз имам горчив опит с изгаряния, и досега си нося белези.
Макар че знам, че късното следобедно слънце и ранното сутрешно няма да навредят се притеснявам.

Педиатърката каза да го мажем със слънцезащитно кремче но аз се чудя още -  за себе си ползвам скъп крем с висок фактор и въпреки това го усещам неприятно върху кожата си, та си мисля, че за него не е добре. И без това вече целият е изпъпчен - още отначало го претоплих и сега целият е в пъпки.

# 80
  • гр.Стара Загора
Честит Рожден ден bellaa!
Ние преди малко се прибрахме от разходка с тати ,нахрани Евелин и сега уж ще заспива.Това малко мушмороче снощи заспа в 21ч. и днес се събуди в 08ч. newsm44 Много се плюнчи и лигави а пък уж е малка за зъби но такива лиги текат  ooooh!Яде по 6 пъти през 3часа Peace
Приятни разходки следобед пак сме навън  1stroller

# 81
  • Стара Загора
bella  baloni bdbaloni baloniда си здрава,щастлива,обичана и желана жена.........и най-милата мама Hug Hug Hug
Аз докато ви прочета минаха няколко часа  WhistlingНие с Митко сме добре нямам много време да пиша,повече чета....даже сега ми е в ръцете...Вчера бяхме на конс.биха ни пентаксима ,поплака малко но се успокои бързо.Сега натдаде вик и се кърмим,а мама пише с една ръка Joy Joy JoyЗа месец сме качили 1кг. и 3 см. вече сме точно 5кг. и 56см. изцяло на кърма сме пу-пу на мама пухчето FlutterНие също в жегите ядем по на често даже сега не дочака да стане 3 ама какво да правя Heart Eyesвече забравих какво щях да пиша Thinkingза памперсите ние сме на памперс 3 и съм много доволна,колики имаме смених сумати капки саб,колийф сега сме на био гая ...пишете нещо за гая-та доволнили сте и как ви е подействала,4е я давам от вчера.Гладя му всички дрешки,пера отделно и стерилизирам шишето с чайчето на всяко ново чайче.къпем се всяка вечер.Сезона с татито го открихме отдавна и си е вече както преди,но в начало ме беше много шубе нали съм с ЕПЗ,но няма страшно  Flutterами това е засега ще гледам да пиша по-често ако мога  lovekiss lovekiss

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 14:42 от deliana

# 82

Запис в темичката и благодарности на Дендри за колажа ....   bouquet
сърцето ми се разтопи като видях наследникът да ме гледа блажено от средата ....   Kissing Heart

Да отчета резултатите от вчерашния преглед: Максим е вече 6 кг и 61 см  newsm44  и това само от кърма! Т.е. за втория месец е наддал 1.400 (за първия беше 1.500кг). Леля доки много ни похвали, даже каза, че ще го слагаме на диета!  Crazy Аз бях ужасно доволна и вчера цял ден бях с ееей такава усмивка smile3521 На мама гоямото момче, пу пу пу.
Сложиха му първия Пентаксим. Не се разплака, вечерта не му правих компресче на крачето и не съм му давала Панадол. Изобщо понесе го геройски.
За Пампитата - вече сме на 3-ка от 1 седмица. Бях купила по няколко бройки от най-различни марки памперси и се спрях на Памперс и Пуфис и сега един път слагам от единия, следващия - от другия.
Дрехите му ги пера само на ръка всеки ден. Не мога да чакам да ми се събира за пералня ... Crazy Използвам течния безфосфатен прах Batole Sensitive и съм ужасно доволна - дрехите стават толкова меки, а миризмата му е направооо  Heart Eyes
Беше се изринал от жегата по лицето, въпреки, че го държа само по боди. Мазахме го с Нахткерцен балсам и Судокрем и минаха за няколко дни пъпчиците. През деня винаги пускаме климатика в стаята, където не е той и вратите стоят отворени. Вечер оставяк климатика в хола на 24 градуса, като вратата към спалнята оставям отворена ....
.... ами това е от мен, от нас ...
ек и хубав ден на всички мами и бебоци!!!  newsm32 feeding

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 15:18 от Maria-Chiara

# 83
  • София/Варна
Честит рожден ден на Белла!

Джиджи-биджи, 900г за един месец е прекрасно наддаване, още повече, че бебка се е родила по-дребничка. Ако имаш притеснения дали наддава добре, уговори се с педиатъра си да минаваш на седмица-две на контролно мерене.. Аз лично не виждам място за притеснение.

tiliata, по повод опикаването, историята помни и снайперистко изпълнение точно в ухото. Момченцата определено са таланти в това отношение Wink. Иначе за слънцезащитните кремчета - скоро четох, че до навършване на 6 месеца не е добра идея да се ползват. И мен малко ме е шубе, че и аз съм с бяла и чувствителна кожа, но се надявам дребните да са наследили някой и друг ген от мургавкия си татко.

Чета тук никой не стерилизира, вода от чешмата директно без преваряване се дава. А преди месец-два някои бяха изпаднали в другата крайност - стерилност и дезинфекция на всичко и навсякъде Wink. Може би е необходимо все пак да се спазват някои правила. Аз лично съм щастлива, че с баткото открих термо каната и преваряването на вода стана бързо и безопасно занимание. Стерилизирането (дезинфекцирането) на повечето неща, които влизат в устата на бебето също е желателно да се прави до трети-четвърти месец, защото все пак в началото имунната му система е доста слаба. Няма нужда ударно да го запознаваме с микро организмите населяващи тръбопровода да речем Wink. За бебешките води - с баткото се бях спекла много и бях изчела сума литература по въпроса и специално за себе си реших, че ТорнСпринг си е направо опасна за бебета. Розовия девин пък от друга страна е с най-ниското ниво на минерализация от всички води предлагани на пазара. Само не трябва да се затопля. че се покачва (минерализацията).

# 84
  • вече Пловдив
За капак вчера в парка се самоопика по лицето - картинката беше неописуема:
Сменяме му яко омазания памперс, аз съм му повдигнала крачетата, баща му слага новия възможно най бързо, щото пишуната беше заредена и готова за стрелба. Ама не успяхме - нацели се точно в лицето, а баща му, както беше приклекнал до количката се гътна назад и въргаляйки се по алеята  rotfImbo

35 Тилиата, искрено се смях със сълзи hahaha
Честит рожден ден, Бела! Много здраве и щастие ти желая!  newsm67  Gift  party041
П.П. Не знам защо, но всичко се публикува само като цитат, за което се извинявам  Embarassed

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 15:37 от Ваня1975

# 85
  • София
Честит рожден ден на Бела!!  newsm59 Много здраве и късмет!!
Имам въпрос към по-разбиращите, пак за акото на малкия - някой има ли опит с чат-пат жилки кръв?  Confused Общото му състояние е добро, и не е всеки път уж, но съм притеснена. Само моля, не ми казвайте да хуквам по лекари, с моя опит от бременността се опитвам да не се вкарвам излишно във филми и да подлагам детето на стрес... Оф.
А днес свърших някоя и друга задачка, ходих най-сетне да подам документите при социалните за еднократната помощ. После почти летейки, успях да изпреваря дъжда и гръмотевиците и се прибрах навреме, за да нахраня малкия. А утре сме на сватба и трябва да видя какво ще облека... Някак съм се пооткъснала от социалния живот  Embarassed

# 86
  • София
Честит рожден ден на Бела!!  newsm59 Много здраве и късмет!!
Имам въпрос към по-разбиращите, пак за акото на малкия - някой има ли опит с чат-пат жилки кръв?  Confused Общото му състояние е добро, и не е всеки път уж, но съм притеснена. Само моля, не ми казвайте да хуквам по лекари, с моя опит от бременността се опитвам да не се вкарвам излишно във филми и да подлагам детето на стрес... Оф.
   Съжалявам, но точно наличие на кръв в изпражненията си заслужава консултация с лекар... Имаш ли разраняване на зърната, понякога от там може да е кръвта....

# 87
  • Sofia
Лято!Имам малко опит по въпроса с изражненията. На прима виста ще кажа, че кръв и слуз говори за алергия към белтъка на кравето мляко. Обаче имам приятелка, чието дете имаше същите оплаквания, само на кърма е, майката спря всичко млечно и гастроентерожолката й каза, че бебето няма алергия, а изнежени черва или нещо подобно. Моят син имаше само слуз и често акане. Засега го водят алергичен, макар че самата док каза, че не е сигурно, тъй като няма други симптоми. Лошото е, че при толкова малки бебета тестове за алергия не се правят. Аз съм на безмлечна диета повече от месец, добавка давам по малко и тя е Фризопеп.
Вие на какво хранене сте? Все пак иди при педиатъра за консултация.

# 88
  • София
Ами тя и нашата педиатърка каза, че може да е от това, ама на мен не ми изглеждат разранени зърната. Да ходя ли при друг лекар? И трябва ли всъщност да водя и детето, не може ли само с памперса да ида?
desive78, и аз четох за тези алергии, но аз краве мляко не ям, само по малко масло, но него си го ям всеки ден откакто се е родил, би трябвало да забележа по-рано, знам ли... Само на кърма сме. Плаша се от влизането в спиралата лекар след лекар, изследвания, едно, друго... Достатъчно ги преживяхме преди няколко месеца... И той има по малко слуз понякога. А не може ли от нещо просто да му се дразнят червата и да се пука по някой капиляр, четох и такива обяснения, или от напъване?

# 89
  • София
  Би могло да има вътрешна травма и разраняване, които няма как да ги забележиш, например ако се цедиш от неправилно цедене... При цедене залелязвала ли си нещо? Ако цедиш разбира се де...
  Ако е съвсем рядко проблема и бебчо изглежда добре, поне аз не бих ходила също по лекари и бих чакала да отшуми, но това ми е личното мнение не и съвет който бих дала.
   По принцип кръв в изпражненията си е за консултация с лекар. Знам че освен разранени зърна, АБКМ проблема може да се появи и като реакция към ваксините. Поговорете с педиатърката и за това, но и АБКМ е предпоставка за забавяне на ваксинирането и поставянето на без коклюшна ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт