МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 105
  • 288
  •   1
Отговори
# 195
veselina_s_p, много добре си описала, как въвеждаш зеленчук  Peace . Мисля и аз така да започна. Значи ще трябва да купя по още две пюрета, че сега съм взела по едно от вид  Rolling Eyes

Препоръчайте ми някаква гризалка. Ако може да е по-лека. Бебка има едни ключове на "Нуби" пълни с гел. Харесват й, но са прекалено тежки и тя се удря с тях.

# 196
Veselina _s_p,мерси за разяснението! Hug А от колко гр пюрета става въпрос?125? newsm78

# 197
  • под кривата круша
Препоръчайте ми някаква гризалка. Ако може да е по-лека. Бебка има едни ключове на "Нуби" пълни с гел. Харесват й, но са прекалено тежки и тя се удря с тях.
Ние имаме едно силиконово мече на Canpol с пластмасова дръжка-още не го ползваме по предназначение, но го размахва и лапа и май и харесва. Леко е. Абе, в "Дървената къщичка" гледах едни дървени "гривни", водят ги за гризане ама си мисля, че може да се удари силно с такова нещо. Пък съм фен на дървените играчки Rolling Eyes
И аз се водя по това, което dideto е показала. Затова си мисля, че в началото или в средата на 5м. ще да се захраним.
Ох, няма такъв рев. 1 час се дра, както и да я сложа, както и да я държа, ревеше. Уж заспа, сега пак нещо си приказва я чувам. Айде, чао.

# 198
здравейте мами Simple Smile
връщаме се от педито - биха ни 3тия пентаксим Simple Smile
има ли други ваксини, които да заместя?, имаше една на година и 1месец май?

за ритането само с едното кра4е от време на време - прегледаха го бебо, другото му кра4е е адекватно, подпира се на него не се разпльоква на някъде - което озна4ава, 4е си има тонус - не е опасно, но д се следи все пак. можело да бъде признак, 4е е леви4ар, но е още рано да се каже  Peace

бяха ми казали, 4е има увели4ени леген4ета на бъбреците, на феталната морфология, питах педито и решихме да пуснем стерилна урина на 6м., за да проверим за инфекциа,, ако няма вси4ко било ок Simple Smile

за захранването - днес дадох телешко (за хемоглобина) на хип и морков - страшно му хареса Simple Smile) и аз давам по-малко, когато давам ново нещо и увели4авам постепенно за около 6 дни. до тук - картоф, морков и днес телешко.
Между другото ме предопредиха(гастрото и консултант по кърменето), 4е ако не давам 4иста вода със захранването трябва да се въведе и тя! (аз давам от самото на4ало)

за връщането (рефлукса) - бебо връща също, по4ти след всяко хранене, но е в малки коли4ества, педи ме пита редовно - щом не е фонтан няма проблем до 6ти месец - до тогава и трябвало да спре.

за акането - стефан ака след като се нахрани, аз го преобувам преди да яде, т.е. си ака в 4ист памперс, но по-скоро не прави разлика, защото се слу4ва да се наака и по друго време.

# 199

имаме 4-5 гризалки, но най-много му харесват 4ерешите на 4ико, леки са и от едната страна са меки, от другата по-твърди, гризат се от всякъде  Peace

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 15:47 от беба

# 200
Veselina _s_p,мерси за разяснението! Hug А от колко гр пюрета става въпрос?125? newsm78

Да, от 125гр  Peace Аз за сега й давам по толкова. Но явно не й стига, защото след около час си иска да суче. Но аз сега не мисля да увеличавам грамажа. Ще питам педито, като се видим август  Peace

Между другото ме предопредиха(гастрото и консултант по кърменето), 4е ако не давам 4иста вода със захранването трябва да се въведе и тя! (аз давам от самото на4ало)

Ами и аз се пробвам да давам вода след пюрето. Най-малкото да си изплакне устата, но не ще  ooooh! Аз по този повод се чудя дали да не въведа соковете към 6 навършени  Rolling Eyes Поне от тях да пие  Rolling Eyes

# 201
veselina_s_p мисля, 4е соковете не заместват води4ката  Thinking тя е безвкусна и може би затова я отказва, може да пробваш силно разредени сок4ета, колкото да има някакъв вкус и постепенно да намалиш сока съвсем, за да свикне на води4ка  Peace

# 202
Момичета днес така се изплаших-малката се изака и видях нещо като кръвчица/вчера пак имаше малко-изглеждаше като топче със спукани капиляри вътре/ и веднага хукнах към педито..тя ни успокои,че било от временни колики явно. От притеснение като се прибирах  и свалях малката от колата се спънах и паднахме-да се надявам,че на нея нищо и няма/аз се пребих/, но сега като спи се стряска и така се притеснявам...Тя беше в столчето и вързана,но малко я стресна като то се удари долу...
Уф, все да има за какво да се притеснява човек...

# 203
Здравейте!
Ади,миличка,толкова познато ми звучиш!Аз се чувствам така от доста време,но за щастие добрите дни вече са повече.А любимия най-често го отнася...Нещата ще се оправят,не може всеки ден да вали!
Днес говорих с педиатърката-почваме на 4 навършени месеци с безглутенова каша ,с която замествам следобедно хранене,после включвам зеленчуково пюре на обед и накрая плодов сок .Само ме терзае едно съмнение-да не напълнее моя дундьо от кашите прекомерно(аз съм болна на тази тема).Имате ли такива наблюдения?
За пръцкането- ооо,със страшна сила!Редовно се буди стресиран и реве .
И моята коса пада на кичури.Взех си едни капсулки на Дюкрей,дано помогнат.
Нашето АМ е Аптамил.Прави ми впечатление,че е различно от преди(в началото купувах в кутия от400гр,но сега вземам от Метро голяма опаковка).Дали само си въобразявам?

# 204
  • Варна
Здравейте! Едно въпросче за захранването и от мен: след пюрето давате ли кърма (АМ) и кога може да се премине само на пюре. И другия жизнено важен проблем, който ме вълнува, е как приспивате бебчетата си и какви магии използвате, за да се приучат да заспиват сами. Напоследък, подобно на Есме, не мога да приспя Симона - нито на ръце, нито с люшкане, нито в леглото. Унася се за миг и пак писва... дали да не я оставя да си пореве, че така се измъчваме по половин час. Явно вече захитря, защото преди си заспиваше сама в леглото без проблем.
Преди малко тъкмо заспа с триста зора и Кристина без да иска я събуди...и аз като креснах. Така си изпуснах нервите, че не мога да се понасям..... Май и аз изпадам в някаква майчинска криза. Embarassed

# 205
Gery Moore, вечер бебка заспива, докато я кърмя. После, ако се събуди с малко гушкане заспива и няма проблем да спи в креватчето си. За следобедния сън, обаче я научих да спи на спалнята с мен  Embarassed . Не заспива докато не ми хване ръцете. Имаме си ритуал  Laughing - хваща ме за ръцете, гука ми и се усмихва и после аз си затварям очите. Като мълча тя се унася и заспива. Има обаче едно условие - през цялото време докато спи трябв да съм до нея  Crazy. Ако отвори очи и ме няма започва да реве и пищи. Вече си взимам лаптопа като заспи и така имам поне два часа за форума  Mr. Green

# 206
Халкидики, нали сте добре! бебка сигурбо също се е стреснала от падането, а и усеща, 4е си притеснена 100%, може би затова се стряска.

бебо също се стряска от време на време, а от 3 дни се буди през нощта, но не да яде или нещо друго, върти се много на ляво и дясно и по някое време заспива... мисля да му дам нещо за колики, да видя дали е от захранването  newsm78

ronja77, от кашите ка4ват грам4ета бебоците, на бебо му ги препоръ4а гастрото с думите - той не е пълни4ак, може и каши да му даваш....

Gery Moore след пюрето давам АМ, колкото иска да пие и 4естно казано, мисля 4е яде пове4е (днес омете около 90гр. телешко с морков и 120мл. АМ,  а ако беше само на АМ, щеше да е под 200мл.) И след 3 4аса пак беше гладен!
за присиването - или заспива на шишето, или с биберон в устата и леко клатушкане на леглото (я с ръка, я със самото легло), рядко заспива и сам, от време на време на ръце в дядо си, с 2 думи клатенето му е .... в колата заспива съвсем сам без проблеми  Peace

# 207
  • София - Рим и обратно
Ние пък днес сме с лека температура 37.2  Confused Вчера по същото време следобед пак вдигна така леко и е супер кисела, ревлива, текат лиги като река. Бърка си в устата и пищи Rolling Eyes Не иска да яде, максимум по 90-100 г. и дотам. Може ли да са зъби? Личната каза, че била сигурна, че е от зъбите, ама как така е толкова сигурна, без да я е прегледала, незнам. Дадох й Панадол и заспа Tired
Всъщност вдига ли се Т от зъби или не, не мога да разбера?

# 208
Любима,звучи ми и на мен като зъби.
Температура знам,че се вдига.Племенницата ми вдигаше,когато и никнеха зъбки.Бебчо на най-добрата ми приятелка-също. Thinking

# 209
и аз знам, 4е може да се вдигне от зъби Т! Ако е над 38, ве4е не е от зъби!

Общи условия

Активация на акаунт