Идеи за Бизнес 3

• 97 294
  • 605
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
откакто се внасят чанти ментета Peace
нали не очакваш за такава цена оригинал и въобще имаш ли представа точно с какъв внос искаш да се захванеш Peace

# 196
  • Варна
откакто се внасят чанти ментета Peace
нали не очакваш за такава цена оригинал и въобще имаш ли представа точно с какъв внос искаш да се захванеш Peace

А ти искаш да ми кажеш че чантите които заливат магазините ни не са ментета ли? Пък и 20 чанти мога да си ги внеса за лична употреба. Ако полицаите не вярват,да дойдат да видят гардероба ми. Имам над 70,наистина за лична употреба. Така че винаги мога да им докажа че просто съм луд фен на чанти. Mr. Green

# 197
  • Варна
А, и още нещо. Чантите са имитация на модели, но никъде не пише Гучи например. Нямат етикет или надпис.А там е тънка работата те да докажат че е имитация. Wink

# 198
  • Sofia
Ок, пробвай се тогава Peace
Само после да не рИвеш Laughing
Хубаво е да подходиш към идеята ти сякаш не откриваш топлата вода,а с малко повече разум,няма да те убеждавам повече в нищо

# 199
Ако внасяш маркови продукти ( чанти, очила и др) обикновенно марката си има държач на правата за региона. Според Закона за авторски и сродните му права, митницата се самосезира при внос на такъв продукт и го задържа доката не се изясни кой държи правата. А за продукти които дублират оригиналната марка, пак според този закон съм виждала как се унищожават.
Не те доказват а ти, там е тънкия момент.

# 200
  • Sofia
Марката може да си има държач,ама си остава в някой случай само държач Mr. Green
Ако внасяш оригинални продукти от ЕС никой копче не може да ти каже,може да си ги продаваш законно,не си длъжен да се съобразяваш с официалния вносител,нито да купуваш от производителя в ЕС Peace Можеш да купуваш от техен дистрибутор
Другото в ЕС се нарича монопол ,а ЕС  не го толерира

# 201
  • Варна
Естествено че няма да тръгна да си чупя главата и то за 20 чанти. То да е стока за милиони, разбирам , ама това ..... ooooh!. Имам познати които държат складове със задържаните стоки на митница.  ще ги разпитам първо. Laughing

# 202
Марката може да си има държач,ама си остава в някой случай само държач Mr. Green
Ако внасяш оригинални продукти от ЕС никой копче не може да ти каже,може да си ги продаваш законно,не си длъжен да се съобразяваш с официалния вносител,нито да купуваш от производителя в ЕС Peace Можеш да купуваш от техен дистрибутор
Другото в ЕС се нарича монопол ,а ЕС  не го толерира

Много правилно  Peace

Пуканка, за да развиваш търговска дейност трябва да ги купиш чрез фирма и да имаш официални документи, а не просто да ги купиш и продадеш. Точно затова може да се захване с теб икономическа полиция - чантите са откровени ментета, между другото единият модел категорично съм го виждала в магазин на смешно ниска цена ... Пазарът е залят с евтини обувки и чанти.

# 203
  • Варна
Защо да ги купувам чрез фирма,като самата аз съм фирма и се занимаваме с внос и на китайски стоки,които са най-подозрителни на митниците. Laughing

# 204
Извинявай, не ти знам предисторията    bouquet

# 205
  • Sofia
Защо да ги купувам чрез фирма,като самата аз съм фирма и се занимаваме с внос и на китайски стоки,които са най-подозрителни на митниците. Laughing
Извинявай,че пак ще се върна на твоите намерения,но звучи направо смехотворно това, което пишеш Peace
Купеш чрез  фирма се има впредвид  документите да са на името на фирма,а не на физическо лице Peace
Всъщност като един вносител от Китай на теб трябва да ти е добре известно всичко това,нека да не превръщаме темата в търговия на едро  и в дребни амбулантски търговски трикчета Peace

# 206
  • София
На мен ми стана интересно, ако нашата фирма реши да внася нещо, какъв документ трябва да изискваме от фирмата-чуждестранен доставчик, че стоките, които ни продава не накърняват авторски права на трети страни.  newsm78

За някои наши продукти имаме докумен от мин. на културата, обаче се замислих, ако решим да внасяме други продукти, този въпрос как се урежда? Може би трябва да има сероизна точка в договора за внос, да най-вероятно.

# 207
  • София
Аз пък нещо не мога да си представя някой на митница да се заинтересува от марката чанти в контейнера.
Ама чанти точно не съм внасяла де, но за всичко останало, конкретно от марка никой не се е интересувал
Цена, страна на произход - да, ама марка ....

В общи линии, мисля, че Пуканка си разбира от работата, вноса от Китай наистина е най-труден.

Таня, какви авторски права, вие какво внасяте?

# 208
  • Варна
Момичета, между теорията която развивате за вноса и практиката по вноса има мноооооооого голяма разлика. Затова ви питах как според теорията ви, се оказва че пазарите ни и магазините ни са заляти основно от имитации? И не само тук.Незнам колко сте обикаляли по света, аз не много, но всички европейски страни в които съм била са много по-заляти от имитации, на които си има и етикети и знаци на марката. Така мъжа ми има Ролекс за 100 евро, дъщеря ми чували маркови дрехи и очила. Само аз съм патката отвреме навреме да давам пари за оригинали май. Laughing
Вие слепи ли сте? Не виждате ли че всичко е имитации? Часовници, бижута, дрехи, парфюми,чанти, обувки? Мислите ли че икономическа полиция и Митници не виждат това? Или те не са хора да ходят по пазарите и магазините? Има си тънкости. И който знае тънкостите,внася. Внася щото има търсене. Хората тука не могат да си позволят чанта Прада за 1000 евро,нали? На тях имитацията им идва добре.

Цитат
На мен ми стана интересно, ако нашата фирма реши да внася нещо, какъв документ трябва да изискваме от фирмата-чуждестранен доставчик, че стоките, които ни продава не накърняват авторски права на трети страни.  newsm78

Зависи от стоката. Всеки производител си има нужните сертификати за стоката. Ако имаш затруднения, винаги можеш официално да се обърнеш или пишеш на Митници. До един месец са длъжни да ти отговорят писмено. В повечето случай не отговарят на въпроси ,ако не са в писмен вид, незнам защо. Скоро питах за Италия какво е забранено да се внася, не ми отговориха.Питах ги официално писмено и ми отговориха.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 17:00 от *Pukanka*

# 209
  • Sofia
Удовлетворение от ментета могат да имат само тези,които не могат да си позволят оригинали Peace Всеки друг ще предпочете да носи оригинала,а не репликата пък била и най-качествената
Пък зависи си и от  ментето или тъй наречената реплика Laughing защото повечето ментета са толкова грозни,че чак смешни ooooh! Хич не ги гледайте на снимка в китайския сайт как изглеждат,като я видите на живо и ще се чудите да плачете или да се смеете Peace
Прадата затова е Прада,за да не си я позволява всеки,за Лиу Витон да не говориме Laughing

Общи условия

Активация на акаунт