Отговори
# 240
Здравейте сладури  Hug
Честито на всички празнуващи   bouquet, желаем им много здраве, щастие и успехи  Heart Eyes
При нас нищо интересно, много съжалявам, че пропуснах вчерашната срещичка, но бях на рожден ден и нямаше как да отсъствам  Wink
В неделя мина и нашата погача, беше голяма лудница, около 30 "кокошки" и малката направо се побърка  Crazy, но за щастие и мина бързо  Party. Ето малко снимчици http://www.snimka.bg/album.php?album_id=400061&view=2
Хубава и спокойна вечер на всички  Hug

# 241
  • София
За съжаление не успявам да му инсталирам биберон, реве, плюе и не ще  Confused Има ли и други, които досега не са ползвали биберон?,
  Ели не ползва биберон, но на нея не съм и и купувала. За каките имах желание и първия месец изпробвах няколко вида, но всичките ги плюеха с голямо удоволствие, така че престанах с опитите. Беше ми по-трудно понякога, но пък не сме имали проблеми с отучването. Елена пък е много кротка и изобщо не мисля да и предлагам  Simple Smile А едно бебе няма как да ме уплаши  Simple Smile
  Да се похваля, че днес си организирахме една много хубава срещичка на мами и бебоци в Младост 4, близко до нас. Нядавам се да е по-често  Simple Smile

# 242
  • София
  Относно електрическата помпа, мога да предложа следните неща, които да опиташ, но е хубаво да споделиш каква марка е и какви възможност има.
  Погледни от къде се регулира вакума пусни на най-ниска степен, след което бавно увеличаваш. Ако имаш бутон за прекъсване на вакума е важно да не тегли помпата постоянно, ада се прекъсва ритмично, така не се травмират зърната, а се наподобява сукането на бебето. При малките електрически помпи се прави ръчно, при другите си има автоматични програми.

# 243
  • София
И моя юнак от 3-4 дни през деня яде на 1 или 1,5 максимум /но много рядко/ 2 часа. И не знам защо така се получи  - аз ли нямам кърма, той ли яде по малко. А сякаш кърма си имам, защото преглъща, а и той сам спира да суче и то само от едната. Май и при някои от вас е така, ако някоя е минала през такъв период и сега си се храните на 2-3 часа моля ви споделете, че се отчаях да не караме така. Доста си е натоварващо, а и за излизане е неудобно, не че сме се скъсали да излизаме де
   Да почти всички бебета минават през този период. Вече почват да са им интересни нещата наоколо, и кърменето не е толкова важно, хапват колкото да залъжат глада си. Другото е че когато е по-топло ако не пият вода, може да ползват кърменето за да си задоволят жаждата, тогава сучат по малко и набърза. Отделно е нормално да сучат и по-бързичко вече  Simple Smile Съвета ми е просто да изчакаш да мине, период е, а и ако излизате навън скоро ще има по-интересни неща, като започнат и леко да сядат и по-рядко ще се сещат за къремнето. Много улеснява и да кърмиш навън, така няма да се налага да се прибираш вкъщи за да хапне бебчо  Simple Smile

# 244
  • София
P.S. Много е нервно бебето, затова и на пресекулки се появявам-и замалко. Но поне да го похваля,маминото-качило е 400г само за някакви си 10 дни, станал е по-висок и по-хубав, а аз събрах кураж преди няколко дни и му спрях АМ-то. Минахме на почти непрекъснато кърмене - тоест винаги,когато шефчето пожелае - и му давам АМ само веднъж на денонощие. Смятам и тази доза да му отпадне по-нататък. Доволна съм от успеха ни и се гордея с малкия ми.Да не са му уроки.
  Браво, поздравления и от мен за успеха  Simple Smile

# 245
Здравейте момиче и честити Ви рожби. Мога ли да ви помоля да ми дадаете съвет? Предстои ми раждане, но така като съм секцио и съм с миома на кофти място бихте ли ми казали кой от 2-та лекаря да избера единия е от Окръжна болнижа д-р Папазов като ако избера него ще има и доктор от гинекологията ако има усложнения , а другия е д-р Георгиев от АГ? Моля помогнете нямам и много време да мисля

# 246
Ели, Рони Честит Рожден Ден на сладките ви рожби.  newsm59 newsm38 Gift
Да са ви живи и здрави, да ви носят много радост и да вървят в живота обградени  само с успехи, щастие и обич.

Росита, съжалявам, че ти се е наложило да преживееш такъв стрес с бебка. Това е и мой страх, даже днес обяснявах на Борис, какво да прави с Рада в такива случаи. Важното е, че всичко сега е наред. Дано да не ти се случва никога вече. Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

Момичета, утре оправям багажа и в другиден, много рано сутринта, тръгваме към Добрич ( и към Албена и Варна естествено newsm18). Ох, много се радвам, нямам търпение да топна дебело краченце в моренце. Само трябва да си купя възможно най-покривен бански от магазин за палатки. hahaha
Много ще се радвам да се видя с варненските мами - страшни сладуранки и купонджийки изглеждате морски майчета. Е, не че ние, софийските мами не сме също суперистични. Laughing Минолтичка вече ми е дала телефонче - може да ви изненадаме с Рада и да изкочим от някой храст в Морската. Ех, издадох се... Blush
От Добрич също има ли мами да дадат координати? Пъстроочке къде си? Simple Smile

# 247
Благодаря на мамчетата, които се включиха по моя проблем   bouquet
Айла, помпата е някаква гръцка, може да се ползва като автоматична, наподобяваща сукането., може и аз да контролирам чрез бутон за  отпускане. Общо взето действам както си описала. При ниска степен не  боли, но и не цеди нищо. При по-висока започва на капки. Струйка не се образува, става много бавно, количеството е супер малко. Като пробвам след това с ръчната се отделя още доста.  Може би просто не съм и свикнала, знам ли. Всички момичета, които ми отговориха са доволни

# 248
  • София
Момичета, утре оправям багажа и в другиден, много рано сутринта, тръгваме към Добрич ( и към Албена и Варна естествено newsm18). Ох, много се радвам, нямам търпение да топна дебело краченце в моренце. Само трябва да си купя възможно най-покривен бански от магазин за палатки. hahaha
От Добрич също има ли мами да дадат координати? Пъстроочке къде си? Simple Smile
  Докога ще сте в Добрич? Ние също ще ходим, но чак август месец  Simple Smile

# 249
  Докога ще сте в Добрич? Ние също ще ходим, но чак август месец  Simple Smile
Ееее, Айла много щях да се радвам да си имам такава класна дружка като теб. Щяхме да си кърмим по паркове и паланки за ужас на добричлии. Laughing Обаче няма да можем да останем толкова много... за мое съжаление. Иска ми се само. Все пак занапред ще знам, че и ти имаш понякога път натам... Пък дано се видим. Hug

# 250
  • София
Благодаря на мамчетата, които се включиха по моя проблем   bouquet
Айла, помпата е някаква гръцка, може да се ползва като автоматична, наподобяваща сукането., може и аз да контролирам чрез бутон за  отпускане. Общо взето действам както си описала. При ниска степен не  боли, но и не цеди нищо. При по-висока започва на капки. Струйка не се образува, става много бавно, количеството е супер малко. Като пробвам след това с ръчната се отделя още доста.  Може би просто не съм и свикнала, знам ли. Всички момичета, които ми отговориха са доволни
 Започни с най-ниската степен, докато гърдите посвикнат, после увеличи към тази където тече най-много. Задължетилно отпускай вакума, в началото през една секунда - тоест броиш едно и на две отпускаш, после през 3-4 секунди. Много помага и масажа на гърдите. Честото отпускане на вакума, ще помогне да не те боли и ще стимулира рефлекса на потичането  Simple Smile
 Извинявай, но не си спомням, каква е причината да цедиш? С изцедена кърма ли се храните?

# 251
аз съм плевенчанка, така че Дикси, някой ден може да направим една разходка и с теб в любимия град  Party)
dari_bg ,ще ми е приятно  Grinning

Дендри, весело изкарване на морето! Да си починете добре и много слънце ви пожелавам!
И аз само броя оставащите дни до морето, но те за жалост не са малко  Confused

Сомалийско шкембе Mr. Green

# 252
Макар и в последния момент - честит рожден ден на дечицата, празнували днес!!!!

Писах ЛС на Лианка. Моята помпа е на Авент и съм изключително доволна!! Никакви проблеми не съм имала, за болка да не говорим, а изцежда бързо и на струи, няколко при това.

Здравейте момиче и честити Ви рожби. Мога ли да ви помоля да ми дадаете съвет? Предстои ми раждане, но така като съм секцио и съм с миома на кофти място бихте ли ми казали кой от 2-та лекаря да избера единия е от Окръжна болнижа д-р Папазов като ако избера него ще има и доктор от гинекологията ако има усложнения , а другия е д-р Георгиев от АГ? Моля помогнете нямам и много време да мисля

Ако става дума за д-р Динчо Георгиев, който има частен кабинет и работи с бившата Тина Киркова - само добри неща съм чувала за него!!! Аз самата раждах секцио там, но при д-р Григорова - много съм доволна от операцията, възстанових се учудващо бързо. Успех и дано всичко да мине по мед и масло!

# 253
Ползвам ръчната помпа на Авент. Ако искам да си увелича количествтото кърма, изцеждам повече...не само да сваля напрежението...т.е. поне 60 мл. - на струйка, без болка.
Сега, като съм във Варна и излизам всяка вечер без бебето оставямна майка поне 2 шишета по 150 мл. Пълня ги през деня след обед, без да слагам в хладилника. Така кърмата издържа 8 часа. Нямам запаси в камера или хладилник, прясно е всичко. Като се прибера вечер посреднощ и гърдите ми ще се пръснат....но тогава Ники суче.
По-лесно е да си увелича и регулирам с помпа кърмата, отколкото с чая на Хип. Wink

Дидочка, какво става с Вас? Излизате ли? Днес следобед бях в детският кът и утре пак ще съм там след 18 ч.

# 254
  • София/Варна

Ако става дума за д-р Динчо Георгиев, който има частен кабинет и работи с бившата Тина Киркова - само добри неща съм чувала за него!!! Аз самата раждах секцио там, но при д-р Григорова - много съм доволна от операцията, възстанових се учудващо бързо. Успех и дано всичко да мине по мед и масло!
Момичето е от Варна.
Аз лично съм малко предубедена по отношение на Окръжна болница, заради няколкото публикации от началото на годината за тяхното родилно отделение.

Общи условия

Активация на акаунт