Юли 2006 - Тема 86 - Ще ядем вкусна торта с крем

• 21 477
  • 299
  •   1
Отговори
# 135
  • някъде
При мен с детските стоят така нещата- Сашо започвайки работа април миналата година при бьлгари му беше казано, че му се плащат осигуровки и има право и на детски, подадохме документи, вкл и за мен като безработна, но никой нищо не му плащаше. Той попита и му беше казано, че ще отнеме няколко месеца, докато се обработят документите и започнат да му изплащат детски. След още няколко месеца, му беше казано, че всичко е наред, да си чака чека по пощата.......след още месеци му беше казано, че детски няма да получава- нито той, нито другите 2-3 от фирмата с деца, защото ако им плащали детски, щяла да фалира фирмата.......чудно как ще стане като се плащат от дьржавата ooooh! Сега напусна и ще ходим да подаваме документи в самата институция, но чакаме да си му изплатят всичките пари които му дьлжат /заплата за няколко дни и ликвидационни, които се дават, когато напуснеш/ и тогава ще подаваме, за да не стане някакьв фал, да започнат проверки и да не му платят, това което му дьлжат Tired
Той искаше да ги сьдим, но сьм чула, че става много трудно и бавно и пак не е гаранция, че ще си ги вземеш Tired
Тук са около сто, сто и няколко евро на месец и отделно за безработни са 50-100. При вас защо толкова много имат да ви дават, много са високи при вас детските Rolling Eyes

Дано си намерите квартира навреме за бебчо и дано по-скоро ви платят паричките Praynig Hug
На свободен наем не може ли да намерите нещо хубаво, поне на този етап, пьк когато изпадне нещо друго лесно ще се преместите newsm78

# 136
Диди, аз знам, че документи се поадават директно в самата институция, а не при работодател. Поне при нас е така, и вкарват паричките направо в сметката ни. Дори и детските се водят на името на Калин, защото той работи и е с документи.
А парите са много, защото са за година назад+ пари за апартамента дават тук(на нас по 360Е). И те се събират, вече стана повече от година дори. Но нищо, аз съм търпелива и чакам. Нямам доверие някой друг да ми подава документи, ходя лично и искам да видя с очите си всичко. Peace

Квартира търсим на свободен наем! Държавното жилище си ми седи досието и ще се обадят ако има нещо. Трябва ми социален работник, с който трябва да взема среща, но пак ми трябва човек за това...та ще е чак средата на август. На свободен наем също не искат да ни дадат. Частните лица явно ги е страх, че няма да си плащаме. Тук поновините като дадат нещо за България и Българи все циганите дават и спящите под мостове просяци. Confused Трудно ще е, но дано скоро успеем.

Аз си взех душ и излизаме с Емуцата. Ще храним патиците в парка, ще се люлее на кончета и после на пързалките.

Обещавам да не ви занимавам повече смоите простотии. Извинявам се за словоизлиянията. Дано не съм станала много досадна. Embarassed

# 137
  • някъде
Когато подадохме документи ни казаха, че трябва да се дадат на работодателя Confused, но незнам дали той вьобще ги е дал на счетоводителя си Tired
дано всичко се уреди и за вас и за нас и после че се видим да се почерпим взаимно  PraynigHug Wink
Чрез познати не може ли да намерите, нека познатите ви говорят с техните хазаи и така може да излезе нещо. Говори и с комшиите си, може някой нещо да знае Peace
и аз се извинявам на всички, че ви занимаваме с нашите си главоболия Blush

# 138
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
ЧРД на Пламена и Калоян! Здраве, щасливи детски игри и много смях!

Бременните майчета, надявам се поне накрая да сте по-спокойни!
Ронка, верно големи мъки при вас с това жилище  ooooh!. Не са ли съгласни да предплатите някой-друг наем, ако трябва, за да ви дадат жилището  newsm78? Дано всичко приключи час по-скоро! А не сте ли мислили за кредит за закупуване на собствено – още повече, че Калин е съвсем легално на работа с дългосрочна карта и т.н. ?

Диди, а на вас пожелавам съпругът ти скоро да започне нова работа и да успеете да се прборите за полагащите ви се пари!

# 139
Рони, Дидка, форума нали е затова, да си споделяме и хубаво и лошо. Пожелавам и на двете да ви изплатят паричките , които ви дължат. Ронка, не губи надежда. Ще си намерите квартира преди бебето да се роди. Не се притеснявай. А на мен колко ми е  мъчно за Евето, преди малко и се обадих, а тя милата само повтаря , че много ме обича и пита кога ще отида. Иначе не иска да се прибира в София. Там е по цял ден навън, басеин, пясъчник, колела. Вчера като си тръгвахме и я питам " Искаш ли да си ходиш в София", а тя "Защо, не , не искам" Някои думички, които още не им знае значението ги слага на неподходящи места и звучи много смешно, като например " Мамо, задължително много те обичам" или " Нали вече сме приятелки"

# 140
Добрах се чак сега до компютъра. Празника на Гергана е минал добре, беше много щастлива:
http://picasaweb.google.bg/rositsa.kelbecheva/3?authkey=Gv1sRgCKusqp7Mscui6gE#

Утре продължаваме, ще се включа като се върнем!  Hug

# 141
Дю, ти тотално ме обърка тази сутрин  Simple Smile Нали е днес РД на Гери? Защо вчера го празнувахте в градината?  newsm78 Или е някакво изпращане?
Да ти е жива и здрава принцеската, да те радва все така, да е много лъчезарно и весело дете и добра кака!

Дю, това е за теб:
Диди, Рони- и от мен имате много стискане на палци, за да получите по-бързичко парите. Hug Hug
Ронка-много лош иминдж създават за България с тия роми. Много ме е яд  #Cussing out Как стои въпроса с раждането на малчо? С какво гражданство ще е и дали няма тогава да почнат да ви плащат детските редовно?
Диди-нещо не свързах, как така щяла да фалира фирмата  newsm78 Тия ви пързалят и вероятно си прибират паричките  #Cussing out

# 142
Честит рожден ден на малката сладуранака Гергана!Да ви е жива и здрава,весело дество имного щури игри! newsm59 nbirthday newsm67  Gift  cook  party041 Gift  party041  ura dazzler1  bigdance2  bigdance2 newsm18  4uu Tada
Дю:много хубави снимки,много е сладка Герганка.Приятно изкарване довечера. Hug

Оставих детето на градина и седнах с кафенето да ви прочета.
Вчера ходихме на 3Д,бебо със сигурност е девойка. Mr. GreenВидяхме му муцинката,много е сладко,прилича на кака си и има същите големи бузи като нея.Тежи 2100 и всичко му е наред,направо си отдъхнах.Тежичко ми се вижда,ама аз слончета ги раждам.Имам няколко задачки за вършене до Варна,а и тората за градината трябва да поръчвам,хич не ми се ходи,но си мисля,че по-добре да е днес.Като гледах прогнозата всеки ден ще става все по-топло. ooooh!Не мога да си намеря и картона,а ще ми трябва за раждането.Хубаво поне,че мога да си направя нов.Не помня дали ви споменах,ама откато се преместихме в тази къща нищо не мога да си намеря.На Зоя акта за раждане още не съм го открила.Изчезват ми блузи,джапанки.... newsm78 Знам че са някъде тук,ама като ги търся ги няма. Crossing Arms
Ох,да се стягам и да потеглям докато не е станало обяд,че доста горещо ще е днес.Лек ден на всички Hug

# 143
Добро утро !
Честит Рожден ден на Пламенка и Калоян( със закъснение) !
Честит Рожден ден на сладка Гери!
Бъдете много щастливи ,здрави и изживейте едно прекрасно детство изпълнено само с хубави емоции.     и  за вас мами

Ние и на морето си изкарахме много хубаво ,само където моето трето дете (мъжът ми) не слуша и вдигна висока Т и въпреки всичко тръгна в командировка и два дена вече съм на тръни. От притеснение глава ме боли ,тази сутрин дори не ми се излиза. Направих изследванията на Валери оказа се само кръв без урина .Всичко е наред . Питах лекаря понеже все пак отивам на профилактичен преглед и би трябвало да споделиш ,ако нещо те притеснява. Та питам го аз понеже Валери ми прави номера и от време на време пишва в гащите и тогава идва да ми каже,дали това е някакъв физиологичен проблем и дали се изисква някакво изследване .И той ми казва и аз какво да направя ,че той пишва в гащите. Не било проблем ,проблем е когато започва да пишка и му спира струйката и после продължава. Така ми идваше да му перна един ,како ми е напрегнато щях да го питам за какво седи там.
Рони мила има периоди когато нещата ти се струват ,че не вървят .Но всъщност това е подготовка когато всичко се нареди ще ти е пълно щастието.  Мисли за детето си което е в теб ,всяка твоя емоция се отразява.
Диди и на теб кураж стискам ви палци.
Мое мнение е ,че наистина децата са ни събрали в този форум ,но ние ако не можем да си споделим мъката или щастието ,което става в семействата ни за какво са тогава приятелите.
Мен лично никой не ме натоварва с това ,че споделя проблемите си независимо ,че не се отнасят за малките ни съкровища. Скоро Деси беше писала ,че е спам това ,че искаше да сподели успеха на по-голямото си дете ,е аз не го разбирам така.
Ох стига толкова съм философствала ,мен като ме боли главата ме избива на философия. По късно мога да ви пусна снимки от моя клечо Валери (99см. и 14 кг.) Лек и усмихнат ден.  bouquet
p.s. тук са от рождения ден http://www.snimka.bg/album.php?album_id=398281&pid=13681966 не мога да кача от мерето фотобукета не ми се зарежда

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 10:52 от isikam

# 144
Дю, да ти е жива и здрава сладката рожденичка и нека усмивка все така да грее на лицето 'и.

# 145
Дю, жива и здрава да е Гери! Незабравимо детство й желая!
Много е сладка, колко й е пораснала косичката само. Heart Eyes

Пепи, предплащаме 2 наеми+наем за месеца в който влизаме= 3 наема! Така, че това не е причината. За кредит за жилище на този етап е изключено. След 2-3 години, когато(надявам се) и аз ще работя ми се струва по- пеално. Peace

Ети, бебето ще е български гражданин! Детските за Ема ще ми ги изплатят до няколко дни. Ще ми подновят детските след като родя, ще получавам и за двете деца. Не раждането е предпоставка за редовно изплащане. Просто им е много тромава системата. Все нещо им липсва и после по 2-3 седмици разглеждат наново досието.

Арлина, радвам се за хубавите новини около бебочка. Нека расте, ти си свикнала слончета да раждаш. Wink

Аз сега ходих да ми правят изследване за гестационен диабет. Голяма гадост! Sick Тази глюкоза направо е ужас. Не знам някои хора как го дават на децата си?! ooooh!

Иска, бързо да се оправя Иван. А за доктора...думи нямам. Confused За снимките ми иска парола. А Валери на ти е клечо, 14кг. си е екстра. Ема към 15.

Ние днес ще ходим до Андора. Още се чудя дали да рискувам да вляза на стадиеона да гледам мача?! newsm78 Чудно ми е Ема как ще издържи. Но все някога трябва да има първи път. Не мисля, че ще е много натоварено и претъпкано. В София стадиона беше почти празен.

# 146
.... Просто им е много тромава системата. Все нещо им липсва и после по 2-3 седмици разглеждат наново досието.
Явно и при тях е голяма бюрокрацията, не само в БГ  Tired
Арлина-много се радвам, че беба е добре. Нямаш ли снимки и ние да и се порадваме Heart Eyes
Иска- я сега малко аз да ти се поскарам. Къде отиде позитивното ти мислене? Аз от 2 години все те давам за пример на всички мои познати как си ме променила и как вече не се втелясвам покрай Гоги. Не мисля вече най-лошото, за болести и от този род, за което съм ти адски благодарна.  Hug Пълни си главичката само с хубави мисли и "третото ти момче" Wink ще е здраво. Гушки много/ като не ми щеш целувките  smile3534 / и надявам се не ми се обидиш. Знаеш, колко много си ви обичкам четиримата.  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 21 юли 2009, 12:54 от eti_31

# 147
Иска- я сега малко аз да ти се поскарам. Къде отиде позитивното ти мислене? Аз от 2 години все те давам за пример на всички мои познати как си ме променила и как вече не се втелясвам покрай Гоги. Не мисля вече най-лошото, за болести и от този род, за което съм ти адски благодарна.  Hug Пълни си главичката само с хубави мисли и "третото ти момче" Wink ще е здраво. Гушки много/ като не ми щеш целувките  smile3534 / и надявам се не ми се обидиш. Знаеш, колко много си ви обичкам четиримата.  Heart Eyes
може ли човек да ти се сърди на теб  Hug
Рони албума е с нашата парола от преди не вярвам някой да я е сменил .Това е албума на юлчетата.

# 148
  • somewhere over the rainbow
Дю, да ти е жива и здрава Герито! Heart Eyes Hug  bouquet

Ронка, супер, че ще ходите в Андора. Павел сигурно малко ви завижда Wink

Аз днес пак съм киноман - запълвам времето, когато няма никого вкъщи. Гледам втори филм /"Определено, може би"/, харесва ми до тук. Сега съм във форум-пауза Laughing

Даяна днес е добре, даже на клубче са я водили. Взели са й котенце - кара го да пее, наказва го, ако не слуша Crazy Пък и с вдигнати ръце го наказва и то естествено няма как да стои така - кара му се. Повива го, бута го в количката, приспива го... Определя се като "каката" - "Ела при кака" му вика. Абе луда работа, жива играчка направо. Горкото коте Laughing

# 149
  • Варна
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА, КОИТО ТЕЗИ ДНИ ПОРАСТНАХА! Много здраве и щастливо детство им пожелавам!
Чета ви, но нямам настроение да пиша. Тошко продължава да дриска................ Sad

Общи условия

Активация на акаунт