МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 187
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Включвам се направо с въпроси по два проблема:
1. Ние сме само на кърма все още, но напоследък често ми се запича и ака веднъж на 2 дена, а скоро ми се наложи на 3-тия ден да използвам термометър да я изакам. Някакви предложения какво да правя?
2. Много ми капе косата, от един месец направо с шепи...За лекар май няма да имам време, та ще се доверя на съветите ви. Пробвах да си правя маски - само 2 пъти успях, с вит. А и Е, но нямаше особен ефект върху косопада.

adi_i_bebe, разбрах те...Шишетата на Bfree се славят с най-малка дупка и щом с тях е по-спокоен, по-добре с тях. Иначе аз отгледах каката с каучукувите беберони на Чико, с 1 дупка, чак след 1 год. минахме на 3 дупки и после на цепката (тя беше по-удобна от 3-те дупки).
oki4, аз също още не съм решила как ще захранвам и се интересувам от всякакви схеми на захранване...във форума има предостатъчно Mr. Green

# 151
ДАно да не ви отчая, но майка ми, след първата и бременност с кака е с коса наполовина  Sad Все пак това е било преди почти 30 години, сега има повече "помади"... не губете надежда! На мен пък хормоните добре ми се отряват явно - даже се изрусих преди 1 месец, но косата ми не е мръднала (добре че поне това не ми е наследствено, за разлика от стриите!)
Гърдие и мен ме сърбяха зверски, докато кърмех! Направо полудявах! Но аз имах обрив и по цялото тяло, така че може и от това да е било при мен.
А относно захранането да споделя - аз съм решила, че за всичко за бебето ще слушам само един "източник". Избрах си педиатърката ни. Вярвам й, и това ми е достатъчно. Ръководя се от това, което казва тя, не чета другаде, за да не се обърквам и тормозя... Съветвам и вие да направите така - който и източник да изберете, придържайте се само към него... скромно мнение  Rolling Eyes
Катерина78  Hug
А, и, момичета, слагате ли ги на възглавнички вече? Аз купих една от ВисВиталис, но е синтетична и, ако е по-топло, на Теди главичката му се поти и се вмирисва на стар дядо  ooooh! Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 23:40 от adi_i_bebe

# 152
Добър вечер  Hug, да се включа преди къпане. Много късно, но Алек заспа по никое време, както не беше спал цял ден (като изключим едно 15 мин. дремване с мен на леглото, като станах той след 5 мин. се събуди). И като за капак на предното ядене ми седя на гърдите час и половина. Направо като си представя, че тепърва отново ще суче...Вашите деца случвало ли се е да будуват цял ден? newsm78 Пък и някой беше казал за наяждане за 5 мин. - това като ни се случи банкет ще вдигна.

И при нас Алек като види ц..цата и се почва едно "а-а-а-а-а". Много е смешен Laughing
алек от вчера се заглежда в нас като ядем, даже днес като чоплихме с майка семки ни гледаше много озадачено и се чудеше какво е това Rolling Eyes

Ох, хайде, отивам да се къпем, че иначе ще си легнем съвсем по никое време

Лека вечер от нас Hug

# 153

1. Ние сме само на кърма все още, но напоследък често ми се запича и ака веднъж на 2 дена, а скоро ми се наложи на 3-тия ден да използвам термометър да я изакам. Някакви предложения какво да правя?

Катерина78, и ние сме само на кърма. От два месеца близо разреди аканията на веднъж на един-два или три дни. Никога не съм пъхала каквото и да е в дупето му. Според мен това не е запек. Акитата не са гъсти, а както преди, не се напъва кой знае колко много или поне не му личи. Отначало се щащнах доста, но доста момичета тук пък и в други теми споделиха за този режим на децата си. Също така четох, че при кърмените бебета може да не се ака и до седмица. Организмът им преработвал по-голяма част от кърмата.

Днес наш Александър стана на 4 месеца.  Черпя и аз виртуално. И аз като Алекс - мама чаках трите, да видим сега душата златна как ще се държи на четири Simple Smile.
Incognito, в резултат на цялото врещене и моето синче си намали храненеията. След дългия следобеден сън хич не ще да яде. няколко суквания и това е. Утре сме на консултация и последен пентаксим, та ще видя как е наддал.

# 154
  • София - Рим и обратно
Здравейте, днес ходих до аптеката да взема гелче Бочко за зъбки, казаха ми, че не били чували за такъв гел  Rolling Eyes , та взех Дентинокс. Бихте ли споделили точното му име на Бочко-то, че много ме е яд. Уж в Ремедиум от всичко зареждат...

И на Софи се случва понякога да придреме 15-20 мин. за цял ден. Тогава обикновено си наваксва на следващия с почти целодневно спане.

Това за акане само в чист памперс ми е до болка познато  Grinning Вършим си тая работа САМО в сух памперс Rolling Eyes.

И накрая да се оплача - много съм притеснена с това връщане. Има дни, в които почти не се случва, но има такива, в които буквално не спира да плюе до следващото ядене. Сменяме по 5 бодита на час Confused Вие как се справяте, ако някой има този проблем newsm78

Лека и спокойна нощ от нас   bouquet

# 155
Здрасти отново момичета  Hug
Ние бяхме на дъъълга разходка,после имаше и къпане,папане и сега човечето спинка сладко,сладко.... smile3524 Sleeping
Малкия папа зеленчукови пюрета/за сега морков и картоф/ и пие сокче от моркови и ябълки, та въпроса ми е:Може ли докъто въвеждам в менюто на Илийката пюретата да давам и каши newsm78???? Примерно както сега цяла седмица е ял пюре от моркови и съм сигурна че го приема добре този зеленчук,мога ли да давам вечерта и каша??? Или много бързам Mr. Green???
Зеленко,я ме светни за адаптираната за деца класическа музика от къде може да се свали или купи диск??? Много ми се иска и аз да му пускам такава музика Praynig.А за тая декларация незнам,ама аз скоро май няма да получа майчинство Sad.Днес се видях с една мама-колежка и ми каза,че доста мами от тази фирма където работех не са получили този месец майчинство,защото работодателя ни нещо не е подал документите както трябва #2gunfire #Cussing out
Есме,количката ви кой модел на Чиполино е??? Нашата е Рапидо и за сега е ок Peace
Белла люлката е супер! На Ради харесва ли му в нея???
Слънце,другия път срам не срам ще идвам Mr. Green
  Честити месечинки на родените на 13-ти бебчета!!!  bouquet  bouquet  bouquet
И последно Някъкви отзиви от новите памперси на Памперс???

# 156
здравейте от нас Hug и започвам под ред Mr. Green

Катерина78, и ние сме само на кърма. От два месеца близо разреди аканията на веднъж на един-два или три дни. Никога не съм пъхала каквото и да е в дупето му. Според мен това не е запек. Акитата не са гъсти, а както преди, не се напъва кой знае колко много или поне не му личи. Отначало се щащнах доста, но доста момичета тук пък и в други теми споделиха за този режим на децата си. Също така четох, че при кърмените бебета може да не се ака и до седмица. Организмът им преработвал по-голяма част от кърмата.

и ние сме само на кърма и ака на 2,3-4 дни,не го виждам да се напъва или оплаква от стомах,стомахчето му не е кораво,а като ака-акито е течно и тъмно зелено,мисля че доста зависи от организмът на детето,на една позната ако не ака 1 ден и става ужасно,милото детенце само се мъчи,а му придава и разни лечения (вода от варени ядки,чайчета,дуфалак...),само на кърма са,но просто виждаш как детето се мъчи от стомахчето,че не може да се изака Tired

И накрая да се оплача - много съм притеснена с това връщане. Има дни, в които почти не се случва, но има такива, в които буквално не спира да плюе до следващото ядене. Сменяме по 5 бодита на час Confused Вие как се справяте, ако някой има този проблем newsm78

ние имахме период в който след всяко ядене Тео връщаше,дори и на вън ми е правил така (30мин до час след ядене),повдигах го на възглавничка,но не помагаше,този период траеше около месец,месец и нещо,но отмина от самосебе си,мисля че няма смисъл да се притесняваш,нали не повръща,а само връща?защото ако повръща мисля че трябва да говориш с доки за това,но връщането-явно е период на по-чувствително стомахче.

за яденето пред децата понякога се крия Mr. Green става ми неудобно да ме гледа така като ям Tired

ние също си вадим бибата от устата,до като стана да му я дам,и той си я е лапнал сам smile3504 понякога е хваща за дръжката и си я вади и пъха....тогава ми е много сладък Heart Eyes

И последно Някъкви отзиви от новите памперси на Памперс???

купих си няколко бройки,първо че външната материя е друга и аз настръхвам от нея ooooh! ,второ-уж са 3-ти номер,а ни идват малко широки в кръста,а лепките не залепват една върху друга както обикновенните,и трето-въобще не са по-тънки,а вътрешното е същото като на единичката (ако си ползвала,тя е една на дупчици),мисля повече да не вземам,според мен не си заслужава,това си е мое мнение де Mr. Green

лека вечер,че доста дълга станах в поста си Hug

# 157
  • София
Да се включа по никое време  Crazy
Бела, честита ви люлка, като нашата е, дето толкова време не можах да намеря снимка да я покажа на някой, питащ в темата ни, вече не помня кой даже беше  Embarassed Blush ooooh! Съвсем обикновена е, ама като й накича играчки си е баш като Фишер Прайс  Laughing , само дето не се люшка сама  Crazy
Окич, да споделя за прочетеното от мен за оризовата каша. Изборът ми за начало беше тя, освен по изброените от теб причини и защото е почти безвкусна, та като се прави с млякото на детето - кърма или АМ, да е позната на вкус и да му остава да свиква само с нова консистенция. Като дадеш първо пюре, то освен с гъстотата се "сблъсква" и с нов вкус (което също не е лошо разбира се Simple Smile). Та всъщност - да става по-плавно. И д-рът, при когото ходим на частно ми препоръча да започна с каша всъщност, но не уточни каква, каза само да е без глутен и безмлечна. И съветът на Дез ми е даван от д-р - във вечерното шише с АМ да слагам по 1л оризова каша, с цел да засища повече и да не се буди бебето. Правих го с баткото, нямаше ефект  Laughing Само да споделя, че като се прави с кърма съм чела, че се втечнява по-бързо, заради някои ензими в нея. И по принцип това е недостатък на кашите - ако поседят малко повече приготвени и се храни бебето дълго - стават течни  Crazy Случвало ми се е няколко пъти.
За ника ми - не съм чак толкова голям фен на Толкин всъщност, просто исках да си сменя тривиалното старо форумско име и се сетих за този сайт, с преобразуването на имената. Нямам претенции как ще го пишете, с У или В, но във Властелинът (книгата) фигурира Елвинг Бялата  Crazy Laughing , та май е с В.
Бодливка, признах те - щом и каши правиш сама  ooooh! Hug Не ти ли е досадно  Blush - първо печеш, мелиш, бъркаш  Crazy
Аз си падам малко мързел, като типично Теле  Blush , и по тази причина само купешки пюрета давах на баткото. Сега мисля да се насиля и да правя по нещо, че готовите са гадни на вкус.
Нани, някой писа, че не е доволен от новите памперси, май Любима беше.
За акането съм съгласна с Хели-хели - ако не е твърдо и не се мъчи детето като го изкарва, не се води запек, нищо че е на повече дни.

# 158
  • Варна
Само да споделя, че като се прави с кърма съм чела, че се втечнява по-бързо, заради някои ензими в нея.
Дааа, напълно вярно. Даже аз давах с лъжичка кашата, докато е по-плътна и после я пресипвах в шишето да я "доизяде" с биберона.

# 159
Добро утро!
Любима,и Алекс така нещо постоянно връща мляко.Сигурно от седмица някъде,но по принцип го прави,защото постоянно се пъне да става и стомахчето му е все свито.Накрая картинката ми е ясна.
Като го взема в мен докато не седне,не се спира.И да го бутам назад,само се размрънква и продължава да се пъне.Вече от раз сяда. Laughing
Както са ти казали и аз мисля,че ако не повръща на фонтан,а само  връща мляко и изтича от устенцата,не е нещо страшно.
А,и като се оригва пак връща Алекс.Вади едни звучни оригвания от скоро и с тях явно и млекце му се качва към гърлото и го изплюва. Hug

# 160
А добър ден и от нас

Момичета, какви са тези лоши мисли в главата Ви? Щом точно това детенце, Ви се е паднало, значи именно вас е търсело и Вие сте най-добрите за него - независимо кърмено ли е или не е, с какво е захранено и с какво не е, и други подобни. Я се стегнете и само хубави мисли да ви спохождат. Аз хич не се дерзая какво точно би трябвало да се направи, а аз съм направила друго - така съм преценила, така ми е подсказало детето, така съм направила. И с каката така правя - ето на днес - станах, направих и закуска но тя е решила, че днес точно това не го обича - е пратих я гладна на училище - резултата е, че с баба й се скарахме, че ще отслабне детето.

Любима - в предният пост написах как точно се казва гелчето на Лавена, чакай да го потърся пак - "ДентоГел с лайка, салвия и шипка/Билков гел за венци при никнене на зъби" - Бочко/бебе.
А относно връщането Никола също много връщаше - на всяко ядене и педиатърката му каза, че е много лаком и чак като порасне ще спре - близо до 3 м. си връщаше и аз само сменях бодита и връзвах лигавници. Вече нямаме проблеми. Дано и при вас не е сериозно.

Декларацията, както е казала Зеленкото и при мен вече фигурира в сайта на НОИ, и днес пише, че ще ми бъде излатено за м. юни. Та вече, от тук на сетне когато се внесат осигуровките за месеца, тогава ще получаваме пари. Натсти - моята си има и входящ номер и дата.

Катерина - Никола също си ходи през ден, а дори от 6 дни е с дохранване на две от храненията - т.е. основно си е на кърма. Но както каза бебе-мони, не му е тежко на коремчето, не е подуто и аз съм спокойна. А пък като дойде момента е "количествено", а явно от фризолака мирише много.
Ние сега започнахме да боравим с шише, и 3-те ни шишета са с най-малката дупка, но за сега Никола няма претенции, макар, че аз си мисля, че трябва да му сменя с по-голяма, та тези дни ще ходя да купувам. Аз имам шишета на Авент и Чико - и двете ли имат размери по месеци или само с капки са означени? /дано ме разбрахте какво питам/

Ади - аз в леглото не слагам възглавница, ама в количката имам една, та и при нас така се получава - все едно не е къпан с месеци... но на твоето определение се смях с глас  Laughing

Вили - Никола е от скоростните бебета - на 7-та минута вече раздава доволни усмивки, но пък аз все се чудя дали е успял да се нахрани за толкова кратко време  newsm78

Оки4 - аз не съм захранила още, та на мен ми са интересни твоите мисли - та от мен си извинена.

Нани-В - според мен, щом, вече сте приели пюрето и не е имало проблем, може да въведеш и кашата - но пак първо с 1-2 лъжички.

Леле май се улях с писането днес - спирам и ще се приготвям за разходка. Желая Ви лек ден.

# 161
Добрутро!

И тази нощ си поспах,горе-долу в седмицата се буди по 2-3 пъти нощно време за ядене,тогава и давам но се надявам сега откакто почна да яде по повече,да разреди и храненията и да откаже съвсем нощното. Simple Smile

Докато ровех днес из сайта на НОИ открих, че с ПИК може човек да си заяви уведомление с СМС или по мейл, записах се, да видим какво ще стане.
E,дано при теб работи..Аз вече половин година чакам смс и мейл..

ivelina сега и аз ще проверя в сайта на НОИ,че минлата седмица ми се обадиха от офиса да ме питат дали съм я подала?!Не само че мъжа ми я занесе преди повече от месец,ами тогава му казали че те я подали от мое име-да става по-бързо.. И ме питаха занесена ли е в НОИ?! Shocked Че аз от де да знам-нали те я носят?! Shocked Нещо яко са се насмели,ама ако забавянето идва от тях,ще има  fight Там повече няма да се върна на работам,въпреки че не могат да ме уволнят като майка на дете под 3г,и ще си ги псувам на воля колкото си искам! hahaha

Сега като чета,малко съм била ку-ку на тема еко и био.. Сега не ме влече така, както преди всичко сама да си приготвям.Каквото "даде" градината е добре дошло,но повечето неща ще си ги купувам. Peace
На третото съвсем ще ти дойде акъла в главата. Laughing Laughing Laughing

Трето..?!?! smile3555 Всъщност може-ама от друг мъж..!  Mr. Green red

Оправя се временцето..Бяхме станали като в тропиците-сутрин слънце,след обяд дъжд! От днес пък започват жегите,няма угодия.. Grinning Приятни разходки на всички! Hug

# 162
  • София
Здравейте и от нас. Още няма асансьор - удивена съм. Вчера мъж ми ни изнесе на разходка вечерта след работа, но само за час... а Калин е доста тежък да го вземам само на ръце за разходка... ще подскажете ли пак кое беше форумското кенгуру Embarassed Embarassed Embarassed, че нашето му омаля, а ако ще е така с асансьора...

Мечка срам - мене - не, ама да ви питам вашите бебета пръцкат ли? Ама като възрастни, с всички звукови и ароматни екстри? Чак ви питат защо не се извинявате, че сте пръцнали, а то е бебето...

А зеленко, за лъжиците- Мария вече се учи да борави с нейната- като й дам витамин д-то и тя я сграбчва и остава да си чеше венците с нея.

Ами покрай пустия Колийф  hahaha Калин само като види лъжичка и започва да се облизва. Обаче не му я оставям и ще се аргументирам защо. На едно място четох, че като наближи захранването, е добре да се остави на детето пластмасова лъжичка при играчките, за да я опознае един вид. Обаче моя позната така оставила на щерката си (6 м.) и тя си я навряла доста дълбоко в гърлото, за ужас на майка си и на баща си, които все пак за късмет били наоколо и я чули как се дави  Tired 

Есме, както е написала Д. маймуна, няма да пропуснеш, ако се загледа бебка по храната. И Калин понякога вече прави жална физиономия и мляска, но аз държа фронта  Whistling

natsti, още не е отчетено никъде в сайта на НОИ, че декларацията ми е занесена в петък. Аз рових вчера къде ли не - нищо. Подозирам, че трябва да излезе под болничните, защото там заглавието е "документи", а не "болнични" и ако се загледаш, пише с римска цифра "едно - болнични" и предполагам, че под тях ще бъде "две - декларации" или подобно. А че е занесена съм сигурна, защото звънях на УЧР и даже ми казаха коя точно служителка я е занесла (работя в голяма организания и всичко е "чисто" и по реда, няма мърдане). Може би просто не са я обработили още в НОИ.

vily_st, Калин по едно време спеше през деня няколко пъти по 10-15 минути, но наскоро пак започна да си спи на 2 до 3 пъти по над час. Като не си е доспал, става едно кисело мрънкало, ужас, а като е наспан, е едно златно съкровище: щастлив, усмихнат, дори се занимава сам или стои кротко в столчето за кола за 20-тина минути, докато аз си върша нещо в кухнята... За яденето по 5 минути, това му е вече коронен номер. С радост мога да заявя, че определено вече хапва на поне 2 часа през деня, понякога за 5 минутки, понякога си цоцка за кеф сякаш и по 20. Понякога обаче е само жаден - 1 минутка. А като си види ц*ц*та, особено любимата, така мляска и се облизва, че аз всеки път си умирам от смях.

nani_v, за адапританата за деца класическа музика, аз я "спечелих" от лекциите на сп. 9 месеца и бях писала още докато бяхме бременни. То е един диск с 16 мелодии подбрани. Ако някой има желание, ще замоля мъж ми да ги обработи малко (в оригинал са големи като обем) и мога да ги споделя по Скайп.
Относно документите, пусни запитване до НОИ по мейл - отговарят много бързо има ли проблем и какъв. Поне да знаеш къде е проблемът и  да се опиташ нещо да направиш. А съм чувала, че може да глобят фирмата, ако не носи документите и не внася осигуровките, ама не знам как точно е редът.

ЛЮБИМА, гелчето за зъбки на живо не съм виждала, те са ти написали как се води официално, гледах го в сайта на ЛАВЕНА. Ако минаваш през Ремедиум, ще запиташ ли и за мокрите кърпи на Бочко - голям са ми мерак, а почти никъде ги няма. Аз купих това за почистване на ръце без изплакване и съм много доволна, та покрай него се зарових в сайта и видях и за зъбките.

БОДЛИВКА, за носенето на декларацията, аз нали я попълних през април, та вчера питах аджеба защо още не е занесена и ми се обясни, че преди да се внесат осигуровки за първия месец от декларацията, не можело да я занесат, та затова така...

# 163
Добро утро, мами  Grinning

Гледам пак захранването е тема номер 1  Mr. Green
За домашното приготвяне на всякакви видове пюрета има много теми и рецепти в подфорумите за хранене на бебето с АМ и Кърмаческия  Peace Аз, като правех пюрета на Маги, от там се учех как става номера  Peace
Само да кажа, че прясно пасиран плод си е доста тежка задача за стомахчето на бебето  Peace Прасковите са меки и сочни, но месото им е доста жилесто. Дори хубаво пасирани, пак са едни "разтегливи" така да се каже. Аз такива по-меки плодове и зеленчуци - тиквички, плодове, грах и други, за пюрета ги варях на пара. Така, че се разкажкват във водата и са термично обработени за по-лесно смилане  Peace
Аз каши мисля да давам от другия месец  Peace Само се чудя кога да я давам  Thinking Малката попринцип цока към 16ч и после към 18ч пак малко  Rolling Eyes Мисля да започна с ориз и рожкови на Нестле  Peace С нея ще започна да въвеждам и плодови пюрета. Че сега и ние акаме на 2-3 дни.
В тази връзка, много ми хареса схемата за захранване на Дез  Peace Ако бях решила да започвам с каша, сигурно и аз нея бих следвала.
Дано при нас проработи това с кашата и нощното будене  Tired Вече ми писна да се буди поне по 2 пъти на нощ  Tired Не мога ад се наспя, като хората въобще  Rolling Eyes

Това гелче за "измиването" на ръцете е много добра идея. Ще взема и аз да се загледам да си купя такова  Peace

Да кажа и за зяпането ни докато ядем ние. Мира напоследък се пробва да хваща всичко с ръка. И понеже, като седнем на масата и тя реве, че не е с нас, аз я взимам в едната ръка и с другата ям  Mr. Green Е, вече ми е доста трудно да го правя безопасно  Mr. Green Тя постоянно ми посяга към филията или лъжицата и иска да ми краде манджата  Laughing На обяд, като й бъркам пюрето, естествено пак с нея в другата ръка  Mr. Green, и започва да дърпа купичката и лъжицата с пюрето  Laughing Ох, дано поне това да ми се падне да яде нормално  Laughing Ако и то е злоядо, като кака си, ще се гръмна вече  ooooh!  Laughing

Хайде да ходя, че пак протестираме,ч е сме сами  Sunglasses

# 164

И при нас е така. А относно косата, при мен капе от месец и половина някъде със страшна сила. Четох и се рових насам натам и стигнах до заключението, че тъй като този косопад е на хормонална основа, то нищо не помага. Просто трябва да си отмине този период.
За захранването и аз обмислям дали вместо със зеленчуково пюре да не почна с оризова каша. Знаейки се къв съм мързел и как мразя да взлизам в кухнята, не вярвам, че ще правя сама пюрета. А и нямам собствено производство плодове и зеленчуци.
Бела,Тони, честити люлки !
Вили, храненето и при нас е дълго около 30-40мин, а вечер цока по час  ooooh!
Сега и аз ще си проверя в сайта на НОИ, че попълних декларацията преди 2 месеца, но трябва тези дни да са я занесли. ЕДИТ: Проверих, няма я.

Общи условия

Активация на акаунт