Отговори
# 60
Добро утро май-чета.
Кафенцето от мен тази сутрин.
Днес след обяд заминаваме за Еленския балкан или по-точно Донковци и съм в голяма чуденка какви дрехи да преобладават в багажа на Ради.Слагам и с дълъг и с къс ръкав,че да видим.
Лек ден момичета и приятни разходки.Времето изглежда че ще е хубаво.

# 61
Мерси за кафенцето. Голям мор е във Варна.
След малко изчезвам на детския кът в Младост.
За протокола - пера със Сано прах и омекотител, гладя всичко.
Стерилизирах 1 път на ден докато бях в София,
сега само добре измивам тук...че нашите микровелето им не ми вдъхва доверие - да не остана без кутия.

# 62
Добро Утро и от мен:)
Чакам малкия да се насмуче и изчезваме на разходка,че отсега ми е горещо Mr. Green
Аз стерилизирам през ядене-ние сме на смесено и си ползваме шишета,биберони,лъжички за витамините и т.н- стерилизирам всичко по няколко пъти на ден Hug
Преварявам вода от чешмата в ел.кана,взела съм и на Торн Спринг една 3 л. туба и две шишета на Девин  (розовата), да има за всеки случай,че при нас обичат да слагат бележки, че ще спират водата , след като са я спрели вече #2gunfire
Пера дрешките на бебето на ръка-ако чакам да събера за цяла пералня..ехеее...свалям,бам в легена,една вода и готово:) В пералнята слагам само спалните му комплекти, комплекта за количката и ако му подарят повечко дрешки наведнъж Laughing Пера с Тео бебе и в началото слагах и  омекотител, но сега не..праха си мирише достатъчно добре, а и се глади лесно, пък и ме е страх да не направи някоя алергична реакция..знам ли Naughty
Я да ви питам за хубаво хотелче в Лозенец,Приморско или в региона,ако е с all inclusive и е на прилична цена-  Hug (мойте капризи край нямат Embarassed), че решихме окончателно там да сме Септември:)
Лек и приятен ден Simple Smile

# 63
Добро утро и от нас... И ние след малко изчезваме на разходка. Че е мор, мор е във Варна, ама днес май ще е кеф.. има малко облачета Simple Smile)) и все още е хладничко

Хайде хукваме . Лек ден на всички   bouquet

# 64
  • София
И ние караме тежки дни. Нунчи, според мен на теб ти е студено, защото си нямаш сланинка да те топли!  Joy

Радина спа оня ден в жегите цял ден и вчера нещо се скапа и превъзбуди. Яде на час и половина - два, само от една гърда, не повече от 5 минути. Снощи нещо я бяха хванали дяволите и плака доста, както и да я носехме. Накрая я оставих в коша, че гръб не ми остана и ... о, чудо - тя се кротна. Беше много превъзбудена и това ядене на често и по малко ми разказва играта - не се наспива, не се - наяжда и е нон-стоп веселба. Навън само се търпи. След това ака от 3 часа нощес до сутринта, ръмжа и цвили, изобщо.... чудо. Може наистина от жегите да им е зор. Тя по принцип е много спокойна и яде добре. По едно време снощи се бях уплашила за нея - беше като сноп железни пръти, напрегната.

А при това ненормално кърмене при което в гърдите ми хем нон-стоп има мляко, хем нон-стоп се храним, съвсем му изгубих сметката и на лактацията и на локалния инхибитор... каквото ще да става.

# 65
Ей, колко много пишете, няма изчитане. Аз не съм се включвала от рожденния си ден та срам не срам, сега да благодаря за пожеланията. Мина  и замина, времето си лети и хич не усещам как минават дните в кърмене, смяна на пелени, гушкане, друскане ... Поне има ефект:

за един месец мъника е качил 1 600 и 7 см, т.е. сега (всъщност на 30.юни) е с гордите мерки 5 520 и 60 см. И приоритетно растяща глава  Rolling Eyes Затова май още прави само опити да я повдига като е по коремче, не успява да я задържи.

Иначе с кърменето се справям май - тази нощ и аз имах "дългоочаквания момент " на Glum: събужда се прасчо след 4 часа сън, хапва малко от едната хранилка и отнася. А гърдите ми като никога напращели - като камък твърди. И аз, дета само дебна как да го успя по-дълго, се принудих да му сменям памперса да се поразбуди, че иначе трябваше да разнасям помпи по нощите. Добре че на мама детето не отказва на папане, хапна и от другата и тогава заспа.
Та сега стерилизирам помпата да се възползвам от момента на пълномлечие и да спретна някой запас  Mr. Green

Дълъг ми става поста, ама няма как да не споделя, че последните два дни Сами осра и опика всичко, ама ВСИЧКО - спалнята, майка си, новото си легло, столчето за кола, дивана, майка си ... Crazy Памперсите ли са кофти (на Памперс 3-ка), той ли се престара, ама голямо бърсане и пране падна.
За капак вчера в парка се самоопика по лицето - картинката беше неописуема:
Сменяме му яко омазания памперс, аз съм му повдигнала крачетата, баща му слага новия възможно най бързо, щото пишуната беше заредена и готова за стрелба. Ама не успяхме - нацели се точно в лицето, а баща му, както беше приклекнал до количката се гътна назад и въргаляйки се по алеята  rotfImbo изпадна в истеричен смях; детето, опикано тотално, гледаше като гърмян заек, а аз седях тъпо и гледах ту единия, ту другия  Crazy
Е, почистихме го, успокоихме го, аз се накарах на татко му, той се хили цяла вечер. Ама трябва да измисля нещо, че вече всеки път пишка като е разповит.

Още нещо мислех да пиша ама забравих а и Сами засумтя, май ще се събужда. А, и нямам търпение да се махнем от София - искам да съм си при нашите в къщата и да го оставам да си спи на двора, а не да се чудя как да смъкна тъпата количка по тъпите стълби и да гадая ще вали ли, няма ли - онзи ден се прибрахме тотално мокри, наоколо виеше и тряскаше, накрая и градушка заби.

Хайде цунки на бебоците и бирички за мамите  smile3504

# 66
  • Sofia
Добър ден и от нас. Чакам да се ориентирам какво е времето и се изнасяме навън. Вчера убеждвах майка ми колко е приятно и да излизаме, а то заваля.
Имам голям проблем от няколко дни- Любчо не иска да яде с лъжичка . Тоест досега му давах капките Био гайя и вигантола - с две лъжички. Още от началото си ги облизваше без проблем. Че даже и лъжицата си хващаше. От няколко дни обаче категорично отказва да отвори уста, плюе, реве, извива се в ръцете ми и от зор му изливам направо в устата няколкото капки, а той задължително се задавя. От вчера пробвах вигантола направо в устата, досега ме притесняваше, че може да капна повече без да искам и затова с лъжичка. Успявам да му го дам вече в устата, но био гайята не миждам как ще стане - 5 капки и то студени-......  newsm78

Сутринта пак по поръчка- пъшкане, скимтене, завиране на ръцете в очите, отвиване. Взех го при мен и веднага се кротна и то без да се събуди  Thinking

Ох tiliata много ме разсмя Joy
И ние имаме дни, в които опикаваме буквално всяка дреха. бяхме на гости за един ден в провинцията, бях взела 4 ката дрехи и пак не стигнаха. Накрая обличахме пак опиканото, но изсъхнало Mr. Green А иначе досега не се е самоопикавал. Веднъж обаче такова фонтанче направи, че баща му се пресегна и подложи ръката си- да не опикае килима  Joy
Как ги направихте тези 7 см за един месец newsm78 То и ние първия направихме 6 см, но всеки казва,че вероятно в болницата не са го измерили точно.

О, забравих! След няколкомесечно въздържание, снощи с мъжа открихме сезона  Blush Мдаа, доста болезнено беше. Thinking

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 10:06 от desive78

# 67
Glum, и Сами често е такъв нервак, да не кажа почти всеки следобед - привечер - накрая се оказа, че понякога е по-добре да го оставя в леглото, особено ако е превъзбуден или му е топло, по-добре се упокоява сам. Друг път нищо не помага освен банята, та гледам да задържа до към 19.30 и като го изкъпем се кротва. Освен ако не го свива стомах - тогава продижава с рев докато не се наака и после заспива блажено.

desive78, и аз давам вигантола с лъжичка и никога не му е харесвало - просто го издебвам с отворена уста и му го набутвам, даже му обърсвам лъжичката в езика докато се мръщи или реве.
Много му се връзвах отначало на всеки рев и мрънкане. Най зле беше в болницата, като се дърпаше от гърдата и се дереше все едно го коля, аз в шаш и паника му давам от шишето АМ цал един ден - добре че беше една акушерка да ми каже да не се отказвам и аз я послушах - натискам му главата в цицата и той реве, и аз рева, ама накрая засука.

А иначе 7-те см са точно за първия месец, не знам как са го измерили в болницата, ама детето очебийно е наддало - то с това ядене, в началото особено имах чувството че само кърмя  Crazy

# 68
Добър ден и от нас!Мойта прекрасна дъщеричка тази нощ реши, че е много забавно да ползва гърдата на мама за бибка Laughing
За първи път успях да си напиша заявките за магазина още в 11,30 и си легнах доволна, с мисълта, че ще си спинкам доволно поне до 5 часа сутринта, ама Рая беше на друго мнение.Хапва в 2,30, в 4,30, в 6, после в 7,30, в резултат на което, сега съм като препикано мушкато Crazy И, защото беше толкова "любезна" към мен през ноща с вниманието си, ще я наградя с АМ за закуска Sick Нямам грам кърма за първи път, ама то и няма от какво, освен от литрите кафе, които изпих от сутринта Mr. Green
Аз дрешките на бебка ги пера отделно от нашите и определено си събирам по една пералня на 2 дни.Рая много плюе и непрекъснато точи лиги, все едно й излизат зъби #Crazy
А вчера в бързината забравих да ви почерпя-станахме на 2 месеца! Heart Eyes

# 69
tiliata браво на малкото мъжле  Joy Joy Joy . Мойта девойка много обича да оаква татко си. Вече няколко пъти като и сменя памперса тя решава , че пак трява да се изходи  Crazy ( на мен не ми е правила този номер , явно си знае  Mr. Green )

Аз този Вигантол забравям да го давам и за това с голи крачета навън да си го набавя по естествен начин.

След като вчера бяхме навън от 9 сутринта до 22ч., малката заспа още в 20ч. и се сабуди в 5 сутринта освирепяла от глад. Явно това че беше по-хладничко и  е повлиало добре.

# 70
  • Варна
Лелеее, докато ви изчета... Laughing

Имам един въпрос към Aila и Kayren: наблюдавам напоследък, че Ема си мина на 6-кратно хранене (само на кърма), а е на 2 месеца. Иначе наддава добре според педиатъра - по 900 гр на месец. Всичко идва от това,  че прави големи паузи през нощта - след баня към 21ч. се буди да яде в 3ч и после към 7-8ч. Иначе през деня яде на 3 часа. Да я тормозя ли да яде поне 7 пъти? По разните там таблици е в нормата детето, но напоследък всички ми повтарят колко била малка, а и тук като чета за 6-килограмови бебоци...Тя си се роди малка - 2800 и спадна до 2600, елегантна ми е, пък и нали всяко бебе е индивидуално, но аз да си питам.

Ние иначе днес заминаваме за Габрово, че свекърът има рожден ден. Как ще ви изчитам после... Laughing Laughing

Хубав ден и хубав уикенд!

# 71
здравейте майчета! аз докато се оправя с бебока, който цяла сутрин се дере като луд и заспива само за по 5 минутки, то станоло Добър ден вече  Laughing
ние също напоследък сме доста нервни и само на ръце се носим и си пеем и си говорим , но не че помага особено, когато човекът е ришил, че му се реве си се наревава и тогава сам си се успокоява Tired
 nunchi и при нас на север си е доста хладно и на мен ми е все студено , а Дени е спал само един единствен път по късо ръкавче иначе си спинка с блуска и ританки.
Десиве ме подсети да се отчета , че и ние направихме 3-4 опита да откриеме сезона ама.. нъцки. тия доктори какво са шили какво са творили вече почвам да си мисля че дупка не са ми оставили  Embarassed съжалявам за неприличното изказване
вече нямам тъпение довечера с детето да отидем на село за уикенда и да си починем малко от мъчителното пребиваване в тесните панелки. но само като се сещам колко багаж трябва да помъкна  Sick не ми се мисли направо.
айде приятни разходки  1stroller

пп: Джиджи-биджи , аз не съм Айла или КайРен, но според мен детето ако има нужда от още едно хранене то само ще си го поиска. не смятам че трябва да я караш насила да си хапва, а и щом наддава добре значи всичко е ОК  Peace

# 72
 Да почерпя и засладите
Повод- РОЖДЕН ДЕН !!!!!

Смятам да стигне на всички Joy

# 73
Е може и бонбони, нещо тортата е много голяма. newsm78 Joy

Лек ден

# 74
  • Sofia
bellaa Честит рожден ден!!!

marsia__kzl аз бях секцио, но снощи ми мина същата мисъл като на теб Mr. Green

Джиджи-биджи моят Любчо мина на 6-кратно хранене още в началото на първия месец. Имам предвид като стана на 1 месец. Вече прави опити дори за 5-кратно  Naughty Този месец например има три дни, в които е ял 5 пъти. Е, ние сме на изцедена кърма и знам точно колко е ял, наддаде първия месец 1,2 кг, а сега- 1 кг. Така че не насилвай детето според мен. Даже се радвай  Peace

Общи условия

Активация на акаунт