Идеи за Бизнес 3

• 96 456
  • 605
  •   1
Отговори
# 555
Магазините със употребявани стоки са под наблюдението на РИОКОЗ, преди няколко страници пуснах част от закона,и бланката която трябва да се попълни.Този тип магазини са по закона за здравето,който е при РИОКОЗ, Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве

# 556
М/у другото разговарях с един вещ човек,а той звънна управител на едно химическо чистена и въпросният човек му каза да ида и ще ми издадат докумен,че нося дрехите там,това служело като докумен,че са минали такова и са дезинфикцирани!

Ами супер,точно това ти трябва,някой който ще ти издаде документ,че са минали дезинфекция.

# 557
М/у другото разговарях с един вещ човек,а той звънна управител на едно химическо чистена и въпросният човек му каза да ида и ще ми издадат докумен,че нося дрехите там,това служело като докумен,че са минали такова и са дезинфикцирани!

адвокат няма ли да се справи много по-бързо с тея документи  Thinking или искат мн пари

# 558
Здравейте,

от известно време ми се въртят в главата няколко идеи за бизнес...ама само се въртят  Mr. Green

Благодарение, обаче на вас, започнах да добивам по-ясна представа какво искам и какво да искам  Hug

Сега следвам съветите и си изграждам мой бизнесплан, който може и да няма нищо общо с учебниците Simple Smile

Искам да ви попитам - тъй като ми предстои първата стъпка засега - регистрация на фирма, дали ако е на името на пенсионер, ще ползва някаква данъчни и тем подобни облекчения. Или къде точно да се запозная с тази информация. Разчитам първо на вас, защото изчетох почти целите 3 теми, и виждам доста компетентни хора сред вас  Hug

Пожелавам успех на всички - смело напред  Peace

# 559
Преди време се бях навила да направя частна детска градина. Изискванията обаче се оказаха така безумни и непосилни - за откриване на детско заведение, че се отказах. гледам обаче колко нови се пръкват - в един апартамент и пишат не детски клуб, а директно детска градина. Е как става това  Crazy
Само да вметна - чудя се , защото например се иска физ.салон, съблекални, просторен двор и тн, а те в тия апартаменти как събират на 100квадрата изисквания за по два декара?
Зная какво ще ми кажете - платили са си къдет отрябва. И въпреки това - да не би да има вратичка, която пропускам?

# 560
viliko, повечето хора си откриват детски клуб или поне за това имат разрешителни. А че пишат "детска градина" - никой няма да дойде да ги глоби май. Имам приятелка с частна детска градина, разположена в къща с двор. Има и друга приятелка с детски център, разположен в апартамент. Проблема е, че никога не съм се вълнувала от техния бизнес и разрешителни. Само знам, че приятелката с апартамента вложи доста средства, за да стартира, тъй като почна тази година. Но в тази криза хората не изгарят от желание да си пращат децата на частни занимални май. Сигурно е, че може да се привлекат като клиенти малките дечица - до 3 год. възраст, после хората масово (дори и най-заможните) си ги пращат на държавна ДГ, това са моите впечатления. Тук със сигурност Каспър ще е истински компетентна.

# 561

Искам да ви попитам - тъй като ми предстои първата стъпка засега - регистрация на фирма, дали ако е на името на пенсионер, ще ползва някаква данъчни и тем подобни облекчения. Или къде точно да се запозная с тази информация. Разчитам първо на вас, защото изчетох почти целите 3 теми, и виждам доста компетентни хора сред вас  Hug

Пожелавам успех на всички - смело напред  Peace

Регистрирай фирмата на свое име. На пенсионера ще му се налага да търчи за какво ли не, няма преференции. Съветвам те също да не е ЕТ, за да си спестиш евентуални главоболия. Успех!

# 562
И аз не знам да има преференции за пенсионери

# 563
viliko, повечето хора си откриват детски клуб или поне за това имат разрешителни. А че пишат "детска градина" - никой няма да дойде да ги глоби май. Имам приятелка с частна детска градина, разположена в къща с двор. Има и друга приятелка с детски център, разположен в апартамент. Проблема е, че никога не съм се вълнувала от техния бизнес и разрешителни. Само знам, че приятелката с апартамента вложи доста средства, за да стартира, тъй като почна тази година. Но в тази криза хората не изгарят от желание да си пращат децата на частни занимални май. Сигурно е, че може да се привлекат като клиенти малките дечица - до 3 год. възраст, после хората масово (дори и най-заможните) си ги пращат на държавна ДГ, това са моите впечатления. Тук със сигурност Каспър ще е истински компетентна.
Зная за подобна възможност - да регистрираш клуб, но в него нямаш право да сложиш легла и да предлагаш храна, както и да гледаш деца целодневно. Струва ми се безумно да няма кой да следи за това, има, може би ако имаш кой да те "подкрепя" обаче те подминават.... Ще се радвам ако КАСПЪР се включи.

# 564
И аз не знам да има преференции за пенсионери
Има за инвалиди.

# 565
Е, ако някой иска да се възползва от това, тогава роднината инвалид може да му издаде пълномощно предполагам

Колкото до целодневното гледане на деца, кой и как ще провери децата по 4 часа ли стоят или по 8??

# 566
Това за детските градини облечени в детски клуб не е решение, защото се практикува масово и съвсем не е безопасно
Нашата работа е много отговорна. Виж този случай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420570.0
ако въпросната ясла няма необходимата документация и регистрации, просто трябва да затвори на момента и ще са осъдени за сериозни суми
При работа с деца е абсурдно да си помислиш, че можеш да заобиколиш нещо по документацията

# 567
Каспър, ужасно е това наистина, отговорих там. Аз лично никога не бих седнала да съдя някого, ако ми е живо и здраво детето, макар че авторката е в пълното си право да го направи. Аз самата не бих имала нито времето, нито настроението, признавам. Разказвам там случая, в който сина ми избяга от държавна ДГ, случва се и в другите градини явно.

# 568
Това за детските градини облечени в детски клуб не е решение, защото се практикува масово и съвсем не е безопасно
Нашата работа е много отговорна. Виж този случай
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=420570.0
ако въпросната ясла няма необходимата документация и регистрации, просто трябва да затвори на момента и ще са осъдени за сериозни суми
При работа с деца е абсурдно да си помислиш, че можеш да заобиколиш нещо по документацията
Случилото се в темата може да се случи навсякъде, където няма достатъчно внимание и контрол, не само в частна градина, било то с или без документи. Иначе сигурно бих пребила оная лелка и директорката  #Cussing out
Става въпрос точно за това, което сама пишеш - знам, че не може да се заобикаля така и затова питам как аджеба отварят тогава???????

# 569
Ами точно така регистират се като детски клубове, а оперират като градини. Това е както ресторантите се регистрират като кафе-аператив, плащат по-малко, изкарват по-лесно разрешителни, категоризация и тн т, а са всъщност ресторанти. Границата на пръв поглед изглежда много тънка.
И това което се е случило там може да се случи навсякъде. Абсолютно навсякъде. Колкото и контрол и организация да има. Просто всички са хора и на моменти изключват от правилата несъзнателно. Но нашите грешки могат да бъдат фатални. Затова винаги казвам, че много малко хора осъзнават сериозността на нещата преди да се захванат с тях.

Отговарям ти - отварят ей така без да се замислят с разрешение за детски клуб и се надяват да нямат проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт