Юлчето празнува, сън не го лови от превъзбуда(тема 117)

• 12 897
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Оле  Hug А какъв й е обрива - като на отделни пъпки или по-скоро на петна. Питам защото в петъка и съботата  Дея ми вдигна температура над 38 градуса, като се наложи на 2 пъти да дам Панадол, защото ние даваме Панадол на температура над 38,5. Та последно вдигна температура в събота в 16 ч. После неделятя и понеделника не вдига температура и чак вчера се обрина. И аз съм чувала за този вирус /шарка, който 3 дни температура и после пъпки, но и ние имахме температура само ден и половина. И аз се чудя какво е  newsm78 Лекарката я гледа и в петък и в понеделник и каза, че е ОК, като само в понеделник каза, че гърлото й е леко червено. Като изключим, че не спа спокойно нощем и си е кисела, иначе си е добре.
Обаче и аз съм в чуденка за обрива - нашия е не ярко червен, а на места стои като вече засъхнал избледнял обрив, а може и да няма нищо общо с температурата преди няколко дни. Тя го получи всъщност вчера след като дремна половин час в количката и се беше изпотила и през нощта се беше успокоил, като на сутринта беше много блед и след като излизахме днес, пак се прибрахме този път направо с червен обрив. Дано да е от претопляне поне нашето, а не някакава алергия към слънцето, че и това ми мина като вариант.
Кажи после на вас какво ви е казала лекарката.

Сега прочетох и описанието на Астарта - Дея вчера имаше пъпки и по вратлето и шията. ОХ дано да е от претопляне нашето  Praynig Както и вашето Оле, да не е нищо притеснително  Praynig

# 241
Забравих да пиша, че Катето си хареса няколко майки за вербуване  Mr. Green, най-вече Астарта и Цвети Ети  Simple Smile

Астарта, вчера пропуснах да ти кажа, че много се радвам, че сте в Бг и че можем да се виждаме от време на време  Grinning
Вчера сигурно ти е липсвал Илия, обаче Катето се постара да не скучаеш  Mr. Green

# 242
  • София
На Дея хемоглобинът е 106 и лекарката каза 1 месец да пие Малтофер 2 х 10 капки по време на хранене и после 1 х 10 капки още 1 месец. Мамите, които даваха МАлтофер - колко беше вашия хемоглобин, че на мен 106 ми се стори ОК и какви са референтните граници за тяхната възраст.

# 243
Астарта, вчера пропуснах да ти кажа, че много се радвам, че сте в Бг и че можем да се виждаме от време на време  Grinning
Вчера сигурно ти е липсвал Илия, обаче Катето се постара да не скучаеш  Mr. Green

Мерси, Гнид Hug. И аз се радвам Simple Smile

А Илия ми липсваше само първите 10 минути или, по-скоро не ми липсваше, а имах чувството, че е сред децата и го търсех с поглед Crazy. След това така се захласнах по всички щъкащи бебоци, че не се и сетих за него Blush. А Катето и аз си я харесах Heart Eyes и ми дожаля, че накрая успях и да я разплача.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 15:38 от Астарта

# 244
Оле, ако така и така даваш панадол и нурофен, пробвай да редуваш през 4-ри часа (т.е. панадол, след 4 часа нурофен, след 4-ри часа панадол и т.н) Аз лично само така успявам да си сваля темературата (е, пия парацетамол и нурофен -чиято съставка е ибупрофен).

# 245
Оле, при розеолата обривът започва първо на коремчето, гърдичките и гърба, на следващия ден и по крайниците. По врата и лицето няма обрив. Пъпчиците са съвсем дребни и преливат една в друга, малко като от коприва.
не е точно така  Mr. Green
обрива е на местата където е била най висока Т.
по слабините най-често
дупенце, под мишници, вратле и тн... иначе дребни пъпчици като екземно зачервено... просто петна от малки ситни пъпчици...

Нинче
Емата една вечер имаше 39 да кажем
на другата вечер имаше 38
на третата май 37 ... не помня... но така постепенно отшумя Т., а през деня изобщо не е имала нищо, вилнееше си като хуна без никакви белези за болест...но на четвъртата сутрин обаче се събуди с обрив... Розеола казаха

Та на мен на розеола ми прилича твоето описание...
При Нина пък си беше 3. дена нон стоп Т.  Crazy

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 15:06 от Eli_cz

# 246
  • София

Ели, ама и двете ли се оказаха с розеола. А нещо предприехте ли след появата на обривите и колко дни траеха самите обриви. Освен това едни и същи ли си стояха обривите през цялото време или затихваха и после пак нещо ги провокираше, за да станат по-червени, както е в нашия случай /май/. И това заразно ли е.
леле колко въпроса само ти зададох - всяко изречение-въпрос  Simple Smile

Това намерих от един друг форум /ако на някой му трябва/, дано да е достоверно :
Хемоглобин: g/L
< 1 седмица 154 - 240
1 седмица - 1 месец 127 - 187
1 - 3 месеца 92 - 150
3 - 6 месеца 101 - 129
6 - 12 месеца 107 - 131
1 - 3 години 108 - 128
3 - 6 години 111 - 143
6 - 14 години 118 - 150
> 14 години
момчета: 140 - 180
момичета: 120 - 169

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 15:15 от Ninche

# 247
Нинче, това намерих като референтни стойности.

Астарта, разплака се, защото разбра, че се опитвам да се измъкна  Wink

# 248
  • София
Благодаря Гнидка, ама то много голям диапазона, както на възрастта, така и на референтните стойности , а ние с тоя 106 резултат newsm78 Но при всички случаи сме на долната граница, а как по "естествен" начин мога да кача хемоглобина - да яде месо и "зелено" ли, че от друга страна много се бърка нисък хемоглобин и ниско желязо, което не е едно и също...

# 249
Нинче, на Илия обривът от розеолата се появи изведнъж, като започна да се разпростира и да обхваща по-големи площи от тялото. Първия ден имаше обрив само по торса, на втория ден обривът по торса беше по-слабо забележим, розовееше, а се появи обрив по ръцете и краката. На следващия ден от обрива по торса нямаше никаква следа, все едно никога не го е имало, а на ръцете и краката беше избледнял. Така че 3 дни след появата си вече нямаше и помен от него. Розеолата не е заразна, тоест заразна е, но само за деца до 2 години и не е опасна, защото не влияе на имунитета и не изисква никакво лечение, освен за температурата. На Илия, а и на Алекс температурата беше плътно по 3 дни по 39 градуса. От лекарствата спадаше до 38 най-много.

# 250
  • София
Хммм  newsm78, благодаря ти Астарта  Hug

# 251
Снимки от вчера:
http://family.webshots.com/slideshow/573542767HPWVBk

Нинче, вие в онова заведение ли бяхте? А снимки няма ли?

# 252
Нинче, пропуснала съм въпроса ти за Малтофера. А уж чета всичко Embarassed. На Илия хемоглобина беше 96 или 94 (не помня точно), когато му изписаха Малтофер по 10 капки на ден. След 3 месеца му беше 106 и лекарката ми каза да го спирам. Сега вече е 118 без да е пил нищо. На Алекс хемоглобина на 6 месеца и на годинка беше точно 106, но лекарката каза, че не е нужно да приема допълнително желязо. Това при положение, че за момчетата стойностите трябва да са по-високи от тези на момичетата.
Спирам, че днес съм на всяка манджа мерудия Crazy

# 253
От хубави празненства, лоши снимки (поне една против уроки) няма Simple Smile

Резервирах хотел за морето. От понеделник до понеделник ще сме, за да може да се пътува спокойно. Хотелчето пък е в Царево - хем свекитата да са ми под ръка (те ще са в Арапя), хем да не са ми пред очите постоянно Simple Smile Някой друг ще ходи ли там в началото на август?  Rolling Eyes

# 254
Оле, а гърлото зачервено ли е? Аз свалях температурата на Мартин със свещички ефералган, но това беше защото беше повръщал преди това. Ефекта обаче и при нас беше краткотраен.
И аз мисля, че е добре да редуваш панадола и нурофена, а ако искаш пробвай с дактарин /ако гърлото е проблема /както беше при Мартин/ ще има ефект/. Ако не помогне, поне няма да навреди.
Дано се оправи бързо милата снахичка  Praynig , а за теб  Hug

Щях да пиша за хемоглобина. На 6 мес. на Мартин беше 107, но не ни изписаха малтофер. Днес му взеха кръв, така че ще видим как ще е сега.

Общи условия

Активация на акаунт