Лятно слънце, летен дъжд и цветарки неуморни!

• 33 857
  • 439
  •   1
Отговори
# 360
  • Русе
viki_hrisa   , Честита годишнина!Желая Ви здраве и семейно щастие! newsm51
Аз имам гуцмания,която още не е прецъфтяла,но има две издънки.Знам,че трябва да си захвана нови растения от тях,но не може ли да си останат в саксията заедно с голямото растение?

# 361
Честита годишнина viki_hrisa !Нека дните ви минават обсипани с цветя и зов!И нека вечно във вас живеят НАДЕЖДА,ВЯРА и ЛЮБОВ!  kiss smile3525 newsm51!
Поздравления и за снимките които си показала Peace!
Lina dm цветето на първата снимка се казва хлорофитум(зелена лилия)и много лесно се гледа,защото не е капризно,прекрасни снимки си показала Peace!
snezko отчепи си чепки от циганчето и си го захвани пак,аз досега с моето не съм имала никакви проблеми имам го от 2 години,като си го захванах от чепка и то постоянно расте и цъфти,вече е много високо,но ми е жал да му пречупу връхчетата!
Момичета аз искам да се посъветвам с вас за моята циклама имам я от 2 седмици и беше много красива
http://mariqnkaa.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.389267.14142879
а сега е в окаяно състояние,постоянно и жълтеят и падат листата
http://mariqnkaa.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.389267.14405035
нали по това време трябва да цъфти,а не й е време да спи,моля ви дайте ми някакви съвети Praynig!

# 362
Вики-Хриса,честита ви годишнина!Желая ти дълъг и щастлив семеен живот,извървян по път посипан с розови листенца и огласян от щастливи детски гласчета!Бъдете живи и здрави! newsm51 newsm51 newsm51

# 363
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Вики Хриска честита годишнина, много любов и след 63 години пак да се поздравим!  Mr. Green

mariqnka не се притеснявай за цикламата тя просто заспива (малко късно  Wink ) и ако не е хибрит ще и остане грудката и пак ще я събудиш  Peace .
snezko както описваш симптомите на циганчето това си е точно АКАРИ  #2gunfire #2gunfire #2gunfire  Върви до агроаптека да ти дадат препарат-акарцид, защото акарите не се повлияват от инсектицидите и ги отдели от другите цветя, за да не се зарязят и те, че акарите много бързо прелитат. Аз вече месец и половина се боря с тях  Sick .

# 364
Цитат
dorotey's аз също имам Тиландзия. Moята беше също розова. Преди една седмица й изрязах вече зеления цвят. Има два странични издънки, но все още нищо не съм предприела. Страх ме е да не я унищожа.

Първо 4естита ви годишнина, още дълги години семеен живот ви пожелавам Hug

Ама защо си и изрязала зеления цвят  newsm78 Така ли се прави?
То аз май трябва да го присаждам , ама кога?

Ето моите цветя: http://dorotey.multiply.com/photos/album/25/Cvety
Второто ми цвете , юката ми го подари мъж ми преди няколко дни, сега ли да го пресаждам или да из4акам  newsm78

А, мушкатото само в на4алото ми цъфта един път и това беше то, само на зелено расте, да жзема да го окастря и него? Какво ще кажете?
С 4ушките ми много се гордея  bowuu

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 09:10 от dorotey's

# 365
Добро утро, момичета!

Аз се включвам само с въпроси, но...   Embarassed
Вчера си купих Цикас / Cycas revoluta. Обаче в магазина нямаха пръст за него. Въпросът ми е имали специална пръст за този вид растения и имали нещо специфично в пресаждането му? В смисъл, виждам,че не трябва да се покрива черупчестата част  newsm78

# 366
Много е красиво това цвете
 http://www.zadoma.com/index.php?APP_ACTION=FLOWERS_INFO&FLOWER_ID=53

И на мен то ще ми е в следващата покупка Peace

# 367
Здравейте момичета. Благодаря на всички за пожеланията.   bouquet
Све, Доротея не мога да кажа нищо. Цветът на моята беше исъхнал и затова го махнах. По точно стоеше сгъгрушен. Има  две издънки, но и самата средна част и тя си стои, не знам и аз какво се прави.  newsm78
Доротея, цветенцата са супер.
Цвети, необходимо ли е да го пресаждаш? Защо не го оставиш ако има възможност да се климатизира. Мисля че се поливаше по малко и трябва да е на шарена сянка. Друго не знам.
Аз днес вече ще се опитам да кача други снимки.
Хайде, че нещо много се спряхме в тази тема. Пишете и показвайте.
Есен наближава, цветята ни се разхубавяват. Grinning  Laughing
Лек ден на всички  Hug
------------------------------------

Редактирам си поста
Ето това се казва фуксия Simple Smile

А ето малко нови снимки с вече пораснали цветя от нашето село. Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 авг 2009, 09:51 от viki_hrisa

# 368
aitep благодаря ти много за отговора   bouquet  bouquet и аз предположих че си е дало покой,но мислех че му е рано.А сега на по-хладно и сенчесто място ли да го държа?
dorotey's прекрасни снимки,и аз мисля че трябва да поизчакаш с пресаждането,а относно мушкатото ти(което е английско мушкато-налба)за да цъфти преди зимата трябва да го поокършиш и да го сложиш на топло и светло място,а през лятото обича слънчевите и прохладни места.Моето се чувства много добре на терасата.
http://mariqnkaa.snimka.bg/flowers/moite-cvetya.389267.12908476
viki_hrisa невероятни снимки  Party!А малката красавица е много фотогенична,чудех се кое да гледам първо на снимките Вики или цветята smile3501!

# 369
Хайде  една  саксийка  и  от  моята  градинка

# 370
  • София
Тази градинка е невероятна.  Crazy

# 371
  • Русе
Тази градинка е невероятна.  Crazy
Така е!  Peace
viki_hrisa , много хубави снимки!За фуксията нямам думи...страхотна е!

# 372
mariqnka   И аз мисля да го поза4упа това мушкато пък каквото стане. Ми то и мойто си стоеше на терасата цялото лято, ама неще да цъфти newsm78

viki_hrisa   Аз като го купих това цвете , цветарката ми каза, 4е когато цвета стане зелен, цветето оттам ще пусне издънки и те може да се присеят в друга саксийка  newsm78 Ама колко е вярно, незнам. И мен ме е страх да ги с4упя  hahaha

# 373
E..... ама нищо не казахте за 4ушките ми  #2gunfire Аз съм толкова горда с тях  Joy

# 374
Благодаря в имомичета както за щерката, така и за снимките. Малко съм качила но ми е сложно.
dorotey's, утре ще снимам моята и ще ти покажа. Има две издънки, но нямат нищо общо със самия цвят. Преди време имах от гуцмания, тя също беше покарала от страни. Но тогава не знаех ка ксе гледа и наистина вътрешната част започна да съхне. А аз я уморих цялата защото си мислех че ще спи.  Embarassed  #Cussing out Сега това си го гледам и поливам и няма проблеми.
Чушките са супер. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт