ИЗРАЕЛ 43

• 24 116
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Цитат
Плюшка ,каква подкожна инжекция бе ,душа?Манту ли ?

Реимунизация против тетанус и дифтерия.
Нали се прави подкожно в ръката и в момента имам червено почти до лакътя.
Звънях няколко пъти на джипито и казва,че е нормална реакция и да слагам компреси,а аз само се притеснявам. Confused

Казаха ми,че ще имам Манту чак началото на септември. Simple Smile

# 226

Честито на Стефи!
Щастливо детство!

Жаки,честит празник!  bouquet

# 227
Цитат
Непременно намери начин да ти доставят от БГ някакви лекарства от първа необходимост, аз скоро си поръчах срещу изгаряния и гентамицин, защото все ходя с белези от готвене
Мента, йодасепт е добро лекарство ,и за изгаряния и за рани .....е ,разбира се ,че има и по-по-най ,ама аз си го харесвам и имам от него ....Хубав и Витамерфен,но няма вече внос в България .....а за хепреса - уфффф,ама нали е измита чашата ,аз мисля ,че няма да имаш проблем ...херпеса е гадно нещо ,но хубавото е ,че не всички го хващаме .....дано ти се размине....

Цитат
Но някои Бг лекарства се развалят в Израел, нещо от климата е явно, напр. на хапчетата им се напуква обвивката
Аз държа всичко в хладилник...два рафта само с лекарства имам      Shockedсиропи,блистери,ефервесцентни,ампули,риванол,кислородна вода

,дори и абокат ,макар ,че мястото му не е там ,ама всичко да е на едно място ...... Naughty

Цитат
Изобщо не ме влече сладкарството незнам защо.
Бубе , и мен ...а да видиш мама Цоцоланка какви торти въртиии..... ooooh!комплексирах се .....

Цитат
Реимунизация против тетанус и дифтерия.
Тц,не е подкожна ,а въвкожна (интрадермална)....нормална е тази реакция ....но се прави компрес с Риванол ...веднага след ваксината и така няколко дни ...боли много ,знам .....как се превързвах сама преди години ....не питай .....

Хора ,при нас е жега .....но търпя ,защото си спомням зимата ....... cold

Честит Рожден ден на Стефи !

# 228
Цитат
Тц,не е подкожна ,а въвкожна (интрадермална)....нормална е тази реакция ....но се прави компрес с Риванол ...веднага след ваксината и така няколко дни ...боли много ,знам .....как се превързвах сама преди години ....не питай .....

Наистина ли?
На мен само ми сложиха памуче с кислородна вода/спирт (за дезинфекция,де,не обърнах внимание Rolling Eyes ) и ми казаха да слагам компрес при нужда,каквато определено имам.
Много е червено и взе даже да ме е малко страх. Confused
Така съм трети ден вече. Rolling Eyes

# 229
  • София
Коя е Стефи бе хора ?

Ама няма значение де и от мен честит рожден ден !

Тууу едно време ги знаех едни такива "Здрава като дрян, па красива като пролета, па богата като есента" и не знам си още какво беше, а сега ... нищо не помня.

Те сега разбирам аз момичетата що са си водели лексикон. Като го чета тоя пък на жената и какви щуротии съм писал аз направо не е истина.  Laughing

Апропо за днес в България се чакат май най-голямите горещини за тази година и аз няма да мърдам никъде. Курдисал съм си вентилатора тука да ми охлажда буйните страсти.

# 230
  • Някъде там...
Стефани е дъщерята на jakinik (Жаки)  Peace
В началото на темата има календар с рождени дни и други поводи за празнуване,винаги можеш да ги разгледаш  Peace

# 231
  • София
Стефани е дъщерята на jakinik (Жаки)  Peace
В началото на темата има календар с рождени дни и други поводи за празнуване,винаги можеш да ги разгледаш  Peace

Абе знаех си аз, че съм изпуснал нещо.

Между другото ти си родена на една и съща дата с тъщата ми.  newsm62

Споделял ли съм с вас нещо интересно за моето семейство.

Баща ми е роден примерно на 04.05, а съпругата ми на 06.05. Тъщата примерно на 11.10 аз пък на 12.10 (датите са измислени). Разликата между мен и жена ми в години и месеци е точно толкова колкото между дъщеря ми и синът ми. Дъщеря ми се омъжи на точно на толкова години и месеци, на колкото и нейната майка.

Интересни работи понякога ти дава статистиката. При вас има ли такива интересни моменти ?

# 232
  • София-България, Израел - където си поискам
Благодаря на всички за пожеланията!Непременно ще дам да си ги прочете Peace
Вчера се върна от лагер в Унгария и  още не може да се адаптира Laughing на всички весел и щастлив ден от мен и виртуална почерпка ,разбира се Hug
и

# 233
   ЧРД на  малката  госпожица! 

Бях с децата на МОЛ , а след малко отиваме да поскачат малко на морето - ще копаем дупки в пясъка и ще си строим дворци , окрасени с миди. Свеки подариха на децата някакви огромни лопати за  игра в пясъка  hahaha все едно ще копат  в градинката с тях !А , то пък не се копае с лопати ами  с  едно  друго , май мотика беше  Mr. Green . Отивам да режа диня за плажа и да стегна сандвичи ....че   шофиране ме чака  Joy ....Едва  не  зажулих предницата на колата вчера  в един 3 метров  стълб  на излизане  назад  от  друг МОЛ Joy .... Как така ?!Малък ще да е стълба  newsm78...По-големи ще трябва да ги правят май ...тия не се виждак, к'во!  Whistling

Ето малко снимчици и от мен . Тигрис, сладури сте !

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=403896 (довечера ще правя  албума личен , засега да поседи така) Малко хора имаше  сутринта - почти празно, но  на обяд стана лудница , невъзможно да се играе даже ! Шабат -  35  шекела на дете  (през  седмицата 30) . Ще  вземе да им омръзне , та ще видим  - ще търсим други занимания  Simple Smile .Други молове, басейнче ...Така е лятото с деца!

Хайде , до скоро!  Hug

# 234
  • Някъде там...
Пете,много яко  Peace Харесаха ми колите които са като Флинстоун (без под)  Grinning
Жаки,как е изкарала малката ?На Ина щерката дали е била там?Имам спомени,че и тя се интересуваше от тези лагери  newsm78
Дядо Хаджи,при нас няма засичания в месеците на раждане камо ли в датите..Като се почне племеницата януари,майка-февруяри,сестра ми-юли,татко септември,мъжо-декември  Mr. Green Зета забравих-той е също септември ама са на различна дата с татко  Peace

# 235
Жаки, да ти е жива и здрава рожденничката! Много радост да ви носи!

Тиги, малкият Тигър наистина много е пораснал, хубавец! Ден в планината е истинско бягство от жегата, освежаващо и зареждащо при това.

Пете, всеки път се чудя колко бързо расте Шахар! И Саги разбира се, но на нея някак по й личи.

Аз пък вече знам къде е хадар аБитахон в Ямит  Mr. Green. Отидохме до тоалетна и Вик изчезна- омешал се с народа, не ме намерил и се поуплашил, видяли го хора от персонала и след малко от колоните се чу:" дете с оранжав бански, казва се Виктор майка му да се яви в стаята на битахона", а аз чакам ли чака пред тоалетните, излизе ми душата...а после той идваше с мен в женската тоалетна, че и го къпах в женската баня (в затворена кабинка, дори не го видяха) Mr. Green, да ми е под око Naughty.

Аз стягам списъци с телефони, бая народ трябва да чуя и видя  Laughing. Танче, пусни ми и твоя на ЛС, Мимкис и ти ако си още там- пиши! Тиги, Дядо, Плюши, Съничка (тя май още е на море, видяхте ли я във ФБ каква е кукла  Flutter)?! Общо форумска софийска среща?!

# 236
  • Някъде там...
Като го гледащ Вик като ангелче е ,а какви щуротии прави  Thinking Падна,поля компютъра на съседа сега пък се изгуби..А отстрани изглежда,че Мади е по-скоро беладжийката ама те хората са казали тихите води са най-дълбоки  Peace Важно е,че всичко е свършило добре  Hug

# 237
   Tali, вчера се приземихме бе арец Whistling

Жаки, честит рожден ден на Стефи!
     Кратко включване за сега, другия път повече
 Hug Хубав ден на всички

Последна редакция: нд, 26 юли 2009, 11:06 от mimkis

# 238
Дядо хаджи, аз пък все на мъже лъвове налитам ! Орисия ли , какво е !

Тали, ти пък ще си загубиш детето!  Mr. Green Хайде , да си искарате  с кеф  на родна земя! И ние след  вас !  Grinning Едва чакам вече .А  нашите като видят децата ще се побъркат . Цяла година мина ! Много са порастнаи и въпреки  скайп и видео , и снимки ... не е същото! Шахар наистина доста  дръпна изведнъж!  Heart Eyes

Боряна ,те се нагъчиха  и в една количка двамата ! На мене ми харесва най-много на надуваемите да подскачам (леко де) . Ако знаете що татковци подскачаха там ! Луд умора няма - неизживяно детство! Ние такива неща не сме имали ! В малките колички неможем да се намушим ама пък можем да скачаме на надуваемите там щуротии  hahaha .... Един татко се  засилваше  срещу надуваемата срена - блъска се и пада по гръб , а малките скачат връз него. На кой беше по-кеф немога да кажа  Joy ...  На  всичкото отгоре  ние "дъртите"  сме  безплатно  Joy Съжалили са ни за постното детство откъм надувалки и други екстри .

Оф , големи медузи  в морето ! Влиза народа  ама ... моят мъж уж  ги усеща  - някак парила водата , а  и него го "нахапаха" по д* .  Flutter Ми ...кат' е  сладурче !  Flutter

Мимкис , върнало се  е детето , скица си ти !Чети бе !  Mr. Green

# 239
  • София
... Общо форумска софийска среща?!

Къде ? Кога ? Кой ? Какво ? Как ?  Laughing

Дядо хаджи, аз пък все на мъже лъвове налитам ! Орисия ли , какво е !
...

Хм ...  newsm78 Еми то от една лъвица, какво друго да очакваш.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт