Отговори
# 225
  • гр.Стара Загора
CrazyDeina  и Евелин е изцяло на АМ и от 10-на дни яде по 120мл.,преди това беше на 100мл.,но не се притеснявай ако си го изяжда и си наддава няма повод за притеснение.Моята мамймунка не винаги си изпива 120-те мл. но пие много чай около 100 мл. на ден

# 226
P.S. Много е нервно бебето, затова и на пресекулки се появявам-и замалко. Но поне да го похваля,маминото-качило е 400г само за някакви си 10 дни, станал е по-висок и по-хубав, а аз събрах кураж преди няколко дни и му спрях АМ-то. Минахме на почти непрекъснато кърмене - тоест винаги,когато шефчето пожелае - и му давам АМ само веднъж на денонощие. Смятам и тази доза да му отпадне по-нататък. Доволна съм от успеха ни и се гордея с малкия ми.Да не са му уроки.
Довечера сме на ортопед.
Това от нас на този етап, мацки.

# 227
geribg

а за снимките няма срок, щеше ми се да се "вкюча" на следващата тема, ама са само 29 .. то и да чакам всичките наведнъж едва ли ще стане ..ама нека се понасаберат още малко Simple Smile

# 228
И аз качих снимки за колажа  Simple Smile

Уф защо не мога да си сложа снимка в аватара, намалях намалях и все пише че била голяма
Отказвам се, че се изнервих да правя разни схеми  #2gunfire

И моя юнак от 3-4 дни през деня яде на 1 или 1,5 максимум /но много рядко/ 2 часа. И не знам защо така се получи  - аз ли нямам кърма, той ли яде по малко. А сякаш кърма си имам, защото преглъща, а и той сам спира да суче и то само от едната. Май и при някои от вас е така, ако някоя е минала през такъв период и сега си се храните на 2-3 часа моля ви споделете, че се отчаях да не караме така. Доста си е натоварващо, а и за излизане е неудобно, не че сме се скъсали да излизаме де

MINOLTICHKA благодаря ти миличка, нали сякаш пее на снимката  Joy

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 15:03 от ♥...Luni4ka...♥

# 229
Луничка дай да ти я оправя и д можеш да си я сложиш ... ще взема тази дето пее и ще ти я намаля

копирай този адрес http://media.snimka.bg/3643/013542018-big.jpg

п.п. и моя гука даже успях да го хвана без да се зазяпа в "апаратурата" - само дето записа ми стана настрани защото не съобразих, че телефона трябва да държа хоризонтално - http://www.flickr.com/photos/10570201@N07/3720467046/

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 15:49 от MINOLTICHKA

# 230
Привет момичета, не съм се вяскала отдавна в темичката.
Всички са много пораснали и виждам че се усмихват вече. Ние също се усмихваме от една седмица насам. В началото малко несигурно, но сега вче се смеем с глас  Grinning
Само че е много трудно да го уловя, когато дебна не иска да се смее, винаги го прави когато не се опитвам да го изловя.
Ходихме на 6-седмичния преглед, който при нас е по-скоро 7 седмичен и вече сме 60 см и 6.2 кила. Нещо хич ме няма с математиката и не успявам да сметна колко качва за месец/седмица. Но с тия темпове, сигурно ще удвои теглото при раждане преди 5тия месец.
За честото хранене и аз се бях шашнала много имаше един период към 4тата седмица и после пак наскоро в 6-тата в които ми с струваше че постоянно яде - оказа се поради така наечените кризи на растежа които са на 4тата и 6тата седмица и после чак 3тия месец. Не помня дали нямаше и преди 4тата седмица.
Тези кризи продължавали до 72 часа  #Crazy При нас последния път, слава богу, беше по-малко.
Почти се разминахме с коликите след като спрях инфакола, невероятно но факт. В упътването пишеше, че като групира мехурчетата на по-големи групи, ако не се изкара тоя въздух докато не е навлязъл в стомаха след това може да стане по-трудно за излизане. А ние имахме проблем с оригването в началото - и големи газове произтичаха от цялата работа. Обаче с инфакол така се мъчеше горкия, че жал да му стане на човек. След като го спрях започна по-лесно някак си да се изхожда и не така бомбастично. Не съм сигурна и дали все пак не е било някаква промяна физиологична, която просто да е съвпаднала със спирането на инфакола  newsm78 С лека реорганизация на кърменето мисля че постигнах доста добър резултат.
Сега се мъчи горкия само когато се изхожда, ама понякога се вие, извива и плаче Sad Обаче пишеше че било нормално. Само не разбрах кога се очаква да мине този период ...
За съжаление не успявам да му инсталирам биберон, реве, плюе и не ще  Confused Има ли и други, които досега не са ползвали биберон?,

Ами това е от мен,

Ще се опитам да кача някоя снимка

# 231
Ние днес ставаме на 40 дни По този повод отидохме до Чепинския манастир да ни прочетат молитвата. Малчо се представи повече от отлично - спинка през цялото време  newsm44 Беше много хубаво, даже след това отидохме на кафенце с мъника и тати - първото ни откакто се роди  Mr. Green  

В неделя ще е погачата дано и тогава се представи добре  Praynig и не плачка много за снимките  Party

Сега имам да 1ironing така че ще бягам по задачите. Приятен следобед мацки и още по приятни разходки   love001

А колкото до заглавието на темичката много е сладко. Ние макар и още малки си се усмихваме всеки път като сменям памперса или когато го погалим по гушката или бузките - на мама сладурчето ще го изпапкам  newsm68 Дано скоро успея да хвана някоя усмивка с фотоапаратчето и веднага ще си я сложа за аватар  Mr. Green

# 232
Оооо и мойто не ще биберон   Laughing а аз така се надявах да го заиска, че да го укротявам при ревовете от разходките.
В интерес на истината всичко което уж обичат бебчетата нашето съкровище не го обича  hahaha например чипкането, бибероните, разходките, напоследък и возенето в кола не го приспива.

А вчера чух за пръв път дългоочакваното Гууу Laughing, каза го самичък докато си шаваше в кошарката, преди това издаваше разни весели и радостни звуци, а вече се опитва по-често да гука  Heart Eyes baby_neutral на мама пилето

# 233
  • София
lianka, и аз имам ел. помпа и разлика между ел. част и механичната в дърпането няма, така че виж пак инструкциите, може би изпускаш нешо при сглобяването.

# 234
  • София

При нас "нова мода из народа",бебчо яде по 30 или 40 гр и след час иска останалота ,но взе да яде по -малко . Взех да се замислям и не откривам причина освен тъпите колики
Ние сме така от 3 седмици. Вече луднах. Загубих му бройката по-колко пъти яде. А колко мляко хвърлям.... Сега почнах да предлагам само по 60 мл, ако е гладен правя още 30 и така. През по-голямата част от деня само храня. Но нощем не е така. Или е много гладен, или му се спи и не му е до номера, та си изяжда колкото му сложа.
Днес е изключително кисел. Хем го нося и пак реве. От сутринта успях да си преваря вода и нищо друго.

Да се оплача. Аз писах ЛС на Зайо, мисля че тя имаше електрическа помпа за кърма, но и някое друго мамче може да има. Вчера си купих и не само, че нещо не ме изцежда, ами и такава болка, че не се издържа. Не съм сигурна, че я ползвам правилно. Уж не е сложно, ама знам ли  newsm78. И сега ме болят зърната като в първите дни на кърмене.
Чудя се дали мога да я върна, нищо че работи. Има гаранция, но тя е за дефекти. Аз какво да кажа - не ме цеди! Нямам телефони на магазина да питам, защото ми е много далече. Освен довечера пак да пробвам на спокойствие, когато татко му го дундури.

Честит рожден ден на дечицата! Много радост и усмивки!
   Би ли могла да споделиш каква марка е помпата?

# 235
Здравейте мамчета и бебчета   Hug
Честит да е рожденния ден на Алекс на Герибг и на Алекс на Ели ,много здраве,щастие и безгрижно детство!

# 236
Рони и Ели честити ви рожденници! Да растат здрави и усмихнати и да помагат на мама за бебоците.   bouquet  bouquet

# 237
Минолтичка много сладко гука мъника, разгледах и снимките които са там - страхотни са. Аз отдавна се каня да ти направя комплимент за снимките, които правиш много ми харесват. Да не би да си професионален фотограф, а фотоапарата професионален ли е? Много бих искала да снимаш и моя Убавец някой път, дано скоро успея да дойда на разходка с вас в морската  Praynig, ама постепенно губа надежди, че Ивко ще свикне с разходките.
Тази вечер излязох /мъкнах тежката количка като хамалин по стълбите само и само заради детето/ но то милото точно след 7-8 мин се разрева пак и то укротяване няма и се прибрахме - та разходка 15 мин Simple Smile ужас

# 238
Минолтичка много сладко гука мъника, разгледах и снимките които са там - страхотни са. Аз отдавна се каня да ти направя комплимент за снимките, които правиш много ми харесват. Да не би да си професионален фотограф, а фотоапарата професионален ли е? Много бих искала да снимаш и моя Убавец някой път, дано скоро успея да дойда на разходка с вас в морската  Praynig, ама постепенно губа надежди, че Ивко ще свикне с разходките.
Тази вечер излязох /мъкнах тежката количка като хамалин по стълбите само и само заради детето/ но то милото точно след 7-8 мин се разрева пак и то укротяване няма и се прибрахме - та разходка 15 мин Simple Smile ужас

Ох то това с разходките е много лошава работа. Ако на мен ми се случи сигурно ще лудна, аз и баткото и малкото сме абсолютни уличници. Понеже всичко ми е наблизо и вечно хукваме цялата банда насам, натам и ни няма с часове. 

За фотото - професионално е /няма да споменавам цифри/ ама ме е шупе да го нося. Пък и чантата с всичките обективи тежи колкото Борис  hahaha. Та го нося само в супер спешъл ситуации. А през останалото време разчитаме на Бащаткото да ни снима.

А за фотографa - не съм. Любител съм. А ако се смъкнете някой ден до Морската ще се радвам да нащракам дребосъка , голям е сладур! Hug

# 239
  • София/Варна
Марсия, почти всяка жена има асиметрия в гърдите си. Това става по-силно изразено по време на кърмене. Нещата може да се подсилят и ако забравиш на коя гърда си слагала бебето последно и така по-често предлагаш едната. Тогава гърдата получила по-голяма стимулация започва да нараства и усещането за пълнота е по-силно. Успокоително е, че всичко се нормализира след като приключите с кърменето Simple Smile.

Луничка, честото сукане може да се дължи на горещините и нуждите на бебчето да поема повече течности. Освен краткото и често сукане имате ли и периоди, когато Ивко да суче по-дълго и съсредоточено? Вечер например?

Мийка, поздравления за успехите с кърменето. Много се радвам, когато започват така да се получават нещата. Имай вяра в себе си и ще се справиш!

Честито на мамите имащи рожденици днес! Да са ви живи и здрави!

Общи условия

Активация на акаунт