Идеи за Бизнес 3

• 96 471
  • 605
  •   1
Отговори
# 540
Според мен твоя бизнес е по-лесен за планиране. Намираш си фирми в интернет и ги питаш за офертите на уредите им, които предварително си набелязал. Трябва да си внимателен с този бизнес, защото хората нямат пари да ядат и слабеят  Laughing Голяма конкуренция имаш в лицето на кризата  Wink

# 541
Много, много ви благодаря! Вие ме обнадеждихте!  bouquet Наистина ще се заема сериозно с идеята си.

# 542
Искам да попитам някой знае ли колко пари струват разрешителните за продажба на алкохол и цигари?
 Предварително благодаря!
За алкохол отпаднаха разрешителните - продаваш си без никакво разрешително, могат да те проверят само за бандеролите, но това е ясно, че трябва да го гледаш.
Цигари - звъниш на Отдел Стопански в Общината, ще ти вземе 1 минута, долу-горе, ще научиш точно като се обадиш.

Много благодаря за отговорите!!!

# 543
vilyan , тава с дюнерджийницата ми се струва много добра идея.
А какви документи са необходими за отворянето и развиването на дейността?

# 544
Да се отчета докъде стигнах!
Ходих още веднъж до ХЕИ,молих,умолявах да гледат на мен сериозно,да направя каквото е редно,за да съм редовна!Окзионите не подлежели на регистрация в ХЕИ!Казвам им за стотен път,че дрехите няма да са нови... newsm78 чудят се ,едната вика:може,другата:неможе,да съм ги отбирала,добре ще отбирам,аз съм съвестна,но за пред закона едва ли ще вземат това впредвид Sad
Казват щом не зареждаш от втора,значи не си втора и няма регистрация!
После бягм в агенцията по-надзор на пазара,обясняват ми надълго и нашироко какви са им изискванията и след един час обясняния ми казват,че това е занови играчки,за втора ръка,не знаят,да питам в ХЕИ #2gunfire
Не знам какво да правя,не знам!А искам да съм редовна! ooooh!

# 545
  • Пловдив
Здравей Маргало,следя от близо какво пишеш и как се развиват нещата при теб защото в моя град също има свободна ниша за този вид бизнес,ако трябва да бъда точно още преди няколко години се интересувах в ХЕИ и те ми казаха че не може да се направи такъв оказион,вече забравих по каква причина.Днес ходих отново в ХЕИ и се срещнах с някаква докторка ,която любезно ми обясни ,че за да продаваш дрехи,обувки и играчки в оказион трябва да имаш документ че са минали стерилизация с определени химикали по закон  и то от фирма която се занимава точно с това,каза че при нас няма регистрирана такава и с две думи няма как да стане.

# 546
 Интересува ме какви документи са необходими за откриване на хранителен магазин и колко пари струват. Намерих този списък, но май не е много актуален и май не е за хранителен магазин.

Съдебно решение за регистрация на фирмата.
Регистрация в данъчната служба - данъчен номер.
Регистрация в статистиката – издаване на номер по Булстат.
Откриване на банкова сметка.
Разрешение от ХЕИ.
Разрешение от Служба противопожарна охрана.
Разрешение от Електроснабдяване.
Разрешение от ВиК.
Разрешение за дейността в зависимост от вида на стоките.
Разрешение за продажба на цигари.
Разрешение за продажба на алкохол (различни молби).
Заключително разрешение от МВР за обезопасеност на обекта.
Договор за наем.
Здравна книжка на собственика.
Здравно осигуряване на работещите.
Документ за социално осигуряване на личния състав.
Документ за пенсионно осигуряване.
Документ за електромер (закупуване, поставяне, узаконяване).
Документ за водомер (закупуване, поставяне, узаконяване).
Касов апарат (закупуване, фискализация, договор за сервиз).
Регистрация на касовия апарат в данъчната служба.
Документ за платени данъци и държавни такси.
Документ от градоустройствена комисия за съответния обект.
Касова книга и заверка в данъчната служба.
Кочан с фактури и заверка в анъчната служба.
Кочан с касови бележки и заверка в данъчната служба.
Везна (кантар) - закупуване и заверка в Центъра по метрология.
МПС – задължително гражданска отговорност, застраховка и преглед пред КАТ.

Ще се радвам, ако ми отговорите!!!
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)marter

# 547
Да се отчета докъде стигнах!
Ходих още веднъж до ХЕИ,молих,умолявах да гледат на мен сериозно,да направя каквото е редно,за да съм редовна!Окзионите не подлежели на регистрация в ХЕИ!Казвам им за стотен път,че дрехите няма да са нови... newsm78 чудят се ,едната вика:може,другата:неможе,да съм ги отбирала,добре ще отбирам,аз съм съвестна,но за пред закона едва ли ще вземат това впредвид Sad
Казват щом не зареждаш от втора,значи не си втора и няма регистрация!
После бягм в агенцията по-надзор на пазара,обясняват ми надълго и нашироко какви са им изискванията и след един час обясняния ми казват,че това е занови играчки,за втора ръка,не знаят,да питам в ХЕИ #2gunfire
Не знам какво да правя,не знам!А искам да съм редовна! ooooh!

И къде ще се намира този магазин

# 548
Записвам се да ви следя. Напоследък и на мен ми се въртят идеи за собствен бизнес.

# 549
Маргало, пази си нервите за истинските проблеми, ваденето на документи е просто досадно, но не е кой знае какво все пак.

# 550
Е добре,нали стана ясно,че трябва РИОКОЗ, а не ХЕИ?

# 551
Е добре,нали стана ясно,че трябва РИОКОЗ, а не ХЕИ?

Не знам защо ме пращат в ХЕИ,РИОКОЗ какво се води,инспекция или ?Извинявам се,ако въпросът ми е аборигенски...какви разрешителни дават там?

# 552
Министерство на здравеопазването..извинявам се,явно съм се сдухала..

# 553
М/у другото разговарях с един вещ човек,а той звънна управител на едно химическо чистена и въпросният човек му каза да ида и ще ми издадат докумен,че нося дрехите там,това служело като докумен,че са минали такова и са дезинфикцирани!

# 554
Сигурно и за това ще искат такса

Общи условия

Активация на акаунт