Идеи за Бизнес 3

• 96 457
  • 605
  •   1
Отговори
# 585
# 586
Еми лесно - просто няма да работи  Joy
Извинявам се, ама да мислиш, че може да отвориш магазин, без да си наясно дали ти трябва касов апарат е меко казано несериозно.
В касовия апарат отразяваш продажната цена. А това колко ти е печалбата е съвсем друг въпрос.

Съгласна съм че, магазин без касов апарат не може да работи, но също така знам че, е важно какъв оборот имаш в касовият апарат. Проверих и питах приятелката ми и тя ми отговари точно това : документ от пожарна и ДА трябва да има касов апарат.

# 587
Цялата сума на продажбата ли???? Тя не е твоя оборот!!!!

А какво е оборота тогава  newsm78
Аз уж толкова години с финанси и търговия се занимавам, за сефте чувам, че сумата на продажбата не е част от оборота.

Просто явно не можах да се изразя точно..... Embarassed Embarassed Embarassed

# 588
Здравейте момичета,чета ви всеки ден и се радвам на тези,който имам силата и куража да правят бизнес.Браво,страхотни сте  bouquet
На мен нещо ми се върти в главата идеята за магазин за имитационна бижутерия.Не ми трябват много разрешителни мисля,малко помещение,немного средства за стелажи и зареждане.Нещо подобно на това:
http://www.jolibg.com/cmgallery/thumbnails.php?album=18
Само немога да намеря складове н едро за да проверя на какви цени ще мога да намирам стока и на какви ще мога да продавам за да си направя една проста аритметика и да видя има ли смисъл да се захващам.
Ще съм и благодарна ако м дадете някакъв съвети инфо

# 589
Има доста обяви в нета - бижута на едро. На места са и с цени.
Но както и да го мисля - ако едно такова бижу струва в магазин между 10 и 20 лв - ти на едро ако го вземеш на половин цена - тоест от едно бижу печелиш между 5 и 10лв. Е колко бижута трябва да продаваш дневно - за да се издържаш и покриваш разходите си сама сметни и направи сметка заслужава ли си.

# 590
Мисля,че ще има работа,защото в града има само един такъв магазин и когато и да вляза все има по някой клиент newsm78
Дано обаче това не ме заблуди ,още го обмислям обаче и търся цени на едро Thinking

# 591
Аз да подхвърля само - Магазини от типа направи си сам бижу са доста нашумяли напоследък.

# 592
Не съм попадала на такъв магазин. Звучи интересно. Къде има и как си правиш сам бижу?

# 593
Има напоследък доста такива магазини.Аз искам горе-долу нещо подобно,но поне на първо време да взимам готови бижута и да ги продавам.Докато се усъвършенствам и започна и сама да правя по някое друго моделче.

# 594
Не съм попадала на такъв магазин. Звучи интересно. Къде има и как си правиш сам бижу?

Ами то не си го правиш ти, но казваш от кои маниста да ти го направят. Ти си избираш всичко и цвета и дизайна и манистата. Голяма веселба.

# 595
Добре де, някой няма ли да сподели какъв бизнес му е хрумнал, четейки бг мама и е успял да реализира? Защото би било интересно да се знае ако някой е започнал с идея оттук, това значи, че тези теми са много полезни и ценни. Peace

# 596
  • Варна
Искам да питам дали някой има опит от продажби в eBay? Особено, ако живее в България. Аз никога не съм го ползвала. Може ли да се печели от арт неща? (Искам да помогна на доста талантлив познат. Аз съм леко далеч от тези неща.)

Аз имам опит да продавам там, и съм в България, ама от арт неща нищо не разбирам и незнам има ли търсене ако това те интересува.

Добре де, някой няма ли да сподели какъв бизнес му е хрумнал, четейки бг мама и е успял да реализира? Защото би било интересно да се знае ако някой е започнал с идея оттук, това значи, че тези теми са много полезни и ценни. Peace

От тука ми хрумна да се занимавам с охлюви. То тука толкова се изписа за тях че...................Попрочетох малко, поприказвах с малко хора от бранша и се отказах. А, и с Французи говорих доста, и пак реших че не струва като бизнес. Поне научих че има някакви 200 грамови охлюви, които още ги няма в БГ и ако някой му се занимава все още с охлюви,може да помисли и да провери могат ли да се развъждат и у нас.

# 597
Без касов апарат неможе!Задължително е!За всички!
на него се маркира общата сума,за която се продава стоката.Купувачът не го интересуват вашите взаимоотношения с този който оставя на консигнация,той примерно дава 20 лева и иска касов бон за 20 лева!После се пише касов ордер,на който се отбелязва сумата,която изплащате не на купувача,а на този,който ви е оставил стоката,след което разликата се отбелязва и пресмята от счетоводителя!

# 598
има си и разрешителни...
Представете си,че купувате дреха от мен,оставена на консигнация и вашето дете не дай си боже се изрине...какво следва...
Така,че в началото на дейността си,аз съм длъжна да предотвратя тези неща,за да съм доволна и аз и клиентите!

# 599
Добре де, а какъв е срока, в който трябва да се регистрира касов апарат, след регистрацията на фирмата.
Моята фирма е регистрирана преди 20-тина дена. Но поради това, че в близките 2-3-4 месеца няма да има дейност (най-вероятно) не съм ходила нито в НОИ, нито в Данъчното, нито в НАП. Знам, че има срок от 1 седмица преди започване на дейност, да се отиде в НОИ и да се започне осигуряване и една седмица срок за НАП.  Но за касовия апарат съвсем забравих. Дали има някакъв срок, в който да се закупи такъв, да се регистрира и да се сключи договор с фирма, която да обслужва апарата?

Общи условия

Активация на акаунт