МАРТенче щастливо се смее и с мама иска да играе и да пее!

• 14 076
  • 288
  •   1
Отговори
# 255
  • София - Рим и обратно
беба, и Софи има големи напъни да се придвижва напред, мести си ръцете, сгъва краката, ама още й се опира заставането на колене и го докарва само до влачене като червейче Grinning Ама е едно пъшкане, пънене и накрая рев Crazy Тя май и затова взе да се обръща по корем - за да се пробва да пълзи, изглежда схвана, че това е номера за придвижване Laughing

# 256
 Party даааа, тежки са им дупетата и корем4етата още  hahaha

# 257
  • София
 За пълзенето, на моя човек ако му сложа едни колелца под раменете, мисля че ще бием всички рекорди по бързо придвижване. Краката са му много яки и като се запъне, вдига дупето все едно се кани да направи кълбо напред, обаче пустите ръчинки слаби или пък просто още не се сеща как да ги движи, та само забива нос в леглото. Laughing

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 21:33 от Дърта маймуна

# 258
Честит Ражден Ден SZA!
Какво да ти пожелая? Красотата си я имаш. Щастието е в сърцето ти. Ум? Този ти е достатъчен, за да живееш така, както искаш. Любов? За какво ти е, след като всички около теб те обичат. Тогава ще ти пожелая: вярвай в себе си и крачи уверено по пътя на живота!

Иве и аз подписах петицията! Peace

Записвам се за срещата в събота! Hug

Темата е интересна и се връщам да я прочета по обстойно !

# 259
  • София
Благодаря на всички, които се включиха по моя проблем с липсата на асансьор. Аз имам идея и принципно бих успяла да се замъкна някак с количката до долу, ама пусти болки в ръцете, понякога вече изтървам разни неща и малко ме е страх. Иначе съседите... на нашия етаж има една баба и един пияница, на горния познавам мама с бебче и вчера се разговорих с още една мама с бебче от последния етаж и това е. Ние сме от скоро в тази квартира и така. Обаче днес излязох в 10 ч. на балкона да простра и направо ми прималя от жегата, та май не сме много загубили от седенето у дома  newsm78

СОФИЙСКА СРЕЩА в събота, 18.07.2009 г., Западен парк, Централен вход - от 11 ч.
Записвам: зелено човече, Дума, (писах СМС на Вероники)

# 260
Здравейте

Да се отчета и аз за жива. Ние сме добре. Беба расте, долните венци са мааалко побелелели и се надявам скоро да се озъби, но едва ли ще е преди септември. Яде още само АМ, по 130-140 мл 4 пъти на ден, а вечер заспива с шишето и през нощта на почивки изпива още 200 мл. Не е мляскала, не захапва, бибата не й е любима, затова и не настовявам. Захранването ще е от другата седмица може би... или по-следващата. С каша. Но ще огледам и вашите схеми, да не ми дойде друг акъл. Иначе после ще мааме пюрета- Хипп, Гербер.. кото дойде. Не се виждам на печката и да бърникам като зла вещерица с дървената лъжица, докато около мен Яна вилнее и света се руши. А Яни се е научила да си примъква една табуретка до плота в кухнята и мие чаши и чинии та пушек се вдига. Засега паднал в жертва на войната порцелан няма.  Mr. Green

Аз пазя уж някаква диета, Дюкан й казват... Ама то сърце не трае и нали съм сладокусно прасенце на ден хапвам по няколко сливи, по една праскова или парченце пъпеш. Умирам за плодове. Но резултат има. Стигнах килата, на които забременях с Калина. Остава да сваля сега и останалите ми килца от първата бременност. Много съм горда, чувствам се слаба и феерична smile3535, днес даже си извадих и чехленцата с високото токче, но не се представям как ще се понеса на тез токчета с двете деца, накачулени на количката. А как ще газя в пясъка с тях, хич хабер си найн! Ще чакам по-добри времена, когато ще шитнем децата на някоя баба и мъж ми ме заведе на кръчма, с певица, с големи салати и студена ракия. Па нали съм се и вталилаааа... хахаха. hahaha Може и едно хорце да му джупна между масите.  JoyМечтая си аз.  ooooh!

Утре ще водим дечурлигата да им слагат ваксините, да им мерят килата и сантиметрите и ще се отчета.
Сега да попитам- да ми препоръчате някой кожен доктор? За Калина е, че има някакво петно на едното рамо. Ако може и координати. Много мерси.  Hug

Зеленко, на кой етаж сте?

# 261
Русана,аз не че много разбирам от захранване,но определено пюрето ще го давам преди млякото.Днес тъкмо това се чудех как да направя.И реших така да е.Да,ама моето диване винаги спи по това време (малко преди обяд),това му е дългия сън като се храни в полузаспало състояние и продължава после да си спи.И си рекох аз,ще го събудя,за да хапне пюре както си му е реда,после млякото.Да,ама не.Реееев за мляко,истерия,никакви лъжички не признава.И бях принудена да му дам млякото.Нахрани се и после пюрето послужи само за да го изплюва по лигавчето. ooooh!Просто не беше вече гладен и не искаше нищо.Та пюрето ще е първо,после ако не стигне вече-АМ.

А кенгурото-моето е на Чико и е много удобно,ама не мога да сложа Алекс вътре сама.Трябва ми асистенция. Neutral Face А и толкова ми тежи вече туй дете.Не знам колко още ще мога да го разнасям. Rolling Eyes

И по въпроса  с възпитанието само да добавя,знаеш,че и моят е такъв,ама не си представям,че ще мога сега да го възпитам.С лошо не става при нас,по-добре да го взема и да го успокоя,отколкото да го уча,че истерията става все по-голяма и накрая пак се стига до гушкане.Само дето и мама и бебе са по-изнервени от преди.(а и ми е много съвестно после и ми става жал за малкия).Още малко ще се издържа носенето,а после дай Боже да се заиграват сами вече и като взема и една проходилка-абе няма още дълго да е така.(надявам се  Rolling Eyes) Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 14:24 от АлЕкС-мама

# 262
Аз давам пюрето преди млякото. Peace От няколко дни се опиттвам да заместя обедното хранене, но не се получава, тъй като Радо все още не е свикнал с много вкусове и се мръщи понякога.Днес например яде тиквички с картофи на Хип-1/2 бурканче и после му дадох мляко....не искаше повече.Но пък плодовите си ги хапва с голям кеф. Laughing
Аз искам да питам мамите, които са по-наясно-колко гр.трябва да яде сега плодове пюре следобяд?Имам впредвид, дали мога да му давам бурканче от 190 гр, или да го деля на 2 приема....засега ядем плодови на Хип от 125 гр.и Гербер от 130 гр  newsm78
И как да смеся плодовото с млякото и да му ги дам направо в шишето...в какво съотношение трябва да са.
Вчера Радо се изака буквално самичък след като му дадох Ябълков крем на Гербер  Whistling Laughing
Дано и днес да сме така, ще ядем круша с ябълка...явно му се очертават като любими.

# 263
здравейте и от нас,аз днес бях на козметик 4470 в събота мисля и на фризьор,че тая коса е ужасна newsm77
минах през доки,добре сме,вече сме 5,700 newsm44 ние отново имаме бели топченца в устата,доки ги погледна и наистина се оказа че там ще се заформяло зъб (както каза Мечо пух) затова се появявали,споделих й че съм започнала сок,и без това ни беше време.

адска жега е,чак довечера ще излизаме,когато стане по-хладно  Nature Sunny

# 264
 Grinning Благодаря ви, момичета, успокоих се, че не само моето не се обръща - значи си е наред работата. Мята милата ръце и крака, но само до страничното положение го докарва и както някой написа - не се сеща да си измъкне ръчичката  Laughing А като е на корем е като маймунчето на Дърта маймуна сигурно, опитва се да се вдигне на крака и глава, все едно ще стане да тругне да ходи, ама нищо не се получава, освен да се нерви.

За шарката - знам само, че е опасно, ако има начин докато са бебчета хлапетата да нямат допир с деца с шарка...имам неприятни спомени с познато дете по такъв случай.  Cry

За спането - моята си спи нощно време и не се оплаквам - става само да си хапне към 3-4ч и пак заспива до към 6-7, тогава си я прибирам при нас на спалнята и яде-спи-яде-спи как дойде, че мама преди 10 трудно отлепя  Joy После обикновено когато излезнем м/у 10-12 +/- спи ок 30-40 мин, следобяд около 1-2 и надвечер, ако е спала по-рано следобяда пак дремва ок 30 мин...така че общо за деня едва ли и се събира повече от 2 1/2 сън.

Мечо Пуух, за сладкото наистина ли  Joy тя рецептата ми е мноого специална, като повечето, които правя  Joy няма що - сливи на око - 1 пласт на 1 тавичка (предполагам, че са ок 1 кг или по-малко), захар ...ам  newsm78 толкова, че да се поръсят отгоре...може би ок 4-500гр аз сложих малко, пекох - опитах, видях че не ми е достатъчно сладко и добавих още , а и преди това слагам орехови ядки, така че да има поне по 1-2 в сливка, накрая сложих малко, ок 1/2 пакетче лимонтозу, слагало се, за да не се захаросва....а и вода 1/2 чаша в началото и печеш докато стане мекичко. ..голяма рецепта - няма що, сигурна съм, че из нета има по-нормални с пропорции, може да погледнеш.  Peace

На днешната рожденичка - ЧЕСТИТО!   bouquet

# 265
  • Пловдив
Здравейте мамчета  Hug
Напоследък съм много редовна Mr. Green
И ние сме в отбора на обръщащите се от гръб по корем. Вече го прави много бързо, иначе започна някъде около 1 юли. Това с пълзенето е точно както го описвате, каката така ми пропълзя, като войник под обстрел hahaha За 1 седмица после си вдигна дупето и лазеше нормално.
За възпитанието - аз много си бях напатила от каката, не ми слизаше от ръцете и сега си викам, няма да я нося, каквото ще да става. Да, ама бабите за малко пак да ме провалят, за 5 мин. да ги оставя с бебето и вече го вдигнали на ръце. Реве, не реве не я вдигам Crossing Arms Местя я от леглото в шезлонга, от шезлонга на спалнята, дрънкам с играчки, пея, сменям памперса, даже я къпах веднъж (че беше изпаднала в истерия), но не вдигам. И за сега се справям, заспива си в повечето случаи без рев, слагам в леглото или количката, пъхам бибата и понякога я хващам за ръчичката и това е...
Имам въпрос - някой ходил ли е, ще ходи ли на почивка с бебо? Ние мислим да идем във Велинград, но нали сме с 2 деца, ще е цирк...Пък и мъжо малко го е страх за Ани, че е доста малка още, пък аз си мисля, че сега ще ми е най-лесно, защото  още не може да пълзи и да ми "избяга" някъде и сме само на кърма, шишета и пюрета няма да нося, спи повече и т.н. Вие как мислите? newsm78

# 266
  • София

Ами на третия, ама нали ми знаеш трактора (количката) и Дебеланко с неговите поне осем килца... да не бяха проблемите с ръцете, хич нямаше и да ви тровя с питания за идеи, ама вече им нямам доверие на моите ръце... утре съм на доФтор, да видим...

# 267
За възпитанието - аз много си бях напатила от каката, не ми слизаше от ръцете и сега си викам, няма да я нося, каквото ще да става. Да, ама бабите за малко пак да ме провалят, за 5 мин. да ги оставя с бебето и вече го вдигнали на ръце. Реве, не реве не я вдигам Crossing Arms Местя я от леглото в шезлонга, от шезлонга на спалнята, дрънкам с играчки, пея, сменям памперса, даже я къпах веднъж (че беше изпаднала в истерия), но не вдигам.

Катерина 78,и аз много исках да не го свиквам на ръце,ама просто нямаше как.То нашето не е рев,то е дране до посиняване.И то не само сега,защото видиш ли така е свикнал,а си е тъй от самото начало.Като си го взех вкъщи след родилното имаше 2 седмици,в които беше кротък-яде и спи.после почнаха коликите и настана адския рев.Просто не става да го оставиш,не мога да му дрънча с играчки,той просто не ме отразява по никакъв начин-не го ли гушна,не знае къде се намира,нито дрънкалки чува,нито памперси.А да го къпя-е тогава вече може и да събера комшиите пред дома да гледат какво го правя,да не го дера жив случайно. ooooh!

Просто от дете до дете-балкан разлика.Въпрос на нервна система и характер според мен. Peace

# 268

Ами на третия, ама нали ми знаеш трактора (количката) и Дебеланко с неговите поне осем килца... да не бяха проблемите с ръцете, хич нямаше и да ви тровя с питания за идеи, ама вече им нямам доверие на моите ръце... утре съм на доФтор, да видим...

А нямате ли някаква  стаичка или магазин  във входа  или  такива като общи помещения  ? Може да искаш ключ и да си оставаш количката в някаква такава стая на по долните етажи.

# 269
  • София
А нямате ли някаква  стаичка или магазин  във входа  или  такива като общи помещения  ? Може да искаш ключ и да си оставаш количката в някаква такава стая на по долните етажи.

Уви, няма такива неща... довечера ще ходим да питаме касиерката докога ще е така и какво ще се предприеме - ами поне 3 колички сме във входа, вкл. на последния етаж и те са с бебче, а може и още да има, де. Майчето от последния етаж (осмия!!!!!!) ми каза, че през покрива откраднали някаква част за асансьора и че преди 2 месеца пак я били откраднали (ама тогава не съм разбрала, явно бързо са го оправили) - вчера и те бяха на разходка с кенгуру и с тати вечерта след работа  Tired

П.С. Най-сетне и моята Декларация е отразена в сайта на НОИ, макар и с малко закъснение. Намира се там, където са болничните - под тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт