подсъзнанието може всичко 12

• 119 788
  • 493
  •   1
Отговори
# 300
  • GYM
искам да попитам корифеите (не е заяждане  Peace )
ако подсъзнанието ни ни разболява, и по-специално вината се приема за причина за образуването на тумори и рак, какво причинява рак на едно куче или на диво животно (защото има и такива случаи) ?

Животните, силно са повлияни от нашето мислене. Поемат и мислите ни като енергия. Понякога животните поемат лошата енергия, вместо нас, заради нас. Не само домашните любимци, и дивите животни живеят в среда замърсена от нас и в стрес причинен от хората.
За децата същото  се отнася. Силно са повлияни от силата на нашето подсъзнание, като майки. В каквото вярва майката в това и детето. Преди Дж. Кехоу, съм работила за конкретни неща с метода Силва. Не е вярно, че няма значение дали вярваш. Много по-резултатно е . А с утвържденията , и с повторението им настъпва,  полека-лека и оптимизма.  Grinning

Първо, здравейте Hug
Приемате ли нови попълнения? Отдавна събирам информация по темата, преди години започнах с Луиз Хей и нейната " Излекувай живота си", но не успях...В момента чета старите ви теми, цитатът по-горе е от тема №2, а болднатият текст направо ми извади очите...и прогледнах Shocked
Все още имам много да чета по въпроса, но ще ми е приятно да споделям наученото и с вас  bouquet

# 301
  • София
Много съм щастлива... получих днес новата книга на Дорийн Върчу... много ги обичам аз тези ангели  Hug Heart Eyes

# 302
Много съм щастлива... получих днес новата книга на Дорийн Върчу... много ги обичам аз тези ангели  Hug Heart Eyes

И аз.  Grinning И точно ,както пише в началото- въпрос и отваряш на произволна страница  и получаваш отговор- абсолютно е вярно. Пробвах го Peace

bluelady - добре дошла! Hug

# 303
  • Universe

За коя книга става въпрос  newsm78 На български ли е  Crossing Arms

Добре дошли на новичките  Hug

Elizabeth_    #Crazy

Знаете ли техника за променяне негативните мисли на друг човек   Ако сте го срещали нещо подобно, моля,  споделете /дано само не е на английски  Wink/

# 304
  • в резерват
новата книга на Дорийн Върчу[/color]... много ги обичам аз тези ангели  Hug Heart Eyes

За коя книга става въпрос  newsm78 На български ли е  Crossing Arms

[/quote]

новата се казва "Ангелска терапия"

http://www.pe-bg.com/?cid=3&where=author&search_q=%D0%94 … D1%80%D1%87%D1%83

# 305
  • Добрич
... И точно ,както пише в началото- въпрос и отваряш на произволна страница  и получаваш отговор- абсолютно е вярно. Пробвах го Peace

Това го правя с Библията от 20 години. В повечето случаи се получава. Понякога не става, но тогава си мисля, че просто не бива да научавам отговора в момента.

Знаете ли техника за променяне негативните мисли на друг човек   Ако сте го срещали нещо подобно, моля,  споделете /дано само не е на английски  Wink/

И аз бих се възползвала, ако някой даде такава техника.

# 306
Аз пък не мисля, че е редно да се възползваме от такъв род техника, дори и такава да съществува. А със сигурност би трябвало да има.

Мисля, че нямаме право да влияем на мислите на друг човек - по какъвто и да било начин. Дори и ако този човек има негативни от наша гледна точка мисли. Това е неговият избор, това е неговият Кармичен Договор, не нашият.

Може би точно тези негативни мисли са този катарзис, който човекът е договорил да преодолее сам по своя житейски път.
Може би точно това е отскокът или засилката която му е нужна, най-образно казано ( като бивша лекоатлетка  Laughing )

Затова съветът ми е да не търсите подобни техники  Peace

Не трупайте излишна карма. Не е сега моментът да се прави това 
  bouquet

Ще ми е интересно, ако и вие споделите мнения по този въпрос  Hug

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 21:09 от mijjjka

# 307
  • в резерват
Ако  искаме да помогнем на някого, е по-добре да  му дадем нашата безусловна любов - на нея никой не може да устои, защото е най-чистата енергия.

Обаче и аз смятам като Мишето, че не е редно да се намесваме и да  променяме нечие мислене.

# 308
  • Добрич
mijjjka, Арбанашка кокона, съгласна съм с вас, че това е вмешателство. Тъй като човек е социално същество обикновено той не може да се изолира и да живее сам, без близки, приятели и семейство. Понякога се получава така, че без да искаме понасяме последствията от мислите на другите хора. Това, да се опитаме да променим мислите на някого, може би е също и вид непоискано добро. Само, че е възможно след един малък тласък човекът да се осъзнае и да полети.

Не мога да намеря сега притчата за един дзен учител и неговия ученик, затова ще я преразкажа.
Ученикът отглеждал ориз. Първата година много се старал и изкарал неголям добив. Втората година наторил ориза и добивът бил чудесен. Третата година добавил още повече тор и добивът бил по-малък отколкото през първата година. Попитал учителя си защо се е получило така. Отговорът, който получил, бил, че можем малко да стимулираме нещата и да им помагаме, за да се случат добре, но не бива да прекаляваме, защото така само ги задушаваме и не могат да се развиват.

И още, но не точно по въпроса: Понякога благодарение на добър ритник, получаваш криле!

# 309
  • нейде там, където ....
Не мисля, че е проемняне на чужди мисли, но ...
Аз понякога предизвиквам разговори, в които да обсъдим проблема от различни страни и често с това се прогонват разни неприятни и неприязнени мисли.
Например, приятелка се съмнява и мисли, че няма да я вземат на работа и се самонавива, че няма да изберат нея ... достатъчно бе да попитам "А какво ще стане, като те вземат?". Или (последното, което ми се случи) в тежки преговори близък човек очаква най-лошата развръзка и го повтаря, пак, и пак ... отново само въпроса "Ами ако приемат?" даде нова насока и човека премисли нещата. Да уточнявам ли, че и двата конкретни случая имаха най-благоприятния изход за всички заинтересовани до момента  Grinning ?
Пак някъде из темите бях срещнала този похват, с който помагам и на себе си, когато трябва. Да търся възможности в трудностите. Благодаря ви!  Hug

# 310
  • у дома
И докато сме на тази тема .. а редно ли е да заведем някого на лекар дори да не е съгласен?

Преди 2 седмици записах хомеопатично интервю на майка ми, въпреки че тя каза 'не се занимавай с мен'.  Thinking Thinking Е, отиде, но в мен един глас нашепва 'Дали постъпих правилно. Имах ли право да се намесвам в здравето й?'
Боли ме да я гледам с 2 торбички лекарства, които си носи навсякъде. И все пак.

# 311
  • Universe
Ако  искаме да помогнем на някого, е по-добре да  му дадем нашата безусловна любов - на нея никой не може да устои, защото е най-чистата енергия.

Ами вече получих един отговор, благодаря, Арбанашка кокона   Hug

mijjjka , може би не съм се изразила правилно - аз не искам  да вляза в нечия глава и да вкарам там моите схващания, просто търся техника, за да потекат чуждите мисли към нещо позитивно  Peace
/защото постоянното говорене за смърт, нещастия, невървеж, непонасяне - откъдето и да го погледнеш не звучи добре  Stop/  
С две думи - искам да бутна едно приятелско рамо   bouquet
Иначе, прави сте -  всеки си носи кръста, но приятелите понякога дават вода и бършат рани по Via Dolorosa. Просто искам да съм "добрия ритник" ...
Дано ме разбрахте  Hug Вела е на моето мнение  Heart Eyes
П.П. Ето и jd също ме насочи към нещо  - всъщност такива техники търся Peace

Последна редакция: вт, 28 юли 2009, 21:48 от lenny_pld

# 312
Лени, има техники за предпазване от лошите мисли на друг човек- за това имаш право. Аз те разбирам- ти наистина не се изрази правилно , може би. Но ако искаш да помогнеш на една такава ситуация, н себе си и на другия, който има лоши мисли, можеш да направиш следното.
Представяш си човекът, заобиколен отвсякъде с огледала и му казваш мислено- "Каквото ми даваш ти връщам с любов."- УСЛОВИЕТО Е- да го правиш наистина с любов към другия човек,  не с желание да му причиниш лошо или отмъстиш-/ сигурна съм, че всички вече го знаем това/

Да споделя-"Ангелска терапия" на Дорийн Връчу- направо ме напои с ангелска сладост от мисли, и думи, и чувства, и усещане ....... прекрасно! Hug съвсем малко прочетох, но ми стига за много. И всичко сякаш стана още по-хубаво....

# 313
fastuche, според мен си постъпила правилно. Не можеш на сила да заведеш възрастен човек на хомеопат или на лекар, ако той самият не реши, че има нужда. Затова не се терзай излишно  Hug
Ако майка ти прецени, сама ще те помоли да й запишеш час.
Между другото, по този повод да припомня една изключително полезна книга - "Болестта като път", споменавали сме я и преди   Grinning

lenny_pld , да, разбирам те... Да слушаш подобни думи е тягостно... Аз бих се опитала да поговоря с този човек и наистина да му дам един хубав приятелски ритник  Laughing
Проблемът е, че общуването с хора, обзети от подобни мисли, много дърпа назад и се налага човек да полага много усилия. за да не бъде въвлечен в този водовъртеж от негативни мисли и емоции на другия, особено пък ако става дума за много близък човек...Не знам дали ме разбрахте  Rolling Eyes

# 314
  • София
И при мен Ангелска терапия ме изпълни с много любов.

darena и аз направих като теб и отворих на случайна страница и се падна малтретиране на деца. Няма се предвид измъчване на деца или нещо подобно. Просто касае притеснения за детето и изпълването с любов на болезнена ситуация. При нас малкия от вчера е с навехнат глезен и днес ме измъчват наистина въпроси дали да ходим на море, дали ще може да стъпва скоро и т.н..

Интересното в новата книга е писането на текстовете под влияние на ангелите, работата с махалото и разни други такива практически съвети.

Относно помощ-а , аз смятам, че на някой, които няма желание да се промени и да му се говори и да не му се, няма да се постигне нищо. Може да подхвърлиш нещо в разговор и ако човек не започне темата сам, значи не е дорасъл. Имам приятелка, която е в много тежка депресия, с много проблеми. Споделих и за ангелите. Помолила им се е и на другия ден имала един ужасен ден и ми каза, че нейните ангели не я обичат и не се обръща повече към тях. Няма смисъл аз да се боря тя да възприеме нещо. Аз при поискана помощ съм винаги насреща, но спрях да предлагам аз да помагам на всеки за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт