Най-приятна и най-просташка TV РЕКЛАМА - 4

• 55 741
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
  bouquet  bouquet  bouquet Joy Joy Joy аз само за пародията си спомнях

# 481
снощи гледах една реклама - беше на някаква ракия /не помня марката/, ставаше въпрос за добрите спомени от едно време - за приятелството, за бал, бягство от казармата,сватба....Най-после се появи реклама,която да добавя в положителния си списък.Харесва ми как е  измислена Peace  /не мога да пусна линк,защото не се сещам марката на питието в момента...но рекламата е нова и я въртят често вечер/

Най-омразната ми реклама е онази за Дъвки, дето дават една чистачка на тоалетни, коята попива гела с парцала и накрая парцала е дъвка, а мръсотията-желе на дъвката Sick.

и преди бях казала, но да се повторя - първоначално аз си помислих,че рекламират препарат за тоалетна чиния, защото разреза на дъвката, който показаха, ми приличаше точно на клекало на  WC....и тъй като е свързано с чистене и реших,че  етакова нещо ooooh!

# 482
Най-тъпите реклами са тези на снаксовете Лото. Mr. Green

# 483
А Кнут Хамсунг и баща му Педерфелд? Ами освен да ги напсувам тия сътворили това "чудо на рекламата"-Хора ми научете децата на българска литература и български автори, пък като се научат сами може да потърсят скандинавска. Mr. Green
Харесвам я тази реклама, добре е замислена. Категорично съм против това, че рекламата трябва да обучава. Рекламата има една едниствена цел - да продава продукта или услугата/ да съсздава имидж

Малката Госпожица Мърморана, не съм съвсем съгласна с теб относно класификациите на рекламите и примерите дадени от теб
Например алкохола - Джони Уокър - еволюцията на човека, с която спечелиха преди няколко години Кан и Абсолют - абсолютния свят - няма атмосфера - те са чисти имиджови реклами
За колите също не съм съгласна - естествено различните коли носят различна "полза" имат различни целеви аудитории. Много реклами на коли залагат имено на предимставата на една кола пред друга.
В общи линии в рекламата има едно единствено правило - няма правила  Grinning

# 484
Черпя ви една реклама, която много харесвам.
Не е българска разбира се
http://www.youtube.com/watch?v=CV8gzPpuVTU

# 485
 F_Diamond, подписът ти на мен също ми е любима фраза!  Peace  Joy

# 486
Eдинствената задача на рекламата е да провокира.
Дали ще е радост, възклицание, погнуса, щастие , или пък дълбоко замисляне за нещата от живота...това го избират онези, които поръчват.
После идва ред на копирайтърите и т.н.
Има реклами, които действат първосигнално. Т.е. биват веднага харесани, или намразени.
Има обаче и такива, които се нуждат от многоброен "прочит". Например спота на Кока-Кола и призивът им всички да седнем на една маса. Отвъд елементарното убеждение, че едва ли не всички пият дадената напитка, идват и други послания: мир, любов и т.н.
Та, винаги трябва да се гледа отвъд.
Да се прави реклама е изкуство.

# 487
  • София
  Снощи ми хареса една реклама за кучешка храна: Малко дете пръска малко кутре с вода, и после след години, порасналото кученце гони порасналото дете с маркуча!
Насълзиха ми се очите от умиление, защото си спомних нашето кучнце!

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 15:11 от Тайна

# 488
  Снощи ми хареса една реклама за кушчешка храна: Малко дете пръска малко кутре с вода, и после след години, порасналото кученце гони порасналото дете с маркуча!

Eй на това му викам внушение...то и с хората е така Joy

# 489
Smartie, да ти кажа, да се прави реклама е занаят, като всички други и да - изкуство е, като всички други заняти, когато се правят с майсторлък и любов.
Не съм съгласна, че единствената задача на рекламата е да провокира. Това е средство, но не и цел. Целта е, както казах продажбата. Както обичаше да казва моят учител в рекламата – зад рекламата стоят цели комерчески.

# 490
Е именно де, нещо трябва да те провокира, за да купиш. Grinning

# 491
  • Толбухин
Тази много ме кефи:
http://vbox7.com/play:a8d49e9c

# 492
# 493
Да, вселена, за този тип изкуство говорим. Peace

# 494
Страхотни са  Peace

Общи условия