Кога изчезна страхът от раздялата при вашето бебе?

• 3 372
  • 57
  •   1
Отговори
# 30
Дъщеря ми все още не спи сама. Ако преди това си оставяла детето само ти препоръчвам да му лееш куршум, може да е уплашено.  Peace

# 31
  • UK/София
Дъщеря ми все още не спи сама. Ако преди това си оставяла детето само ти препоръчвам да му лееш куршум, може да е уплашеноPeace

Стига де StopАко за всеки такъв случай лечението е с  леене на куршум, ще отворя бизнес като направя ракетна площадка. Tired

# 32
  • На бял кон в Pierrefonds
Параход ми тя вече си е при мен на спалнята, но не ми е много удобно. Чудех се до кога ли ще продължи този период.

kamelia ilieva аз такива неща не правя и не вярвам в тях.

# 33
Това с писъците,щом ти види гърба,е описано във всяка книга за бебета всъщност.Съветът е да го оставяш само(или с друг човек) за по 1-2 минутки (и постепенно увеличаваш времето)и да се връщаш,за да разбере бебебто,че ти винаги ще се връщаш и така да преодолее страха си от раздялата с теб.Май това е случаят при вас.След годинката този страх намалявал...Макар че при нас,както писах,се появи доста по-късно.

# 34
Винаги си е спяла в кревата. Баща й я приспива.

# 35
Дъщеря ми е много привързана към мен и ако не ме вижда и за 2 мин.започва да ме търси дори на моменти реве за мен,но иначе със спането нямам проблеми спи си в неиния креват сама без проблеми.

# 36
Синът ми не е изпитвал чак такъв страх. При дъщеря ми все още не е изчезнал и постоянно ме следи с поглед. Все пак си спи в нейното легло, но ако се случи през нощта да се събуди я вземам в нашата спалня. От чист мързел и не ми дреме много, много. Всички сме щастливи.

# 37
Вече сме на 2,3 а още не може да заспива сам!

# 38
И при нас още не е изчезнал този страх ,да не говорим ,че си и спим заедно.

# 39
  • Пловдив
Детето ми беше абсолютно самостоятелно допреди месец може би. В момента, в който се появиха зъбките започна да заспива,само ако аз съм до нея. През нощта се буди и за удобство поянкога я взимам да спи при мен .Голям кеф е две ръчички да се протегнат да те гушнат Heart Eyes, знам че не е редно , но знам че и това  няма да продължи добезкрай.притеснява ме само, че напоследък иска само мен  за всичко , а преди умираше за беща си .

# 40
  • Варна
Дъщеря ми до година и 1.2 месеца си заспиваше сама и спеше сама в стая. Сега обаче като заспива иска да съм до нея. Все още незнам до кога ще продължи така.

# 41
  • Лондон
Много ми се иска да се научим поне малко да уважаваме чуждото мнение, което при това е поискано, а не натрапено Naughty

Това, че аз съм май единствената, чието дете спи СПОКОЙНО в отделна стая е много "абсурдно" за някои, е много смущаващо за ме, защото просто ми стана интересна темата и си казах мнението и това какво правя аз. Като извод ми остава, да не го правя толкова импулсивно и са помоля аудиторията - научете се да уважавате това, че някои си е дал мнението и то е различно от вашето...

За да вляза в духа на темата бих казала защо не си проверите вие вашият модел, защото моят очевидно е правилен - моето дете е спокойно, лъчезарно, адаптира се в нова среда за дни, общително е, не се страхува от тъмно, силен шум или каквото там друго, та може би вие трябва да разберете от какво всъщност се страхуват вашите деца...

Не знам дали има тема във форума, която да не включва конфронтация, и това само поради причината по-горе - не можем да изслушаме чуждо мнение, без да го квалифицираме, и то само защото това е по-лесно...

Биляна, разочарована съм, мислех, че в друга среда се създава и друг вид поведение, но виждам, че при теб не се е получило...

Аз понеже очевидно не разбирам от майчинство, чета в книгите понякога и в една от тях видях следният съвет - добре е да подкрепяме в модела на поведение на децата ни, от най-ранна възраст, неща, които самите ние бихме искали да ни се случват, тъй като те носят нашите гени и е много вероятно и на тях да им хареса. Та аз подкрепям моята дъщеря да е самостоятелна максимално много и със собствено пространство, аз самата съм искала това за мен.
А ако някой не си е до играл навремето с куклите си и продължава да иска да спи с тях май е съвсем друга тема

# 42
Страхът на майката е по- голям от този на детето.
Ако някой иска детето му да си спи в детската стая, не го пуска в родителското легло, а му постила некомфортно на земята до него. Стремежът към удобство винаги надделява.

# 43
  • На бял кон в Pierrefonds
tzvetak намя никаква конфронтация. Просто всеки споделя мнение и опит. Съжалявам ако съм прозвучала грубо. Не е била това целта. Освен това темата не е дали да спим или не с детето в една стая. Аз за това съмнение нямам, тъй като следвам инстинкта си, както и съветите на канадските педиатри, а именно поне до 6 месеца бебето да спи в спалнята на родителите. В действителност,много бебета спят с родителите в една стая, но си спят в кошарата.

Страх от раздялата съществува при бебетата и това няма нищо общо с личното им пространство или това с кого спят в една стая. Става дума за осъзнаване на бебето като индивид, отделен от майката. Та въпросът беше "Кога изчезна страхът от раздялата при вашето бебе?", ако изобщо го е имало може би трябваше да допълня.

И все пак ме гризе да те попитам как би постъпила ти в моята ситуация - изобилие от кърма, бебето се наяжда буквално за 3 минути, често преяжда и повръща постоянно? Би ли го оставила да спи в другата стая, а ти да го "подслушваш" по бебефона? Или да стоиш до леглото му в неговата стая, без да мигнеш? Какво пише за подобни случаи в книгите? Питам просто от любопитство.

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 06:25 от My Ronniе

# 44
  • UK/София
Биляна, разочарована съм, мислех, че в друга среда се създава и друг вид поведение, но виждам, че при теб не се е получило...

Аз пък мисля, че скачаш без никаква причина!!!!!Някой да те е обидил?Прочетах отново всички постове, но не видях такова нещо!

Не те критикувам, просто изразявам мнението си.А всеки си възпитава децата както прецени!

Къде те обидих и кой създава конфронтацията?Аз пък се чувствам засегната от

мислех, че в друга среда се създава и друг вид поведение, но виждам, че при теб не се е получило...

Какво искаш да кажеш, че не съм приела английските порядки и, че ние от българската среда не си гледаме децата както трябва ли?

Нали партньора ти казва"Кой както го научи"?Научила съм си ги както сме искали със съпруга ми!Не отглеждаме неадаптирани дивачета за това, че спят в една стая в нас Mr. Green

Големият ми син спи отдавна в отделна стая, не съм го осакатила с това, че като бебе е спал при нас!Що се отнася за книгите, има стотици.Но аз не си възпитавам децата по правилник написан от точно определен човек.Старая се да търся доброто решение за всички ни!

Що се отнася за развалянето на темата, ти чудесно се справи с това Simple SmileНямаше причина да скачаш като ощипана, ако има нека някой да ме поправи!

Съжалявам, че съм една от българската среда, че и двете живеем в Англия, но аз те разочаровах защото изразих различно от твоето мнение! Laughing

Ако всички реагирахме безпричинно по този начин да сме се изпозастреляли.Опитвай се и ти да приемаш чуждото мнение Flutter

Общи условия

Активация на акаунт