ЮЛИ 2009. Тема 65

• 12 304
  • 292
  •   1
Отговори
# 75
А при мен от едната ми гърда тече по много малко някакъв секрет а от другата нищо.Някой бил ли е така

# 76
Ооох позната работа Мамо Диди, и аз като теб, но вчера с помпата успях всичко да "изсмуча". Всъщност не знам, ти може и така да си пробвала, но ако не си: аз сменях доста пъти позициите на помпичката спрямо зърното - по-отляво, или по-отдясно или пък отгоре и дърпаш докато изтеглиш почти всичко, после масажираш с ръка и след това пак наново с помпичката. Ох дано успееш да я изтеглиш тази кърма. ooooh! На мен тотално са ми разранени и двете гърди, но аз продължавам от едната с помпичката, а от другата беба суче, но вече със силиконово зърно, макар че и така вече боли. Като ми се оправи дясната гърда смятам пак да я сложа да суче от там, но със силиконовият предпазител. А снощи нямаше изхранване това дете, почти не сме спали Tired
Днес нямаме ли си нови бебчета? Flutter
У нас всичко е с главата надолу. Смятам днес да намеря време да почистя Laughing Но като се има предвид, че последните 48 ч. съм спала може би най-много 7 часа, не се знае.
Сега ще попрочета какво сте писали kaffeetrmker_2
Бобито, това си е колостром и е нормално, не се притеснявай. При някои се появява преди раждането, при други след. При мен беше след, продължи два дни и после се появи кърмата. Flutter
Тоничка, сега видях, че май ти ще си имаш бебче днес Flutter Стискам силно палци всичко да протече бързо и нормално и най-вече леко. Peace

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 12:18 от Pollia

# 77
  • Canada
Мамо Диди, дано да успееш да оправиш положението без антибиотици... Praynig
По повод спирането на кърмата, предният път си я спрях. Пих две хапчета Достинекс през 12 часа ако не се лъжа. 2-3 дни след това имах кърма, която все повече намаляваше. След като прецених че е спряла, изчаках 10 дни и отидох на ехографски преглед на гърдите, за да преценят дали всичко е ОК!

# 78
Стеф - ако успееш да заспиш, няма да си толкова жадна. Не знам дали не може да си мокриш само устните да не ти пресъхват
То там е проблемът - че ставам на всеки 2 часа, а като "спя", всъщност дремя и съм полубудна... Confused
Иначе и аз си мислех само да си жабуркам вода, примерно, или да си мокря устните...
Мами със секцио - кажете как беше при вас“?
Аз само си жабурках устата и изплювах в чаша,милото хвърляше и така!

# 79
Поля, мъжа ми как ли не я върти тази помпа-не става и не става.А е така зачервено мястото на отока.

# 80
  • София
Момичета,безценни сте.Толкова сте ми милички  Hug
Сега се връщам от лекарката си.Жената ми каза,че развивам мастиопатия.Казах й ,че цяла нощ съм била под душа и с горещи кърпи но тя ми каза да не правя това а да сложа гореща вода д малка бутилка и да налагам на бучката/която при мен е половината гърда от долна страна/.Каза също Катето да сучи само от нея гърда и ако не става да дохранвам от другата/която да изцеждам с помпата/.Каза също,че ми  се е зачервило там мастото и ако продължава така и тези неща не помогнат да почна антибиотици.Даде ми рецепта и ще ги почна ако не се оправя и ако болката стане непоносима.Каза,че следващия етап е абцес и рязване/ което не пожелавам на никой/. Каза ми,че антибиотика ако го пия не пречи на кърменето- наистина ли е така незнам.Странно ми се вижда. newsm78

Тоничка,ти още ли си тук.Хайде днес да ни зарадваш  Hug
На всички други мами,които чакат много стиснати палчета и прегръдки.

Диди, аз в началото бях с множество леки зачервявания и много твърди гърди и супер запушени канали. Пих ЛЕЦИТИН - хранителна добавка, безвредна . Аз пиех по 1 на ден и то 2 пъти и имаше много голям ефект - гърдите ми олекнаха осезаемо и след това не се и наложи да ги пия защото нещата се регулираха. Ако искаш опитай да минеш с тях не с антибиотик . Ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=136347.0.
А трябва ли да изцеждаш до последно кърмата? Толкова ли е много, бебка не се ли справя?
Тоничка, стискам ти и аз палци   bouquet
Аманита, аз не се и наемам да правя промени, щото ще объркам нещо и после ще си скубя косите hahaha със сигурност мога да се справя ама предпочитам да не рискувам, а и вие толкова присърце сте приели оформянето й и се справяте чудесно   bouquet Heart Eyes
Стеф, аз не изпитвах жажда честно казано, незнам мислите ми бяха на друго място май тогава  Simple Smile предполагам, че ще можеш поне 1 капачка да си пийнеш ако много зажаднееш. Peace

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 12:10 от galeto123

# 81
  • Canada
Тоничка86 изчезна ли? newsm78

# 82
Гале - този лецитин в болницата ли ти го предложиха или се наложи сама да си го набавиш?

Диди - дори да опреш до антибиотик, спокойно, съвместим е с кърменето, ако е разбира се правилно назначен.

# 83
В нашата мила фирма е въпрос на взаимоотношения. Никога например не е било проблем да отидеш при шефа и да му кажеш, че утре ти се налага да отсъстваш или да намери някой да те замества в събота, ако си решил да пътуваш (част от персонала работи и в събота) и т.н. Но нали се занимаваме с търговия на хранителни стоки на принципа екс-ван шефовете са решили, че сега му е времето да се отваря нов маршрут и без супервайзора за този район т.е. мъж ми не става! По закон му се полагат 15 дни, но после най-вероятно ще трябва да си търси нова работа или ще му го изкарат през носа. Tired

Ако можеше и мен някой да ме глези, ама нали сме сами и ако не разчитам на себе си трябва да си умра гладна и жадна в кочинка  Mr. Green Така че, Юлско бебе, ако има кой да те глези вземи послушай свеки и се възползвай!
Стеф, на моя приятелка й бяха разрешили по една-две глътки на 2-3 часа. Не че е достатъчно, ама колкото да не са й сухи устните свърши работа.

# 84
  • София
Гале - този лецитин в болницата ли ти го предложиха или се наложи сама да си го набавиш?

Не, по съвет на кърмаческия , тоест сама си го набавих Simple Smile В болницата ме цедяха на ръка и се  Shocked от болки, помогна ми също масажа преди цеденето - леки погалвания от горе надолу по цялата гърда , правех го преди всяко цедене, по време и преди хранене, както и топлите душове сутрин и то не дълго облекчаваха малко и най-много бебка Peace с помпата почти нищо не излизаше , някви капки само newsm78

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 12:25 от galeto123

# 85
Моля те да ми кажеш какво аджеба представлява лецитинът - в смисъл, хапче ли е, прахче ли е, по аптеките ли се намира Blush

# 86
Тоничка -стискам палчета ще чакаме новини Peace
Диди -много неприятно дано бързо ти се реши проблема. Praynig Praynig
При мен пък тече ли тече като съм в нас постоянно съм прогизнала от кърма в момента дори съм по ношничка и прогизвам Mr. Green.Цялята мириша на кърма луда работа и  с каката беше така, но поне сега не се цеда след всяко кърмене искам бебчо да регулирва всичко.На вън съм задължително с  подплънки на чико, че положението е сериозно Joy
Моето бебче много спи още не сме го чули да реве Thinking много странно ми се струва стои като дрогирано дорr да е будно само стои и гледа.Въобще от нищо ни му пука , от 24часа 20часа спи нон стоп.Каката ме побърква само ме пита кога ще се събуди докато се събуди започвам да го кърмя и пак заспива и така се въртим в един кръг.За сега помпата ми е излишна покупка , а като знам колко се бях навила за електрическа помпа и дадох сума пари, но по добре така....
Мамчетата които не са спали и са изморени , защо не почивате когато и съкровищата ви спят newsm78.При мен пък е голяма скука имам време за всичко за сега слава богу всичко е нормално и няма напрежение.Дори вечер с мъжо се отпускаме на филмчета и др.глезотийки.

# 87
  • София
Моля те да ми кажеш какво аджеба представлява лецитинът - в смисъл, хапче ли е, прахче ли е, по аптеките ли се намира Blush
Хранителна добавка, мъжа ми я купи от аптеката на WALMARK, но я има и на други марки, по-евтини. Струва 10лв. и е на капсулки, едни мекички такива, пие се като хапченце. ето как изглежда шишенцето

Дейзи, и аз така си тека - само да остана без сутиен и ела да видиш почва да капе като развалено кранче. Та и вкъщи и навън съм с подплънки, като ми капе кърмата излишно и ме е яд. А също и за помпата - купих си електрическа, сега си седи в гардероба в кутията, дано по-натам ако бебка се откаше или разреди нощните хранения да почна да се цедя за замразяване. Съвета за спането е много важен, особено за момичетата, които смятат, че нямат достатъчно кърма. Почивайте повече, аз като стана от сън и гърдите ми са понадути доста.

# 88
  • Варна
Днес е скучно засега няма бебета освен ако някой се е покрил и ражда в момента..... smile3520

# 89
  • варненка от София
За мен проблемът идва от непрекъснатото цедене до край на гърдите, това не е необходимо, а мама Диди прави май точно това, т.е мъж й де. С това си докарва хиперлактация и съответно бебка не смогва на темповете на произвеждане на кърма и се получава затлачване.

Дейзи го е казала, нека бебето да цеди колкото може, ако чувстваш след това напрежение може да се поизцеди, но само в карен случай. В началото е нормално да има момент на хиперлактация, докато се регулират нещата спрямо нуждите на бебето и организма ви. В един миг до мозъка ще стигне точната информация за нужното количество кърма и нещата ще си дойдат на място. Аз също протичам, мириша на мандра, но ще мине, важното е бебка да се храни добре, да наддава и да расте.

Надявам се Айла да се включи и да сподели още по-подробно по въпроса, Мимка, разчитам на теб  Hug Поправи ме, ако греша за цеденето.

Общи условия

Активация на акаунт