ДЕВЕТИ КЛАС

• 22 286
  • 230
  •   1
Отговори
# 75
  • у дома
Тези,които сте чели (или децата) книгата "Тина и половина" я споделете става ли за 14г момиче...племенницата ми има края на месеца РД и не е в България,а в др. държава и не иска дрехи за подарък ,а книги...

# 76
Светле, принципно става. Зависи от настроението на детето, все пак. Маги например това лято е абсурд да я накарам да чете подобни неща, прекалено е задълбала в сериозните (тя всъщност никога не е чела тинейджърски книги). От друга страна, когато и се чете нещо леко, ме изумява с Пипи, Мадикен или Лили на братя Мормареви   Laughing Чела ги е 102 пъти  hahaha
Иначе е сладко четиво и то не възпитаващо идоли(разни супермацки). Но май е за по- крехка възраст или по- ваканционно настроение.

# 77
Здравейте, прекрасни!   bouquet
В момента ми е много, много весело, благодарение на Дидка - заради яда й към безкрайната човешка глупост. Wink
Прииска ми се да ви видя тук, затова повдигам темата.
Предполагам, обаче, че дълбоко сте се покрили в жегата и не ви е до бг-мамския форум.
А, и да кажа, че детенце каза, че в онзи тест има грешки.  Joy
Хич даже не занимавайте децата с него, ама изобщо.

В нашето училище монтират камери - навсякъде.  Rolling Eyes
Реакцията - "Дано ....... от 112-то мирнат най-накрая".

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 19:49 от cool_witch

# 78
  love001
И аз да кажа "Здравейте прекрасни!"
За разлика от Дидка мен ме носи едно такоооова безбреееежно, безбреееежно! Чакам си моренцето   grinning039 и хич не ми се занимава с прозаични, ежедневни неща!  Имам само месец за релаксация и после хоп - 15-ти септември! Аааа, без тия аз ще си витая небрежно и няма да мисля за "прозата" на живота!  smile3535
Даже не съм и погледнала задачките на Уич, ама като гледам не е голяма загуба, Rolling Eyes някой друг е свършил работата вместо мен!  Grinning

Целувки!   bouquet

# 79
Здравейте, майчета!

И моята отпуска приключи. Тъгувам за моренцето, но се чувствам по-бодра и отпочинала. Признавам си, че миналата година не успях добре да се разтоваря и цяла година не бях аз.

Честито на Алина и на Бойчето  bouquet Не знам коя от двете е по-щастлива, но винаги да има успехи Алина, а Бойчето да й приглася в радостта.

Светле, така и не ме огря да намина към Вашия край и тази година. Все ги питам мъж ми и свекървами кога ще ми покажат този край, в който са отраснали, но все се отлага. ooooh!

Радвам се на всички четящи дечица. Аз вече спрях да храня надежди, че ще си изчетем литературата за 9 клас. Така негодува за Старогръцките легенди и кръвосмешенията на боговете, че се отказах да настоявам. В момента го е ударила на детство, такова каквото беше някога нашето. Игри на "Стражари и апаши", каране на колело с тайфата из селото и планината и сърце не ми дава да я натискам да чете. Едва ли другата година ще е на такава вълна и нека се порадва сега на игри сред природата.

Уич, не помня споделих ли, че и ние записахме втори език испански. Вървим по едни и същи стъпки.
При нас май само българския ще си е на български. Така както дочувам девети клас е доста трудничко, но в осми клас поне опитаха да положат основата и терминологията на чуждоезиковото обучение по различните предмети. Те са ни борбени, ще се справят Hug

# 80
Eee наистина ли ще учим египетските митове и легенди!? Това ми е мечтата от 5-и клас още. Пак ще си карам половин година без да уча по литература, по митове и легенди съм специалист. По египетски и гпъцки най-вече. Радвам се, че за първи път ще се учат интересни неща по литература. Библията предполагам, че ще е мъка, но ще се преживее.

# 81
Здравейте!  Hug
Гледам литературата сте обсъждали. Сиси беше ми споменала, че има да чете библията, аз много не и повярвах Embarassed. Но до момента нищо не е чела Shocked, с баща й се отказахме да подканяме, мисля, че са големи вече за тези неща. Но друга литература изчетохме, нещо от рода на "Луна" или "пълнолуние" или нещо подобно, три книги за който буквално ме побъркваше като излизаха, защото трябваше да бъдат купени на деня #Crazy
Дидка сменила си ника  Wink
И да попитам какво правят децата през ваканцията, изключвам морето и почивките извън София?
Нашето дете и приятелките му знаят само Мола или SСС /др. Мол/
А с гаджетата как са? Сиси вече има няколко съученички /от стария клас/ които си имат гаджета. Rolling Eyes и вече излизат повече с гаджетата си, и виждам че  на нея определено и е тъпо. Thinking newsm78

# 82
Моето момиче след като цяло лято отлага, сега реши да чете направо от учебника. Учебникът на издателство Диоген е с включена в него христоматия.
 Доколкото се ориентирам, само части от Библията ще се изучават. Началото на Стария завет и две от евангелията от Новия завет.

# 83
Марсидииииии Hug

Маги е без гадже. Не познава младежи, които четат, затова  Laughing За развлечения... и в кварталната градинка с четирите дружки (знаете ги  Wink), и на басейна на вилата тя пише. Ако не пише, чете  hahaha Скучна работа. Неее, сега се шегувам...страшното от началото на лятото мина. Чете умерено, излиза повече, но много се ядосвах/после смях, че аз си мисля, че се разведрява с приятелки из квартала, тя се хванала текстове за песни да им пише. В градинката.  Joy Не ходи на кино, чака театрите септември с четири очи. Мисля да и взема карти от тях (които дават), че да си пазарува по телефона. Филми си гледа у дома, но за това вече писах...и Крисче и тя hahaha Ей това е.
О, и Библия не чете. Предполагам, че няма да я прочете тази година. Не я и напъвам. Толкова е твърдоглава и самостоятелна, че каквото реши, това прави. Слава богу, все добри неща. Мярката само дето и бяга понякога.
И в книжарниците не я искам, но в събота и неделя все в тях е навряна. Теле.

# 84
Да така е - за библията. Ама едва ли и това ще прочете.А за онези книги, май "здрач" беше едната/ леле ужас/ взех да забравям  Embarassed

# 85
А за онези книги, май "здрач" беше едната/ леле ужас/ взех да забравям  Embarassed

Знам ги и четирите  Joy И големите ги четат  Joy

# 86
Дидка  Hug възхищавам се от Маги /пу-пу/ дано все така върви и за напред. Аз се ядосвам на Сиси, че е все с масовката, че не отстоява своите позиции и виждания.  Naughty/ на кой се е метнала
Сега например от скука и че няма с кой да излиза и тя ще вземе да хване някое гадже  Thinking
А за Маги наистина ще й е трудно да намери четящ младеж, но се намират, познавам един такъв, но е с една година по-малък от нашите девойки  Wink
Леле, те четири ли бяха  Embarassed, може всичките ги има и всичките ги изчети за отрицателно време. Значи като има желание - може.

# 87
[b Аз се ядосвам на Сиси, че е все с масовката, че не отстоява своите позиции и виждания.

Може да не е намерила все още средата си, своите хора и интереси... Не се шашкай, някой ден ще те завърти като вихрушка и ще се чудиш отде дойде тази крайност (щото все в крайности се блъскат на тази възраст).
Ще оцениш каква благодат са спокойните деца, ееех !  sun

# 88
Ще оцениш каква благодат са спокойните деца, ееех !  sun

Както го оценявам аз.  Joy ееех...
Но пък животът е супер интересен когато до "спокойния" пубертет има и такъв "с характер".
А ако и ти си "с характер"...
На моменти ти идва да се гръмнеш.  Joy

Дидка, ориентираш ли вече малкия към СМГ? Курс за кандидатстване имам предвид.

Момичета, прибрахте ли вече хлапетата в София?
Колко от вас (освен Крисче) ще изтрещяват тази година?
Тук е мястото да кажа "Честита ви/ни нова министърка!" (Ако ще се хващате за поздрава, да си кажа без бой - аз не я харесвам и не мисля да я коментирам)

Хубав ден на всички!
(Не, че казах нещо смислено, ама да вдигна темата на 1-ва страница - да се сетите, че имате форумски "задължения")

# 89
  • у дома
Уич,аз изтрещявам,даже още отсега,ама с първокласника,честно си го признавам...а по принцип съм толкова спокоен и уравновесен човек  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт