Юнски майчета щастливи друсат ЮНСКИ бебчета ревливи(84)

• 14 810
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте момиче и честити Ви рожби. Мога ли да ви помоля да ми дадаете съвет? Предстои ми раждане, но така като съм секцио и съм с миома на кофти място бихте ли ми казали кой от 2-та лекаря да избера единия е от Окръжна болнижа д-р Папазов като ако избера него ще има и доктор от гинекологията ако има усложнения , а другия е д-р Георгиев от АГ? Моля помогнете нямам и много време да мисля

# 241
the1, супер, че сте си решили проблема с нослето, но защо си ползвала клечки за уши преди? Аз правя фитилчета от памук, които преди това съм намокрила с физиологичен разтвор. С въртеливо движение излиза всичко  smile3521

# 242
KaterinkaM, ами само това съм виждала да се прави! Идея си нямам, че има други варианти!  Blush Това с фитила го чувам за пръв път!
Nevnev, за съжаление не мога да ти дам съвет към кого да се носочиш! Д-р Папазов не ми е познат като име, а за д-р Георгиев в АГ (важно е да се уточни, защото и в Майчин дом -Варна има д-р Георгиев) съм чувала само добри неща, НО никога не съм ходила при него! Има теми, където други момичета оставят мнение за лекарите по градове, ама не мога да се сетя как се казваше темата!

# 243
Благодаря Simple Smile

# 244
  • Плевен
Здравейте,

Кате, както казва Феникс, води се според бебетата - ако пищят и се дерат за ядене аз не бих ги остовила, за да "свикнат" да не ядат. Но и моята педиатърка такива ми ги говореше с Андреа още след първия месец, а тя си сучеше нощем веднъж до отбиването, не ми е тежало. А сега Преси вече си прави по 5-6 часови паузи нощем, ето снощи от 10 ч. се събуди чак в 4.
the1, радвам се, че сте се поуспокоили след преживяното и сега гледаш по-ведро на живота. Детенцето има нужда от теб, така че не падай духом, а гледай само напред  Peace
отдолу - аз се бръсна, та не знам кога е добре за кола маска. А на контролен преглед ходих на 1 мес, въпреки, че имах леко течение, което лекарката установи, че е цикъл. Тъкмо я питах и за предпазването - предписа ми някакви таблетки, които се слагат преди акта. Ще ми се да си пия противозачатъчни, ама ще е като спрем кърменето, което няма да е скоро  Grinning Вие как мислите да се предпазвате? Не, че сме започнали със секса още, ама аз не искам да има изненади повече  Wink
В тази връзка - за класацията отпред - Коя мама е с най-малка разлика между децата и? Аз ми се върти нещо, че е Виви, ама кажете.
Хайде лека нощ!

# 245
Nevnev, момичето в моята стая беше при Папазов-секцио. Каза, че е доволна  Peace На мен ми изглежда компетентен, но само по поведението преценям... Георгиев (Георги) от АГ е доста точен като човек-бях на преглед при него. Много хора са доволни...Незнам дали това ти помага, но нямам повече наблюдения.

# 246
Аз днес бях на преглед след раждането - в събота стават 40 дена, бяха ми казали между 30 и 40 дена да ида. Видяха ми белега, на ехограф матката и на 6 месеца ще ми взимат цитонамазка.
Всичко е наред.
За секса - изчаквам по моя преценка.
Вече мога да правя коремни преси и упражнения Simple Smile
Тази вечер само с дясната ръка правих Simple Smile - от гладене, но пък обичам.

Ние с мъжа ми винаги сме се пазили по метода - без средства, на уменията на половинката ми Wink Така и не свикнахме с презерватив...

И на моето момченце му е малко изхвръкнал пъпа, но лекарят ми каза нищо да не правя - пък и не знам колко трябва да е напред и как въобще, но той го гледа на 10.07.
Имаме малко сух участък в началото на веждите, лекарят каза и там да мажа със зехтина, с който мажа и телцето след баня. Да ви кажа, много съм доволна, че и това дете го мажа така, Себа мед му държеше суха кожата.
Докато го масажирам след баня умира от кеф.

Иначе моето момченце беше качило 2кг и 7см. за месец. Катето май имаше предвид за наддаване при близначета...

До момента виждам много позитивни страни на нашата разлика между децата 2г8мес. /чукам на дърво/ и пак си е до деца. Бих искала да ви разкажа как минава един наш ден, но ще е като имам повечко време.
В квартала имаме мама с деца с 11месеца разлика. А ние с братята ми сме с 1г1ден разлика Simple Smile

А сега спокойна нощ на всички  Hug и сладки спинкащи бебчета.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 23:27 от ayas

# 247
Ayas, да не би да имаш братя близнаци  Shocked

# 248
  • София
Aila, искам да те питам следното: ние сме на смесено хранене! Въпреки опитите ми да минем изцяло на кърма, нищо не постигнах! И продължавам да дохранвам с АМ! Но въпроса ми е, кога се започва захранването, когато бебето е на смесено хранене?
  При смесено хранене е нормално да започнеш и при пети навършен месец. Това което сме написали за зрелостта на стомахчето си важи и тук, просто при хранене с АМ някой лекари препоръчват малко по-ранното захранване от гледна точна на балансираността и допълниетлния прием на хранителни вещества. Остава в сила да си следиш и другите признаци за захранавне. Да проявява интерес към храната, да не я избутва навън с езиче, да може да стои по-изправено и тн  Simple Smile

# 249
Добро утро мами и бебоци!

Искам да честитя първата месечинка на най-многобройната група - родените на 15 юни 2009 г. - нашите безценни същества :
Антон на мама lsb
Андреа на мама Somebody
Йоана на мама  LEILA BEL
Теодора на мама baby12
Теодор  на мама Бунгичка
Карина на мама HАDI
Велислава и Паулина на мама maggi4ka

Да са ни живи и здрави,да ни дарят с много радост !!!

# 250
Вие как мислите да се предпазвате

Аз ходих на контролен преглед, когато Боян стана на 1 месец - поговорихме доста с моя лекар. За себе си реших да си сложа спирала 6 месеца след раждането. Но аз лично приключих с бременностите и децата, та затова спиралата за мен е подходяща. Когато след първото раждане водихме този разговор, категорично не стоеше този вариант.

# 251
Добро утро.

Честита първа месечинка на всичките празнуващи бебчета днес!   bouquet

Да знаете от къде мога да купя комарник за количката, по възможност универсален? Вчера бях в Хиполенд и щях да питам, ама малкият много се размрънка и трябваше бързо да потегляме към вкъщи (разбира се, половината път имнахме на ръцете в баба), така и не успях да попитам  Tired

# 252
Добро утро,

Честита месечинка на тази голяма банда Simple Smile   bouquet

Гъди комарник универсален има в Джъмбо мисля, че е около 10 лв и май има в различни цветове.

# 253
Моите са с най-малка разлика - 1 минута!  newsm62

Благодаря ви за мненията и подкрепата.  Като по поръчка снощи Сави спа цели 6 часа - от 23 до 5. Не се наложи да правим каквото и да е. Момичетата спаха с татко си до 4:30 и той дал на Ники вода в 2:30, когато се събудила. Не е плакала, а храненето й беше чак в 4:30. Вероятно ще запазя нощното хранене на Ники, а Сави вече сама се отказва от него.

Честито на бебешките месечинки и на сладките им мами днес!!!   bouquet

За предпазването - и на мен ми е страшно да забременея точно сега и си мислех по-нататък за спирала. Но имам някакви смътни спомени от детство, че спиралите правели възпаления. Със сигурност са ги осъвършенствали, но ако някой може да сподели инфо от първа ръка - нека говори  Grinning

somebody, онзи ден беше публикувала много сладка снимка на Андреа с биберона Simple Smile Как става публикуване тук на снимки, които са в компютъра ни

С какво занимавате бебетата по време на бодърстване? При нас това време се удължи значително и мисля скоро да въвеждам масажчетата и гимнастиката.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 09:54 от KaterinkaM

# 254
  • София
Aila , опитваме и със малките зърна, но тя не иска да засмуче. Лапа зърното и чака да потече, вижда, че не става и започва да вика и да се дразни. Това със шишето  ще го опитам. Сега я причаквам да се събуди и пак започваме Mr. Green Благодаря ти   bouquet
На мен днес ми се стори, че кашля , но не можах да разбера дали кашля или се е задавила. Понякога така се смее, че се задавя. Измерих температурата и беше 37,3 аи малко се притесних, защото до сега е била максимум 37,0. Отдадох го на това, че е много топло в стаята. Сега вече сме в хола и тук е хладно и тя на пипане не е гореща. Абе гледам да не се панирам  Crazy
Според вас нормална ли е температурата за бебе?
ayas, това с упражненията е супер. Мен не могат да ме приемат за преглед преди 20-ти, а нямам търпение да ми дадат кардбланш за велоерометъра.
За предпазването от бременност и ние сме на уменията на мъжа ми и за 10 години нмаме проблем.
Когато бодърства беба или говоря нещо или и пускам въртящите играчки (обесници им казвам) над леглото й и тя ги следи и им говори, а като спрат им вика  Mr. Green
Катеринка направо не мога да си представя как се справяш с две бебета и две котета. Аз с по един брой направо понякога се побърквам. 

Общи условия

Активация на акаунт