Юнски майчета щастливи друсат ЮНСКИ бебчета ревливи(84)

• 14 814
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен

Гъди честита месечинка на Боян

Честити рожденни дни на Leila Bel Фантазия и Анито да сте живи и здрави и много щастливи  

# 226
  • Ловеч
Здравейте и от мен..
Аз подремнах малко,сега пак се хранихме,та мисля след малко да изчезваме навън,дано да не е много горещо...
За лохиите,и аз още имам,не е много силно но си има..
Абе наистина,кога може да се ходи на кола маска аз обаче съм секцио??? И аз съм пообрасла Embarassed
А за секса,ми и да искам няма...Татито е в Испания и май ще се завръща чак Септември,а до тогава въздържание Crazy

# 227
Пете, тя го каза по-скоро като "има теория, че..." Както знаем, такива неща са недоказуеми, защото всяко бебче си е строго индивидуално в развитието си. По-скоро го каза на база наддаването им. А и от няколко дни те ядат супер малко в 4 часа, наполовина на дневната дажба. Затова си мисля, че няма да е страшно, ако последното им нощно хранене е в 1, а после чак в 6. Ще се пробвам, пък ще видя - може и да не се получи  Crazy

За пъпчето - на Никол беше супер изпъкнално и я болеше като го докосвах. Та от днес пак сме с лепенка и доки й прибра пъпчето навътре в кожата. Дано този път се оправи!

Не разбрах кой им е срязал пъпните връви, но не е било много кадърно - доста високо са срязани и оттам идва опасността от пъпна херния. И двете ни бебки бяха с лепенки дълго време. Сави се оправи, но Ники още не е!

# 228
  • Germany
Лейла, честит рожден ден! Много здраве и късмет ти желая! Бъди все така обичана и обичаща!
Гъди, честита ви месечинка!
Нашето момче след 3 дни почти без колики от снощи пак се гърчи и вече ми се реве. Толкова сладък беше като не го боли коремчето. Смее се, спи си, но уви...
Катеринка, това изказване на вашата педиатърка е потресаващо... Бобо спря нощното хранене много рано, а се напишкваше нощем до скоро. Не виждам логика, честно. Аз много се надявам Бранимир скоро сам да се откаже, защото варианта с водата не ми се нрави. За съжаление за сега такива изгледи няма. Яде в 21,30, след това към 1-2 и след това в 6. Не прави дори 6 часова пауза, но всички мой опити да го залъжа с гушкане или биба са безуспешни и реших да не мъча и него и себе си. Когато е готов тогава.

# 229
май педиатрите си дрънкат на общо основание.като отидох със запушен канал и педито ми каза да се мажа с дефламол и че това е афта.Афта на гърдата?Та добре че ми казаха какво да правя от форума иначе щеше да ми се пръсне цицката от мляко.

Имам важен въпрос..ако искам да отида с бебетата в Румъния,трябва ли те да имат задграничен паспорт?
И по-принцип как става изкарването на задграничен паспорт за бебета и за колко време става?

# 230
  • Сред лисици
Здравейте мами и дечица!
Лейла, честит Рожден ден! Много щастие и радост ти желая!
Макар и на патеричка, честит Рожден ден и на Анито и Фантазия! Всичко най-добро и на вас ,момичета!
И честити месечинки на бебенцата!
Използвам момента, че Бела спи за да напиша нещичко,че и тя иска да я носят само на ръце и общо взето когато е будна и аз съм сама с нищо друго не мога да се занимавам освен да "спортувам" running в стаята. Е, не чак бягайки и с бебка на ръце  sling. Коликите като че ли се засилват от 2-3 дни насам, много е тежко да гледаш как се мъчи мъничето Sad. Сушоарът много помага в повечето случаи. Насочвам струята топъл въздух към коремчето и бебка спира да се гърчи и пищи, отпуска се, че дори и заспива понякога  Laughing. Кърмя я на поискване и гърдата също има магичен ефект при омиротворителните процедури. След 3-4 ч нощем обаче почти не спи и напоследък и аз я вземам в леглото при нас за да я кърмя легнала и така да подремна малко, защото недоспиването все повече ми се насъбира. Продължавам да умувам за купуването на слинг  Thinking. Надявам се да ме пооблекчи малко.

# 231
Близначкова, да трябва да имат паспорт. Попълва се стандартното заявление в РПУ-то по адреса ти по ЛК, прави се снимка във фото и двамата с таткото и актовете за раждане подавате заявлението, трябва и по 1 копие на актовете за раждане да им направиш. Мисля, че сроковете бяха 2 седмици и 1 месец newsm78

ПП Самото заявление съдържа и декларация за съгласието на 2 родители.

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 18:09 от PoLy_PoLy

# 232
Близначкова , мисля че трябва да имаш декларация за съгласие на бащата , като извеждаш детенце в чужбина  newsm78

При нас Юли се мени всеки ден , веч1е се смее доста , гука , иска да му говорим постоянно , много сладко гласче има . Но от няколко дни , докато спи се стряска и започва да плаче много силно . Майка ми ме успокоява , като ми казва че това означавало че чува  Crazy

За секса , ухх толкова месеци въздържание , та изчаках ограничението от 6 седмици след секцио и още на същия ден вече бяхме на пистата , та си припомнихме занаятието и сега си възвръщаме ритъма  Whistling Grinning

Катеринка , май имаше друг рекорд , не помя кое беше бебето , но беше качило 2 кг, и 7 см , за месец  Peace а изказването на педиатърката ти , мисля че няма капка логика в него  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 18:12 от Mindi

# 233
Здравейте Simple Smile нямам много време да ви чета напоследък ... само набързо да отговоря на Близначкова - да трябват им паспорти, със снимки (смешна история  Laughing) същите са като нашите и се подават по същият ред. Отидете и двамата задължително, че могат да решат да спазят напълно буквата на закона и да поискат да се разпишете пред тях. Ако ще пътуваш сама - нотариално заверено разрешително от бащата, че можеш да извеждаш децата - правиш си и копия - едно ще ти вземат при излизането и едно при влизането. Тези разрешителни касаят само българските власти, поне на мен не ми се е случвало да ми ги искат чужди власти, не че съм имала и превод де ....

# 234
Катеринка,води се по децата си,нали знаеш GrinningАко плачкат нощем,естествено ще ги нахраниш,що за жестокост е да си оставиш бебето гладно и плачещо,тези педиатри са много интересни,значи Crossing ArmsА безумното й обяснение няма да го коментирам,понеже съм чувала и по-големи идиотии-че трябвало стомахчето да почива Mr. Green
Всяко бебе има ясен инстинкт за това кога има нужда от храна и е неграмотно и грешно да се намесваме и ние да решаваме вместо него Simple Smile

# 235
  • София
Кате, аз теб не те обвинявам, разбира се, че ще и имаш доверие, защото е педиатър, но такава теория не може да има, просто защото органите не функционират така. Аз го казвам от позицията на медицинско лице и то работило в урология. Wink

# 236
Здравейте!
За съжаление нямам никакво време и напоследък даже не ви чета! Нас сериозно ни хванаха коликите и добре, че баба има голям корем, че успява да успокои Алекс и милия поспива някой друг час! Иначе въпреки почти сухия режим от гърдите ми си търси и не заспива ако не съм му дала да суче  Crazy А аз си мислех, че сам ще се откаже...ама той не, държи и на едната и на другата и на шишето! Всичко си иска детето  Laughing Все още е най-гладното бебе и понякога след час и половина и 90 мл реве за още! Люшкаме се ама след половин час аз капитулирам и давам гърдичка и има мир и спокойствие! Иначе аз се възстановявам, но не достатъчно бързо (според мен  Crazy ) Вече съм доста подвижна, само като се преуморя ме заболява операцията и се налага да легна! Но определено се чувствам още слаба и бързо се измарям! Но съм и доста изморена, защото последната седмица аз гледам Алекс вечер и все още ми е малко трудно! Иначе да не пропусна да похваля и нашия татко: много помага и противно на това, което говорише преди сега даже не се налага да му кажеш какво да прави! Става сам  и прави каквото в необходимо! Голям ми е сладур!
Лошото е само, че още се сещаме за случката и вечер си пореваваме семейно! Определено нервите ни все още са опънати! Пък и той доста е преживял, неща за които аз нямах и идея, че са ставали! Но доброто е, че най-накрая успях да преживея 20-ти юни и продължих напред... Бях изпаднала в някаква депресия, явно осъзнах какво точно се е случило и какъв късмет съм имала! Сега вече гледам напред и доста по-ведро!
Само да добавя още нещо: днес получих помпичката за нос Baby vac и я препоръчвам с две ръце и два крака! Голяма работа е! Какви неща изкарах от носа на Алекс  ooooh! А да добавя само, че се закача за прахосмукачката! Първоначално и на мен ми беше странно, но Алекс не каза гък, за сметка на рева до вчера като го натиснех с клечките за уши! Милото как се дереше само! А днес си лежа много спокойно и кротко! Само накрая малко се изнерви, но лявата му ноздра е малко по-тясна, защото той се роди с изкривен нос! Вече се оправя, но все още е малко деформирана! Та това е което исках да споделя! Ако някой се чуди за помпичка, нека си купи тази! Много е добра!
Май друго за сега не се сещам!
На всички пожелавам спокойни бебета и приятна вечер!  bouquet

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 20:58 от the1

# 237
  • София
Аз продължавам да се цедя и беба да е само на кърма, но от два дни започнаха да ме болят зърната доста. Днес чакам малки силиконови и ще се опитам пак да я сложа на гърда, със стандартните силиконови не иска. Малко скептично съм настроена, защото вече много време сме с шише...но ще съм най-щастливата ако успеем.
    Здравей, как се развиват нещата при вас? Успя ли да засуче малката. Може да пробваш след като поставиш хубаво силиконките леко да изцедиш така че кърмата веднага да потече като засуче бебчо и силиконката вътре да е пълна с мляко. Дори може да капнеш малко на устичката му за да усети вкуса на млякото. Понякога помага първо да предложиш шишето и като хапне малко леко да го преместиш на гърдата със силиконовото зърно. Повече гушкане и контакт с мама също са от полза  Simple Smile

# 238
  • София
Аз имам питанка към бебетата изцяло на кърма:
Колко често акат?
Антоан има 2-3 памперса доста пълнички, а на останалите може мъничко да е но пак има ако,
това нормално ли е.
  Да напълно нормално е това което описваш. Къмените бебета след шестия ден, трява да имат поне 1-2 добре наакани памперса, количеството на акото трябва да прави петно с размерите на монета от един лев, или да можеш да събереш около една чаена лъжичка. Извинявай за натуралистичното обяснение, но се надявам да стана ясно  Simple Smile Възможно е и всеки един от памперсите да е наакан и това също е нормално  Simple Smile

# 239
 Aila, искам да те питам следното: ние сме на смесено хранене! Въпреки опитите ми да минем изцяло на кърма, нищо не постигнах! И продължавам да дохранвам с АМ! Но въпроса ми е, кога се започва захранването, когато бебето е на смесено хранене?

Общи условия

Активация на акаунт