VICHY

• 91 095
  • 447
  •   1
Отговори
# 90
Днес с такава цел използваме дезодоранти – те неутрализират или прикриват миризмата на пот. Някои дезодоранти обаче са антиперспиранти, тоест съдържат астрингентни вещества като алуминиеви соли, които запушват порите и по този начин човек не се поти (или поне не много) и така не се създава благоприятна среда за развитие на бактерии.

Потенето обаче е естествен процес и възпирайки го пречим на тялото ни да се охлажда. А алуминиевите соли (алуминиев хлорид и алуминиев хлорхидрат), които масово се използват в дезодорантите и особено в тези против изпотяване, се определят като невротоксини и имат свойството да се абсорбират от тялото и да се натрупват в него. Те се свързват и с появата на различни кожни възпаления, екземи, болестта на Алцхаймер, а при опити с бременни мишки пък се установява, че алуминият преминава през плацентата като по този начин може да окаже вредно въздействие върху зародиша.

бикновено алуминият не се натрупва в тялото на човека. Учените установили, че алуминият е попаднал в тялото на жените от дезодоранти . Болшинството дезодоранти и антиперспиранти съдържат соли на алуминия, тъй като металът е ефективен в борбата с потоотделянето, пише The Daily Mail.

Провеждащият изследването доктор Крис Ексли от Килския университет вече е повдигал въпроса за опасността от алуминиевите соли, които се съдържат в слънцезащитните средства. Тогава изследователят установи, че използването на такива кремове може да внесе своя отрицателен принос в развитието на ракови образувания и болестта на Алцхаймер.

В хода на новото изследване ученият е измервал количеството алуминий, който се е съдържал в тъканите на гърдите на 17 оперирани жени. Ексли установил, че нивото на алуминий в тъканите, поразени от рака, било по-високо от това на здрави жени.

Ексли заяви: «Ние открихме силна промяна на концентрацията на алуминий. При някои пациенти концентрацията беше ниска, а при други – доста висока. Установихме, че най-голямо количество от метала се наблюдава в тъканите, разположени редом с подмишечната ямка.»

«Ние не можем да твърдим, че алуминият е попаднал там от дезодорантите, но на мен ми се струва очевидно. Следващото изследване, което планираме да проведем, ще бъде насочено към това да изясним кой е източника на алуминия, натрупан в организма. Трябва да направим всичко възможно за да разработим това изследване и и проведем и други. За съжаление, липсата на финансиране доста пречи» - добавя той.

Доктор Ексли отбелязва: «Опитите върху животни показват, че алуминият наистина предизвиква рак. Трябва наистина да се убедим, че солите на алуминия, които се съдържат в дезодорантите не провокират образуване на злокачествени тумори».

Копирах някой от нещата които съм чела, бъдете здрави и дано да не съм ви стресирала с това Hug

# 91
скромното ми мнение е, че виши действа най-добре когато се използват паралелно 2 крема от различни серии. Примерно миокин или нормадерм с реактивно действие заедно с подхранващ или освежаващ от типа нутрилоджи или акуалиa или олиго 25 ( или термал с - май вече го няма.. но и той е хубав). нормадерм почистващия гел наистина е много добър. обаче проблемът като цяло с виши е, че често кожата не се влияе добре от термалната вода, независимо какъв е продукта.

# 92
Аз ползвам фон дьо тена на Виши за суха кожа - 23номер, страхотен е, много съм доволна и не го заменям за нищо.  Grinning

# 93
Аз ползвам фон дьо тена на Виши за суха кожа - 23номер, страхотен е, много съм доволна и не го заменям за нищо.  Grinning

Аз ползвам същия  Hug

# 94
От кой магазин или аптека купувате фон дьо тена на Vichi във Варна и колко струва?
Аз ползвам само крем и тоник и не сам виждала фон дьо тена им. Допада ми като марка и искам да си взема и фон дьо тен от същата марка.

# 95
Има го във всички аптеки, които предлагат продукти на Виши. Цената е 28.00, но доколкото знам до скоро имаше промоция -30% и беше пуснат за 19.90. Не съм сигурна дали още важи, но вчера в една аптека в Студентски град видях, че още имаше промоционални стикери за намалението върху фон дьо тените  Simple Smile  Мен в друга аптека ми го продадоха преди 1 седмица с -15% намаление  Laughing

# 96
  • Sofia
Сега и аз ще споделя моя опит от Виши,а мисля,че той е доста богат....На 23 съм със смесена кожа.Миналата година в мола на Стамболийски имаше щанд на Виши и изледваха кожата на желаещите със специален апарат и ги съветвакаха кой продукт е подходящт за тяхната кожа.Препоръчаха ми олиго 25 и пяната за измиване за чувствителна кожа.Преди теста нях ползвала само Aqualia Thermal-Legere и бях ИЗКЛючИИИИТЕЛНО  доволна.След теста си купих пяната Нормадерм и крем балсама Aqualia Thermal Baume Mineral.Пяната ми изсушава изключително много кожата и го спрях.Балсама също не ме очарова,затова си купих и препоръчания ми от теста Олиго 25-зеления.Въпреки,че уреда на Виши ми каза,че това е крема за мен-пак не ми хареса,нито тена ми се проясни,нито нищо  Twisted Evil Реших да заложа на старото и изпитаното и си купих пак Aqualia Thermal-Legere.Ползвала съм също така и слънцезащитния флуид 50+ ,но изобщо не попива добре ,но пак става. От синята  пяна за чувствителна кожа съм мнооого доволна-това е моя  почистващ продукт.Имам също и термалната вода за след плаж е просто перферктна......Лосиона за почистване на грим също ми хареса.(от крема Aqualia Thermal-Legere ми изчезнаха 1-2 белега и неравности по кожата)Равносметката е 7 ползвани продукта и 2 който са за мен!

Идеята на този дълъг пост е,че всеки продукт и всяка серия действа различно и независимо какво са ви препоръчали или мислите да си купите,може да не уцелите от първия път,но като уцелите си СТРУВА.Като цяло аз ОБОЖАВАМ Виши.Смятам да си купя и ФДТ нормадерм,който съм ползвала само на мостра и се влюбих,въпреки,че не ползвам ФДТ.

Дано съм ви била полезна дами,лек и ползотворен ден   bouquet

# 97
аз пък примерно точко фондьотена на виши не го харесвам.
всичко е въпрос на лична нужда ... Peace

# 98
Аз ползвах мострата на норма дерм ама много лъснах  newsm78 , а уж е за мазна кожа..

# 99
запис.пробвала съм на тестерче крема нормадерм-обаче нещо не е моя крем.иначе преди години използвах крема им за стрии и мога да кажа че бях доволна.

# 100
От две седмици ползвам този,и много ми харесва,хидратира страхотно,кожата ми е комбинирана,но но носа ми се бели от както използвам крема този проблем вече го няма!Мисля да си взема мостричка на фон дьо тена за нормална и комбинирана кожа,много дбри отзиви прочетох тук за него!

# 101
От няколко седмици ползвам новия измиващия гел с рози от серията без парабени. Харесва ми Heart Eyes как добре почиства фдт-а и как успокоява кожата след измиване Hug Освен това ухае божествено и се пени много Crazy, така както обичам Flutter
Може би съм питала в темата, но тъй като повторението е майка на знанието Mr. Green, някой пробвал ли е вече фтд-а с лифтинг ефект и как е? Покритие, има ли мат финиш, става ли за мазна кожа?
Благодаря предварително  bouquet

# 102
  • в Кошера
От две седмици ползвам този,и много ми харесва,хидратира страхотно,кожата ми е комбинирана,но но носа ми се бели от както използвам крема този проблем вече го няма!Мисля да си взема мостричка на фон дьо тена за нормална и комбинирана кожа,много дбри отзиви прочетох тук за него!

newsm10 smile3521

# 103
Можете ли да ми препоръчате крем за лице на Виши, на 25 години съм със смесена кожа на лицето...мерси предварително  Hug Hug

# 104
Момичета на 35 години съм с нормална кожа , четох, четох и не разбрах за тази възраст кое от кремчетата на виши е подходящо  newsm78
Бихте ли ми помогнали  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт