Отговори
# 180
  • София
още веднъж много благодаря за изразените мнения!

ще го помисля още малко и слагам точка на терзанията ми!

относно суеверията - аз не съм въобще суеверна, ама честно казано си вързах едно червено конче, е така, просто за всеки случай Embarassed
иначе даже вече купих първите 3-4 дрешки за бебока и общо взето победих суеверията на милото с помощта на мамите, които вече също са купили туй-онуй... като му казах че има и други нетърпеливки като мен, и после вече като видя самите дрешки и се съгласи с мен Laughing
но за количката е непреклонен да изчакаме поне до септ.... а мен ме е страх да не се свърши щото е модел 2008 год, не че после няма модел 2009, ама ще е по-скъпичък... е както и да е ще чакам до септ.

относно подстригването - въобще не ми е проблем, повече ми беше проблем да накарам братовчедка ми-фризьорката да ме подстриже ....  та, аман от суеверия
да не говоря че свеки се опитва да ми дава акъл как кревата не би трябвало да ми сочи към вратата, е аз какво съм виновна че стаята е така моделирана, та съншайн - суеверия дал господ, та не съжалявай че не ги знаеш...

а за цигарите - нищо няма да казвам тъй като съм бивш много заклет пушач и знам какво е да ти се пуши. честно казано ако не ги бях спряла преди да забременея незнам дали и сега нямаше да си пуша, въпреки че знам че е много вредно....
но имах грозен пример пред себе си - бременната ми приятелка в 8 месец как пушеше по улицата излизайки от ЖК.... и си го бях обещала това поне да не правя, и се радвам че въобще ги спрях, но незнам дали все пак няма да пропуша като изкърмя бебока. може би да....

е това е от мен, че днес съм много активна в писането...  Embarassed

# 181
sunshine*uk,
много ги мразя тия суеверия- имам си едни суеверни роднини, та заради тях съм се отвратила даже от червеното конче (с ударение на е)  Close
Подстригвам се разбира се, няма да заприличвам на първобитна жена в главата.
За боядисването вече не е въпрос на суеверие, а на отношение към козметичните продукти и доколко човек е склонен да приеме, че вредят на здравето. Все пак през кожата преминават доста вещества в кръвообращението, а в боите за коса не е като да няма. Лично аз не се боядисвам от години, та не знам какво да кажа по този въпрос.

# 182
Цитат
Като се случи да се срещнем с такава, поне моят син ги нарежда както подобава на едно 6-годишно и обикновено го класифицират в раздел невъзпитано дете  Mr. Green

Янечек браво на синчето ти - тази категория "ХОРА" заслужават всички да ги нареждат както си заслужават. На изрода с който работя нямам представа какъв му е проблема   newsm78 Тя се кара със всеки и не изпуска момент да си излее злобата. Единственото лошо е че аз съм по-чувствителна и веднага се разтрепервам. Останалите колежки не и обръщат внимания. На мен обаче такув висш непукизъм не ми се отдава. Както и да е. Няма смисъл да ги говорим този тип хора - класифицирани са като енергийни вампири

# 183
  • Варна
Здравейте мами, аз ще си замълча за цигарите. Не пуша, никога не съм пушила и определено няма как да изкажа мнение.
Искам да ви попитам, подстригвате ли се от както сте бременни  newsm12
Вече 2 пъти. Даже последния път толкова много я намалих косата, че всички се шашкат. На суеверия не вярвам. А който ме пита защо съм я намалила толкова отговарям "не искам момче и да му махна чурката, че да е сигурно че ще се роди момиченце"  Joy
elvireste аз бих се съгласила. Сигурна съм че приятелите ти ще се съобразят с това, че ще си в напреднала бременност и няма да те натоварват много. А и може да посъкратите обичаите, например другите може да танцуват за питките с пилетата и тортите, а пък на теб направо да ти я дадат на масата. Гледай да не се натоварваш много и съм сигурна, че ще си изкараш супер. Незнам дали си била кума досега, но е страхотно. И не само по време на самата сватба, а и след това. Остава за цял живот. После по празници - Великден, Коледа, Нова година винаги ще се събирате. А и баба ми както казва "на кума и кучето да минава трябва да ставаш"  Joy
mia_aurora тези снимчици са страхотни. Даже сега умувам коя да си сложа на скайпа  Thinking

# 184
mia_aurora, много сладки тия бебоци бе! И аз тия дни все зяпам разни бебешки снимки и се опитвам да си представя мой Тео. Още малко остана и ще гледаме снимки на нашите ноемврийски бебенца...  Heart Eyes

sunshine*uk, подстригвай си се на воля, ти и без това нали момиченце чакаш? Значи няма опасност да "отрежеш" някой чарк  Mr. Green За боядисването - аз само веднъж се боядисах откакто забременях, но миналия ден като видях колко бели коси са ми избили, май и вторият път наближава тия дни... А иначе ти ако искаш просто да разнообразиш, можеш да си направиш кичури! За тях не е необходима много боя, а и не е задължително да започват от корените. Така че можеш да ограничиш "щетите" до минимум и пак да си мама - "мадама"  Flutter

За цвета на количката - оранжевото си е неутрално, става и за момченче и за момиченце! Аз лично не си падам по топлите цветове и още преди да разбера пола си бях решила да се ориентирам към тъмно синьото... Но като поръчвам, ще видя с какви цветове разполагат, че последно като гледах в сайта, имаха в наличност само зелени  #Crazy

За суеверията - никак не вярвам в такива работи, обаче... си признавам, че съм още с мартеницата на ръката  Blush До края на април живях в студена Русия и ни щъркел мярнах, ни цъфнало дръвче... И така си и остана. Много мислих и реших да се "презастраховам" като я оставя до след раждането, а защо не и до следващата баба Марта. Знам, че е глупаво, но някак си ми дава спокойствие - все едно някаква сила бди над мен и бебчето  Flutter

За отстъпването на място в гр. транспорт - тука бъка от дебели американки и за съжаление корейците за сега ме постяват в тази графа. Само една бабка с две внучета миналия ден с опитно око ме прецени, че съм в отбора на бременните, а не на дебелите, и ми отстъпи мястото си във влака... Не че ми пречи да стоя права, но заради индивиди, които минават като танкове без да се огледат и си преправят път с лакти и колена, предпочитам да съм на безопасно сред седналите.

Днес, обаче, голямо писане му ударих! Ама няма как - при нас започна дъждовния сезон и се очертава да продължи поне 2-3 седмици. Това означава, че съм закотвена вкъщи пред компа за тоя период от време  ooooh!

Последна редакция: вт, 14 юли 2009, 14:05 от desitalee

# 185
nana5kova миличка, все едно ми говориш за някоя незадоволена лелка, на коята светът и е крив. Тази жена има ли деца???
Много е неприятно, когато хората не са съобразителни със състоянието ни. В тази ситуация си мисля, че не е редно да се тормозиш тайно и да трупаш мъката си, опитай се да я отрежеш другия път, да и стае ясно, че не бива да се занимава с теб. Ти все пак си бременна и всички трябва да се съобразяват с теб. Успех ти желая.   bouquet

Благодаря на момичетата за мненията относно подстригването и боядисването, днес ще се разкрасяваме  Crazy

# 186
Здравейте и от мен...
Аз още не съм успяла да стигна до фризьора, защото нямам време, иначе ще се клъцна малко. Косата два пъти вече я боядисах, с безамонячна боя...

Иначе за противните създания, които срещаме в ежедневието - аз съм пълно перде... Нито си заслужава да си хабя нервите с такива, нито нищо...

# 187
  • София
Здравейте момичета  Hug

Аз се позагубих, но работя здраво, тъй като от другата седмица излизам в длъга отпуска, която тайно се надявам направо да слея с майчинството  Whistling

Честито на всички мами с добри резултати и научили цвета на памперсите  Laughing

Мари Рус, поздравления  Hug  bouquet Стискам ти много палци за безпроблемна бременност и живо и здраво бебче на финала  Peace

БелаHug Hug Hug стискам палци и на теб, бързо да се оттърсиш от негативните емоции (доколкото е възможно) и когато се чувстваш готова да се похвалиш с две чертички  Heart Eyes

Цигарите и аз ги спрях от раз като разбрах, че съм бременна. Тогава пушех по над 1 кутия на ден. Не смятам обаче, че 1 или 2 цигари на ден могат да са фатални или да доведат до някакви усложнения. Вече съм един толерантен непушач  Laughing и смятам, че всяко крайно мнение е неподходящо  Wink

Аз също ползвах Полиджинакс наскоро поради единични Кандида, нищо страшно, изчистих се и забравих  Peace

Нана, как така неплатен болничен  newsm78 Вероятно си имала предвид отпуска, тъй като болничния си е платен, макар и донякъде  Laughing А защо не си вземеш болничен?

АлексЛидия, много интересен казус, но определено вашата счетоводителка или те пързаля, или има нужда да се ограмоти Доста. Всички отпуски по чл. 157 (вкл. ал.2, която вълнува теб) са допълнителни и не се приспадат от полагаемия годишен платен отпуск по чл.155 (това са напълно различни основания за отсъствие). Пусни си молба за отпуск щом толкова искат, но на основание чл.157 ал.2  Laughing, макар, че според мен е напълно безмислено.

В суеверия не вярвам, освен, че ще пазарувам за бебето като вляза в 9-тия месец.

Някой беше писал, че има интерес към количка Бебе Комфорт Streety - силно НЕ ви препоръчвам тази количка, купих я и след кратко 2-месечно ползване я продадох. Според мен не е добра количка, поради телескопичната си структура и малките колела, което я прави доста трудно проходима и тромава за нашите условия, макар да е лека.

Толкова от мен като за след дълго отсъствие, до скоро  Hug

# 188
Нана, как така неплатен болничен  newsm78 Вероятно си имала предвид отпуска, тъй като болничния си е платен, макар и донякъде  Laughing А защо не си вземеш болничен?
kremito неплатен защото още нямам 6 месеца в съответната фирма- колкот ои абсурдно да звучи никой нищо не ми плаща докато не навърша съответните 6 месеца стаж
аз съм си в болничен, но от НОИ не изплащат нищо.  newsm78 Както и да е само да сме живи и здрави

# 189
Янечек права си че точно тази част от обществото-леките са най груби..незнайно защо newsm78 #Cussing out Но както писа Аннтония най-добре е да ги подминаваме и изобщо да не захващаме спор стях(че те нали и много знаят).Иначе трябва да откачиме от нерви,то катоизлезеш само до магазина поне 2 такива ще ти се наврат в лицето да философстват.
Радвам се че снимкте на бебчетата са ви харесали WinkМного обичам такива снимки,а нямам търпение като едно заклето фотографче да си снимам и моето бебче. Winkкато знам колко снимки съм правила и правя на племениците...сигурно едно 80% са им снимки от мен Wink
Друг неутрален цват за момиче и момче е зеленото. Peace

# 190
здравейте,аз се опитвам да наваксвам с четенето,защото бях на почивка 1 седмица.
съжалявам за ангелчето на първата страница, дано скоро чуем добри новини...Sad
имам спешен въпрос:Знаете ли къде преглежда доц.Томова, трябва да запиша час за ФМ?
Благодаря предварително за отговорите..

# 191
mamagi изчерпан ти е лимита на лични
Аз ходя при Томова АГ център Надежда Красно село ул. Съвет на Европа

# 192
nana5kova не разбрах какво съм направила с лични..
можеш ли да ми дадеш телефон или линк на тази клиника?
благодаря

# 193
nana5kova, намерих контактите,но има час за 26ти Август,все пак записах ...
хубав ден от мен..

# 194
Здравейте момичета! Най - сетне сколасах да седна и да ви пиша. Цял ден се разправям с нои и нап и дрън дрън. Омръзна ми да слушам ела утре ела еди когаси, все едно аз мога да шаря по цял ден по пътищата в тая жега  ooooh! Crossing Arms
Та за друго исках да ви питам. Л'юбимата тема количките: имам няколко критерия
- кош за новородено
- да е лека
- с големи гуми
- подходяща за момиченце , може и неутрален цвят
- и да е до 400 лв
- и ако може да се разглобява лесно, т.е. коша да се откача

Ако имате идеи за модел свиркайте, иначе за сега съм видяла едно чиполино Rush което горедолу ме устройва, ако някой го е ползвал да каже мнение Simple Smile
Айде хубав ден от мен!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт