МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 147
  • 288
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Благодаря за отговорите!
Ето какво открих за запека при новородени - http://www.papa-bebe.com/zapek.html
При нас наистина е запек, защото се мъчи, даже докато спи свива крачета, а като се изходи има твърди "тапички" и е доста по-гъсто от обикновено.
За косопада - наистина е на хормонална основа, но ми е жал да гледам как ми пада косата. Cry Пия витамини, ще гледам да намеря време и за маски и дано поспре.
За захранването - наистина новите храни се въвеждат сутрин, към 10 часа (каквито и да са те), за да се провери реакцията на организма. Но след 24 часа може да се дават когато сметнем за добре, кашата винаги съм я давала (на каката) към 4-5 часа следобед, а някои я дават преди лягане. Всеки сам си преценя.
rusana, на безмлечните каши се добавя кърма или АМ, поне до колкото си спомням от каката. Аз лично предпочитах млечните и никога не съм давала безмлечна.
Белла, твоята схема на захранване и като моята при каката. Не знам защо сега реших да не е по тази, като основен недостатък в нея намирам евентуалното завръщане на коликите от плодовите сокове и пюрета. Моля те да споделиш как е при вас, има ли такова нещо?

# 181
Ей, изчетох ви...ама не бях чела от вчера сутринта...

Sia, благодаря за линковете - лично на мен са ми много полезни.

А, да...и аз съм се овъртяла в едно четене за захранването... но в понеделник сме на консултация и ще видим педи какво ще каже... защото и при нас гледането на масата и храната е голяма работа...и даже се кара, че не и даваме и на нея. hahaha До там стигнахме, че се кърмим на масата - аз ям и тя яде, иначе мира няма. ooooh! Аз мислих на навършени 6 месеца да се захранваме, но така като гледам интереса и към храните може би ще се захраним на 5 и половина месеца. Thinking

Зеленко, за декларацията гледам са ти отговорили много мами, няма да пиша и аз. Peace
Кенгуруто е това.

Дез, и твоята схема на захранваме ми се струва удачна.  Peace

Макар че скоро попаднах на една тема в кърмаческия, която пък съвсем ми се струва подходяща за Рая - нещо средна между класическото и педагогическото захранване. Т.е. захранва се класически и след известно време се продължава педагогически... Ето я, на който му е интересно.

За пръцкането - и Рая си пръцка и шумно и миризливо, чак не ми се вярваше и на мен...ама на... Joy

И още имаше какво да пиша, ама забравих. newsm78

# 182
  • София
natsti, благодаря!

И ето нещо още за захранването  Whistling Whistling Whistling Whistling http://missby.wordpress.com/2009/05/12/faq-solids-1/
По тези признаци за готовност Калин има да си чаааааака...

Тони_ст, благодаря, че пак ми писа за кенгуруто, аз мислех, че съм си запазила линка преди, но явно не съм  smile3538 smile3538 smile3538

# 183
Белла, твоята схема на захранване и като моята при каката. Не знам защо сега реших да не е по тази, като основен недостатък в нея намирам евентуалното завръщане на коликите от плодовите сокове и пюрета. Моля те да споделиш как е при вас, има ли такова нещо?
Ами той не е имал почти никакви колики, така че отговора ми е:категорично НЕ!Аз и сокове бях(и все още съм против)да му давам, но уж заради запека му давах круши, сливи, но той ги отказва, не иска да пие.
Днес на обяд му дадох броколи на Гербер, ееее нямаше просто такова отвращение, ви казвам! Mr. Green Ама нормално, то никой в къщи не яде броколи, що ли се чудя... hahaha

# 184
Здравейте.
И ние днес започнахме захранването.Още много ме естрах да не си навлека беля на главата(с колики),ама то и след 2 седмици примерно пак ще ме е страх,та се реших.По схемата на Белла,само че без сокчета.Дадох му няколко лъжички (мънички Laughing) плодово пюренце от круша,че ако ще става проблем барем да е разхлабващо и да не стане някой запек.Смея да кажа,че много му хареса. Grinning Отваряше устенца като рибка,а АМ не му се пиеше много преди това.И като спрях да му поднасям лъжичката към устата,се ядоса и продължи да я отваря. Mr. Green Дано да нямаме проблеми и да се захраним нормално! Praynig Praynig Praynig
И да попитам тези с опит,понеже бурканчето ми е малко(за захранване),трябва ли да купя по-голямо от същия плод като изпапка това?Или мога да започна с друг плод направо?
И чета,че някои захранват за всеки нов плод (зеленчук) пак така с по лъжичка и нагоре...А други веднъж захранили с плодове,продължават с втория плод направо с цялото бурканче.Вие как правите?
  txtloves Hug

# 185

И да попитам тези с опит,понеже бурканчето ми е малко(за захранване),трябва ли да купя по-голямо от същия плод като изпапка това?Или мога да започна с друг плод направо?
И чета,че някои захранват за всеки нов плод (зеленчук) пак така с по лъжичка и нагоре...А други веднъж захранили с плодове,продължават с втория плод направо с цялото бурканче.Вие как правите?
  txtloves Hug
Ами аз само в началото захранвах по 2-3 дни за всеки плод...примерно 3 дни тиква, след това 3 дни круша.После не съм се съобразявала, давам му всеки ден различно.няма алергична реакция от нищо въведено досега.

# 186
  • София
Според мен трябва повече да се изчака - седмица примерно.
А тиквата е зеленчук  Wink Броколите са си гаднички  Crazy Laughing

# 187
Елвинг,в смисъл седмица да се въвежда дадения плод или седмица да изчакам до  следващия?
Извинете ме. Embarassed

# 188
Привет и от нас Hug

Да се отчетем след консултацията ни - вече сме 7кг и 67см - пораснали сме с  3 см Party
Вчера сложихме и последния Пентаксим и за сега е спокоен Peace

Захранването твърдо ще го започнем след навършване на 5 месеца, а може би и след като се върнем от морето Август месец Peace
Според тези признаци на зеленкото:
    * Може да си държи главата изправена - да
    * Седи добре и стабилно (с чужда помощ) - да, но само като държим
    * Прави дъвкателни движения с уста - не, само се облизва все още
    * Рожденото тегло се е удвоило - не, още 600гр Laughing
    * Показва засилен интерес към храната на възрастните (опитва се да си вземе) - не, ако му подам ще вземе, но сам още му е рано да посяга Wink
    * Може да затвори устни около лъжичката - да
    * Губи рефлекса за избутване на храна с език (който досега го е предпазвал от ненавременно попадане на храна, като я е изплювало) - не
    * След кърмене (на поискване) изглежда все още гладно -не, за сега поне все още си издържа 3 часа
    * Растат зъби - не

според тези признаци или поне за по-важните от тях си мисля, че все още не е готов за захранване - все още го няма дъвкателния рефлекс, избутването на храната все още го има......ще почакаме има време Peace

bouquet

# 189
А тиквата е зеленчук 
Някъде го водят плод. Peace

# 190
А тиквата е зеленчук  

може би защото е леко сладникава newsm78

аз започнах да давам сокче,по мое си решение,пюрета и т.н. мисля да дам след навършени 5-6 месеца,не харесва сока от ябълка,но след като я вкуси,няма и час и се изаква Hug

# 191
  • София
Елвинг,в смисъл седмица да се въвежда дадения плод или седмица да изчакам до  следващия?
Извинете ме. Embarassed
По принцип - изчаква се една седмица за реакция
А тиквата е зеленчук  
Реално е плод - плодът на растението тиква  Simple Smile , но по принцип е зеленчук. Т.е- става за заместване на хранене, за разлика от плодовите пюрета.  Hug
Все забравям да се възхитя на количествата изпивани от Ади на Бодливка  Crazy 200мл са си бая  Peace , баткото скоро спря АМ-то, като изпиваше по 180мл. Алекс в момента е на 150мл.

# 192
Ние се върнахме от продължителна и много приятна разходка. Приспах бебка и сега да попиша малко:

За косопада: при мен си продължава, а като бонус се сдобих и с пърхут  #Cussing out . Направо е ужасен  smile3511 - на едни големи люспи  Shocked . Всеки ден пия "Центрум Матерна" и бирена мая, но ефект НЯМА  Crossing Arms

За акането на кърмените бебета: ние след като спряхме "Инфакол"-а бебка започна да ака сама. Преди това беше ужасно  ooooh! . Всеки ден "Дуфалак" преди ядене и клизма преди къпане  Tired . За щастие всичко вече е наред. По едно време разреди аканията и аз започнах да ям мюсли като му добавям пшеничен зародиш+овесени ядки фини+овесени трици. Ефекта е поразителен  Mr. Green .

За смс-ите от НОИ:
мен никой не ме питал, но от самото начало получавам смс със сумата, която ми е преведена и на коя дата  Peace

За кашите и пюретата:
в нашия град има само "Слънчо" #Cussing out . Нямам нищо против тях, но за по-нататък. Ще трябва и за кашите да ангажирам хора да ми носят от София  ooooh! . Бях питала, каква е цената на пюретата "Семпер" - пак питам  Laughing понеже ще поръчвам на приятел да ми купи в събота от "Вис ВИталис. Моля ви кажете цената им Praynig

За серията на "Бочко": купих гелчето за зъбки и вчера я намазах (от любопитство  Embarassed ) и много й хареса. Веднага започна да се облизва. Купих също мляко за тяло, гелчето без измиване и кърпичките. Кърпичките си ги държа в чантата и са ми много удобни, когато трябва инцидентно да сменям памперс по време на разходка  Peace .
rusana, гелчето го взех за 2,70  Laughing
зелено човече, кърпичките са в пакетче и не са прекалено влажни.

# 193
  • София
Зарибихте ме с това гелче без измиване на Бочко.  Rolling Eyes И на гелчето за зъби хвърлихо око, остава да ги намеря някъде.
Моята коса както не падаше досега, в момента е просто ужасно  ooooh! Цели шепи падат  Rolling Eyes , и без това нямам много коса, ще стана кубе  Mr. Green Rolling Eyes
За цените на Семпер - различни са, зависи от грамаж, дали са месни и т.н. От 2лв и нещо почваха преди, сега може и по-скъпи да са станали.
Все пропускам, в хилядите си постове днес - чрд на Риша на Дез! Да е здрав, все така чаровен и много послушен!  Hug  bouquet

# 194
За цените на Семпер - различни са, зависи от грамаж, дали са месни и т.н. От 2лв и нещо почваха преди, сега може и по-скъпи да са станали.

Гербер са по-евтини от Хип с о/о 20-30ст  Peace Малките бурканчета на Хип са към 2,05-2,10лв. Малките Гербер бяха към 1,70лв. Има едни съвсем малки от по 80гр, които ес водят за захранване. Те са малко над 1,50лв  Peace

Във връзка с пюретата, Дез, ти беше писала, че спанака вече се препоръчва след годинка. Защо така  newsm78

За кашите, аз много харесвам кашите на Блевит  Peace Но ги има на много малко места. На, който му е удобно в Хит-а има много богат асортимент от каши  Peace

Аз въвеждам нов зеленчук за 6-7дни  Peace Като всеки нов зеленчук го въвеждам, като захранване. Аз процедирам така - купувам 3 малки бурканчета от съответния зеленчук. Първото бурканче го разделям на три и го давам три поредни дни, като допълвам с пюре от вече въведени зеленчуци. Второто бурканче го разделям на две и пак допълвам с друго пюре. И третото бурканче го давам само от новия зеленчук, което се пада на 6-ия ден  Peace До сега съм въвела морков и картоф. Тази седмица въвеждам тиквички.
Ще се пробвам и с броколи скоро  Mr. Green Но ещ купя само едно бурканче първо  Laughing Маги ги ядеше  Rolling Eyes Пък и аз обичам броколи направени както трябва  Peace

Общи условия

Активация на акаунт