Идеи за Бизнес 3

• 97 294
  • 605
  •   1
Отговори
# 240
Не мога да ти бъда полезна с нищо друго, освен с това да ти стискам палци-късмет и успех!

# 241
Маргало, честито!
За разрешителните в магазина и другите неща, ще помогнат по-опитните мами.
За маркетинга, мисля че е задължително спешно да си направиш уеб сайт /може и безплатен блог/, който да регистрираш по търсачките. Ако нямаш средства и време да правиш онлайн магазин, поне трябва да присъствате в уеб пространството и често да пишеш за новостите - нови продукти, промоции и т.н. Ако разполагаш със средства - използвай фирмите за CPC реклама. Най-общо казано, с минимален бюджет си плащаш ключови думи, по които да те намират в българските уеб сайтове, като рекламата ти ще попада само в сайтове за майки и деца. Пиши ми на лични, ако имаш нужда от помощ.

Напечатай си малко листовки и ги раздай в квартала - сутрин рано около детските градини, мини в парковете и градинките и ги раздавай директно на майките, сложи цветни обяви по дърветата в парка, ако щеш - ще бъде забелязано. Измисли промоция, някакъв подарък или бонус за добре дошли. Ако имаш средства, направи откриване на магазина с подаръци за децата, клоун, песни и т.н. Нямам представа дали мястото позволява, подхвърлям идеи. На всеки клиент в магазина предлагай членска карта чрез която да получава отстъпка за друг доведен клиент, за отстъпка при всяка втора покупка или за количества над определена сума. Важното е да ти оставят имейли или телефони, за да можеш да изпращаш всяка седмица новости чрез мейл или смс за новите продукти или нова промоция. Това са малки неща, но поддържат контакта с клиентите, ако се ползват умерено. Това е само на прима виста, могат да се развият много идеи около това.

# 242
Помагайте!
Вече съм собственик на фирма,предплатих и магазин,до седмица-две ще заработи моят първи магазин:)
Малко съм изплашена,но съм много нахъсана.
Та имам въпроси хиляди!
Какви разрешителни трябв ада набавя за детски оказион?
Става въпрос за колички,легла,проходилки,активни гимнастики,сточета за хранене и коли и изобщо всичко което ви дойде на умът!
Ще продавам и запазени дрешки.
Какви разрешителни трябва да си извадя,трудова медицина,хеи?
Който каквото знае да помага,а аз ще се отчитам с бизнеса тук:)
Стискайте ми палци и ми давайте идеи за рекламата,маркетинга:-)
Моля!Имам нужда от вас  bouquet

Честито!
 Ако не продаваш хранителни продукти разрешително от Хеи не ти трябва.
 Помещенето с какъв статут е ?Ако е за магазин,отиваш с договора за наем в общината и си вадиш разрешително за разкриване на търговски обект.После регистрираш касов апарат и отваряш.
Успех!

# 243
Маргало, честито и от мен!
Малко мишенце, мисля много добра рекламна стратегия ти е написала, а тя си разбира от тези неща.
За съжаление с нищо не мога да ти помогна, но се радвам, че си се хванала, и много ти се радвам, още повече, че споделяш с нас.
А може би във всеки квартал или град е хубаво да има такова магазинче си мисля аз, голяма полза ще е за майките, особенно в криза...

# 244
  • Sofia
Питай в общината преди да правиш каквото и да е,защото аз питах преди време и ми казаха,че разрешителните за оказионите били под друг режим Peace
Може да са се променили нещата,но го имай в предвид

# 245
Благодаря ви момичета!
Имам ужасна нужда от психологическа подкрепа  bouquet
Рекламата я мисля по-абсолютно същият начин като malko_mishlence
ще имам и сайт,брошурите в момента се правят,много ...ще раздавам,ще пускам по-пощенските кутии,детски градини...където ми дойде на умът...
Сега ми предстои трудният период с набавянето на стоката...както разбирате аз ще приемам тези неща от настоящите майки за бъдещите и нуждаещите се,надявам се да има такава ниша,която аз ще запълня и няма да има проблем със събирането на нещата,надявам се,моля се Praynig
Ще направя всичко възможно да си спечеля доверието на момичетата и да се чуе за магазина...идеите ми за в бъдеще са големи и търпят развития в детският бизнес,но аз не съм много богат човек,обаче за сметка на това имам много идеи,които мисля ще бъдат печаливши!
В момента ме вълнува документацията по-разрешителните и ви чета с интерес!
Благодаря на всички,които ми пишат!
Аз съм от Русе,имам ужасна нужда от другарче,но не мога да си намеря:-)да мислим нещата заедно и да сме повече идеалистки в началото,да не мислим толкова за пари...надявам се те в последствие сами да дойдат  bouquet

# 246
Питай в общината преди да правиш каквото и да е,защото аз питах преди време и ми казаха,че разрешителните за оказионите били под друг режим Peace
Може да са се променили нещата,но го имай в предвид

Какво горе-долу ще рече това?

# 247
Маргало, браво, поздравления.Пожелавам ти успех и да пишеш после как е минало, ако има и снимки още повече ще се радвам!   bouquet

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 16:07 от silrai

# 248
  • Sofia
silrai относно децата само ще  вметна,че повечето родители ходят на пазар без децата и най-вече предп очитат да го правят без тях,така че мой съвет е да завладее родителите Wink
Маргало исках на мойто разрешително за тръговски обект да пише освен търговия с детски стоки и оказион,защото исках евентуално да имам още една възможност за бизнес.Тогава тези в общината дето приемат документите ми казаха,че това ще се направят,че не са го прочели и нямат да го споменават в разрешителното,защото те били под друг режим PeaceПовече не попитах какво имат впредвид,отказах се от идеята
Още нещо ,което можеш да направиш е да сложиш една дъска като в магазините за храни за животни и там да си пише всеки кой какво има за продажба или търси да купи и да го забождат,а ти ще си на комисион,тъй като предполагам нямаш безгранично пространство и не можеш да побереш всички кревати,люлки и тн

# 249
Дано не ми направят някоя спънка Confused

# 250
chocha,
колко струва разрешителното за обект?

Хеи трябва ли да идва и те да дадат разрешение,а тая трудова медицина,задължителна ли е?

# 251
silrai относно децата само ще  вметна,че повечето родители ходят на пазар без децата и най-вече предп очитат да го правят без тях,така че мой съвет е да завладее родителите Wink

Ами да това е идеята, чрез децата да завладее родителите.Не знам как е в БГ, обаче тук в Испания всички ходят на пазар с децата и затова предложих ефектен вариант за откриване, обаче щом не става-коригирах се.

# 252
silrai относно децата само ще  вметна,че повечето родители ходят на пазар без децата и най-вече предп очитат да го правят без тях,така че мой съвет е да завладее родителите Wink

Ами да това е идеята, чрез децата да завладее родителите.Не знам как е в БГ, обаче тук в Испания всички ходят на пазар с децата и затова предложих ефектен вариант за откриване, обаче щом не става-коригирах се.

Никои да не се коригира  bouquet
говорете,аз ще си преценя!
Всичко ми е ценно!  bouquet

# 253
Всякаква търговия, започваща в период на криза е обречена на провал - средно между 3 месеца и 1 година.
Мнението ми е на база собствения ми неуспешен опит за магазин /търговия с дрехи/. Шест месеца бе дейността.
Магазини, които от години са разработени и имат постоянни клиенти затварят, почти ежедневно виждам табели "дава се под наем" на поредния фалирал магазин.
Мой познат с 2 магазина, занимаващ се повече от 10 години с това, миналата година затвори единия, а сега и другия и смята да заминава в чужбина.
Та определено не смятам, че е добра бизнес-идея за отварянето на магазин в момента.
Някакво малко производство, услуги и пак не може да разчиташ на кой знае какви печалби, а на нещо минимално, колкото да си покриваш разходите и да преживяваш.
Тъжно, но това са фактите. Sad

# 254
Криза е,права си,но преди 20 години си казвах:не е сега момента,след 10 си казвах:не е времето,преди 5:не е подходящо.
Събрах смелост и ще опитам,нямам време,животът си заминава,радвам се на всяка грешка,ставам по-мъдра  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт