Кога изчезна страхът от раздялата при вашето бебе?

• 3 369
  • 57
  •   1
Отговори
  • На бял кон в Pierrefonds
Бебето ми е на 7,5 месеца и от около една седмица нощем не иска да спи, ако не ме усеща до себе си. Принудих се да я взема в нашата спалня, защото иначе се буди през 15 минути да проверява дали съм там. През деня като я оставя сама в стаята започва да пищи, като види непознати хора се разплаква.

Въпросът ми е - на каква възраст изчезна този страх от раздялата при вашето бебе и някакви идеи как да се справим с нощните одисеи, защото се притеснявам, че като свикне да спи при нас после изобщо няма да иска да спи в кошарата?

# 1
Ами...какво да ти кажа...Синът ми е на 1г5м и все още не може да заспи ако не съм в стаята до него,а вечер все още спи доста често на спалнята...

# 2
При нас в началото Ейми спеше съвсем сама, така си свикна, ние без проблем излизахме от стаята и тя си заспиваше. След това започнах да й чета преди заспиване и сега плаче ако не го направя и просто изляза. Тя е вече на една година и осъзнава много повече, има своите очаквания за сигурност. Може би очаква този "ритуал" преди лягане. Сигурно и твоят малчо не желае да се променя нищо около неговото "нанкане". Но може би повече твърдост от ваша страна или нещо интересно в леглото /например някоя играчка/, вярвам че ще намерите свой подход.

# 3
При каката изчезна напълно около петата й година.
При малката дори и не забелязах да страда от такива страхове...
Характери! Crazy

# 4
  • UK/София

Няма ли вариант да преместиш креватчето до теб и като се събуди детето да му хващаш ръката?Така ще те усеща, че си близо и няма да е във вашето легло.Малкият ми син така свикна и сега рядко проверява дали съм го него.

# 5
  • На бял кон в Pierrefonds
Креватчето е до нашата спалня. Обикновено така заспива, хваната за ръката, но напоследък и това не помага, трябва да я гушна. Ако я приспя и я оставя пак се буди и не иска да заспи.

Руска - пет години....обнадеждаващо.....

# 6
Децата ми заспиват самички.
Не съм усетила този страх при никое от тях.
Може би Руска е права, че е до характери.
  Thinking

# 7
Все още дъщеря ми е силно привързана към мен. Heart Eyes Ако трябва да изляза и да я оставя на баба й или баща й се крия, залъгваме я... Grinning Нощно време не ме търси, но през деня всяка раздяла от мама е трудна за нея.  Heart Eyes

# 8
  Нощно време не ме търси, но през деня всяка раздяла от мама е трудна за нея.  Heart Eyes

Да, през деня и моя малчо плаче за мен, но аз реших, че питат за през нощта и за това така отговорих.

# 9
Боби спи с нас в спалнята. Мисля, че като му дойде времето сам ще реши, че е голям.
Като беше по- малък пробвах разни методи да заспива сам и т.н., но реших да не правя нищо насила. То и аз без него не мога, така че сме си добре Wink

# 10
Май още не му е изчезнал, но поне е намалял.Сложихме колелца на леглото му и пак е до мен.

# 11
Нашата кошара е залепена за леглото без решетка и не заспива в нея, като го преместя и към 2- 3 часа пак се присламчва при мен в леглото  Crazy и аз се чудех кога ще спре да се буди но май няма да е скоро  newsm78

# 12
  • София
Бебето ми е на 7,5 месеца и от около една седмица нощем не иска да спи, ако не ме усеща до себе си. Принудих се да я взема в нашата спалня, защото иначе се буди през 15 минути да проверява дали съм там. През деня като я оставя сама в стаята започва да пищи, като види непознати хора се разплаква.

Въпросът ми е - на каква възраст изчезна този страх от раздялата при вашето бебе и някакви идеи как да се справим с нощните одисеи, защото се притеснявам, че като свикне да спи при нас после изобщо няма да иска да спи в кошарата?

Никога не го е проявявал.

# 13
Досега не е имала такива страхове. Дано тепърва не се появят.

# 14
Освен че не изчезна, ами се и задълбочи. Синъ ми спи на легло, долепено до спалнята, абсурд да не е до нас или като се събуди да ни няма....а вече е на 2г 4м.

Общи условия

Активация на акаунт