Септември `09 - 31

• 11 637
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Добро утро,мацки!
Вчера бях на преглед.Бебчо е 1760,надолу с главата и водите са ми ОК!Много се успокоих, че всичко е наред Grinning

# 121
  • Габрово
Добро утро!
С малко закъснение честит рожден ден на сънито и на малкият Алекс  newsm59

На мен ми е едно ревливооо Cry
Тази сутрин заведохме Алекс на ясла- за първи ден и така рева милата, че направо се сдухах, а моя вместо да е солидарен ме дръпна на минутата да си ходим и даже ме овика, че се държа като дете и съм била глупава да рева.
Тези мъже никога няма да разберът какво е да си майка, егати коравите същества! Поне се успокоявам, че на обяд ще си я взема и дано всичко мине ок дотогава.
И не му стига това на детето, ами и ще я местим в отделна стая тези дни, а после и бебето като дойде... направо ще се стресира отвсякъде милата, а аз не знам как ще балансирам за да не се чувства ощетена и да не намрази бебето. Абе лудница е в главата ми  smile3511
  Моят корем иначе вече се смъкна надолу и сега визуално изглежда по-малък, ама как пък ми притиска мехура бебка не е истина- направо може да си живея в тоалетната вече, че и без това през 10 мин. съм там.

# 122
Добро утро!
Бамба,благодаря за кафенцето,щеше да ми дойде добре,но не пия кафе!
Малкия вчера го сложих да си спи в креватчето,че като е между нас спи от моята страна и само ме рита,а той на инат рева до някое време и си се премести пак при нас! ooooh!Няма спане с дете между вас,казвам го от личен опит! Crossing ArmsИ сега съм като одарена от влак,не знам как ще се оправям като дойдат и другите двама? Tired
Е дано поне денят е хубав! Peace

# 123
Добро утро мацки!

bamba, благодаря за кафенцето! А за прегледа - чудесно е, че всичко е наред с бебето!  Hug

valkata78, за мъжете няма какво да си говорим. От мен сте чували безкрайно много оплаквания по същия повод, та няма какво повече да добавя. Много мъчно ми стана за Алекс, нали знаеш че наскоро и аз бях в това положение, когато я пуснах на детска след 9 месечно прекъсване. Но тя плака само първата седмица, после някак се примири, че нещата са такива и нищо не може да промени. Само че си мисля, че при вас наистина много неща ще й се струпат едновременно. Не можете ли да изчакате със седмица-две преместването й в другата стая. Поне да е свикнала с яслата. Нали сега и аз съм на тая вълна и ме тресат същите тревоги. Ние снощи изкарахме по-нормална нощ, този път Хриси без уговорки си легна в леглото си, бях много щастлива, но естествено пак през нощта ме питаше дали съм там.  Rolling Eyes Дано щастието ни не е за кратко и да приеме това положение. Стискам палци при вас нещата бързо да се успокоят и днес като я вземеш от яслата, Алекс да бъде с усмивка на уста.

Видях, че вчера се е включила Мечтание. Мила, и аз не съм те забравила и ще се моля тази седмица да видиш двете чертички и този път всичко да приключи по най-добрия начин и догодина да гушкаш здраво и хубаво бебче!

И аз на патерици да честитя рожденните дни на Сънито и на Алекс на Анита.  nbirthday

Моят комплект за изписване е възможно с най-малко части, само боди с къс ръкав, ританки и блузка, шапка и пеленка. Мисля, че това е напълно достатъчно. Взех го в млечно зелено и страшно много му се радвам.

gorbi, аз също съм за Ивайла!

Криската, аз и преди ти писах за името, изобщо недей да се притесняваш, а спокойно си кръсти детето на майка си! А това, че Катерина е студено име - абе тия хора имат ли акъл! Аз имам племенничка с това име и е страхотно дете! И между другото - на снимките изглеждаш много добре, никакви китове не видях, така че не се самонавивай, страхотна мацка си!  Flutter

Бубара, твоята лекарка, както и тази мед.сестра заслужават само  #2gunfire. Просто съм възмутена, пък и каква беше тая глупост да ти искат здравна книжка за болничния. Естествено, че само с лична амбулаторна карта се издава такъв, защото задължително в нея се вписва самия болничен и прочие. Аз моята вече не я вадя от чантата, защото нали постоянно съм в болничен и все ме е страх да не я забравя, когато отивам за такъв.

Пък аз вече нямам право на болнични, изразходвах всичките 180 дни, които имаме право за една календарна година и трябвя от понеделник да си пусна отпуск за 13 дни, след което вече си излизам в болничния за 45 дни. Обаче вчера си пуснах молбата и сега ме е страх каква ще бъде реакцията на главната ни счети, че тя е голям звяр. Сигурна съм, че ще ми се обади да ме попита по какъв повод си пускам молба за платен отпуск.  Twisted Evil А тогава сигурно съвсем ще избеснея, защото така или иначе нас ни принуждават да си ползваме годишния платен отпуск, за да не се налага да ни го изплащат, а аз за тази година не съм ползвала и един ден, а имам право на 20 работни дни за годината. Та сега съм в очакване, макар че на мен ми е все едно дали ще ми разрешат да ползвам платен или неплатен отпуск, само мир да е.

Момичета, много ме стреснахте с този слух, че в ТК ще увеличат цените за раждането. Другата седмица ще питам моята док дали има нещо вярно в това, че ако е така отивам на 1700 лв. а това направо е нечовешко.

mim4eto007, напълно те разбирам.  Tired Малката когато спеше между нас двамата, нямах особен проблем, защото тя не ме е ритала, а само ме гушкаше, но просто ни беше тясно да спим тримата. А сега виждаш какъв зор е и при нас оттучването. Пожелавам ти успех!

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 10:05 от kiαrrα

# 124
Ей забравих да се похваля - вчера мъжът ми купи тази кошара за бебето.
http://monitrade.911.bg/a2/offers.asp?p=3543180 и най-хубавото е, че това ни е подаръка от свекърите, след като в очите им казах, че не искам никой да ни купува неща, които няма да ми трябват, а искам всичко да си изберем сами. Та те ни отделиха 200 лв, че това са им възможностите в момента и подаръка от тях е налице. Много се радвам на кошарката, толкова искахме такава за Хриси, но тогава нямахме възможност да купуваме нищо и сега радостта е двойна.

# 125
Киара,браво на жеста на свекърите  PeaceКошарката е много хубава! Peace

# 126
Добро утро момичета, виждам че обсъждате свекървите и аз да се запиша с моята. Тя по принцип работи в Гърция и не се връщъ много но за сватбата като си дойде дори и за седмица и виднага си показа рогцата непрекъснато се караха с мъжо и все в къщи беше напрагнато накрая чаках с нетърпение да си тръгне сега каза че ще си дойде пак за малко за бебо дано да се държи по добре че направо незнам. За сметкъ на това пък свекърът ми е душечка той живее при нас и много се разбираме.
 Киара честито за новата придобивка на мен също ми харесват тези кошарки, даже в Бургас си харесах почти същата но в розово за 139 лева. Смятам за майка ми да купим такава че като пращам беба да спинка там да има къде да я сложат.

# 127
Добро утро и от мен  bouquet. И аз съм ранобудна днес, но чакам хладилен майстор да види тъпия ни хладилник , защото продължава да си бучи. Надявам се техника да каже че трябва да си купим нов , защото нямам сили вече да убеждавам свеки че 15 години е напълно достатъчен живот за един хладилник и че кадето ми е трудно да спя по принцип и това бръмчене ме изкарва от равновесие нощем. Днес мисля да си взема едни тапи за уши , защото немога ви казвам , мн е досадно. Тя си спинка в другата стая , мъжа ми и той кърти като ........... а аз броя зведите по цяла нощ smile3511
Kiarra честита кошарка, много е сладка. В началото и аз исках такава , ама на мен ми трябва нещо с шкафове , защото нямам място много за допълнителни гардероби...- със Здраве да си я ползвате. Ти като каза че си си изразходила твоя болничен се замислих и аз , защото аз съм в болничен от април. Как да проверя дали са ми на свършване дните, аз не си пазя болничите  newsm78...
Успешен ден на всички , които са на бачкане....!!!

# 128
Здравейте момичета! Благодаря за кафето, но нещо не виждам закуски напоследък...

kiαrrα честита придобивка - много е красива кошарата, аз имам същата, но в синьо от сина ми та нея ще ползвам.
И как така нямаш право на болнични???  180 - те дни които споменаваш са без прекъсване с една и съща диагноза. Ако лекарката прецени може да ти пусне оставащите дни с друга диагноза и няма да имаш проблем. Проучи нещата и не си гърми отпуската после ще ти трябва.
И аз нямам оплаквания от моята свекърва, а свекър ми......е страхотен човек с него дори се разбираме все едно цял живот сме живели заедно. Винаги, когато имам нужда помагат и не се натрисат без предупреждение.... абе късмет си извадих с тях.
Някой беше споменал, че е хубаво да имаш помощ за детенце като се роди - за това съм с две ръце. Всички знаем, че можем да се справим и сами, някои даже не разрешават да им се помага, но аз съм от тези дето се възползват.....друго си е още един чифт ръце особено в началото, когато още не си много в час. Та моя съвет е възползвайте се ще го оцените по - късно, но има значение.

# 129
dundito 2, стискам палци да си купите нов хладилник, направо ти съчувствам. Мен също ме дразни и най-малкия звук или светлина и не бих могла да спя ако не ми е напълно тъмно и тихо. Хайде да видим какво ще каже техника.

shammi и нашата кошарка е в синьо и оранжево, просто в сайта го няма този цвят. Най-много се кефя, че има бутончета за светлина и звук, дано вършат добра работа.

Относно дните за болничен - в сайта на НОИ също пише, че всеки човек има право на 180 календарни дни в годината на болничен. Може да бъдат повече само с ТЕЛК, тоест ако има инвалидност. Пак ще проверя де, ей сега ще вляза да прочета наново, но и докторката ми така ми каза. Пък и не се притеснявам, че ще си изразходвам платената отпуска, нали и без това ви казвам, че в края на годината ни принуждават да я ползваме, така че ми е все едно.

# 130

Относно дните за болничен - в сайта на НОИ също пише, че всеки човек има право на 180 календарни дни в годината на болничен. Може да бъдат повече само с ТЕЛК, тоест ако има инвалидност. Пак ще проверя де, ей сега ще вляза да прочета наново, но и докторката ми така ми каза. Пък и не се притеснявам, че ще си изразходвам платената отпуска, нали и без това ви казвам, че в края на годината ни принуждават да я ползваме, така че ми е все едно.

Не могат да те принудят да си ползваш отпуската, особено ако си по майчинство - тя ще ти остане с натрупване след изтичане на майчинството. Поне по закон е така, аз съм в държавна работа и предишния път и сега съм болнични постоянно /сега с прекъсване за малко/, но никой не може да те принуди да ползваш отпуска без ти да искаш. Проучи си пак нещата - надявам се да съм от полза, но за болничния съм 200% сигурна.

# 131
Здравейте момичета!
Мерси за кафенцето  Grinning Как би вървяло с едно кроасанче  Laughing
Благодаря на всички за подкрепата за името! Аз наистина не се връзвам на хорските приказки, но просто ми е интересно как не се сещат, че понякога е по-добре да си затворят устата и ей така просто да си помълчат като няма какво хубаво да кажат  Mr. Green
Вярно е че за последното бебе в компанията и аз се посмях като ни казаха, че ако е момиченце може би ще го кръстят Едит и някой веднага предложи варианта Copy или Paste Special  Mr. Green Много бяхме гадни така да се бъзикаме с хората, ама наистина това ми беше първата асоциация...
Kiarra мерси, много си мила  Hug Аз не драматизирам много това, че съм дебелана... то е ясно, че пак ще се гладува след няколко месеца, просто ме е страх с многото кила да не си докарам някой проблем, който да навреди на бебка  Embarassed
А кошарата е супер. Ако и аз успея да накарам свеки да вземе някаква такава (одобрена от мен Simple Smile ) ще е върха. Тя последния път като се обади и каза, че гледала разни кошарки и им се радвала, ама не бих разчитала на нейния вкус  ooooh! Само да видя как ще успея да я спра да купува и всичко да е след моето одобрение  Mr. Green Иначе и на нас ще ни трябва кошара основно като ходим при нея на гости  Sunglasses
Вчера като се прибрах и видях резултата от първата ръка на боята на детската стая  Cry Нещо сме сбъркали цветовете и едната стена, която трябваше да е бледо зелена е твърде бледа (изглежда като мръсно бяла), а другите, които трябваше да са кремави са твърде наситени и е доста гадно  ooooh!
Сега майсторите ще пробват да направят кремавите стени по-бледи и дано се получи по-хубаво, че направо много ме е яд! До сега за никой от цветовете в апартамента не съм бъркала и сега точно за най-важната  Mr. Green стая... Ще я оправим де! Само да не се окаже, че и с някой от мебелите има грешка в цвета  Thinking

# 132
Киарра,честита кошарка!Много е хубава!
shammi,съгласна съм с теб напълно-хубаво е да можеш да разчиташ на помощ.

# 133
  • София
Аз не успях да си взема болничен Cry Отново ме разходиха по коридорите и етажите, че за 12 дни болничен съм била за комисия и трябвало личния лекар да ми напише направление??! Както и да е казаха утре да ходя да си получа прословутия болничен. Тръгнах си с рев от поликлиниката, защото не издължах. Аз от 5 години не съм ползвала болничен и не знаех, че било такава философия, но майната му! Няма да ви занимавам повече.
Киара ние май сме с абсолютно еднакъв вкус:"Моят комплект за изписване е възможно с най-малко части, само боди с къс ръкав, ританки и блузка, шапка и пеленка. Мисля, че това е напълно достатъчно. Взех го в млечно зелено и страшно много му се радвам. " Ние сме си запалили точно 2 такива комплекта Peace Бяхме харесали точно такила 2 кошари на Кенгуру, но както ви се оплаках вече се оказа, че не влизат в спалнята заради някакви 7 сантиметра #Cussing out

За свекървите - не познавам друга по-работна жена от моята. Просто винаги е на мивката или бърше или мие нещо или глади. С две думи няма спирка. Но и двамата със свекър ми са пенсионери и парична помощ и подаръци не очаквам от хората. Самия факт, че винаги са готови да помогнат ако имам нужда за мен е достатъчен. Вярно, че си имат своите особености - все пак са на по 70 години и нормално да имаме различни мнения по много въпроси, но това е нещо с което мога да се примиря. А това, че са възпитали мъжа ми да може да се справя със всичко и да помага в къщи - целувам им ръце  bouquet

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 11:36 от bubara

# 134
Здравейте момичета.. Много мина , малко остана Simple Smile аз едвам спя, направо място не мога да си намеря а от днес ми казаха че започват много топли дни( не че в в не толкова топлите пак не умирам от жега).... Направо се гушкаме с вентилатора и си ходим заедно от стая в стая.... Иначе сме добре, правиха ми профил за захар, явно преди предишните изследвания съм изяла нещо сладко и затова са ми били високи показателите, сега сме добре ама ми е за урок защото много се бях отпуснала и си позволявах всичко... Да ви питам бебето първоначално къде е хубаво да спи?? Защото бях чела че в креватчето е хубаво да спи чак след 3ти месец... Вие какво ще споделите??

Общи условия

Активация на акаунт