Научете ме ...

• 22 556
  • 209
  •   1
Отговори
# 90
1 пакетче мая 7гр.,ако имаш в голямо бурканче сложи една супена лъжица.Това е за сухата мая,за другата не знам колко грама е ,тук продават но не съм купувала.

bouquet

Аз ще пробвам тестото със суха мая - на прах и после ще докладвам  Grinning

Супена къжица  Thinking много ми се струва но щом си рекла  Grinning
Супена лъжица ,но не с vръх.

# 91
Гледей сега моята е още по лесна.
Днес бях цял ден на работа и понеже жена ми пък с внучката не са у нас, просто си купих готово тесто за пица.

Да ти кажа по бързо става. Първо леко позапичаш тестото, после хвърляш отгоре това дето си решила да слагаш, обратно в печката и хоп ... пицата е готова.

Между другото правил съм пица и с най обикновено тесто и също е ставала превъзходна.

Ние си имаме едни малки тавички за тях. То щото например синът ми много държи неговата да е препечена, па щерката да речем не иска лук, бабата па си държи на нейната люта чушка, аз пък на яйцето и затова всеки си има тавичка. Разпределяме тестото и после кой квото иска това слагам.
Разбира се че така е по- лесно,но мисля че тя иска сама да се научи  да си направи тестото.

# 92
  • София
...
Разбира се че така е по- лесно,но мисля че тя иска сама да се научи  да си направи тестото.

Естествено е, че най-добрия вариант е да си направи сама тестото, аз давам резервния вариант.  Wink

# 93

Да ти кажа по бързо става. Първо леко позапичаш тестото, после хвърляш отгоре това дето си решила да слагаш, обратно в печката и хоп ... пицата е готова.

Hug

За тестото обаче няма как да е купешко понеже тук нЕма и трябва сама да го правя  Confused

# 94
Ето още едни бързи и лесни питки,даже и децата може да участват. Simple Smile

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg61615.html#msg61615

# 95
Ух че красиво изглежда  Grinning  На прив поглед не изглежда трудно Wink И това ще се пробва със сигурност.

Те децата помагаха за сиренките - месиха тестото и после подреждаха по тавата...., едната отваря фурната, другата държи тава... така сладка картинка са  Heart Eyes

Пицата също ще я пробвам, може би още днес. Да използвам момента докато съм на вълна готвене че после няма  Grinning

# 96
Аха! Гледам над питките си пуснала рецепта с авокадо  Peace Имах 2 и така си ги изядохме. Знаех си аз че може да се прави и салата с тях ама като нямам рецепта... Ей сега и това ще си препиша  Grinning

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 01:55 от kiara

# 97
Те децата помагаха за сиренките - месиха тестото и после подреждаха по тавата...., едната отваря фурната, другата държи тава... така сладка картинка са  Heart Eyes
Браво на малките кулинарки. Heart Eyes

# 98
Браво на малките кулинарки. Heart Eyes

Grinning
На края ще станат по-оправни от мен  Wink
Щом почват от тази възраст, докато стигнат моята ще са професори  Laughing

# 99
Готова съм с пицата.

Не успях да го докарам както си трябва, но поне беше ядливо. На снимката е втората партида която беше по-дебела от първата. За съжеление плънката дори не се усещаше  Sad. Тестото беше безвкусно, предполагам трябва да сложа повече сол следващия път.

# 100
ето ти моята рецепта за пица и тестото за пица. Това тесто е невероятно лесно за работа, скапана пица не съм имала от години, няма как да се провали. Плънката е винаги сочна. 
Там съм обяснила - ако искаш пухкава пица, нареждаш всичко, изчакваш малко да втаса - 15-20 мин. поставяш във фурната  и тогава включваш. Ако искаш тънка, хрупкава пица - включваш  фурната на мах. и поставяш токущо  наредената пица в нея. Пече се за 10 мин.

# 101
  • София
kiara , относно тестото за пица, пробвай тесто за пица "Верди"  Peace Е няма такава вкусотия, сериозно!!!
http://209.85.135.132/search?q=cache:dXTKxQc7STkJ:www.bg-mamma.c … ;client=firefox-a

А това са еk … 7;ни!

# 102
Киара съжалявам за пицата. Sad На мен лично ми хареса,но се прави в голяма тава,ти сигурно си я направила в малка и затова ти се е получила дебела.Ето тази пица съм я правила с това тесто и стана много вкусна и тънка.

# 103
Ако за пиците ще иде реч, то не зависи само от тестото, за да станат хубави. Ако плънката е в повече, както и соса, блата не се изпича добре. В горния край, под плънката остава клисав!
Знам, че е въпрос на вкус и някои хора си ядът с кеф клисавите пици, но принципно, поне, не бива да е така.

# 104
То блата си се изпече, просто вкуса му беше.... никакъв. Предполагам грешката е в мен. Посолих пицата пос фактум и имаше по-нормален вкус. Предполагам щипката ми сол не е била достатъчна или захарта е била в повече... идея нямам  Tired
Плънката също не беше достатъчна, просто не се усещаше и като гледам малко съм я попрепекла.
Първата пица стана тънка, втората която е на снимката е по-дебела.

Ще пробвам и с други блатове. Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт