Идеи за Бизнес 3

• 97 294
  • 605
  •   1
Отговори
# 255
Криза е,права си,но преди 20 години си казвах:не е сега момента,след 10 си казвах:не е времето,преди 5:не е подходящо.
Събрах смелост и ще опитам,нямам време,животът си заминава,радвам се на всяка грешка,ставам по-мъдра  bouquet

И аз така си виках - *Какво толкова пък, ако не го направя, после цял живот мога да съжалявам, че съм имала възможността и не съм го направила.*
Една моя приятелка и тя така си викаше, отвори магазин за детски дрешки, ама изкара точно три месеца.
Добре, че беше с две малки дечица, та износваха после "стоката" от магазина, а оборудването му отиде за мебелировка на детската стая.
При мен кофтито беше, че бях изтеглила и банков кредит, който връщах две години след затварянето на магазина Crazy

# 256
  • Sofia
chocha,
колко струва разрешителното за обект?

Хеи трябва ли да идва и те да дадат разрешение,а тая трудова медицина,задължителна ли е?

20лв е разрешителното,ХЕИ не ми е трябвало и не е идвало
Трудова медицина също не ми е трябвала

Greene сподели твоя опит,ще е полезен за околните Peace Доколкото чета за вашите опити с приятелката не са от тази криза,ами сигурно от тази през 97-ма година

# 257
Точно поради тази причина ще работя със стока ,която е оставена при мен на изгодни цени за бъдещите си собственици.Парички за стока аз няма да влагам,просто ще впрегна лидерските си качества,за да мога да я рекламирам успешно и продам,за да са доволни всички  bouquet

# 258
Всякаква търговия, започваща в период на криза е обречена на провал - средно между 3 месеца и 1 година.
Мнението ми е на база собствения ми неуспешен опит за магазин /търговия с дрехи/. Шест месеца бе дейността.
Магазини, които от години са разработени и имат постоянни клиенти затварят, почти ежедневно виждам табели "дава се под наем" на поредния фалирал магазин.
Мой познат с 2 магазина, занимаващ се повече от 10 години с това, миналата година затвори единия, а сега и другия и смята да заминава в чужбина.
Та определено не смятам, че е добра бизнес-идея за отварянето на магазин в момента.
Някакво малко производство, услуги и пак не може да разчиташ на кой знае какви печалби, а на нещо минимално, колкото да си покриваш разходите и да преживяваш.
Тъжно, но това са фактите. Sad

Всичко зависи от това как си правиш рекламата, самото място също е много важно,  цените!!!още по-важни-има една максима направи така, на теб да ти е добре, а на клиента два пъти по добре-това не ме питайте от къде го знам, ама човека в момента развива доста успешна дейност спазвайки това условие.
И още едно опровержение, че в криза бизнеса не върви-тук в Испания две момчета-българчета решават миналата година да направят дискотека, и те така чакали, мислили, все не идвало времето-точно в пика на кризата отварят дискотека, града не е голям, а сега познайте дали  са още на пазара-Да и още как-това в момента е най-посещаваното място.
Но също така е вярно и че в криза хората ограничават до минимум всичко, купуват само най-необходимото-така, че трябва да се мисли   два пъти по добре преди да се започне дейност

# 259
Greene сподели твоя опит,ще е полезен за околните Peace
За разрешителното ли? Магазина, който ползвах бе под наем. Собствениците си бяха извадили разрешително за обект за продажба на нехранителни стоки от общината, така че аз не съм се занимавала.
Печалбата от дейността отиваше точно колкото да си покрия наема и реших, че няма смисъл да си пиля по цял ден нервите с това безумно мероприятие "висене в магазин". Намерих си страхотна работа, с доста висока заплата, която покриваше 4 наема на този магазин. Достатъчно основание за закриването му. Добре, че навреме се отказах. После стоката я разпродадох къде на приятелки, къде по интернет и така.

# 260
  • Sofia
не за разрешителното за магазина,какво си продавала,къде е бил и тн Grinning

# 261
не за разрешителното за магазина,какво си продавала,къде е бил и тн Grinning
Дрехи - мъжки и дамски, дънки, блузи, поли.
В Пловдив става въпрос на добро място, комуникативно, с голям поток хора.

# 262
Greene, успехът зависи от хиляди неща. Естествено, ако отваряш поредния магазин за поредните едни и същи стоки, които се продават навсякъде - няма как да разчиташ на голям успех. Или трябва да имаш добра маркетингова стратегия, или много добри цени. Винаги съм се чудила на хора, които отварят магазин и чакат някой да влезе. На улицата, на която живея, това се случва всеки ден - едни и същи дрехи, едни и същи обувки, едни и същи козметични серии, мебели, бои, и никой не се отличава с НИЩО.

Виж, когато става въпрос за детски стоки втора употреба, в София знам само 3 такива места. Първите две ми ги препоръчваха от уста на уста, третото го открих случайно, но мисля, че няма да просперира дълго - неудобно работно време, не работи през уикенда, никакво лично отношение, не мога да ги намеря в Интернет... В Русе, ако няма други такива магазини - преднината вече я има. При добро обслужване, без да се седи само и да се чака някой заблуден да влезе, мисля че точно в криза, такъв магазин ще има успех.

# 263
  • София
Виж, когато става въпрос за детски стоки втора употреба, в София знам само 3 такива места. Първите две ми ги препоръчваха от уста на уста, третото го открих случайно, но мисля, че няма да просперира дълго - неудобно работно време, не работи през уикенда, никакво лично отношение, не мога да ги намеря в Интернет... В Русе, ако няма други такива магазини - преднината вече я има. При добро обслужване, без да се седи само и да се чака някой заблуден да влезе, мисля че точно в криза, такъв магазин ще има успех.

Абсолютно съгласна  Peace
Маргало - Успех   bouquet

# 264
Маргало успех момиче,Поздравления , важното е че си направила първата крачка  а знаеш след нея идва  и втората после и да се поспънеш ще станеш и напред. Може и кризаво да е времето но нещо създадено в такова врeме устоява и върви напред успешно.
Дерзай   bouquet

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 18:08 от Русалана

# 265
Благодаря ви момичета!Благодаря!  bouquet

# 266
Маргало, честито. Възхищавам се на куража ти и много се радвам, че си излязла от апатията , която те беше обзела наскоро.

Вярвам, че ако устискаш няколко месеца и после всичко ще тръгне нагоре. Нали след криза подема си е подем  Wink

Така, че кураж и много положителна енергия ти пращам   bouquet Hug

# 267
Печалбата от дейността отиваше точно колкото да си покрия наема и реших, че няма смисъл да си пиля по цял ден нервите с това безумно мероприятие "висене в магазин". Намерих си страхотна работа, с доста висока заплата, която покриваше 4 наема на този магазин. Достатъчно основание за закриването му. Добре, че навреме се отказах. После стоката я разпродадох къде на приятелки, къде по интернет и така.
Нито знам какво е продавано, нито каква е концепцията, но да определяш бизнеса си като безумно занимание, само по себе си говори колко със сърце си го правил.
Когато правиш нещо, трябва да гориш в него, трябва като се събудиш и да си щастлив, че отиваш, че днес ще направиш нещата още по-хубави от вчера, че си щастлив с това нещо. Съдя по себе си - и 14 часа работа не са ми тежали, и това че съм работила по 7 дни, защото е било толкова хубаво. И все още е.
Не че съм процъфтяла, но открих третия си детски център в разгара на кризата. И познай кой работи най-силно. Точно той.

# 268
Маргало,и от мен честито за решението и магазина! Да ти върви по мед и масло всичко!!!! Един съвет и от мен..не слушай много тези,които ти казват ,че няма да успееш,защото е криза или каквато и да е ситуацията!  Може с най-добри чувства да го казват,но ти НЕ СЛУШАЙ !!!!  Достатъчно неща ще има да вършиш за да мислиш за негативната страна на нещата! Моят мъж е същият...това е човекът,който при всяка идея ще ти извади 150 аргумента,че няма да успееш или няма да стане..../иначе има много други страхотни качества/..Винаги съм успявала,когато не съм се вслушвала ! Давам този съвет по принцип,нямам предвид  никой от темата! Нищо лично!  Бъди смела,упорита и прави нещата с голямо желание...ще успееш! Има магазини,в които влизам и си купувам нещо не защото ми трябва,а защото ми е много приятно вътре и се чувствам в свои води...днес съм почивка и пак отивам до един от тях за да се разтоваря...Много успех ти желая !  bouquet

# 269
Hug

Трогната съм момичета  
Дойдете ли в Русе,заповядайте  в магазин : "МАРГАЛО" Joy Joy Joy

Ще му направя реклама,като го отворя!  

bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: пн, 27 юли 2009, 18:21 от Маргало

Общи условия

Активация на акаунт