Тук сме се събрали, фенове на Азиатски сериали!

• 75 119
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
Привет, момичета!
И аз много ви се радвам на ентусиазма. Голямо удоволствие е да превеждаш - влагаш толкова много от себе си и вникваш в действието.  Heart Eyes
Поддържам Крал - така и така се трудите, направете го в текстови файл, за да може след това субтитрите да бъдат видени от повече хора. Този сериал се очертава да бъде хит и току виж сте превели следващия ББФ и с това дадете възможност на някакви си 10 000 човека да го гледат  Wink Сериозно го мисля! Вярвам, че дори ако успявате седмица за седмица да превеждате двете серии, които са излъчени, при интереса, който има към сериала при нас ще се намери и редактор, което означава, че могат да се публикуват текущо, успоредно с излъчването на сериала. Помислете! Между другото погледнах преводите и сте страхотни!  Hug  bouquet
Звездичка, Sarang беше удоволствие ... тъжно удоволствие. Превода е чудесен!  Hug
Аз изгледах едно чудесно японско сериалче и междувременно си зарязах превода ... а сега ще помогна малко по друг проект. Ама така като се разкъсвам и нещо ми се губи удоволствието.

# 316
Криси` ако ти се занимава ... и аз ги ползвах малко тези титри за сравнение ... само, че може би първо да се уточним за имената и тогава  Thinking  ... и без това засега има 2еп готови ... и аз си мислех за този вариант с прехвърлянето ... хем ще е и нещо като редакция
обаче не знам качеството на видеото, за което са тези титри

4ти сегмент май днес цял ден никакъв го няма

Звездичка, Крал мерси за напътствията
Почнах аз малко по малко, но са по-различни от английските буквички във ВииКии  Rolling Eyes
Голяма играчка е това.Сега разбирам колко труд влагат преводачите...
Благодаря ви   bouquet

# 317
да по различни са ... трябва да се внимава кое на кое съответства ... пак се бродира  Rolling Eyes  Crazy  ... на моменти хич не съответства ...

а някой да има идея за 'Aiyu'   Thinking ... според мен смисъла е нещо като 'какви ги говориш'

凤Феникс凰  Hug   bouquet

и понеже отгоре на видеото има някакви коментари ББ: и коментара е че Канг Хе На е женския вариант на Джун Пьо ... Юн Ън Хье ми е любимка, но някак малко ми е неубедителна  Rolling Eyes в сравнение с Мин Хо

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 00:06 от castanea

# 318
  • София
Найсе довърших кафе принц  Party
 Heart Eyes
ама вие сте го обърнали тука на преводачески форум Mr. Green

# 319
 Днес се осмъртих от мечтаене Mr. Green

та чак сега ви поглеждам... Крал ви е дала прекрасни напътствие.
 добре е да си извадите имената и да са днакви навсякъде.

ако искате моето скромно мнение аджуши, хьонг, нуни и тн си си пишете на бг, като при първо писане кажете какво значат ( в Спирит има обяснения)

английските субтитри понякога са ужасни...ама с картина и с тях се изфантазирва нещо си Whistling

castanea

в добрите преводи... възклицания не се превеждат... само се слушат Crazy

Janis_J

благодаря за комплимента Blush

аз пък само превеждам и нищо не гледам... почти де Rolling Eyes

момичета, да ви кажа вече трудно рева на филми/сеиали, ама "На изток от рая"... снощи 2 пъти ме просълзи... голяма драма беше... но края е далеч ( една на 40 серия съм) та съм оптимист Mr. Green

# 320
да по различни са ... трябва да се внимава кое на кое съответства ... пак се бродира  Rolling Eyes  Crazy  ... на моменти хич не съответства ...

а някой да има идея за 'Aiyu'   Thinking ... според мен смисъла е нещо като 'какви ги говориш'

凤Феникс凰  Hug   bouquet

и понеже отгоре на видеото има някакви коментари ББ: и коментара е че Канг Хе На е женския вариант на Джун Пьо ... Юн Ън Хье ми е любимка, но някак малко ми е неубедителна  Rolling Eyes в сравнение с Мин Хо

Това да не е въпросното Айгоо? Което е нещо като Леле/Олеле.
Ти нали виждаш английските субтитри във видео файла? Когато се регистрираш в началото и попълваш какви езици знаеш, ако си задала английски би трябвало да ти излизат субтитрите. Аз съм задала английски и френски и ги сравнявам.

ББ: И нам мен още от началото така ми се видя Simple Smile Обаче виждам и разни паралелели с други сериали - примерно брата адвокат който работи против интересите на семейството си (от Партньор). И още имаше, но в момента ми изскочиха от ума.
Много ме кефи дискусията дето върви, добавя допълнително усещане, че гледаш с още много хора Simple Smile

А младия господар е хлапето дето играеше Гу Джун Пьо като малък, познахте ли го Simple Smile И Юи Джу е Сюнгми от Shining Inheritance.

4ти сегмент на 1ва серия го качиха, и гледам че се превежда. Simple Smile Супер, скоро ще имаме цели две серии, и третата е почти готова Simple Smile

А, щях да казвам за Файтинг! Смисълът му според мен също е Кураж/Смелост/Давай, но се колебаех дали да не го оставим както се чува, защото е някакво супер характерно възклицание и самите корейци така го произнасят - т.е. не е на корейски и без това ... Но пък с превода си личи какво имат предвид... Оставяме го преведено значи?

Само на мен ли ми се струва, че е по-удобно да гледаш в реално време от Интернет и да имаш достъп до видео файла от всякъде практически, от колкото да сваляш големи файлове?
ВЪпреки, че признавам си, ако имах бърза връзка и достъп до торенти може би щях да свалям.
Но пък виикии-то те оставя с усещането, че гледаш с още хора и можеш да коментираш, което е допълнителен бонус. Дискусията може да се изключва и да не се вижда нали знаете?

# 321
 newsm78 Беше ми забил сайтът и тъкмо се бях отказала вече и той взе, че тръгна!  Crazy Довършвам 5-ти фрагмент и ще видя дали ще имам време за още един, ама май не!  Laughing Щях да коментирам нещо по- назад, ама забравих   Whistling (от възрастта ще да е! Wink) Ако не се сетя преди да си легна, утре на 100% ще ми дойде, както се вика: "по- добре късно..."

# 322
Добър деееен  Hug
Сега си пуснах пак да превеждам и се заслушах...
Yeo Eui Joo сякаш го казват като Ъ Джу Rolling Eyes

ЕДИТ:
Първи епизод е готов  Party

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 10:49 от Криси`

# 323
ЕДИТ:
Първи епизод е готов  Party

ииии браво  Hug  Heart Eyes

снощи сайта ме изхвърли ... гадничко си е  Crossing Arms ... молих му се известно време ... обаче беше непреклонен ... накрая го зарязах

Yeo Eui Joo  и аз нещо като Ъ Джу чувам, но ми е някак странно като го видя така написано и затова го пиша както предложи Феникс И Джу

'aiyu' така е написано в англ титри и така се чува, т.е само са го написали не са го превели ... различно е от 'айгоо' обаче си мисля
аз не написах нищо ... сцената си е изразителна и без надпис

'файтинг' наистина е много характерно ... но сякаш предпочитам да си се превежда

звездичка - за възклицанията ... и не се пише нищо ли (или отговора е: по преценка) ... ама нали кълва англ титър буква по буква ... много му се чудех на това 'aiyu' ..

Burberry вярно за хлапето  doh  чудех се защо ми е познато
дискусията видях, че може да се изключва, но аз не я забелязвам много ... и по рядко ги чета коментите ... някои наистина са много забавни и допринасят за удоволствието от гледането
по принцип предпочитам филма да ми е на харда ... че с тези накъсани епизоди ... докато почне частта и свършва ... и ако вземе да не ми зареди някоя част ... голяма трагедия ще е

Малката Черна Шапчица  Heart Eyes
уффф на мен много ми се гледа този сериал ... мислех да го изчакам да излезе целия и тогава да почвам ... че аз не смесвам сериали ... но ми се изчерпа търпението ... и тъкмо занимавка докато излязат следващите епизоди

# 324
  • в мъжки прегръдки
Привет.
Да се включа и тук с едно питане.
Гледал ли е някой тайванската версия на BOF - Meteor Garden? Струва ли си отделеното време или след BOF няма да ми харесва? И дали има бг субтитри за него?
Сега изгледах за две нощи Mars и ми се иска хем да видя същите актьори как са в другия сериал, хем да видя тайванците как представят историята.
Опитах се да гледам японската. но не издържах дори първа серия. И актьорите не ми харесаха и предтавянето на историята.

# 325
  • София
martisun, аз исках същото (след като първо гледах BOF, а после Марс), но метеор гардън май няма бг субс, а и Вик не играе в двойка с Барби и не ми се искаше да го гледам така Confused
ам, пробвай де

P.S. готин аватар Flutter

# 326
  • София
Здравейте, аз да се отчета, че изгледах Sarang, страхотен, а Джу Джин Мо е просто невероятен! Филмът вървеше много добре, през цялото време ме държеше в напрежение, много емоционален, но честно казано края хич не ми хареса, можеха да развихрят фантазия. ББ: Някак не си представях така, че този човек така се метна накрая. Трябваше да си изживее живота, въпреки голямата любов, която изпитваше към нея, той милия толкова страда, поне ни показаха, че чакането му се увенча с успех  Mr. Green и бяха макар за малко заедно. Тя и тя много драматична беше историята около нея, но някак тя си продължи живота докато той копнееше да прочете един ред от нея в затвора. Много тъжно филмче, и много добре направено, много ми хареса. Само забележката за края, но някак само заради Джин Мо това хич ама хич не ми пречи  Flutter Невероятен е актьора, и хубав, и харизматичен, и играе супер.... Ще си го следя, да си го гледкам в нови филмчета и сериали. Оххх, в Бичунмо беше невероятен, просто невероятен, особено като вееше мечовете и с тези доспехи.... и като те погледне от екрана и.... ти е грабнал сърцето  Whistling Mr. Green Много готин. Сега се чудя дали да почвам сериал или да си продължа на филмчета, ама май ще са филмчета.

# 327
  • в мъжки прегръдки
martisun, аз исках същото (след като първо гледах BOF, а после Марс), но метеор гардън май няма бг субс, а и Вик не играе в двойка с Барби и не ми се искаше да го гледам така Confused
ам, пробвай де

P.S. готин аватар Flutter

Ааа, мерси, мерси. Тоз младеж яко ми е легнал на сърцето.
А метеора му изгледах първа серия с англ. суб. ама не е същия кеф. А пък обещава да е интересен. Вик там играе ролята на Джи Хо от БОФ която му подхожда перфектно.
В Марс се справи доста добре с ролята си.

От толкова интересни предложения не знам кое да започна тази вечер. Да не говорим че откакто се зарибих с БОФ преди три седмици ми се събират сигурно 10 часа сън. Снощи заради Марс пак пропуснах спането, но така и не можах да легна докато не го извъртях целия.   

Последна редакция: пн, 31 авг 2009, 23:46 от martisun

# 328
  • София
и на мен ми беше легнал Crazy, ама после гледах и др сериали и вече съм на вълна Гонг Ю, последно Heart Eyes

# 329
martisun
 Вик го гледай в Тишина( сериала е преведен, но чака редакция) ... и ти казвам,ч е ще ходиш като цапната с мокър парцал - невероятно изпълнение  на Вик + мечтателен, ревлив, сериал!
 най-добрия романтичен сериал за мен Flutter

malka maimunka
 ако Любов беше свършил иначе щеше да е тривиален филм. Flutter

а да видиш Мо и Ким Бом заедно аккво правят... ммммм. Heart Eyes Mr. Green

Моз адължително го гледай в  Musa Peace

момичета,
 лаврите за субса на Любов, не са само за мен, а и за моята редакторка Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт